Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה נותן השירות יעשה עם זה אחר כך זו בעיה שלו ,אבל אם האוכל הגיע אחרי שעה, וראיתי את המלצרית ניגשת לשאול כל הזמן , והבירה הייתה עם טעם לוואי (נו באמת עוד לא למדתם לשפוך שתי כוסות בתחילת חבית ?) , אז אני באמת רוצה לתת למלצרית טיפ, ולברמן ולטבח לא .

במקרה אחר שקרה לא מזמן , בר ריק כמעט לגמרי , ברמנית נחמדה , מפנקת את החבר'ה (למרות שכולם עם חברות ) אבל הטבח צריך כמעט שעה וחצי כדי להוציא פיצה בגודל של תחתית בירה, אז אני רוצה שהטיפ יהיה רק לה, והטבח יתחלק איתה במעט שישאר בתוך החשבון .

אם הם יחלקו את זה עם האחרים ? בעיה שלהם , אני את הטריגר ליחס טוב ללקוח נתתי.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תגובות 261
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בתור מישהו שעובד בתחום (עבדתי בתור ברמן וניהלתי בארים במסעדות, פאבים, מועדונים, בתי קפה ולמעשה גם היום אני ברמן) כבר כמה וכמה שנים מה שאני יכול להגיד הוא שלפי החוק, לבעל עסק יש זכות לחייב על שירות (כמו שנאמר כבר, בין 10 ל20 אחוז) אבל לזכות הזאת נלוות גם שתי חובות, הראשונה, לציין בתפריט את האחוז שנגבה והשנייה, לתת אפשרות של "איסוף עצמי" (מה שקורה כשאתם יושבים על הבאר).

ישנה רשת אחת שמייסמת את זה יופי יופי (את קונספט האיסוף העצמי, בלי אופציה אחרת) היא ארומה.

מעבר לכך, אם לא צויין בתפריט (!!), לא בחשבון, לא ע"י המלצר שרץ אחריכם עד האוטו ולא ע"י אי-מיילים זועמים שבוע אחרי הביקור באותו מקום, הטיפ הוא שלכם ולשיקולכם (נהוג לפחות 10%? אז נהוג).

לגבי ה"נורמה", כן, הנורמה היא שמשכורות של מלצרים (לפעמים גם של ברמנים, למרות שברמנים לרוב מקבלים "בסיס") מורכבות מטיפים פלוס השלמה לסכום מסויים (פר שעה, או משכורת יומית), אם זה בסדר? לא, גם אני לא חושב שזה בסדר שאתם צריכים לשלם לי את המשכורת במקום בעל הבית, הוא זה שצריך לשלם לי, ואתם אלה שיכולים לצ'פר אותי אם מגיע לי מעבר.

*עכשיו תרשו לי לפנק אתכם בטיפ, אם אתם מגיעים למקום כלשהו ונראה שהמקום לא עובד חזק באותו יום (בד"כ ימים א'-ד') ובעל הבית יצטרך להשלים למלצרים כדי להגיע למינימום (שזה המינימיום שאליו משלימים, בגלל זה הוא נקרא מינימום :lol:). אל תתפזרו עם הטיפים, תבלעו את ה"לא נעים" ותשאירו טיפ קטן (אם בכלל). כמה שהטיפ שתשאירו יהיה יותר גדול, ככה היחיד שמרוויח מזה הוא בעל העסק כי הוא יצטרך להשלים פחות.

דוגמא להמחשה: המלצר עשה במהלך כל המשמרת 50 ש"ח טיפים מלבד השולחן שלכם. ומגיע לו "השלמה ל 150 ש"ח" משכורת יומית. בין אם תשאירו לו 2 שקל ו99 שקל, הוא עדיין יצא עם אותם 150, היחיד שהרוויח פה, הוא בעל העסק, שיצטרך להשלים לו שקל בודד אחד במקום 98 שקלים.

שיהיה לכולנו ערב נפלא ושירות נעים.

טעות בידך.

ואתה לא מכיר את החוק,לכן מן הראוי שלא תפרש אותו.

אין שום חוק המאפשר לבעל עסק לגבות תשלום עבור שירות,טיפים,תשרים או כל שם אחר לאותו עניין.

לא עשרה, לא עשרים ולא מליון אחוז.

וזה גם לא משנה אם תכתוב אתה זה שחור על גבי צהוב בשלט הכניסה או בשירותים.

זה אסור על פי חוק.

בעבר בהחלט היה חוק כזה, ותודה לאל שהחוק הזה עבר מן העולם.

כיום זאת רק נורמה שנהוגה.

וגם האחוזים נשארו כשהיו, כי רוב הציבור עדיין בכלל לא מודע שאין חובת תשלום עבור שירות.

under construction..

פורסם

מקרה שלי קרה במסעדה.

אכלנו שלושה, וקיבלנו חשבון של 236 שקלים.

החלטנו בלי חישובים שכל אחד ייתן 100 שקלים.

איך שהמלצר ראה אותנו שולפים ארנקים, הוא פתאום בא בצורה מנשאת ואמר שאנחנו חייבים לו 10 אחוז טיפ.

אחד החברים שישב איתי הוא במקרה סיים תואר במשפטים והוא העמיד אותו במקום שאנחנו כלל לא חייבים להשאיר לו טיפ.

מה שקרה בסוף זה שחבר שלי הלך לקופה פרט כסף, והודיע למלצר שהתכוונו להביא לו 64 שקלים טיפ, אבל בגלל שהוא אמר 10% בצורה מתנשאת ומזלזלת, אז השארנו לו 23.60, בדיוק ה-10 אחוז שהוא רצה.

לפני מעל לשנה חגגתי יום הולדת בהרצליה, אחרי זה הלכנו ב-4 לפנות בוקר לאכול בנאפיס, אחרי איך שהמלצרית דיברה אליי אחרי שישבתי בשולחן, יש לציין שלא הייתי שיכור כיוון שהייתי צריך לנהוג עד לבית אחר כך, החלטתי שאין מצב בעולם שהיא מקבלת טיפ ולצערי היא היתה היחידה במשמרת הזאת, ככה שלא יכלתי לבקש מלצרית אחרת.

לעומת זאת לאחד מהבני דודים היקרים שלי היתה חתונה מאוד מפוארת באולם ליד אשדוד, שכללה הופעות של 2 זמרים ונמשכה עד 4 לפנות בוקר, המלצרית עבדה בצורה מדהימה ואף פעם לא התלוננה, מה שגרם לה בסוף לקבל טיפ מאוד שמן ממני ומשאר השולחן שלי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מצד שני, לפני כמה שנים, כשה9 beach עוד היה קיים על החוף בהרצליה, היינו שם באיזה ערב.

היינו ב2 קבוצות שתפסו 2 שולחנות.

שולחן אחד היה מלצר סבבה לגמרי שקיבל טיפ שפשוט עוגל כלפי מעלה (לא זוכר כמה זה יצא, אבל זה היה מכובד ויותר מ10 אחוז).

השולחן השני עשה אותו דבר, עיגל את הסכום כלפי מעלה, ולמרות שהושאר סכום מכובד - כנראה שהוא לא היה בדיוק 10 אחוז אלא קצת פחות.

האנשים ב2 השולחנות השאירו את הכסף ויצאנו לכיוון האוטו.

כשאנחנו מגיעים ללמעלה (המקום נמצא ממש על קו המים ויש מדרגות אל הכביש והחניה) - אנחנו קולטים את המלצר של השולחן השני רץ אחרינו,

מגיע ללמעלה, קורא לאחד החברים שלי שישב בשולחן השני, צועק עליו שאין שם 10 אחוז, זורק את הכסף על הרצפה ויורד חזרה ללמטה.

מלצר הגיוני היה מקבל את העובדה שבסה"כ הוא הוציא כוסות מהבר אל השולחן - ומסתפק בכמה עשרות (אולי 100 ומשהו) ש"ח טיפ.

כדי שיהיה ברור, מדובר היה על חשבון לא קטן שכמעט כולו מבוסס על אלכוהול.

או במילים אחרות - המלצר הביא כוסות. אותה פעולה שהוא עושה עם הזמנה של קולה ב12 שקל, רק עם כוסות של שתייה חריפה במחירים המפוצצים של הרצליה פיתוח.

הטיפ שהושאר בהחלט היה סכום מכובד בפני עצמו אך כנראה שלא הגיע ל10 אחוז מערך ההזמנה.

בנאדם נורמלי היה לוקח את הטיפ והולך.

החברים המפגרים שלי אספו את הכסף מהרצפה, הוסיפו עוד כסף כדי לעבור את ה10 אחוז וירדו למטה להביא את זה למלצר.

עד היום לא שכחנו להם את זה והנושא עולה מידי פעם תוך כדי גיחוך כשאנחנו מדברים על כמה טיפ להשאיר..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אני אישית משתדל לא להשאיר טיפ. אם מלצרים רוצים\צריכים תרומות, שייתלו קופת צדקה מסביב לצוואר. עם כל הכבוד, מלצרות זו עבודה שאינה מצריכה כישורים או ניסיון מיוחדים (או בכלל...) ולכן מהגדרתה היא עבודת שכר מינימום. כל בונוס צריך לבוא מהמעביד, ובכל מקרה לא על חשבוני (גם לא בדרך עקיפה). אם מלצר רוצה לעשות מעבר, שיהיה לו לבריאות, ושיהיה מרוצה שהוא עושה את העבודה שלו כמו שצריך.

זה מתחיל במלצרות ונגמר בשיפוצניק שמבקש טיפ בנוסף לסכום שהוסכם עליו מראש בתחילת העבודה, מה שנורא עצבן אותי שבוע שעבר. מה הלאה, טיפים לבנקאים? לרופאים? 

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

עד עכשיו לא הגבתי על השרשור הזה, אבל אני קורא אותו ומזועזע.

יצאת, נהנית, גם ככה הוצאת כסף?

מה יזיזו לך עוד 5, 10 או 20 ש"ח או אפילו 50 ש"ח?

הרבה פעמים אני אומר שבשבילי זה כלום אבל בשביל המלצר זה יכול לעשות את הערב.

מכיוון שאני יכול לבחור את החברים שאיתם אני יושב, אני לא אשב עוד פעם (במידה והשירות היה טוב) עם מי שאוסף שקלים בודדים מהעודף, העיקר שהמלצר לא יקבל חלילה יותר מ 10%.

כלקוח, הייתי רוצה שעבודת מלצרות תהיה לכל החיים כמו בארה"ב, כך שכשאני יושב בבית הקפה הקבוע שלי לא אצטרך כל פעם להסביר מחדש איך אני שותה את הקפה שלי. אם יהיה אפשר להתפרנס מזה יותר בכבוד, אולי מלצרים יחזיקו יותר מעמד.

גם מי שנתן פה "עצה" איך לדפוק את בעל הבית פשוט מפספס.

עסקי המזון הם המסוכנים ביותר ורוב העסקים לא שורדים את השנה הראשונה.

יופי, דפקת את בעל הבית שהיה צריך להשלים טיפ למלצר והוא סגר את המסעדה. עכשיו אתה מבסוט?

הערה: כל מה שכתבתי לא תופס במידה וניתן שירות לא טוב - ואז אפשר לקזז מהטיפ, אבל גם להיות גבר ולהסביר למלצר מדוע, כדי שיסיק מסקנות.

פורסם

אם בעל הבית לא משלם לעובדים שלו כחוק , אז אני בהחלט מבסוט .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

יצאת, נהנית, גם ככה הוצאת כסף?

מה יזיזו לך עוד 5, 10 או 20 ש"ח או אפילו 50 ש"ח?

המצב הכלכלי של כל סועד!

יש אנשים שה 20 שקל טיפ זה הארוחה שלהם יום למחרת בעבודה

אם השירות היה רגיל נטו (הגשה וזהו)אפשר להסתפק בטיפ סמלי

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

המצב הנתון שבו בעלי מסעדות לא משלמים כסף למלצרים שעובדים במסעדה שלהם הוא עגום.

לא הגיוני שמשכורתו של המלצר תתבסס על טיפים ותוספת של כמה שקלים מצד המעביד, זה פשוט לא נכון.

בנוסף, הסטטוס קוו המסריח של 12% (מספר מונפץ) הוא עגום ועקום עוד יותר. נמאס לי לשבת בסיום ארוחה כשחבר מוציא מחשבון ומחשב כמה הם 0.12*המחיר של הארוחה במקום לזרוק כמה שקלים טיפ אם בכלל.

למה כשאנשים באים לחנות מחשבים הם לא נותנים טיפ למי שמרכיב? מדובר בשירות ולא קל.

למה מוסכניקים לא מקבלים טיפ? העבודה קלה משל מלצרית ממוצעת?

זו נורמה שצריכה להיעלם.

פורסם

מושו, הייתי אומר משהו גס, אבל נחליק. אתה יודע כמה קשה להיות מלצר? לתזז אחרי הגחמות המטופשות שלך ושל כל עמישראל שבטוח שהגריל-מן והמנהל מטבח שעומדים בגריל בחיים שלהם לא שמו סטייק על האש (הם כולה ארבע שנים מכינים אוכל), שהם מבקשים M לא מדמם (שזה פשוט טמטום להגיד) ואז אומרים עוד שהבאת R? ושהקפה של אישתך הפוסטמה לא רותח מספיק? (כי ידוע שקפה טעים יותר כהשחלב עובר את טמפ' הרתיחה שלו, והחלבונים מתחילים להתפרק). ושתתחיל לשאול אותי (כי אני יודע לעומתך) איזה יין מתאים, ואיזה בירה טובה יותר, אני לא אסביר לך מה כל דבר?

כל מה שאמרתי אינו מיועד אליך ספציפית. אבל תפנים טוב-טוב, מלצרות זה מקצוע (מודגש מספיק?) מאוד קשה. אני לא רק בא ולקוח ממך את ההזמנה, אני בא להנעים את זמנך, לדאוג לצרכים שלך. אני בא לייעץ לך מה כדאי עם מה, להסביר לך איך מנה נראית, מה נמצא במרכיבים שלה(אתה יודע להסביר מה נמצא בטרטר טונה בסגנון בסקי במקרה?) אני לומד למעלה מחמש שנים על אוכל, כל יום במסעדה, איך בשר יוצא, איזה טעם יש לסטייק, איפה יש יותר שומן או פחות שומן כי אם תזמין סינטה WD אתה לא תהנה ממנה, כי זה קרוב ללאכול סוליה. אם אשתך רוצה משהו לא שומני אבל רך, אני אסביר על הפילה. היה ותרצה משהו יותר בשרני, אני אמליץ על הראמפ. אתה יודע מה זה ראמפ?

הטיפ הוא לא חובה, הוא "כולה" מחווה של רצון טוב. בעל הבית שלי (וברוב המקומות)לא משלם מינימום, הטפים הם-הם הפרנסה שלי. אבל אתה החלטת שאני "עובד שכר מינימום" לא משנה שאני (אישית) הרווחתי בחלק מהמסעדות שעבדתי בהן סכומים שהיו מביישים שכר של הייטקיסט בחצי משעות העבודה. תגיד מה שתרצה, אבל אל תעליב את המקצוע שלי וחתחליט קבל עם ועדה שאני זכאי אך ורק לשכר מינ' ולא צריך שום הכשרה. אם כל ערמת גנים מבוזבזת הייתה הופכת למלצר, הייתה נשאר לאכול בבית. כי אני, ולא אחר, נותן לך את החוויה. לא משנה כמה האוכל טעים שמוגש ע"י מלצר בינוני יגרום לך לא לחזור למסעדה. מלצר טוב במסעדה סבירה, ואתה תחזור אליה, trust a player.

תבוא, תעבוד יומיים במלצרות, ותבין מה אני עושה בשביל הכסף שלי.

דבר אחד אחרון, אני מת לראות אותך לא משאיר טיפ במסעדה בחו"ל. לא נותן טיפ לנהג מונית בניו ומישיר מבט. נהוג בכל העולם לתת טיפ לנותני שירות. למלצר, לברמן, לקונסיירג', לבל בוי, לנהג המונית, לשוטף השיער במספרה לפדיקוריסטית במכון היופי, לכולם נהוג להשאיר טיפ. רק מושו לא ישאיר, כי הוא חושב שנגיע לנו שכר מינימום.

אותך יזכרו בתור זה שלא השאיר טיפ. וזה לבד אומר הרבה על השירות שתקבל.

עריכה. ראוי לציין שמסעדות הבאמת יקרות, טוחנים את כולכם. במחיר המנה כלול 12%+מ"עמ על מנת לצור משכורת בסיס, ואלו עוד שותים לכם כסף בטיפ. מושו! אל תלך עליהם! עוקצים אותך!!! :-P

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

פששש, כל הכבוד אורבן, שיחקת אותה!! כתיבה יפה ומקורית על המלצר המושלם.

התוכל, ברשותך כמובן ומבלי לגרוע בדיון המתנהל בינך ובין מוש, לתאר לי את צידו השני והאפל של מקצוע המלצרות?

יתרה מזאת, האם תוכל לומר לי כמה נתח תופסים אלו המלצרים שתיארת כאן לפנינו?

אציג את עצמי למען הגינות- התחלתי לעבוד כמלצר אי שם בגיל 18, העבודה נגררה ל 6 שנים של עבודה כמעט רצופה באותו מקום והתקדמתי היטב: אחמ"ש->מנהל אירועים משני->מנהל אירועים ראשי (מדובר בניהול גן אירועים+מסעדה+מרכז מבקרים ומספר דו-ספרתי של מלצרים) ועוד כמה תפקידים כאלו ואחרים.

אני יכול למנות לך את אותם המלצרים שאתה מדבר אליהם, זה לא יהיה קשה!

אני יכול לספר לך כמה אני בזמנו כנער לקחתי את העבודה ברצינות, וגם אם הייתי מגלה שהחברה שלי שכבה עם הזקן השכן עדיין הייתי מחייך ומנעים לסועדים את זמנם במשמרת שלי, רק שיצאו מבסוטים ויזרקו מחמאה טובה על השירות וכמובן שהטיפ בסוף המשמרת ישאיר לי חיוך אחרי 10 שעות של עמידה על הרגליים ומגש בידיים.

אני יכול גם לספר לך, מנקודת מבט של מנהל מסעדה, כמה חשקה נפשי באותם מלצרים נאורים, כאלו שישרתו את הלקוחות כמו שצריך, שידעו את התפריט לעומק ויוכלו להמליץ על מנות לפי דרישת הלקוח, כאלה שיעבדו במכונת הקפה היקרה כמו שצריך וילמדו לעשות הפוך כמו שצריך וכאלה שבזכותם הלקוחות בדרכם החוצה יזרקו לי הערה חיובית על השירות והחוויה במסעדה.

בוא אגלה לך סוד:

רובם הגדול של המלצרים הם צעירים שרוצים את הכסף למטרה המסוימת (טיול,רכב,אופנוע בגיל 16,מיול,טיסה ,חיים בת"א, מחייה של הרגע וכו'), הם גם בד"כ יתייחסו לעבודה שלהם באותו האופן, בטח שלא בצורה של מקצוע רציני עתידי.

רק מהביקורים האחרונים שלי במסעדות (אוכל בחוץ לפחות 2 בשבוע-ככה זה שאין לך ולבת הזוג כוח לבשל) אני יכול למנות כמה "ילדים" ניגשו אלי וגילו בורות בכל מה שמסביב לרישום המנה בפנקס (וזה בסדר, כי בתכלס כל עוד הם מביאים את המנה מהפס במטבח אלי לשולחן בהישמע ה"דינג דונג", אין לי בעיה עם כל השאר, הטיפ יהיה ממוצע).

מעטים היו אלה שבאמת היו גולת הכותרת שלי, בדיוק אלו שאתה מתאר.

את התגמול על היותם מלצרים מקצועיים (ההגדרה המושלמת המתאימה לדבריך) הם קיבלו כמעט בכל אספקט שבו היה לי שליטה:

הם היו משולבים במשמרות הכי טובות, עם הכי הרבה כסף ממוצע בטיפים, בארועים הכי כדאיים ובתפקידים הכי מרכזיים, הם קיבלו כמה משמרות שרצו, מתי שרצו והאחריות שהונחה על כתפיהם נתנה להם את הגאווה האישית.

באספקט היחיד שאין לי שליטה עליו- הטיפ, כל מלצר (כך אני מקווה) קיבל את המגיע לו וכאן נמדד ההבדל בינו לבין

סתם מלצר" בעיני הלקוח!

היו לי מלצרים שבכל רגע נתון היו מתיישבים באיזו פינה בשושו וכאלו שבכל אפשרות היו מעבירים את הזמן בין חלוקות המנות או סתם כאלו שהתחילו לספור את השניות עד להפסקת הסיגריה שאני אאשר להם בהמשך המשמרת..והיו גם כאלו שקרעו את התחת (ומלצרות מקצועית זו אכן עבודה קשה) עבדו קשה ולרוב תוגמלו בהתאם ובכבוד!

בארגנטינה למשל מלצר זה מקצוע!!

מדובר באנשים מבוגרים, אבי משפחה, לבושים בחליפה+עניבה בסגנון אלגנט ונותנים לך את הנשמה.

שמה לא תראה נערים המגיעים לעבודה זמנית לקיץ, שאגורה יותר או פחות לטיול בתאילנד לא שווה להם את המאמץ של הגשת כוס הבירה מדלפק הברמן.

אצלנו, העבודה הזאת שנקראת מלצרות, מכוונת לעובדים קצת שונים (ושוב, זה בסדר, אבל אפשר לשים דברים בפרופורציה).

לילה טוב.

פורסם

דבר אחד אחרון, אני מת לראות אותך לא משאיר טיפ במסעדה בחו"ל.

לא יודע איך זה בשאר העולם (יותר נכון לא זוכר), אבל זכור לי מקרה לפני כמה שנים באוסטרליה, שבו השארנו טיפ והמלצרית אשכרה רדפה אחרינו ואמרה ששחכנו כסף בשולחן. שאמרנו לה שזה טיפ, היא היתה המומה :?

פורסם

אני אישית גם חושב שמלצר לא צריך לקבל טיפ כי הוא מקבל משכורת כמו כל נותן שירות אחר.

אבל כמו אחרים,בגלל שכולם נותנים,גם אני תמיד נותן 10-15 אחוז טיפ.

גם אם אני אוכל לבד,אני אתן 15 אחוז טיפ.

ולמה? כי אני חלק מהעדר,כמו כמעט כולם.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

כל עוד אנחנו מתעלמים מחובתו של בעל עסק לשלם שכר הוגן, אנחנו מנציחים את ה"חובה" לתת טיפ.

פעם נהגתי להשאיר טיפ, אבל כשהבנתי שבישראל בד"כ מדובר בדרך שעוזרת לעשוק עובדים/לרמות את רשויות המס וכד', החלטתי שאני לא נותן טיפ אם אין לי קבלה על כך.

בד"כ כשאני אוכל במסעדה, אני בודק אם כתוב בתפריט לגבי השירות. אני משלם כשאני מסיים ונוהג לקום ולגשת לשלם ישירות בקופה. אני לא מחכה שהמלצר/ית תראה אותי מסמן להביא חשבון, לא מחכה שתביא חשבון, לא מחכה שתבוא לקחת כרטיס אשראי, לא מחכה שתחזור.

כשאני מחליט לסיים. אני רוצה לצאת תוך דקה וחצי ולא תוך 10 דקות במקרה הטוב.

היות ואני נוהג לשלם רק בכרטיס אשראי, אני מכליל את דמי-השירות בתוך החשבון. מקום שאומר שאי אפשר לתת דמי-שירות בחשבון, מלכתחילה אומר - אני עסק שמשלם בשחור, אני מתקמבן עם העובדים.

באחד המקומות אף שמתי לב שיש קופה רושמת נפרדת עבור דמי-שירות וכשאני משלם באשראי, הקופאי מבצע החסרה בקופה הראשית ומעביר כסף מזומן לקופת דמי-שירות וגם כמובן רושם אותו בקופה זאת - אכן דרך יפה שלכאורה מעידה על התנהלות הוגנת.

כבר קרה שבאחד המקומות עיקמו את האף על התעקשותי לשלם את הטיפ בחשבון ושילמתי ללא טיפ. כששאלו אותי מה עם הטיפ למלצרית, הסברתי לבעל המקום/אחמ"ש ש"דאג" למלצרית, שטיפ אני אתן למלצרית באופן אישי והיא מוזמנת להתקשר למס' הטלפון שכתבתי על שובר האשראי. אתה מבחינתך כבעל עסק לא צריך לדעת אם קיבלה וכמה קיבלה. מה שכן, הדגשתי בפניו שהשירות היה טוב, אבל הבעל בית לא כל-כך.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...