Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

האם למלצר יש זכות לדרוש טיפ?


דניאל1983
שימו לב! השרשור הזה בן 2172 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אני משלם במזומן. החזרת העודף זו הבחינה האחרונה של המלצר ואדגים

אכלנו ב 360 ש"ח נותן 400 אם המלצר מחזיר לי שני שטרות של עשרים הוא קובע לי , הלו, אני מצפה שתשאיר לי את השטרות כטיפ.

אם הוא מחזיר לי שטר של 20 ועשרים במטבעות הוא אומר לי הלו הבחירה שלך. במקרה השני הוא מקבל 40 לפחות

במקרה הראשון אני שולח אותו להביא לי מעות ומקבל לא יותר מ 36 ש"ח.

למה?

כי אני הסועד רוצה לתת מרצון וכאות הערכה ולא "בכפייה"

לא בטוח שזאת דוגמא מוצלחת.

אם המלצר מחזיר עודף במטבעות אזי יוצא מזה שבמוצהר הוא מצפה ממני לטיפ ולכן הוא מביא לי עודף בצורה כזאת, שהרי ברור שאף אחד לא רוצה להיסחב עם שק של מטבעות, כאן נשאל מי הוא בכלל שיקבע לי אם לתת טיפ וכמה. ייתכן שבמקרה כזה הייתי עושה דווקא ומשאיר לו את כל המטבעות כטיפ והשטר היה מוצא את דרכו לכיסי.

לעומת זאת אם הוא מחזיר לי עודף בשני שטרות, כאילו אמר העודף כולו שלך ואני גם לא רוצה להעמיס עליך במטבעות כמו קודמי, תעשה בכסף כרצונך. ולכן כמובן שהייתי משאיר לו את שני השטרות. דרך אגב במקרה כמו שתארת, גם אם הייתי משלם באשראי הייתי משאיר עודף של לפחות 40 ש"ח בגלל שאין לי כל כוונה להתעסק עם חישובי שקלים בודדים.

 

מה שמראה שלא משנה מה המלצר יעשה, תמיד יהיה מי שהוא שיסתכל עליו בעיין עקומה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 261
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

ברור שכל מלצר מצפה לקבל טיפ לכן הורד את הקטע הזה מהמשוואה.

ואז "הלא מנומס " מביא לי את השטרות " והמנומס " מביא לי גם וגם , ומקל עלי לתת לו כאוות נפשי .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כאשר משלמים חשבון , נהוג לשלם את החשבון + דמי השירות למלצר/מלצרית בשולחן - לא קמים לשלם בקופה .

במידה ויש בעיה , אפשר לגשת לקופה

 

 

כאשר החשבון 360 ש"ח , ומשלמים 400 ש"ח ורוצים להשאיר דמי שרות - מודיעים למלצר בעת התשלום , שמור לך את העודף , ולא מבקשים להחזיר, ולבוא וללכת , בשביל הרגשת השליטה -

המהדרים מוסיפים עוד 5/10 ש"ח , על 400 הש"ח , כך ברור כי הם משאירים דמי שרות , ולא מצפים לעודף :wink:

החיוך שתקבל מהם - שווה את זה .

 

כאשר אין לכם תשלום מדוייק - מבקשים מהמלצר , לפרוט כסף 50/100 ש"ח - וכעת משלמים את התשלום ודמי השרות לפי רצונכם .

 

כאשר משלמים את החשבון בכסף גדול , ורוצים עודף בצורה מסויימת - מודיעים למלצר - בבקשה , החזר לי עודף , בחלוקה מסוימת , שטר ומטבעות אם אפשר .

 

במידה ומחפשים סיבה לא לשלם דמי שרות - תמיד נמצא , הוציאו את המלצרים מהמשחקי חוכמה -

הגעתם להנות , חייכו , העירו את דברייכם ברוח טובה ויפה - כך כולם מרווחים .

 

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני משלם במזומן. החזרת העודף זו הבחינה האחרונה של המלצר ואדגים

אכלנו ב 360 ש"ח נותן 400 אם המלצר מחזיר לי שני שטרות של עשרים הוא קובע לי , הלו, אני מצפה שתשאיר לי את השטרות כטיפ.

אם הוא מחזיר לי שטר של 20 ועשרים במטבעות הוא אומר לי הלו הבחירה שלך. במקרה השני הוא מקבל 40 לפחות

במקרה הראשון אני שולח אותו להביא לי מעות ומקבל לא יותר מ 36 ש"ח.

למה?

כי אני הסועד רוצה לתת מרצון וכאות הערכה ולא "בכפייה"

 

 

 

כאשר החשבון 360 ש"ח , ומשלמים 400 ש"ח ורוצים להשאיר דמי שרות - מודיעים למלצר בעת התשלום , שמור לך את העודף , ולא מבקשים להחזיר, ולבוא וללכת , בשביל הרגשת השליטה -

המהדרים מוסיפים עוד 5/10 ש"ח , על 400 הש"ח , כך ברור כי הם משאירים דמי שרות , ולא מצפים לעודף :wink:

החיוך שתקבל מהם - שווה את זה .

 

כאשר אין לכם תשלום מדוייק - מבקשים מהמלצר , לפרוט כסף 50/100 ש"ח - וכעת משלמים את התשלום ודמי השרות לפי רצונכם .

 

כאשר משלמים את החשבון בכסף גדול , ורוצים עודף בצורה מסויימת - מודיעים למלצר - בבקשה , החזר לי עודף , בחלוקה מסוימת , שטר ומטבעות אם אפשר .

 

במידה ומחפשים סיבה לא לשלם דמי שרות - תמיד נמצא , הוציאו את המלצרים מהמשחקי חוכמה -

הגעתם להנות , חייכו , העירו את דברייכם ברוח טובה ויפה - כך כולם מרווחים .

 

אייל .

אייל הפכת לפסיכולוג לעת מצוא . מה הקשר למשחקי שליטה.

הניסיון שלי מוכיח כי מלצר טוב מביא את העודף בצורה של שטר ומעות ומלצר רע מביא את העודף בצורה של שתי שטרות.

וכפי שתראה את כללי הטיפ שלי הם זהים לשלך ראה מודגש אצלי.

 

אני מצפה לראות את החיוך של המלצר שלי לכל אורך הערב ולא רק ברגע קבלת הטיפ ואל זה שיתלווה שירות טוב ומקצועי.

את זה לקבל במסעדת דרכים בצומת מחניים לא קל לקבל.

 

ואכן באנו נהינו ברוב המקרים שנכנסו למסעדות וגם גמלנו בהתאם.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ישה - לאחרונה , אתה קודם יורה , ואח"כ קורא .:wink:

 

אפשר להיות יותר חכם ואנושי , לא להעמיד את דילמת העודף במבחן - השרות היה מעולה , אבל המלצר לא הביא עודף כרצונך ..

אז נשכח את השירות הטוב , וכעת נ בוא ..

 

בפעם הבאה - הודע למלצר איך אתה מבקש את העודף .

יותר מזה - השאר את העודף מראש , מה הבעיה :lol:

 

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני משלם במזומן. החזרת העודף זו הבחינה האחרונה של המלצר ואדגים

אכלנו ב 360 ש"ח נותן 400 אם המלצר מחזיר לי שני שטרות של עשרים הוא קובע לי , הלו, אני מצפה שתשאיר לי את השטרות כטיפ.

אם הוא מחזיר לי שטר של 20 ועשרים במטבעות הוא אומר לי הלו הבחירה שלך. במקרה השני הוא מקבל 40 לפחות

במקרה הראשון אני שולח אותו להביא לי מעות ומקבל לא יותר מ 36 ש"ח.

למה?

כי אני הסועד רוצה לתת מרצון וכאות הערכה ולא "בכפייה"

 

 

אני מצטער להגיד את זה, אבל אכזבת אותי, ישה.

 

מלצר/ברמן טוב הוא זה שבראש ובראשונה דואג ללקוח שלו (גם לפני עצמו והטיפים שלו), אז אם הוחזר לך העודף בשטרות, ראה את זה "הנה העודף שלך, מה שתעשה איתו נתון לבחירתך" אם תרצה להשאיר טיפ בשטרות, אחלה. אם אתה חושב שמגיע פחות, תבקש לפרוט, או תבקש לקבל עודף מסויים שהוא פחות מהעודף "שמגיע לך". העודף שאתה מקבל יהיה בשטרות/מטבעות הכי גדולים שאפשר, כדי שתצטרך להיסחב עם כמה שפחות שטרות/מטבעות בארנק בצאתך מהמסעדה.

לדוגמא אתן לך את המועדונים התל-אביביים שלא משנה מה קנית וכמה זה עלה לך, את העודף תקבל בשקלים בודדים.

מכניסים לצנצנת, סוגרים, לופתים את המכסה כאילו חייך תלויים בזה, ומנערים את הצנצנת עד שהיא מודה ברצח ארלוזורוב.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כנראה שאתם שוגים בהבנת הנקרא

 

הניסיון שלי מוכיח פעם אחר פעם כי מלצר טוב מביא את העודף בצורה שלא מרמזת כי מגיע לו טיפ וכמה מגיע לו

מלצר לא טוב לא עושה כך.

 

אתה מוזמן לעשות בדיקה כזו.

 

המלצר לא יודע שהוא בבחינה כמו שהוא לא מרגיש שהוא בבחינה כל מהלך הערב כי באתי להינות ,ולא לבחון את טיב השירות ( אני לא מבקר מסעדות ) ומלצר טוב זה אחד שהוא לצידך כאשר אתה זקוק למשהו והוא איננו כשאינך זקוק לו.

שעיניו בראשו ואינו עומד עם הגב ללקוחותיו . יודע לייעץ ללקוח מה עדיף ומה לא היום בתפריט , ואשר המלצתו מוכחת כנכונה ולא כי כך ציווה הבוס.

 

וכל מי שהתאכזב אני אשתדל להיות יותר בסדר להבא:-D

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שום פנייה בנושא לא יכולה להיות עדינה מכובדת יפה ודיפלומטית. עצם הפנייה היא לא ראוייה.

כל לקוח יודע על הנוהג של השארת טיפ . אם הוא לא השאיר טיפ סימן שהוא לא היה מרוצה

 

 

אני משלם במזומן. החזרת העודף זו הבחינה האחרונה של המלצר ואדגים

אכלנו ב 360 ש"ח נותן 400 אם המלצר מחזיר לי שני שטרות של עשרים הוא קובע לי , הלו, אני מצפה שתשאיר לי את השטרות כטיפ.

אם הוא מחזיר לי שטר של 20 ועשרים במטבעות הוא אומר לי הלו הבחירה שלך. במקרה השני הוא מקבל 40 לפחות

במקרה הראשון אני שולח אותו להביא לי מעות ומקבל לא יותר מ 36 ש"ח.

למה?

כי אני הסועד רוצה לתת מרצון וכאות הערכה ולא "בכפייה"

 

אם פונים בצורה שהדגמתי לך זה בסדר גמור וזה נהוג.

לקוח לא השאיר טיפ- מקום שמכבד את עצמו היה רוצה לדעת אם הייתה בעיה בשירות בשביל לתקן אותה להבא.

במידה והייתה בעיה בשירות- למנהל באמת לא אכפת מהטיפ ואכפת לו לשמוע מה הבעיה ולפצות\לזכות הלקוח.

במידה והלקוח אומר שכל השירות היה בסדר, עצם השאלה מותירה אותו להתמודד בעצמו עם למה הוא לא השאיר טיפ.

 

בקשר למה שאמרת,

אני לא מבין את המבחן שאתה עושה למלצרים

"החזרת העודף זו הבחינה האחרונה של המלצר"

אני באופן אישי מסתובב רק עם שטרות, והרבה פעמים שאני מגיע לחברים לבר או למסעדה אני צריך שיפרטו לי ותתפלא, קורה המון פעמים שאומרים לי שאין פריטה ואני בעצמי הולך לקיוסק.

 

תתמודד עם זה- אתה במסעדה, המקום אמור לבשל, להגיש לך את מה שהזמנת, ולדאוג שיהיה לך טעים.

אתה לא נמצא ב-CHANGE ולא בבנק!!!

המלצרים והמנהלים לא שולטים על כמות העבודה וכמות העודף שיצטרכו לתת במהלך המשמרת, וקורה המון פעמים שפשוט נגמר הכסף הקטן וצריך להשיג פריטה.

כמו שאתה מתעצבן שאתה מקבל שני שטרות של-20 (בין אם המלצר עשה את זה בתור טריק ובין אם זה פשוט כי אין בקופה) תתפלא, יש אנשים שמבקשים לפרוט שטר של 50, מצפים לקבל 20-20-10 ומקבלים רק מטבעות של 10, ואומרים "כוס אמק, המלצר הזה לא רוצה שהכסף הקטן ישאר לו בקופה אז הוא זורק אותו אליי !?!"

 

הרי תמיד יהיה מה לומר.

 

בנאדם, נורמלי, בעל כבוד וערכים, שיוצא למסעדות ויודע איך להתנהג במסעדה, יבין שזה לאו דווקא נעשה בכוונה ויבקש שהמלצר יפרוט את השטרות.

אתה לא בא למסעדה בשביל לבחון את המלצר בנוגע להחזרת העודף.

 

כשאני יושב בבר ושומע מאחד המלצרים על לקוח כמוך זה רק גורם לי לזרוק הערה בשביל שתשמע ותבין כמה מושפל יצאת. (ואל תדאג, אני לא מסוג הגברים שצריכים לחשוש שיש לך X5 ותבוא להרביץ לי :)

 

אנשים, אם אתם מחפשים לחסוך תלכו לאכול בשיפודיה לא במסעדה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אנשים, אם אתם מחפשים לחסוך תלכו לאכול בשיפודיה לא במסעדה.

 

להבנתי יש נורמות חברתיות להתנהגות במסעדה , האם שיפודיה ( מסעדה מזרחית ) היא דבר שונה .

במסעדת שיפודים - הנורמות החברתיות להשארת דמי שרות למלצרים שונות לדעתך ?

 

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואפשר כמו שמקובל במקומות רבים בחו"ל - החשבון מגיע ואתה רושם עליו כמה דמי שירות אתה מוסיף.

כרטיס האשראי יחוייב בהתאם או לחילופין יוחזר עודף מדוייק.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

להבנתי יש נורמות חברתיות להתנהגות במסעדה , האם שיפודיה ( מסעדה מזרחית ) היא דבר שונה .

במסעדת שיפודים - הנורמות החברתיות להשארת דמי שרות למלצרים שונות לדעתך ?

 

אייל .

 

בשיפודיה אתה יכול להזמין, לשלם, לקחת את הלאפה, להתיישב בשולחן, לסיים, לזרוק את המפית לפח וללכת לדרכך מבלי שפגעת באף אחד.

כמובן שאם בחרת לפתוח שולחן ולקבל שירות אז מן הראוי שתשאיר טיפ.

אני לא חושב שאני מחדש פה משהו למישהו, כולכם חבר'ה בוגרים ולא מדובר בילדים בני 15 שקיבלו דמי כיס 30 שקלים מאמא ואבא ומנסים לחסוך את זה.

 

אני לא יודע מאיפה אנשים כאן באים, איפה הם חונכו, ועם איזה אנשים הם נוהגים לצאת למסעדות, אבל כל מה שאמרתי זה סטנדרט חברתי ידוע.

אם החשבון שלך 600 שקל ותבחר להשאיר 50-60 ש"ח במקום 80-100 ש"ח, זו זכותך ואף אחד לא יתלה אותך,

אבל מינימום של כבוד לבנאדם ששרת אותך - תשאיר משהו.

 

לפני כמה ימים סיימתי אירוע והלכתי לאכול בדבוש, הקופאי עמד שם על הרגליים אחרי יום שלם של עבודה והיה נראה גמור ובכל זאת חייך וצחק איתי וזרם, ונתתי לו טיפ סימלי כי אני חושב שזה יחס מינימלי בין בני אדם.

נכון, אף אחד לא דורש ממך להסתובב ברחוב ולהראות לאנשים שיש לך כסף ושאתה יכול לחלק לכל אחד שנחמד אלייך,

אבל למלצר נהוג להשאיר טיפ ובגלל זה כשאתה במסעדה רשום על החשבון לא כולל שירות.

כשאתה קונה חולצה בזארה או לחם במכולת לא רשום לך על הקבלה שום דבר לגבי שירות, כי לא מקובל להשאיר טיפ לקופאי.

 

במסעדה החוקים שונים, ובהתחשב בעובדה שאנשים כאן מרשים לעצמם לשפוט כל צעד של המלצר ולפי זה להגיד כן משאיר\לא משאיר טיפ אני מניח שהם לא מסתובבים יותר מדי במסעדות (ואם כן אז חבל שזו הגישה שלהם), אם כך, פעם בחודש יוצא לך לשבת במסעדה ומשרתים אותך, לא תמות אם תשאיר 10% גם אם המלצר לא פרט לך כמו שציפית, וגם אם המלצרית לא יפיפיה כמו שציפית...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למרות שהדעות פה חצויות בנושא, בפועל, שולחן שלא משאיר כלל טיפ הוא מחזה נדיר ביותר (כמובן בתנאי שלא הייתה איזה תקלה חמורה במהלך הארוחה).

 

מנסיון אישי משני צידי האירוח אני יכול בוודאות להגיד שמלצר טוב יכול להפוך ערב סביר לחוויה בילתי נשכחת, מלצר גרוע יכול להרוס ערב, גם אם האוכל מעולה.

 

רוצים דוגמא?

 

ישבתי אתמול בפאב עם אישתי וחברה שלה.

איך שהתישבנו ראינו שהמלצרית היום זאת איזה ילדונת שכבר שבענו ממנה מרורים כמה פעמים ואפילו דיברנו עם הבעלים (שהוא חבר) עליה.

 

1 בירה פאולנר 1/2 +שאט פינלנדיה.

1 בירה גינס 1/2 + שאט גורדון ג'ין.

1 מוחיטו

1 שניצלונים.

1 ציפס.

 

אין הזמנה פשוטה מזאת.

כולה, פאקינג פאב, מה כבר אפשר להרוס כאן.

 

כשהגיע השתיה היא וידאה של מי הג'ין ושל מי הוודקה והגישה.

אני שונא ג'ין, החברה שונאת וודקה, עשינו לחיים וגמאנו בשלוק את השאטים, שנינו כמעט הקאנו את הנשמה כי היא התבלבלה! :evil:

 

אחרי שסיימנו את כל המשקאות, אני שואל אותה מה עם האוכל והיא אומרת "הנה, בדיוק הרגע זה יצא".

מגיעים השניצלונים והציפס...קרים!

טוב, אי אפשר להאשים אותה על העיכוב במטבח אבל איך משהוא יוצא מהציפסר קר?

 

קראתי לבעל בית, שאלתי אותו איך משהוא יוצא מהציפסר קר?

 

"זאת ההזמנה שלכם? רבע שעה אני כבר שואל אותה של מי זה והיא אמרה שהמטבח הוציא את זה בטעות"

 

אז הוא ניסה לפצות אותנו, אבל מה נעשה? נחכה עד שהאוכל יוכן מחדש? נשתה עוד סיבוב משקה שלא תכננו לשתות?

 

קמנו והלכנו מבואסים הביתה וכל זה בא להראות שאפילו ישיבה פשוטה בפאב יכולה להתחרבן ע"י מלצר מאפן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מצטער להגיד את זה, אבל אכזבת אותי, ישה.

 

מלצר/ברמן טוב הוא זה שבראש ובראשונה דואג ללקוח שלו (גם לפני עצמו והטיפים שלו), אז אם הוחזר לך העודף בשטרות, ראה את זה "הנה העודף שלך, מה שתעשה איתו נתון לבחירתך" אם תרצה להשאיר טיפ בשטרות, אחלה. אם אתה חושב שמגיע פחות, תבקש לפרוט, או תבקש לקבל עודף מסויים שהוא פחות מהעודף "שמגיע לך". העודף שאתה מקבל יהיה בשטרות/מטבעות הכי גדולים שאפשר, כדי שתצטרך להיסחב עם כמה שפחות שטרות/מטבעות בארנק בצאתך מהמסעדה.

לדוגמא אתן לך את המועדונים התל-אביביים שלא משנה מה קנית וכמה זה עלה לך, את העודף תקבל בשקלים בודדים.

 

 

אם הגישה שלו להרבה דברים באתר הזה,כמו גם נושא השיפורים והמשפרים,הוא ממש לא מפתיע אותי.

 

זה פשוט הבנאדם.

DSCF901111111105_resize1.jpg
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...