Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוסר התחממות בפולו 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי פולו COMFORTLINE שנת 2001.

יצא לי לחזור שבוע שעבר מירושלים בלילה כשהטמפרטורה הייתה מאוד קרה ולכן נסעתי עם חימום.

מאז תחילת הנסיעה המנוע לא התחממם (המחוג עלה ממש טיפה) ואפילו לאחר נסיונות שלי למשוך הילוך המנוע סירב להתחמם. לאחר נסיעה של כחצי שעה כיביתי את החימום וטמפרטורה ישר עלתה לאמצע כמו תמיד, האם זו בעיה?

תודה מראש.

פורסם

אצלי בבוקר קר,בנסיעה של 20 דקות המחוג גם בקושי עולה,רק בסוף הנסיעה כשאני נותן לטורבו דקה להירגע המחוג עלה,אבל לא הרבה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כן אבל במקרה שלי עד שאני לא מכבה את החימום המחוג לא עולה אפילו אם זה נסיעה של כמה שעות, מהידע שלי המחוג חייב להיות באמצע וחוסר חום זה גם מזיק למנוע, השאלה אם זה רק איזה חיישן שלא עובד טוב או שהמנוע באמת לא מתחמם כמו שצריך (דבר שמזיק למנוע)..

פורסם

מערכת החימום ברכב יונקת את החום מהמנוע..

מנסיון, בקיץ התחמם לי המנוע(וונטה תקולה), הפעלתי חימום וחום המנוע ירד באופן מיידי

אם בלי חימום המחוג נמצא על 90 אז זה כבר סימן טוב..

בגלל שמדובר בלילות קרים ובאיזורים קרים זה נשמע משהו הגיוני מאוד..

בפעם הבאה שאתה נתקל במצב כזה נסה להפעיל את המזגן על קירור ותראה את התגובה..

פורסם

קודם כל ברור שהמנוע חם, אין דרך למנוע לעבוד בלי להתחמם וזה לא משנה עם מזגן או בלי, חייבת להיות התחממות כלשהי.

במצב האידאלי המחוג צריך להגיע לחצי הסקאלה אז בהחלט יכול להיות שיש לך חיישן שמזייף.

אתה לא יכול לנסוע שעות כפי שציינת וחום המנוע ישאר ממש בתחתית בלי לזוז, משהו פה דורש בדיקה.

אצלי למשל בסיריון בהתחלת נסיעה המחוג בתחתית ותוך כדי נסיעה רגועה לוקח לו 5 דקות לטפס לאמצע הסקאלה ולא לזוז משם.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

אני 3 שנים עם הרכב הזה ומרגע שהמחוג מתייצב על 90 מעלות (תוך 5 דקות נסיעה אחרי ההתנעה) הוא לא ממצמץ למעלה או למטה לא משנה אם אתה בקיץ בעלייה או בחורף עם חימום בנסיעה בינעירונית רגועה

הגיוני שהתרמוסטט תקוע על פתוח ולכן בנסיעה במזג אוויר קר (ובמיוחד עם חימום שמקרר עוד יותר את המנוע) הטמפרטורות יורדות. האם לאחרונה לקח לרכב יותר זמן להגיע ל 90 מעלות מרגע ההתנעה ?

נסיעה על מנוע קר מבזבזת קצת יותר דלק ולא בריאה למנוע (אך לא תזיק בפרק זמן קצר)

בכולופן, חכה למומחים בנושא

פורסם

זה ממש נשמע כמו בעיה של טרמוסטט תקוע.

תבדוק חום בצינור לפני המשאבה ולאחר המשאבה. כאשר המנוע רק מתחיל להתחממם צד אחד אמור להישאר קר כי הטרמוסטט סגור. אם שני הצונורות מתחממים ביחד, הטרמוסטט סגור.

כמו כן ניתן לבדוק את זה ע"י נסיעה מאומצת (כך שהמחוג יעלה כמה שיעלה) ואז ירידה ללא גז במהירות - למשל לרדת את הקסטל - אם המחוג יורד אז בטרמוסטט תקוע, אם כל הדברים האלה לא קורים - תבדוק את החיישן.

בכל מקרה לא בריא לנסוע עם מנוע קר - בעיות שימון וצריכת דלק גבוהה.

פורסם

בכל מקרה שהמנוע קר התרמוסטט אמור להיסגר ואז אין למנוע ברירה, אלא להתחמם. אם זה לא קורה משמע שהתרמוסטט לא נסגר באופן מלא או לא נסגר כלל. יכול להיות שסתם עייף, יכול להיות שלא מקורי, יכול להיות שיש לכלוך/חלודה במערכת הקירור ויכול להיות שהמכסה של בית התרמוסטט התעוות. בכל מקרה אם אתה רוצה לתקן את זה פרק את התרמוסטט, שטוף את מערכת הקירור, הרכב תרמוסטט ומכסה חדשים, מלא נוזל קירור מקורי, בצע ניקוז אוויר ותקווה לטוב.

• ספונסר פורום
פורסם

קודם כל התופעה הזאת נקראת "קרור יתר" והיא תקלה לכל דבר ועיניין

הסיבה שהיא מתרחשת בעת הפעלת החימום נעוצה בעובדה שהזרמת הנוזל אל מעגל

החימום היא במסלול עוקף טרמוסטט ,וזאת כדי שתתאפשר הזרמת החימום אל תא הנוסעים

במהירות האפשרית .

יוצא מכך שמקרן החימום הפנימי יכול להקרין את החום אל תא הנוסעים ובכך למנוע מהמנוע להגיע

לטמפרטורת עבודה ,ולכן מהנדסי הרכב מכוונים לאיזון בכך שנפח המקרן הפנימי לא יהיה מסוגל

להקרין את כל החום שהמנוע מייצר .

במקרה שלך כנראה שהטרמוסטט לא אוטם את מעבר הנוזל באופן מושלם ,וביימים שאתה לא מפעיל

חימום אז התקלה לא מורגשת ,אבל כאשר מתווסף הקרור שיוצר המקרן הפנימי אז בעצם זה מציף את התקלה .

שורה תחתונה כנראה שהטרמוסטט אצלך לקוי ואתה צריך להחליף אותו .

טרמוסטט מקורי לרכב הזה כולל עבודה עולה כ 400 שח כולל עבודה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

תיהיה זהיר יתר על המידה בכל מה שנוגע לחום מנוע..

זה יכול לתפוס אותך עם המכנסיים למטה וזה יהיה קצת לא נעים..

סע לרון הוא יעזור לך..

• ספונסר פורום
פורסם

דרך אגב אחת השיטות להמשך נסיעה ברכב כאשר הטרמוסטט תקול

היא הפעלת החימום הפנימי ומשיכת החום של המנוע דרך המקרן חימום הפנימי .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

נסיעה עם מנוע קר מזיקה לו בגלל שהשמן לא מגיעה לטמ"פ העבודה ולכן הוא דליל מידי, בנוסף תהליך הבערה נפגע ועלולים להיווצר משקעי פיח.

בקיצור החורף מגיע ואני מניח שתרצה להשתמש בחימום אז כדי לטפל בבעיה

• תוכן חדש...