Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

האם למלצר יש זכות לדרוש טיפ?


דניאל1983
שימו לב! השרשור הזה בן 2172 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אורבן אתה רק מחזק את מה שאני כותב

מלצר שיקח את העבודה שלו ברצינות, ויעשה את כל מה שכתבת יזכה ממני להרבה יותר מ 10%

הבעיה שכל ילד שרק אתמול היה זנב והצליח רק בקושי להביא אותי לסוף הארוחה חושב שמי שלא משאיר לו 15% הוא רשע.

 

מלצרות היא מקצוע, יש מסעדות בחול שאני פוקד אותם כבר 10 שנים, יש שם יותר ממלצר אחד שאני מזהה שנה אחרי שנה !

 

Discover, אם בקבוק היין הוא בסכום נמוך מקובל להכליל אותו בטיפ, אם מחיר הבקבוק הוא מאות/אלפי שקלים, מוסיפים עליו ~50 שקל טיפ, זה מה שאני יודע.

 

לגבי למי יש ארנק יותר שמן, מי יותר חרמן, ובכלל למי יש יותר גדול אני לא נכנס לזה בכלל... אתם תפסידו :p:P:P:P (כן בטח, שניה, פשוט עישנתי משהו על הבוקר...:p )

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 261
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

אני עבדתי באולם אירועים תוך כדי השירות הצבאי, אבל גל אולם טוב שדאג לשלם לפי שעות כי היו לי גם יציאות לבית במהלך השבוע (ככה זה שאתה ביחידת המעברים).

הכל תלוי באופי של המלצר, שהייתי מקבל טיפ, זה היה משמח אותי והיה גם נותן חשק לפנק את האורחים, לא היה לנו הגבלה של הוצאת סלטים ואוכל לשולחן, זה היה אולם מאוד יקר ליד באר שבע, ככה שהייתי יכול להוציא להם פלטת ירקות או יין יותר טוב ולבסוף גם פלטת קינוחים, והאוכלוסיה של הדרום מתה על זה.

בגלל זה אני הייתי נחשב ל"מלך הטיפים" של האולם, היה לי מקרה עם בן אדם שהיה לו חבילה של 20 שקלים, וכל פעם במהלך הערב הוא הביא לי עוד שטר.

 

יש מצלרים שהיו מקבלים את הטיפ אחרי המנה הראשונה ואחרי זה פשוט "זורקים" כי הם יודעים שאת הטיפ שלהם הם כבר עשו, אני ממש לא הייתי כזה, בגלל זה באירועים משפחתיים הייתי נותן את הטיפ אחרי המנה העיקרית.

אגב עוד משהו שאני שונא זה אנשים שצועקים על מלצרים שעשו טעויות, זה דבר ברברי שמקווה שייפסק, לי שהיה בעיות עם השירות הייתי מבקש ממנו בשקט לתקן את הטעות והרבה פעמים זה היה מתבטא בשירות הרבה יותר טוב.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מושו, הייתי אומר משהו גס, אבל נחליק. אתה יודע כמה קשה להיות מלצר? לתזז אחרי הגחמות המטופשות שלך ושל כל עמישראל שבטוח שהגריל-מן והמנהל מטבח שעומדים בגריל בחיים שלהם לא שמו סטייק על האש (הם כולה ארבע שנים מכינים אוכל), שהם מבקשים M לא מדמם (שזה פשוט טמטום להגיד) ואז אומרים עוד שהבאת R? ושהקפה של אישתך הפוסטמה לא רותח מספיק? (כי ידוע שקפה טעים יותר כהשחלב עובר את טמפ' הרתיחה שלו, והחלבונים מתחילים להתפרק). ושתתחיל לשאול אותי (כי אני יודע לעומתך) איזה יין מתאים, ואיזה בירה טובה יותר, אני לא אסביר לך מה כל דבר?

 

אני לא שותה אלכוהול, ואני אוכל מספיק בחוץ כדי לדעת מה אני מזמין.

כל מה שאמרתי אינו מיועד אליך ספציפית. אבל תפנים טוב-טוב, מלצרות זה מקצוע (מודגש מספיק?) מאוד קשה. אני לא רק בא ולקוח ממך את ההזמנה, אני בא להנעים את זמנך, לדאוג לצרכים שלך. אני בא לייעץ לך מה כדאי עם מה, להסביר לך איך מנה נראית, מה נמצא במרכיבים שלה(אתה יודע להסביר מה נמצא בטרטר טונה בסגנון בסקי במקרה?) אני לומד למעלה מחמש שנים על אוכל, כל יום במסעדה, איך בשר יוצא, איזה טעם יש לסטייק, איפה יש יותר שומן או פחות שומן כי אם תזמין סינטה WD אתה לא תהנה ממנה, כי זה קרוב ללאכול סוליה. אם אשתך רוצה משהו לא שומני אבל רך, אני אסביר על הפילה. היה ותרצה משהו יותר בשרני, אני אמליץ על הראמפ. אתה יודע מה זה ראמפ?

 

אני ניקיתי חרא של סוסים, *זו* עבודה קשה. כל מה שאתה מתאר פה ממש לא מרשים אותי. כל הכבוד, אתה יודע שסינטה WD לא טעים, קח 70 שקל לשעה.

 

הטיפ הוא לא חובה, הוא "כולה" מחווה של רצון טוב. בעל הבית שלי (וברוב המקומות)לא משלם מינימום, הטפים הם-הם הפרנסה שלי. אבל אתה החלטת שאני "עובד שכר מינימום" לא משנה שאני (אישית) הרווחתי בחלק מהמסעדות שעבדתי בהן סכומים שהיו מביישים שכר של הייטקיסט בחצי משעות העבודה. תגיד מה שתרצה, אבל אל תעליב את המקצוע שלי וחתחליט קבל עם ועדה שאני זכאי אך ורק לשכר מינ' ולא צריך שום הכשרה. אם כל ערמת גנים מבוזבזת הייתה הופכת למלצר, הייתה נשאר לאכול בבית. כי אני, ולא אחר, נותן לך את החוויה. לא משנה כמה האוכל טעים שמוגש ע"י מלצר בינוני יגרום לך לא לחזור למסעדה. מלצר טוב במסעדה סבירה, ואתה תחזור אליה, trust a player.

 

בעיה שלך ושל המעסיק שלך, שעובר על החוק. איפה בדיוק אני העלבתי את המקצוע שלך? במקומות שאני אוכל (לא גורמה-על, מודה, אבל מקומות מכובדים) כל קשר בין המלצר ל"חוויה" רופף ביותר. הדבר היחיד שאני מעריך הוא זמן המתנה שפוי לאוכל, לא ממש תלוי במלצר. אני תולה את ההערכה שלי במסעדה אך ורק על האוכל עצמו, אין לי שום דעות לטוב או לרע על מלצרים. הם באים, מביאים את האוכל, הולכים, ואני שוכח מהם. אתה ממש נסחף.

 

תבוא, תעבוד יומיים במלצרות, ותבין מה אני עושה בשביל הכסף שלי.

 

דבר אחד אחרון, אני מת לראות אותך לא משאיר טיפ במסעדה בחו"ל. לא נותן טיפ לנהג מונית בניו ומישיר מבט. נהוג בכל העולם לתת טיפ לנותני שירות. למלצר, לברמן, לקונסיירג', לבל בוי, לנהג המונית, לשוטף השיער במספרה לפדיקוריסטית במכון היופי, לכולם נהוג להשאיר טיפ. רק מושו לא ישאיר, כי הוא חושב שנגיע לנו שכר מינימום.

 

פעם הבאה שאני אסע לחו"ל אני אתעד את הקמצנות שלי בוידאו.

 

אותך יזכרו בתור זה שלא השאיר טיפ. וזה לבד אומר הרבה על השירות שתקבל.

 

שוב, מעניין אותי האוכל, לא השירות. אולי בעצם אני אתן טיפ לשף.

 

עריכה. ראוי לציין שמסעדות הבאמת יקרות, טוחנים את כולכם. במחיר המנה כלול 12%+מ"עמ על מנת לצור משכורת בסיס, ואלו עוד שותים לכם כסף בטיפ. מושו! אל תלך עליהם! עוקצים אותך!!!

 

טוב אחי

 

:-P

 

 

זה שאתה חושב שמגיע לך, לא אומר שבאמת מגיע לך. אני רואה שפגעתי פה בעצב כלשהו, תגובות כאלה ממלצרים היא שגורמת לאנשים להשאיר טיפ, ולא השירות. (כן, גם לי מותר להכליל)

 

אני תורם בהרבה הזדמנויות, אבל אני לא חושב שמלצרים הם אוכלוסייה שצריכה שייתרמו לה, זו הדעה שלי והתקיפה שלך לא תשנה את זה.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פעם נהגתי להשאיר טיפ, אבל כשהבנתי שבישראל בד"כ מדובר בדרך שעוזרת לעשוק עובדים... החלטתי שאני לא נותן טיפ אם אין לי קבלה על כך...

 

אמר זה שמחתים את העובדים שלו על חוזה שמאפשר לו לקנוס אותם ודורש מהם ערבות בנקאית כתנאי לתעסוקה וכל זאת כמובן, בניגוד לחוק !

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא תרומהף זה הכרת תודה וזו הטעות שלך. ניקית חרא של סוסים? איזה הכשרה עברת בשביל זה? איך לערום את החרא בצורה מסודרת? זה שעבודה פיזית קשה זה ברור. אני מבטיח לך שעבודה בבניין לא פחות קשה. ושם הרווחתי הרבה פחות (מתחילים ב200 ומשם מטפסים, אחרי שנה שהייתי שפכטליסט ומתקין קירות גבס נורמלי, כבר דרשתי 400 ש"ח ליומית). מלצרות היא עבודה לא פחות קשה, לרוץ מסביב ל10 שולחנות במשך שמונה שעות להרים מגשים ששוקלים בין 10-30 ק"ג. להשאר נחמדים גם לאנשים הכי מעצבנים. אל תמעיט בערך עבודה לפני שעשית אותה בעצמך. בחורה שעובדת בבית קפה בתור עבודה ראשונה היא לא מלצרית מקצועית כמו שהבחור בחנות נוחות שלתחנת הדלק הוא לא בריסטה מקצועי. כזו בחורה לא סביר שתרוויח את מה שאני מרוויח ותעבוד איפה שאני עבדתי.

 

בקשר לעניין עם היין. אין חוק, אבל אף מלצר (ואם כן הוא חצוף) לא מצפה שתשאיר לו 100 ש"ח אקסטרה על בקבוק של 1000 ש"ח. למרות שבדרך כלל משאירים טיפ על כלל הארוחה ממה שאני נוהג לראות מלקוחות שלי, גם בשניים שלושה בקבוקים שלX000 ש"ח.

 

אני חייב לציין משהו אחד. אני לא רואה

שום

מצב שבעולם שבו מותר למלצר לגשת ללקוח והגיד משהו על עניין הטים. אם יש בעיה, ראוי שאחמ"ש מינ' או מנהל מסעדה יגש ללקוח לשאול האם השירות היה בסדר או האם קרה משהו. זה הצורה היחידה (וגם במקרי קיצון) שבה ראוי ונהוג לעשות דברים כאלו. מלצר הוא משרת. משרת לא פונה ללקוח בטענות. הלקוח יכול לפנות אליו בטענות, או להחליט שהאו אינו ראוי לטיפ (גם אם סתם לא בא לו, או כי הוא קמצן). אבל בין זה לבין להשמיץ את המקצוע ולהפוך אותו לעבודת שכר מינ'? עולם ומלואו.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מלצרות היא אכן מקצוע קשה, אבל לא צריך להגזים. יש עוד כמה עבודות קשות, למעשה אני מניח שמשאל אקראי בין חברי הפורום יגיע למסקנה שכל אחד בטוח שהוא עובד כמו חמור.

ואני מאמין שאף אחד לא יתווכח על כך שמלצר שאתה רואה אותו עובד קשה בשבילך ולוקח את עבודתו ברצינות יקבל טיפ מ-99% מהאנשים. ההתמרמרות היא על הרוב המכריע של המלצרים, שאינם מקצועיים כלל, ולעיתים גם לא שירותיים בעליל. או אז הנורמה המחייבת תשלום עבור שירות היא מה שמקפיצה כאן פיוזים לכמה אנשים - ובצדק. הרי אם שירות לא קיבלתי - על מה אני משלם?

 

 

בעבר עבדתי בצילום אירועים. מס' פעמים ניגש אלי מישהו מהמשפחה ודחף לי 100 ש"ח ליד. החזרתי בנימוס, והסברתי לו שאני בסה"כ עושה את עבודתי. את הערכתו הוא מוזמן להביע בגמר התשלום המסודר (אם הוא רוצה להוסיף עוד כסף ליתרת החשבון שעליו לשלם - לא אומר לא).

לקוחות (מעטים) שבאמת שילמו לי אקסטרה - קיבלו ממני מתנה בדמות בקבוק יין עם פתק "להרמת כוסית לכבוד חייכם החדשים והמאושרים".

 

ניסיתי גם להסביר את זה לאחרים בתחום, כולם חשבו שאני משוגע - אבל כשאתה גובה כמה אלפי שקלים טובים על עבודה, אז לקחת טיפ של 100 ש"ח זה בזוי לדעתי. תביא 10%, אני אקח בשמחה...

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אספר לכם אנקדוטה מצחיקה מהכיוון השני, כידוע, הייתי מסעדן ושף במשך שנים.

 

באחת המסעדות היה לנו מלצר תמא שאם היה מקבל 20 אגורות מתחת ל 10% היה רודף אחרי אנשים עד לצד השני של המידרחוב.

 

כל השיחות בעולם, כל האיומים שלי ושל בעל המסעדה, כלום לא עזר, הוא בשלו.

 

ערב אחד מתישב זוג, אוכלים ארוחה מרשימה, בקבוק יין טוב, מסיימים את הערב עם 550 ש"ח.

 

הגבר משליך על השולחן 6 שטרות של 100 ויוצאים מהמסעדה לחניה להכנס לרכב.

 

אותו מלצר דביל יוצא אחריהם בריצה עצבנית (שתבינו, מדובר על פער של 5 ש"ח מחורבנים) ותוך 2 דקות חוזר עם חולצה קרועה, צולע, עם לחי אדומה ועם טוחנת עליונה שמאלית רופפת.

 

מסתבר שבעל ה X5 השחורה גר בנתניה (ולא צריך להסביר כלום מעבר לזה...:roll:) ושניה לפני שהוא הלך הוא סינן למלצר "יש לך מזל שאני על תנאי כי אחרת אני מבטיח לך שזה היה נגמר אחרת לגמרי!!!"

 

 

ובנימה קצת יותר רצינית, בימינו אנו, עם האלימות הגואה, באמת שצריך להיות אידיוט מושלם ללכת לפדח אנשים לפני הנשים, המשפחה והחברים שלהם בשביל כמה עשרות שקלים מחורבנים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ובתור מלצר שמזיע את נשמתו בעבודה ונשאר חייכן נסגור את הנושא כך-

חייכת ואמרת שלום? לפני הכל נתת לילדים הזהטוטים של המשפחה משהו לצייר שלא יקרצצו לשאר המשפחה? טיזזת? חייכת? דיקלמת? הצעת? בדקת לשביעות רצון? החלפת מפיות? החלפת סכום? הוצאת קיסמים בזמן? אמרת להתראות ותודה? - מגיע לך להיעלב אם לא נתנו לך טיפ בסיסי +

בשאר המקרים לבוא למלצר ולתת חרא שירות שגובל במינימום יחס - ובתור מלצר אני ישר בודק קודם כל איך מתייחסים אלי בתור סועד - תקבל טיפה פחות מ10 אחוז, רק כדי שתוכל להבין שלא היית משהו - מלצרים כאלה לא צריכים למלצר, במיוחד כשאתה מגיע למסעדה בשביל לחוות ולא רק לסגור פינה על לאפה.

never drive faster than your guardian angel can fly..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ושאלת אוף טופיק לעובדי המסעדות שבחבורה:

מה אתם עושים אם לקוח שכח את כרטיס האשראי עם החשבון?

קרה לי פעמיים בחודש האחרון, פעם אחת באוונגרד ברמת החייל ופעם במיטבר בהרצליה פיתוח.

בשני המקרים דווקא השארתי טיפ יפה, אבל לא טרחו להתקשר אליי ולהודיע לי שכרטיס האשראי שלי אצלם.

בשני המקרים הייתי צריך לבדוק באינטרנט היכן הייתה העסקה האחרונה, להתקשר למסעדה ולבקש שיבדקו אם הכרטיס שלי אצלם. מרגיז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בלי שום קשר לסוג העסק, בעל העסק אמור להתקשר לחברת האשראי ולבקש להודיע לבעל הכרטיס שכרטיסו נשכח בחנותו.

 

הנוהל המקובל הוא שהמוקדנית מעלה לשיחת הועידה את בעל הכרטיס ונותנת לך (בנוחכותה ובהשגחתה) להודיע לו היכן הכרטיס.

 

זה מה שכל בעל בית עסק צריך לעשות גם כי זה הוגן עבור הלקוח שלך וגם כי זה מכסה אותו מכל מיני טענות עתידיות על חיובים בכרטיס בזמן שהוא היה אצלו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה, מיטבר בהרצליה ואוונגרד ברמת החייל - שתי מסעדות שהרבתי לסעוד בהן ולא אחזור אליהן יותר (האמת שבאוונגרד זה קרה לאחרונה גם לאשתי).

כמו שאתה אומר, הייתה להם אפשרות להגיע אלי דרך חברת האשראי, אבל הם הקטינו ראש.

חוץ מזה, קניתי לאחרונה מנגל גז של WEBER, כך שאפשר לעבור ל"עשה זאת בעצמך" :-D

 

ומהצד השני: לפני שבועיים ישבנו ב"שיפודי התקווה" במרינה בהרצליה ואשתי שכחה את שם את הנייד.

המלצריות לא הרפו וחייגו מזכרון הטלפון "אמא", "אבא" וכו', עד שהצליחו לקבל את מס' הנייד שלי, כדי להודיע על מציאת האבידה עוד לפני שאשתי שמה לב שחסר לה משהו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אמר זה שמחתים את העובדים שלו על חוזה שמאפשר לו לקנוס אותם ודורש מהם ערבות בנקאית כתנאי לתעסוקה וכל זאת כמובן, בניגוד לחוק !

 

יניב,

דייק במילים: לא קנס אלא פיצוי מוסכם מראש.

כל עוד לא חולטה ערבות, אין אפילו שאלה אם מותר היה לחלטה, אם לאו. היות והגשת הערבות היא תנאי להגשת מועמדות, ממילא היא הוגשה עוד בטרם נוצרו יחסי עובד מעביד.

 

ולעצם הענין - כשבעל הבית מתקמבן על המשכורת של העובד, פירוש הדבר שההפרשות לפנסיה יהיו אפסיות, שתשלום דמי ההבראה יהיה מגוחך, שהפיצויים יהיו נמוכים ועוד שלל קיפוחים. אני בספק אם מעסיק שכזה דואג לתת לעובדיו את כל אלה ואם הם מודעים לזכויותייהם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מאחר ולכמה חברים טובים שלי יש בארים גדולים בת"א אני יכול להגיד לכם דבר כזה:

מן הסתם אין למלצר שום זכות לדרוש את הטיפ, אתם לא חייבים לו שום דבר, אבל- אני יודע בוודאות שבחלק מהמקומות, כאשר לא משאירים טיפ, מרשים למלצר או למנהל לגשת ללקוח בעדינות ולשאול אם השירות היה בסדר, אם נהנתם, ואם כן, למה לא השארתם טיפ ?

 

כמובן שהכל בצורה עדינה מכובדת ודיפלומטית, ושום דבר לא ייעשה בטון של דרישה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כידוע, הייתי מסעדן ושף במשך שנים.

 

מסתבר שבעל ה X5 השחורה גר בנתניה (ולא צריך להסביר כלום מעבר לזה...:roll:) ושניה לפני שהוא הלך הוא סינן למלצר "יש לך מזל שאני על תנאי כי אחרת אני מבטיח לך שזה היה נגמר אחרת לגמרי!!!"

בגירה

 

.

אתה מפתיע אותי כל פעם מחדש

במקרה המדובר המלצר בסדר גמור , הסלקטור לא כל כך

ובתור מלצר שמזיע את נשמתו בעבודה ונשאר חייכן נסגור את הנושא כך-

חייכת ואמרת שלום? לפני הכל נתת לילדים הזהטוטים של המשפחה משהו לצייר שלא יקרצצו לשאר המשפחה? טיזזת? חייכת? דיקלמת? הצעת? בדקת לשביעות רצון? החלפת מפיות? החלפת סכום? הוצאת קיסמים בזמן? אמרת להתראות ותודה? - מגיע לך להיעלב אם לא נתנו לך טיפ בסיסי +

.

ביצעת את עבודתך במקצועיות ראוייה, זה מה שנדרש ממך. אינך צריך להיעלב אולי להיות מאוכזב.אולי הסועד לא היה כל כך בדעתך בנושא השירות. יש מצב??

 

מאחר ולכמה חברים טובים שלי יש בארים גדולים בת"א אני יכול להגיד לכם דבר כזה:

מן הסתם אין למלצר שום זכות לדרוש את הטיפ, אתם לא חייבים לו שום דבר, אבל- אני יודע בוודאות שבחלק מהמקומות, כאשר לא משאירים טיפ, מרשים למלצר או למנהל לגשת ללקוח בעדינות ולשאול אם השירות היה בסדר, אם נהנתם, ואם כן, למה לא השארתם טיפ ?

 

כמובן שהכל בצורה עדינה מכובדת ודיפלומטית, ושום דבר לא ייעשה בטון של דרישה.

שום פנייה בנושא לא יכולה להיות עדינה מכובדת יפה ודיפלומטית. עצם הפנייה היא לא ראוייה.

כל לקוח יודע על הנוהג של השארת טיפ . אם הוא לא השאיר טיפ סימן שהוא לא היה מרוצה

 

אני משלם במזומן. החזרת העודף זו הבחינה האחרונה של המלצר ואדגים

אכלנו ב 360 ש"ח נותן 400 אם המלצר מחזיר לי שני שטרות של עשרים הוא קובע לי , הלו, אני מצפה שתשאיר לי את השטרות כטיפ.

אם הוא מחזיר לי שטר של 20 ועשרים במטבעות הוא אומר לי הלו הבחירה שלך. במקרה השני הוא מקבל 40 לפחות

במקרה הראשון אני שולח אותו להביא לי מעות ומקבל לא יותר מ 36 ש"ח.

למה?

כי אני הסועד רוצה לתת מרצון וכאות הערכה ולא "בכפייה"

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...