Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפור אחיזה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

רכשתי רכב חדש אותו אני עתיד לקבל בעוד כחודש.

הרכב (ברמת הגימור הזו) מגיע עם צמיגים 205/55/16 ועם גאנטים מגנזיום תואמים.

ברצוני לשדרג את הצמיגים ל- 225/45/17 עם גאנטים מגנזיום תואמים.

ידוע לי שלרכב זה יש רישוי עם צמיגים אלו שכן הדגם ברמת הגימור הגבוהה מגיע עם צמיגים אלו.

מספר שאלות -

1. האם שדרוג צמיגים יכול להיות עילה להסרת אחריות היבואן ?

2. היכן ניתן למצוא (רצוי בצפון) מקום בו ניתן לבצע את השדרוג בצורה אמינה וזולה ( תוך מכירת הצמיגים הקיימים והג'נטים הקיימים) ?

3. האם יש המלצה ליצרן ו\או דגם צמיג וג'אנט ?

4. כמה אמור לעלות לי כל השדרוג ?

5. האם יש שיקולים נוספים אותם עלי לקחת בחשבון (אורך חיי הצמיג, האם יש השפעה על צריכת דלק וכו' ) ?

תודה רבה.

פורסם

במקום להגדיל קוטר ג'נט ל 17, רכוש ג'נט 16 רחב יותר ותקבל שיפור אחיזה בלי אישורים ממשרד הרישוי ושאר כאבי ראש.

מה שקובע בנוגע לאחיזה זה רוחב הג'נט. לא הקוטר שלו (פשוט ג'נט בקוטר גדול יותר גם יותר רחב בד"כ, מכאן מתקבל השיפור).

יעלה לך פחות מלהחליף צמיגים וג'נטים.

צריכת הדלק שלך תעלה מעט עקב הגברת החיכוך וההאצה שלך תפגם מעט.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
שלום.

רכשתי רכב חדש אותו אני עתיד לקבל בעוד כחודש.

הרכב (ברמת הגימור הזו) מגיע עם צמיגים 205/55/16 ועם גאנטים מגנזיום תואמים.

ברצוני לשדרג את הצמיגים ל- 225/45/17 עם גאנטים מגנזיום תואמים.

ידוע לי שלרכב זה יש רישוי עם צמיגים אלו שכן הדגם ברמת הגימור הגבוהה מגיע עם צמיגים אלו.

מספר שאלות -

1. האם שדרוג צמיגים יכול להיות עילה להסרת אחריות היבואן ?

2. היכן ניתן למצוא (רצוי בצפון) מקום בו ניתן לבצע את השדרוג בצורה אמינה וזולה ( תוך מכירת הצמיגים הקיימים והג'נטים הקיימים) ?

3. האם יש המלצה ליצרן ו\או דגם צמיג וג'אנט ?

4. כמה אמור לעלות לי כל השדרוג ?

5. האם יש שיקולים נוספים אותם עלי לקחת בחשבון (אורך חיי הצמיג, האם יש השפעה על צריכת דלק וכו' ) ?

תודה רבה.

מדהים איך בכל זה הצלחת להשמיט את דגם הרכב שקנית...

ואיך אתה קובע שתרצה להחליף ג'אנטים וצמיגים בלי שנסעת דקה על הרכב...? :shock:

פורסם

תודה על התשובות אבל (כמעט ו) לא קיבלתי תשובות לגופו של עניין (תשובות לשאלות 1 עד 5).

לא ברור לי מדוע רלוונטי סוג הרכב. בכל אופן אפרסם את סוג הרכב בסוף השרשור לצורך מענה על הסקרנות שלכם.

אשמח לקבל תשובות נוספות לשאלות המקוריות.

למיטב ידיעתי טיב האחיזה תלוי בשטח המגע של הצמיג עם האספלט ולכן צמיג רחב יותר (ולא ג'אנט רחב יותר) נדרש.

פורסם

אענה חלקית:

אם ההחלפה מיועדת לשיפור המראה של הרכב, ובהנחה ואתה מבין את ההשלכות (פגיעה בנוחות, מחיר יקר, סיכוי רב יותר לתקר או פגיעה בג'נט וכולי) אז לך על זה, אם זה באמת חשוב לך.

לעומת זאת, אם ההחלפה מיועדת לשיפור אחיזה, ובהנחה ולא מדובר ברכב ספורטיבי - לא כדאי שקודם תקבל אותו ותסע עליו קצת? אולי האחיזה תספק אותך? ואם היא לא - תמיד אפשר להחליף לצמיגים ספורטיביים יותר באותה המידה. השינוי עשוי להיות דרמטי.

לשאלות:

1. רוב הסיכויים שלא, אבל שאל בחברה.

4. צמיגים איכותיים עשויים לעלות 2500-3000 שקלים לרביעייה. ג'נטים - מאוד תלוי. יש ב-3000 ויש ב-7000.

5. יש השפעה על צריכת דלק (אחוזים בודדים, כנראה) ועשויה להיות השפעה על אורך הצמיג - ככל שהוא ספורטיבי יותר כך הוא נגמר מהר יותר, בגדול.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

למיטב ידיעתי טיב האחיזה תלוי בשטח המגע של הצמיג עם האספלט ולכן צמיג רחב יותר (ולא ג'אנט רחב יותר) נדרש.

אתה טועה. ג'נט רחב יותר יגדיל לך את האחיזה כי יותר שטח צמיג יתחכך עם הכביש/יתעוות פחות בסיבובים.

קרא את זה - את החלק על צמיגים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

תודה.

א. המטרה היא באמת שיפור האחיזה בלבד ולא חו"ח עשיית רושם - בטיחות נטו.

ב. אני מניח (כמעט בטוח) ששיפור אחיזה יידרש היות ומדובר במנוע\גיר שניתן לשדרגם בכ- 30-40 כ"ס.

ג. איני רוצה לנסוע יותר מדי עם הצמיגים הקיימים על מנת שאוכל למכור (בעצם להחליף אותם) במחיר סביר כאשר הם במצב "כמעט חדש"...

פורסם

א. בטיחות? ולמה נראה לך ש-205 עם צמיגים איכותיים לא יהיה בטוח מספיק? ומה עם ABS, ESP ושלל המערכות המגינות עליך, לא מספיק? מילא אם היית אומר "אני נוהג כמו חוראני, מרביץ 130 בסיבובים וחשוב לי נורא לבטל לחלוטין תת-היגוי עם עזיבת דוושה", אבל נשמע לי קצת "אובר דה טופ" להחליף צמיגים ברכב חדש רק בגלל בטיחות.

ב. שוב, ממש לא בטוח. זה מאוד תלוי באופי הנהיגה שלך וגם באיכות הצמיגים שתקבל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
תודה על התשובות אבל (כמעט ו) לא קיבלתי תשובות לגופו של עניין (תשובות לשאלות 1 עד 5).

לא ברור לי מדוע רלוונטי סוג הרכב. בכל אופן אפרסם את סוג הרכב בסוף השרשור לצורך מענה על הסקרנות שלכם.

מדוע זה רלוונטי?

כי אם אתה מעוניין בתשובה רצינית, אני מצפה לשאלה רצינית.

ואם אני מקדיש את זמני לשאלה שלך, אני מצפה לפרטים מלאים.

ואין כאן עניין של סקרנות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
מדוע זה רלוונטי?

כי אם אתה מעוניין בתשובה רצינית, אני מצפה לשאלה רצינית.

ואם אני מקדיש את זמני לשאלה שלך, אני מצפה לפרטים מלאים.

ואין כאן עניין של סקרנות.

עידן

חשבתי שעדיף שלא להסית את נושא הדיון מאחיזת הכביש והצמיגים לויכוח על סוג הרכב

והאם זו קניה טובה\נבונה\מחירים וכו'.

מדובר על סקודה סופרב 1.8 TSI ברמת גימור Ambition (צמיגים 205/55/16).

הרכב ברמת הגימור הגבוהה יותר מגיע עם צמיגים 225/45/17 .

השאלה היא האם יש הבדל ביציבות או באלמנט בטיחותי כלשהו או שמדובר בשיפור חזותי בלבד ?

פורסם

בחיית יניב - ברכבים מודרניים ב-99% מהמקרים כישורים של הנהג נמוכים הרבה יותר מיכולות של הצמיג.

אצל ג'רמי קלארקסון זה נשמע יותר טוב:

you'll run out of talent way before the car will run out of traction

אם ממש בא לך על שידרוג יכולת ובטיחות - שים את הכסף על כמה הדרכות נהיגה טובות.

זו דעתי.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...