Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

האם למלצר יש זכות לדרוש טיפ?


דניאל1983
שימו לב! השרשור הזה בן 2172 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

השארת 250 שקל טיפ? פעם הבאה שאתה הולך לארוחה זוגית אני רוצה להיות המלצר שלך:-D

ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא ,

שלגאונות יש גבולות . ( אלברט איינשטיין )!

Mazda 3 2.0!!:twisted::lol:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 261
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

אמת, הטיפ היום הוא מס לכל דבר. ה12% שכולם מדברים עליו זה פשוט חוצפה.

אם הזמנתי סטייק של 150 ש"ח וכל העבודה של המלצרית היה להביא לי את הסטייק ולשאול פעם אחת אם הכל בסדר, למה שהיא תקבל על זה 18 ש"ח ממני? טיפ כי זה מקובל? מספיק לה 5 ש"ח על הסיבוב הזה לשולחן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מפליא אותי שסיימתי את זה רק ב-0 טיפ ולא בפרובקציה למנהלים של אותו מלצר אימבציל.

 

השארתי למלצרית 25 שקל טיפ בגלל השירות האדיב שלה.

 

השארתי על 2 בירות (כ-50 ש"ח) 27 שקל טיפ , אבל זה בגלל שזה היה דייט ... ורציתי ... נו אתם יודעים

 

השארתי 250 שקל טיפ על ארוחה זוגית

 

רגע, זה תחרות למי יש (ארנק) יותר גדול :?::wink:

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתור מישהו שעובד בתחום (עבדתי בתור ברמן וניהלתי בארים במסעדות, פאבים, מועדונים, בתי קפה ולמעשה גם היום אני ברמן) כבר כמה וכמה שנים מה שאני יכול להגיד הוא שלפי החוק, לבעל עסק יש זכות לחייב על שירות (כמו שנאמר כבר, בין 10 ל20 אחוז) אבל לזכות הזאת נלוות גם שתי חובות, הראשונה, לציין בתפריט את האחוז שנגבה והשנייה, לתת אפשרות של "איסוף עצמי" (מה שקורה כשאתם יושבים על הבאר).

 

ישנה רשת אחת שמייסמת את זה יופי יופי (את קונספט האיסוף העצמי, בלי אופציה אחרת) היא ארומה.

 

מעבר לכך, אם לא צויין בתפריט (!!), לא בחשבון, לא ע"י המלצר שרץ אחריכם עד האוטו ולא ע"י אי-מיילים זועמים שבוע אחרי הביקור באותו מקום, הטיפ הוא שלכם ולשיקולכם (נהוג לפחות 10%? אז נהוג).

 

לגבי ה"נורמה", כן, הנורמה היא שמשכורות של מלצרים (לפעמים גם של ברמנים, למרות שברמנים לרוב מקבלים "בסיס") מורכבות מטיפים פלוס השלמה לסכום מסויים (פר שעה, או משכורת יומית), אם זה בסדר? לא, גם אני לא חושב שזה בסדר שאתם צריכים לשלם לי את המשכורת במקום בעל הבית, הוא זה שצריך לשלם לי, ואתם אלה שיכולים לצ'פר אותי אם מגיע לי מעבר.

 

*עכשיו תרשו לי לפנק אתכם בטיפ, אם אתם מגיעים למקום כלשהו ונראה שהמקום לא עובד חזק באותו יום (בד"כ ימים א'-ד') ובעל הבית יצטרך להשלים למלצרים כדי להגיע למינימום (שזה המינימיום שאליו משלימים, בגלל זה הוא נקרא מינימום :lol:). אל תתפזרו עם הטיפים, תבלעו את ה"לא נעים" ותשאירו טיפ קטן (אם בכלל). כמה שהטיפ שתשאירו יהיה יותר גדול, ככה היחיד שמרוויח מזה הוא בעל העסק כי הוא יצטרך להשלים פחות.

 

דוגמא להמחשה: המלצר עשה במהלך כל המשמרת 50 ש"ח טיפים מלבד השולחן שלכם. ומגיע לו "השלמה ל 150 ש"ח" משכורת יומית. בין אם תשאירו לו 2 שקל ו99 שקל, הוא עדיין יצא עם אותם 150, היחיד שהרוויח פה, הוא בעל העסק, שיצטרך להשלים לו שקל בודד אחד במקום 98 שקלים.

 

שיהיה לכולנו ערב נפלא ושירות נעים.

מכניסים לצנצנת, סוגרים, לופתים את המכסה כאילו חייך תלויים בזה, ומנערים את הצנצנת עד שהיא מודה ברצח ארלוזורוב.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רגע, זה תחרות למי יש (ארנק) יותר גדול :?::wink:

.

 

לא בטוח , אבל בסעיף "מי היה הכי חרמן" אני לוקח בגדול :lol:

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מזכיר לי את אותה פעם שאכלנו בראש פינה, באחת מהמסעדות היותר "יוקרתיות" במקום,

 

השירות היה כלכך גרוע, שהמנה שאבא שלי הזמין (שלקחה יותר זמן להכין מכולם, וכולנו כבר היינו ב 90% לסיים לאכול) נלקחה אחרי 5 דקות שהתחיל לאכול - באמצע. אם בטעות או לא - בנוסף טרחו לציין בפנינו ש "יש לכם זמן לאכול עד 9 ואח"כ אתם צריכים לפנות, יש עוד אנשים"

 

מיותר לציין שטיפ לא השארנו, כי השירות היה כלכך גרוע שפשוט לא הגיע למלצרית

 

שרצה אחרינו החוצה, ודרשה בקול רם את הטיפ שלה, ולאחר שהובהר לה שהטיפ היחיד שהיא מקבלת הוא מילולי ורומז לה בעדינות להחליף עבודה - היא אמרה "אל תבואו לפה אבר !" (אבר = EVER)

 

לקח לנו הרבה זמן להרגע מהצחוק.

 

מהצד השני, אתמול אכלתי במסעדת דודא באילת, האוכל היה זוועה שלא תיאמן (אכלתי סטייק שעלותו 80 ש"ח, ובחצי הדרך כבר הרגשתי שעדיף לי לאכול מסטיק, אבא שלי אפילו לא הצליח להוריד 2 ביסים מאותו סטייק, ואחי שהזמין כנפיים קיבל 6 כנפיים למרות שנאמר שזו "מנה גדולה") - אבל המלצרית הייתה מאוד מאוד נחמדה, מאוד חייכנית, וטיפלה בנו בצורה מעולה - ולכן קיבלה 40 ש"ח טיפ על 230 ש"ח חשבון. ונהנתי לתת לו אותו כי הגיע לה. בלי קשר לאכול.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היום גם לי קרה בדיוק אותו המקרה באגאדיר!

השירות היה לא משהו, זה א'.

היינו שולחן של 15 איש בערך, החשבון יצא 550 ש"ח.

הטיפ יצא פחות מ-10%, וכשהיינו בחוץ המלצרית יצאה אחרינו בריצה ואשכרה דרשה שנוסיף טיפ.

"If you can't explain it to a six year old, you don't understand it yourself."

- Albert Einstein

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כולנו כמובן זוכרים את הסצינה מכלבי האשמורת.

 

http://www.youtube.com/watch?v=Z-qV9wVGb38 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

 

 

 

אישית אני חושב שנורמת הטיפ היא שגויה, אבל פועל לפיה "כי ככה זה", כי אין לי כוח לנסות לשנות סדרי עולם.

טיפ צריך להיות הדבר הכי פחות מובן מאליו, הרי הוא התמריץ של המלצר לתת מעל ומעבר. כל עוד עבודתו היא בגדר הסביר והנורמלי (אפילו אם הוא מחייך, תודה באמת), אין שום סיבה תיאורטית שיקבל אקסטרה.

 

הגועל נפש הכי גדול הוא כמובן המצב בו בעל הבית משתמש בטיפים כמרכיב בשכר, מה שאומר שהוא פשוט מעלים מיסים וחוסך בהוצאות על עובדים. נהדר, לא? גם אני רוצה עסק בו עלויות העובדים שלי מתגלגלות ישירות אל הלקוח.

 

אני רוצה מצב בו המלצר שלי מקבל משכורת עבור עבודתו, ואני לא חייב לו כלום, גם לא בגלל הנורמה. אם יתחשק לי אשאיר לו טיפ, כי אני רוצה. לא כי הוא רוצה או חושב שמגיע לו.

 

 

אני אמשיך להשאיר טיפים, כי ככה נהוג. ואמשיך לא להשאיר אם קיבלתי שירות מזעזע, כי אמנם איבדנו את אפקט התמריץ החיובי של הטיפ, לפחות נשארה לנו אופציית התמריץ השלילי.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

*עכשיו תרשו לי לפנק אתכם בטיפ, אם אתם מגיעים למקום כלשהו ונראה שהמקום לא עובד חזק באותו יום (בד"כ ימים א'-ד') ובעל הבית יצטרך להשלים למלצרים כדי להגיע למינימום (שזה המינימיום שאליו משלימים, בגלל זה הוא נקרא מינימום :lol:). אל תתפזרו עם הטיפים, תבלעו את ה"לא נעים" ותשאירו טיפ קטן (אם בכלל). כמה שהטיפ שתשאירו יהיה יותר גדול, ככה היחיד שמרוויח מזה הוא בעל העסק כי הוא יצטרך להשלים פחות.

 

דוגמא להמחשה: המלצר עשה במהלך כל המשמרת 50 ש"ח טיפים מלבד השולחן שלכם. ומגיע לו "השלמה ל 150 ש"ח" משכורת יומית. בין אם תשאירו לו 2 שקל ו99 שקל, הוא עדיין יצא עם אותם 150, היחיד שהרוויח פה, הוא בעל העסק, שיצטרך להשלים לו שקל בודד אחד במקום 98 שקלים.

 

שיהיה לכולנו ערב נפלא ושירות נעים.

בגלל זה אם השירות היה טוב באמת ומגיע למלצר/ית טיפ יפה (מעל 10-12 אחוז) אני אתן לא את זה ביד,בהצנעה ואגיד " זה בשבילך" .

רוב המלצרים מגיבים בחיוך של " אה בוא נדפוק יחד את בעל הבית " .

כבר היו מיקרים שהבנתי שמלצר עושה מעל ומעבר , אבל המקום עצמו חרא , ופשוט שאלתי את המלצר איך עובד כאן עיניין הטיפים, ואם משלימים להם למשהו , אם כן אז אני אדחוף למלצר/אית את הכסף ליד ואשאיר עשרים אגורות טיפ בתשלום של החשבון .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתמול אכלנו באיזה שהיא מסעדה ויצא חשבון 215 שקל בלי היסוס השארתי למלצרית 25 שקל טיפ בגלל השירות האדיב שלה.

 

אני השארתי 25 ש"ח למלצרית על ארוחה של 50 ש"ח, בגלל שהיו לה ציצים גדולים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי מי שכתב "בעתיד החשבון יראה כך..", אתה לא רחוק מזה, בהרבה מקומות בעולם נהוג לתת חשבון שנראה פחות או יותר כך:

 

 

ספגטי......45

סטייק......100

שניצל......55

קולה......15

מים......10

 

סה"כ אוכל......200

סה"כ שתייה.....25

חיוב שירות......22.5

 

סה"כ........247.5

 

 

 

ביותר ויותר מקומות מקובל כבר לחייב על שירות במסגרת החשבון.

 

במקרה וגם מיזוג אוויר ייכנס למשוואה, אז כל מקום שאהיה בו, אנשים ילבשו מעילים :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

10% מסך הארוחה הינם כמה שקלים בודדים מכל סועד.

כמובן שאם השירות והיחס היו לא טובים אז הגיוני להשאיר פחות או אפילו לא להשאיר בכלל, אבל אם השירות היה טוב, אז למה לא?

 

 

אתמול ישבנו 6 אנשים מסביב לשולחן במסעדה תל אביבית טיפוסית. סך המנות של כולם הגיע ל~1000 ש"ח.

בנוסף נפתחו 3 בקבוקי יין אדום. החשבון הסופי עמד על 2247 (או 2249) ש"ח.

התלבטנות ארוכות כמה טיפ להשאיר. אחד טען 10%, אחד טען 20%, השאר תמכו ב15%.

עכשיו עלתה השאלה היא מאיזה סכום מחשבים את ה15% הללו..

האם באמת מצפים מממני להשאיר כ-200 ש"ח טיפ רק על זה שהמלצר הביא לי 2 בקבוקי יין ?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ופשוט שאלתי את המלצר איך עובד כאן עיניין הטיפים, ואם משלימים להם למשהו , אם כן אז אני אדחוף למלצר/אית את הכסף ליד ואשאיר עשרים אגורות טיפ בתשלום של החשבון .

 

זאת באמת הדרך הכי טובה לעשות את זה, כי פה המלצר/ית באמת מתוגמלים על היחס שלהם (דגש על יחס ולא עבודה), אבל ביננו, מי באמת עושה את כל המאמץ הזה.

מעבר לכך, צריך לקחת בחשבון שבמקום שבו עובדים יותר משני מלצרים במשמרת הטיפים מתחלקים בסופה, ואני חושב (או לפחות רוצה להאמין) שמעטים ישמחו לדפוק את חברים שלהם למשמרת ו"לגנוב" טיפים.

 

לגבי החיוך- אני מכיר אותו טוב, זה חיוך שגם אני מחייך כשדוחפים לי שטר ליד ואומרים "זה, רק בשבילך". מה שהוא באמת אומר זה "תודה שאתה חושב עליי וחושב שמגיע לי יותר מלאחרים, מאוד נחמד מצידך" או במילים אחרות, חיוך של נימוס כאות תודה על מעשה טוב. מיותר לציין, שלפחות כשזה קורה לי, השטר מוצא את דרכו לכוס/צנצנת/אגרטל הטיפים המשותף ברגע שאותו אדון נחמד ומתחשב מסתובב. כי אם לי מגיע, גם לכל שאר הצוות (ברמנים במקרה שלי) מגיע. ואני מצפה שכל ברמן אחר שעובד איתי יעשה אותו דבר.

מכניסים לצנצנת, סוגרים, לופתים את המכסה כאילו חייך תלויים בזה, ומנערים את הצנצנת עד שהיא מודה ברצח ארלוזורוב.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...