Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים עם כל מילה של אורן!

אני חושב שיש לשנות את החוק - במקום לאסור עקיפה מימין, לאכוף בחומרה נסיעה בשמאלי. הרי אם עקפתי מימין זה רק כי מישהו תקוע בשמאלי, והיה יכול לעבור ימינה. מי שייצר את הבעיה זה לא אני. בהנחה שאני נוהג במהירות חוקית ועובר נתיבים עם איתות ובצורה נקיה ובטוחה - לא מבין איך מה שאני עושה הוא עבירה, או סכנה.

נסה להסביר את זה לשוטר שבגללו נאלצתי לבקש משפט. מזל שלפחות השופט ניחן בבינה סבירה והוציא אותי זכאי.

ואם כבר מדברים על אדיבות ותרבות נהיגה:

מי פה מפעיל איתות ביציאה לעקיפה/פניה ?

אני, תמיד. ואם תתפוס אותי פעם אחת ויחידה שבה שגיתי בנושא הזה, אהיה מוכן להיפרד מהרישיון שלי. איך אני איתך?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא הבנתי מה הקושי בלחזור לימין אחרי עקיפה. זה לא שאתה צריך לפנות שמאלה עוד חצי קילומטר אז אתה נשאר בשמאלי:?

אם אתה בימני וזה שאחריך חושב שאתה "מעכב" שיעקוף. מה העניין?

לנהוג בכוונה בשמאלי לאט (כדי לחנך אחרים? מה היתה הסיבה?) זה מטומטם.

לעקוף מימין מישהו שנוסע לאט בשמאלי זה מטומטם. אין סיבה להסתכן ולסכן אחרים רק בגלל שאתה "חם" על מישהו. עדיף לך שתשאר אחריו ותצפור כמו חולה נפש, ורק לא תעקוף מימין כמו איזה חוליגן.

ובכלל, כל הקטע של להצמד ולהבהב למי שנוסע לאט דבילי, אם אתה כל כך צמוד אליו יש פחות סיכוי שהוא יראה את ההיבהובים שלך. אור גבוה רואים ממרחק, וכמו כן צפירות שומעים ממרחק. לך תבין ערסים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שבוע טוב וחודש טוב.

אני יספר קצת חויות מהנהיגה שלי באזור מגורי, ומה אני עושה במקרה של נודניקים.

אני גר בעלי יישוב בבנימין, על הכביש נוסעים כלי רכב של ערבים ויהודים, אצלנו הנהיגה הרגילה על הכביש הינה מצב מלחמה הסתכלות מתמדת 360 מעלות (ולא בגלל המחבלים)

אתן דוגמאות אישיות:

1. אני נוסע עם משפחתי באחד מהכבישים המפותלים כשאני בסיבוב אני רואה בנק' הכי ראשונה שאני יכול לראות את הכביש (ככה אני נוהג) סמי טריילר עוקף שיירה של 4 רכבים משאית ושלושה פרטיות, למזלי היו שוליים רחבים בנקודה זאת בכביש ירדתי לשוליים ונעצרתי שם עד שהסמי חלף על פני בנתיב שלי, הספקתי להזהיר את הרכב שמאחורי ע"י אורות הזהרה שהדלקתי.

אם לא היתי ערני לא הייתי כותב שורות אלו (נהג הסמי ערבי כמובן)

2. אני נוסע ומולי נפתחו שלושה נתיבים, מה עושים? מאיטים עד לכדי עצירה כדי שכולם יוכלו לחזור לנתיב שלהם.

3. מתחיל לעקוף אותי רכב ואין מצב שהוא מסיים עקיפא בלי להתנגש ברכב ממול, מה עושים? שוב מאיטים בצורה דרסטית כדי למנוע תאונה .

ויש עוד הרבה לספר, כל נסיעה על הכבישים אצלנו למי שאינו מיומן הרי היא סכנה, וולכן כל הנהגים והנהגות באזורינו הם מיקצועיים בעל כורכם.

מש ירצה אין פעם לנסות את אחיזת הכביש וההיגוי של רכבו מוזמן איתי לנסיעה באחד הכבישים היפים והמאתגרים בארץ.

בקיצור אצלנו באזור חוקי הנהיגה הם שונים משאר אזורי הארץ, ולערבים עם שבע נשמות לא אכפת מתאונות כי הם ממילא לא מתים בהם אולי נפצעו והרגו יהודי בדרך.

פורסם

אורן היקר שלום, איפה למדת שאגואיסטיות ו"עושה בכוונה" זה אותו מושג ?

אני ? עבריין ? תמשיך תמשיך עוד קצת, אני אתבע אותך על דיבה :)

להכנס לתוך תא המטען של מישהו ? חביבי, אין בנאדם יותר שומר מרחק ממני.

טיפש הייתי וטיפש אני אשאר, אבל להשתנות אני כן משתנה, נכון זה לא בקצב מסחרר, אבל אף אחד לא נולד יודע, פעם חשבתי שלנסוע 180 קמ"ש באיילון בשעות ערב זה גבורה, היום אני חושב שגבורה זה ללכת בטיילת עם הזין קשור לברך כשאני לובש טישרט ושורט.

מה שאתה מכיר מלפני 4 שנים, זה לגמרי לא מה שקיים היום, החל מהבנה של דברים, מראה והרגליי מחיה.

אתה רוצה ללמד אותי עם אלה ? אין בעיה, אני אחסוך לך זמן, אגיע עד אליך הביתה, תשבור לי את כל הפנים וניפגש בבית משפט.

לסיכום, גילוי נאות:

הערב נהגתי את רכבי הפרטי בנתיבי איילון לכיון דרום, במהירות המקובלת בחוק, בנתיב השמאלי, ראיתי רכב שמתקרב לעקיפה, אותתי ועברתי לימין, בלי שהוא הבהב ובלי שהוא התרגז.

אני אנסה להיות שוב נהג מנומס, נראה איך זה ילך הפעם :)

בברכת שבוע טוב ונטול עבריינים כמוני.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

בראבו !

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

תביעת דיבה? אתה לא יכול. אני אטען "אמת דיברתי"

שומר מרחק או לא- אם תעצבן את הבנאדם הלא נכון בזה שאתה לא זז מהשמאלי, הוא יעקוף אותך מימין, ויחתוך אותך משמאל (זה לפחות מה שאני הייתי עושה) אם הבנאדם באמת עצבני עליך- הוא גם יבלום בלימת פתע ואתה תמצא את עצמך עם הפרצוף בתוך כרית אוויר ושאתה צריך לשלם מכל החורים.

לא אחרי כל מפגש אלים ניתן להגיע לבית משפט. יש כאלה שאתה לא כשיר לנשום יותר אחריהם.

על הקטע האחרון: באמת, ובלי ציניות- כל הכבוד. מקווה שזה לא היה חד פעמי.

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם
אין כמו להדליק חברה כאלה ברמזור על ידי העלאת סל"ד או שמראים סימן שכן ואז הוא פותח בפראות ואתם פונים ימינה או שסתם מתחילים לאט :-D.

זה קרה לי בכביש רמלה רחובות, שעמדתי בנתיב הימני ונעמדה ליידי גולף כמו שלי. עשה לי תנועות עם הראש ושיחק עם הגז שהוא רוצה פתיחות, בלי לחשוב הרבה סימנתי לו עם הראש שכן. רק נהיה ירוק הוא נתן פתיחה,ומזה התבאס שהסתכל במראה וראה שעוד לא יצאתי מהרמזור...

פורסם

אורן, אני לא מעצבן אף אחד אל תדאג לי אני יודע להסתדר :)

אם מישהו עוקף אותי בפראות אני מראש מתכונן ל"חיתוך עצבני" ואו נסיון לזרוק אותי מהכביש, ניתן גם לדעת את זה קורה באמצעות כלי הרכב שבו נוסע הבחור, מנסים לזרוק אותי מהכביש גם כשאני נוסע בימין ולא מפריע לאף אחד (כי יש מישהו אחר בשמאלי ואותו עצבני עושה זיגזגים ברמה כזו שאם אני לא בולם הוא מגלח לי את הפינה הקדמית).

הדבר שאני הכי פחות מוטרד ממנו, זה מפגש איתך, אולי בגלל שאתה שומע ריהנה ומתחיל לגמגם כשאתה נפגש עם שוטר, ואולי זה כי אני מכיר אותך בתור בנאדם הגיוני כמוני.

לגבי הנושא של מעבר לימין ואפשרות מתן עקיפה, נראה איך זה ימשיך :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

לא מבין על מה הויכוחים. לי לא מזיז כמעט כלום בכביש לרמה של תגובה בפועל (אני יכול לסנן לעצמי איזו קללה במקרים מסויימים מאוד, אבל זה לא נחשב...). יש דבר אחד שכן מפריע לי וזה לא קשור לכביש אלא להתנהגות בכלל, וזה בריונות.

אם אני חושב שמישהו מנסה להתנהג בבריונות עליי ובא לי להשתעשע אני יכול לעשות דווקא בצורה כזאת שאני אוציא לו את החשק לחיות, מאוד פשוט. שאף אחד לא התבריין עליי, במיוחד אם אני במצב רוח קרבי... אני מסוגל לשגע אותו, לא לתת לו לעקוף בכלל (לחסום את 2 הנתיבים, עשיתי את זה פעם למישהו שממש עצבן אותי...), או להאיט לקצב צב בכוונה כדי שהוא יאכל את עצמו עד שיוכל לעבור לימין ולעקוף משם.

אבל אין קשר לכביש מדובר בבריונות וזה נכון בכל מקום... לא שכל מי שצופר או מהבהב עם האורות מתנהג בבריונות אבל יש מצבים מסויימים שבהם זה מייד נתפס על ידי כבריונות ואז יש סיכוי (בערך 20%) שאני אגיב. אני בכללי לעולם לא צופר (אלא אם מישהו נרדם ברמזור, אחרי כמה שניות טובות הוא יקבל ממני צפירה קצרצרה רק כדי להעיר אותו), לעולם לא מהבהב עם האורות (קטע אינפנטילי), תמיד אתן למישהו שצריך ומגיע להשתלב בתנועה ובכלל משתדל לנהוג בצורה רגועה ועדינה. אם אני ממש ממהר זה לעולם לא בא על חשבון התנועה, אני פשוט אסע ממש מהר במקומות פנויים, התנועה היא מבחינתי כמו רמזור שמעכב אותך. בנסיעה עירונית בד"כ אם תנהג מהר זה לא אומר שתגיע מהר כי יש הרבה משתנים בלתי תלויים במהירות הנהיגה.

הכי טוב זה לנהוג רגוע, גם אם אתה טס על 180 עדיין תעשה את זה רגוע, אתה צריך להבין שרוב האנשים לא נוסעים כזה מהר ותצטרך לקחת את זה בחשבון וגם אם יש לך איזה רכב ממש מהיר או חזק, זה לא אומר שאתה צריך להתנהג בבריונות לשאר הבריות.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
לא מבין על מה הויכוחים. לי לא מזיז כמעט כלום בכביש לרמה של תגובה בפועל (אני יכול לסנן לעצמי איזו קללה במקרים מסויימים מאוד, אבל זה לא נחשב...). יש דבר אחד שכן מפריע לי וזה לא קשור לכביש אלא להתנהגות בכלל, וזה בריונות.

אם אני חושב שמישהו מנסה להתנהג בבריונות עליי ובא לי להשתעשע אני יכול לעשות דווקא בצורה כזאת שאני אוציא לו את החשק לחיות, מאוד פשוט. שאף אחד לא התבריין עליי, במיוחד אם אני במצב רוח קרבי... אני מסוגל לשגע אותו, לא לתת לו לעקוף בכלל (לחסום את 2 הנתיבים, עשיתי את זה פעם למישהו שממש עצבן אותי...), או להאיט לקצב צב בכוונה כדי שהוא יאכל את עצמו עד שיוכל לעבור לימין ולעקוף משם.

אבל אין קשר לכביש מדובר בבריונות וזה נכון בכל מקום... לא שכל מי שצופר או מהבהב עם האורות מתנהג בבריונות אבל יש מצבים מסויימים שבהם זה מייד נתפס על ידי כבריונות ואז יש סיכוי (בערך 20%) שאני אגיב. אני בכללי לעולם לא צופר (אלא אם מישהו נרדם ברמזור, אחרי כמה שניות טובות הוא יקבל ממני צפירה קצרצרה רק כדי להעיר אותו), לעולם לא מהבהב עם האורות (קטע אינפנטילי), תמיד אתן למישהו שצריך ומגיע להשתלב בתנועה ובכלל משתדל לנהוג בצורה רגועה ועדינה. אם אני ממש ממהר זה לעולם לא בא על חשבון התנועה, אני פשוט אסע ממש מהר במקומות פנויים, התנועה היא מבחינתי כמו רמזור שמעכב אותך. בנסיעה עירונית בד"כ אם תנהג מהר זה לא אומר שתגיע מהר כי יש הרבה משתנים בלתי תלויים במהירות הנהיגה.

הכי טוב זה לנהוג רגוע, גם אם אתה טס על 180 עדיין תעשה את זה רגוע, אתה צריך להבין שרוב האנשים לא נוסעים כזה מהר ותצטרך לקחת את זה בחשבון וגם אם יש לך איזה רכב ממש מהיר או חזק, זה לא אומר שאתה צריך להתנהג בבריונות לשאר הבריות.

אבל אתה חייב להבין שעם כל הקטע הילדותי הזה שלך של להציק למישהו שמעצבן אותך, יום אחד אתה תיפול על הבן אדם הלא נכון, ואחרי שהוא יצליח (ומתישהו הוא יצליח. אתה לא שומאכר) לעקוף אותך, הוא יעצור ויחסום אותך, יצא החוצה וידקור אותך. אני חושב שממש חבל להפוך לחלק מהסטטיסטיקה העגומה של האלימות בישראל רק כי אתה במצב רוח למשחקים.

hagggg55 כתב:

פורסם

אף אחד לא יכול לתבוע פה אף אחד כרגע על הוצאת דיבה חח, קודם כל אני לא בטוח שהמנהלים של הוסטס יהיו שמחים כל כך לתת כתובות IP של גולשים שלהם וגם אם כן (או אולי בעזרת המשטרה) המשטרה לא תוציא צו כדי לקבל את הפרטים של בעל ה-IP מהספקית. וגם אם כן, אין לך עילה לתביעה בכלל..

פורסם
אף אחד לא יכול לתבוע פה אף אחד כרגע על הוצאת דיבה חח, קודם כל אני לא בטוח שהמנהלים של הוסטס יהיו שמחים כל כך לתת כתובות IP של גולשים שלהם וגם אם כן (או אולי בעזרת המשטרה) המשטרה לא תוציא צו כדי לקבל את הפרטים של בעל ה-IP מהספקית. וגם אם כן, אין לך עילה לתביעה בכלל..

אל דאגה- אף אחד פה לא היה רציני לגבי זה

hagggg55 כתב:

פורסם

גפ אצלי זה קורה- משום מה יש אנשים שמאוד חמים על התחת של הגרנדה שלי וממש מעצבנים!

אני גם מעט עד שיבינו את הרמז ויעקפו.

אבל אותי יותר מעצבן תופעה מסוכנת אחרת

בכבישים מהירים שיש למשל 5 נתיבים ואחרי כמה מאות מטרים 2 נתיבים מישתלווים שמאלה (2 הנתיבים מישלתבים מכביש אחר)

אני מגיעה נוסע כחוק בנתיב הימני ואז מגיעה לקטע שכביש אחר מיתחבר לכביש שלי ומצד שמאל אני רואה במראה מכוניות מגיעות

רגע לפני שהכביש שלהם ניגמר ומישתלב עם הנתיב הימני שלי פיתאום הם ניזכרים ודווקא שניגמר הכביש אני רואה איזה מטומטם שרוצה לעקוף עובר לשוליים ומנסה לעקוף אותי מצד הימין שלי וכמעט מוריד את שנינו מהכביש!

זה לא פעם או פעמיים זה פשוט תופעה שאנשים מפגרים רוצים לעקוץ מצד ימין למרות שניגמר להם הכביש! ולמזלי אני תמיד מיסתכל במראה ומנסה להישאר בחיים.

ציור מצורף

אני תמיד שם לב לנתיב ומישתב בצורה בטוחה אבל פיתאום צץ לו מפגר מאחורה שבא לו לעקוף אותי מצד ימין מהשוליים ולא להישתלב מאחורי למרות שהיה לו מאות מטרים אפשרות לעשות זאת ומאיץ כמו משוגע!!

מה הייתם עושים?

mishigen.jpg

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אני מגיעה נוסע כחוק בנתיב הימני ואז מגיעה לקטע שכביש אחר מיתחבר לכביש שלי ומצד שמאל אני רואה במראה מכוניות מגיעות

רגע לפני שהכביש שלהם ניגמר ומישתלב עם הנתיב הימני שלי פיתאום הם ניזכרים ודווקא שניגמר הכביש אני רואה איזה מטומטם שרוצה לעקוף עובר לשוליים ומנסה לעקוף אותי מצד הימין שלי וכמעט מוריד את שנינו מהכביש!

יש כאלה נהגים שלא מאפשרים לאחרים להשתלב לתנוע ואלה נאלצים להכנס ב"כוח". כאשר התנועה כבדה ברגע שיש קצת מרווח אנשים נכנסים וזהו, כי לאותת אפשר עד מחר, יש נהגים שפשוט לא אכפת להם מאחרים. אני לעיתים קרובות מאוד נתקל הזה שנהגים פשוט לא מאפשרים להכנס.

לחליפין, אני גם רואה כאלה נהגים שנדחפים אפילו אם אתה רכב אחרון בתור. הכי גרועים הם אלה שנוסעים וזהו בלי להסתכל. כבר נתקלתי גם בזה.

איך אני נוהג במעמד של נהג בנתיב הנסיעה שלו? אני מאפשר להכנס, גם אם זה אומר להאיט לפעמים או לעבור נתיב.

רני מתכנן כל הזמן את הנסיעה שלי, רואה שיש רכבים שרוצים להשתלב בתנועה עובר נתיב אם אפשר.

איך אני נוהג במעמד של נהג שרוצה להכנס? יש מרווח אז נכנסים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...