Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 261
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יקיריי בוקר טוב!

ראשית אציין שקרובי משפחתי (האחים והדודים) של הגברת שלי, מנהלים מסעדה.

אין ולו חובה אחת, לתת למלצר טיפ. אינכם חייבים למלצר שקל בודד אחד.

המלצר בתור עובד, מקבל את כספו, עבור מה שהוא עושה עבורכם.

רוצה יותר כסף? שידבר בארבע עיניים עם הבוסים ויבקש העלאה.

ישנן מסעדות שכותבות (המלצר כותב, בהסכמתו של בעל המקום ולעיתים בהדרכתו, כי ככה עובדים מקומות מסויימים וזה בסדר) שהמחיר איננו כולל שירות.

ברגע שהמילים לא כולל שירות נכתבו, שמורה לכם הזכות לתת שקל, 20 שקל, או מאה אם תרצו בכך.

בנימה אישית בהחלט:

אם אני יושב במסעדה, אוכל, שותה, מבלבל למלצר את המוח (כן, אני זוכר שהוא עובד שם והעבודה שלו, היא לשרת אותי) מבקש עוד שתייה, מבקש עוד קצת סלטים וכ'ו, אני אתן למלצר 10 אחוז מהערך, של החשבונית שהגיש לי.

לעניין עצמו: אתה לא חייב לתת שקל. נקודה.

יש גם מסעדות שכותבות: "3 שקלים עבור אבטחה" ושזה אומר, 3 שקלים מועברים לבעלי המקום, ומזה מרכיבים את המשכורת של המאבטח. זה חברים אסור על פי החוק. רוצים לתת משהו למאבטח? ביציאה מהמקום תנו לו ביד.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

ברגע שמלצר פונה אלי כדי לדרוש טיפ אני לוקח את הפנקס בו שמתי את התשלום עבור הארוחה+הטיפ ששמתי ופשוט לוקח בחזרה את הטיפ ומייבש אותו במקום.

זו חוצפה ממדרגה ראשונה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אכלתי בלא מעט מקומות ואכן היו מספיק מקומות בהם היה רשום שהחשבון לא כולל דמי שירות וזה מקובל מבחינתי, אני לא מאותם האנשים שצריך להזכיר להם שצו'פר היא לא מילה גסה.

אני לא מאמין שהמקום הנ"ל רשם במפורש עשרים אחוז טיפ - למקום כזה אני לא אכנס.

פורסם

כשהמלצר מזכיר לך שחסרים ל2% לטיפ אתה צריך לקחת את כל הטיפ שהבאת לו וללכת.

כל הסטטוס קוו הזה של טיפים הוא מצוין לבעלי מסעדות - שלא משלמים כמעט תמיד שקל לעובדים שלהם (מצב לא תקין) ובנוסף מבחינת האוכלוסייה הישראלית שלא מרגישה נעים עם זה.

בחו"ל משאירים טיפ כמה יורואים בודדים והמלצרים שמחים כאילו הם זכו בלוטו.

פה אתה מקבל פרצוף של "אתה קמצן זבל" אם אתה משאיר 10 שקל על ארוחה של 100 שקל.

לדעתי, בעלי המסעדות צריכות לשלם למלצרים משכורת, והטיפ אם הוחלט להשאירו (בהתאם לשירות) ילך ישירות לכיסם.

אגב, מה זו השטות הזו לשלם למאבטח?

בעתיד החשבון יראה ככה:

1. אבטחה 2 ש"ח

2. בישול 2 ש"ח

3. תאורה 3 ש"ח

4. ספגטי 45 ש"ח

5. קולה 12 ש"ח

6. הגשה 1 ש"ח

לא כולל שירות!

פורסם

אתם מודעים לעובדה שברב המקומות משכורת המלצרים מורכבת מהטיפים בלבד?

במצבים בהם הטיפים לא מגיעים לשכר מינימום פר שעה אז המקום משלים את החוסר.

10% מסך הארוחה הינם כמה שקלים בודדים מכל סועד.

כמובן שאם השירות והיחס היו לא טובים אז הגיוני להשאיר פחות או אפילו לא להשאיר בכלל, אבל אם השירות היה טוב, אז למה לא?

לפני כמה ימים ישבו בשולחן לידי 15 איש שהגיעו לחשבון של כ 1600 שקל, המלצר קירקר סביבם כל הערב, והם לא השאירו לו אפילו שקל טיפ.

פורסם

בסופו של יום יש שכר מינימום-

אם הוא מרוויח יותר בשל היותו מוצלח,חייכן,מקצועי..אחלה, מגיע לו ושיהיה לבריאות.

אם הוא לא מצליח לסגור את שכר המינימלי לשעה והמעסיק לא דואג שזה יקרה, שיתבע את המעסיק בבית המשפט.

10% מסך הארוחה הינם כמה שקלים בודדים מכל סועד.

אל תיכנס לאנשים לכיס, אתה לא יודע אם החשבון שלהם נגמר ב-5500 שקל (אמיתי לגמרי) או ב-150 שקל !!

טיפ בהגדרתו מתואר כערך מוסף לעבודת המלצר/מארח/ברמן/מה שתבחר.

כל אחד רשאי לקבוע לעצמו איך הוא מתנהל.

אני למשל נותן תמיד 12% במצב הממוצע הרגיל למלצר שלא עשה מעבר למה שהוא נדרש לעשות ע"י בעלי המסעדה.

אם מדובר במלצר שעשה מעבר (למשל, הוציא לי מנה לנשנש ליד הבירה למרות שהמטבח נסגר רשמית והודיע על כך שעה קודם לכן), הוא יקבל יותר (ויש גם מקרים של הרבה יותר).

אגב, לפני חודש קרתה הפעם הראשונה בחיי שלא נתתי אפילו שקל טיפ!

זה קרה במוזס סטיישן בדיזנגוף.

מפליא אותי שסיימתי את זה רק ב-0 טיפ ולא בפרובקציה למנהלים של אותו מלצר אימבציל.

פורסם

אז שימצא מקום נורמלי לעבוד בו. זו בעיה שלי?

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם
אז שימצא מקום נורמלי לעבוד בו. זו בעיה שלי?

בדיוק.

זה ויכוח שיכול להימשך עד אין סוף, ואני בטוח שלכולם יש חברים שעובדים כמלצרים ומספרים שהמשכורת שלהם מורכבת מטיפים ושאר ירקות.

זאת לא סיבה לשלם עוד.

טיפ זה משהו שנועד להגיד לאותו אחד שנתן לך שירות תודה, לא לממן לו את הדירה.

Of all the things I've lost, I miss my mind the most

פורסם

לגבי מי שכתב "בעתיד החשבון יראה כך..", אתה לא רחוק מזה, בהרבה מקומות בעולם נהוג לתת חשבון שנראה פחות או יותר כך:

ספגטי......45

סטייק......100

שניצל......55

קולה......15

מים......10

סה"כ אוכל......200

סה"כ שתייה.....25

חיוב שירות......22.5

סה"כ........247.5

ביותר ויותר מקומות מקובל כבר לחייב על שירות במסגרת החשבון.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אז שלא יעבדו שם זאת לא בעיה שלי

אם טיב השירות ורמת הציפיה מצד נותן השירות משתנים בהתאם לכמות האנשים שהוא\היא משרת\ת זאת בעיקר בעיה שלו\ה.

פורסם

אתמול אכלנו באיזה שהיא מסעדה ויצא חשבון 215 שקל בלי היסוס השארתי למלצרית 25 שקל טיפ בגלל השירות האדיב שלה.

ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא ,

שלגאונות יש גבולות . ( אלברט איינשטיין )!

Mazda 3 2.0!!:twisted::lol:

פורסם

פעם השארתי על 2 בירות (כ-50 ש"ח) 27 שקל טיפ , אבל זה בגלל שזה היה דייט והייתי מבולבל ורציתי.... נו אתם יודעים :wink:

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

הבעיה היא לדעתי שטיפ היום נהיה מס והמלצרים חושבים עליו ככזה.

טיפ הוא על שירות ועל שירות ט-ו-ב

שירות טוב אומר שאם אני צריך מלצר אני לא צריך לחכות לו 5 דקות, הוא יראה שאני צריך אותו בשניה שאני צריך אותו.

שירות טוב אומר שאם הזמנתי משהו המלצר ידאג שהוא יגיע לשולחן, ויגיע בתזמון מדוייק, אם הזמנתי בירה כשהמנה העיקרית שלי הגיע, הוא לא יגיש לי את הבירה אחרי שסיימתי אותה, הוא ידאג שהבירה תגיע דקה אחרי שהזמנתי אותה.

מלצר טוב לא יעמוד ויתחיל לתרץ לי שהוא לא אשם, שאמא של הטבח חולה, שהמנהל צעק עליו בבוקר ושאחותו עם ציפורן חודרנית כשאני מנסה להביר לו שהשירות שאני מקבל לא מספק אותי, הוא יגיד "כן אתה צודק, אני אדאג שהמשך הארוחה תהיה טובה יותר"

מלצרים היום זורקים אות וזה לא ו ולא ח ומצפים שתשאיר להם 15% כי זה מס שחייבים לשלם אותו.

אני משאיר גם יותר יותר, רק שמלצר ידע את תפקידו - לדאוג לי לחוויה נעימה. (כמה יותר ? כבר קרה והשארתי 250 שקל טיפ על ארוחה זוגית)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תוכן חדש...