Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתחדש. אחלה אוטו.

היו לי 2 כאלו מודל 2003. את זו שאני נסעתי עליה העברתי מבחן ריסוק אחרי 11 חודשים והשנייה שירתה אותנו עד 2008 שאז הוחלפה בדובלו חדשה.

היא מאוד חסכונית וזולה לאחזקה. רק תקפיד להחליף שמנים בתדירות הרצוייה ולשמן באיכות טובה כדי שלא תגמור את הטורבו.

כפי שכבר ראית, הפנים מאוד עמיד ואין לה בעייה לעשות גם עוד 300K.

אייל, לרכב הזה אף פעם לא היו משענות ראש מאחור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זהו אכן רכב משפחתי ברמה הגבוהה ביותר. אני לא מבין למה לא משווקים אותם ככאלה. אחרי שלוש שנים עם ברלינגו התפלאתי כמה דברים אפשר לעשות עם רכב כזה. החסרון היחיד הוא התנהגות הכביש - שגם אליה מתרגלים כמו כל דבר אחר בחיים.

172

פורסם

תתחדש. גם אני מאמין שזוהי מכונית משפחתית הרבה יותר פרקטית מאשר מזדה 3 שתא המטען שלה מתפוץ אחרי 2 מזוודות, שלא לדבר על הזאטוטים במושב באחורי.

לא מבין כל כך את ה"המלצה" להכהות את השמשות- ממליץ בחום לוותר על השטות הזו. גם לא יפה, גם לא בטיחותי וגם לא ברור האם חוקי או לא.

לסיום, קרא את זה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

כל הכבוד על הבחירה הלא שגרתית, תתחדש.

גם אם זה לא ממש נפוץ או מקובל בארץ, טורבו דיזל זה ה-דבר, ואת היתרונות שלו תרגיש בכל נסיעה.

סע בזהירות ותהנה. 8)

פורסם
שאלה מצוינת. תרשה לי להציע תשובה:

מכיוון שככה צריכה להיראות מכונית משפחתית.

תא נוסעים צר וצפוף עם בגז' מצחיק זאת מחשבה מקובעת שמתאימה לעבר.

רכב קובייתי עם תא נוסעים מרווח ותא מטען ענק, שתופס בדיוק את אותו מקום חנייה

הוא קנייה הרבה יותר הגיונית ממשפחתומטית-1.6-חלונות-חשמל.

אה, וחוץ מזה יש לו מנוע חבל"ז שמראה ללא מעט מכוניות את האגזוז

והתנהגות כביש מהנה למדי.

(לשם האיזון - לא, זה ממש לא רכב מושלם, אבל שווה לפתוח את הראש לפעמים)

עריכה:

לא ראיתי את התגובה של ChemGuy85 לפני שכתבתי את שכתבתי.

אולי לא ניסחתי את השאלה שלי כמו שצריך.

מדובר על בחור בן 24 שרכש את הרכב הראשון שלו. אני בספק שיש לו ילדים ולפיכך הצורך שלו במכונית משפחתית הוא לא מוחלט, מה גם שמדובר על מכונית מסחרית גדולה יותר ממשפחתומטיות למיניהן. בגלל זה שאלתי מה עמד מאחורי ההחלטה לרכוש רכב כזה. בל ישכח שמדובר ברכב שעבר 300K ק"מ ויש לקחת בחשבון בלאי מה שאומר כסף ב"היכון" לכל מצב שלא יבוא (כמו טורבו למשל שהוא עסק לא זול בכלל). ברור לי שלכל רכישה יש סיבה, בגלל זה מעניין אותי לשמוע את המניעים שלו :)

פורסם

דווקא לבחור צעיר זה אחלה אוטו.

מה בחור צעיר צריך יותר מאוטו מרווח לטיולים עם מקום לקחת את כל החברים על ציודם בשילוב של צריכת דלק של מכונית מיני?

פורסם

אתה מחפש הגה מתקשר במשאית? :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תודה רבה לכולם חברים :-D,

למה חשבתי לקנות בתור רכב ראשון דובלו?

תמיד אהבתי צורה כזאת של רכבים,החל עוד מהאקספרס,בהתחלה חיפשתי קנגו,אולם לא מצאתי שמורה,מכוניות כאלה בשנתונים כאלה מאוד מאוד קשה למצוא שמורות.

ואז כבר מתוך יאוש החלטתי לראות דובלו,מהר מאוד היאוש הפך לאחד ההחלטות הטובות והמהנות שקיבלתי.

הרכב מאוד חזק,בתחלה כול פעם פשוט צחקתי מרוב התפעלות איך מסחרית יכולה ככה להאיץ,דבר שני מצא חן בעיני הדשבורד,שהוא יחודי ושונה,ידית ההילוכים במיקום מאוד נוח,ותמיד אהבתי רכב שהוא גבוהה,אמנם בפניות זה חיסרון,אך אחרי שהרסתי 2 תיבות אוטומטיות ברכב של ההורים שהיה לנו (יונדאי לנטרה 96),בעלות של 5 אלף כול פעם,הבנתי שגם נהיגה רגועה יכולה להיות מהנה,במיוחד בתחנת דלק,בנתיים עשיתי על חצי מיכל בנסיעה מומצעת 450 ק"מ,אני מבסוט.

וכמובן מה שמשך אותי זה הצבע,שהוא יחודי,אך בעיקר למרות שהרכב עבר כמעט 300K,אין שום קירקושים,הרכב נוסע,מרגיש ועובד כאילו עבר הרבה פחות.

אין לי ילדים בנתיים ואני עוד לא נשוי,אך הרכב זה הוא מן כמו בית קטן ונייד כזה,והכי חשוב הגשמתי חלום.8)

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני לא חושב שההגה חשמלי בדובלו במודלים האלה, הוא הידראולי לגמרי (ועדיין מת, זה נכון).

בגילך הצעיר לא תסבול מזה שמתלי הדובלו קשים ושיש לו סרן עם פאקינג קפיצי עלים מאחורה (חסרונות הדובלו).

תהנה מאוד מצריכת דלק מזערית, כח חזק במנוע ונפח הטענה אדיר.

אם יש לך שאלות טכניות - יש פה כמה וכמה בעלי דובלו שיכולים לעזור, הרכב של באגירה עדיין משרת במשפחה שלי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תאמת דווקא נוחות הנסיעה שלה מאוד הפתיעה אותי לטובה,הוא די רך,יכול להיות שלאחר שנסעתי כול הזמן על רכב ההורים קרייזלר נאון שהיא נוקשה,הפיאט מתגלה כנוחה.

חשוב להדגיש שבמגזין הגה פברואר 2002,רשמו שיש גרסה שמורשת לשאת עד 475 ק"ג במקום 615 ק"ג ושם הוחלפו מתלים,יכול להיות שהגרסה אצלי כזאת,כי הוא ממש לא נוקשה.

כמה עשה הדובלו שלכם?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זו מ 2003 עשתה 350K והחדשה עם 150K. שתיהן עם 0 תקלות פרט לקלאץ' שהוחלף בראשונה אחרי 60K באחריות.

פורסם

תודה,הצטרפתי גם למועדון של פיאט.:-)

• תוכן חדש...