Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגופה של החלוץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שימו לב איך התמודדה השפה העברית עם חלקי המכונית.

כל רעיונאי פינטז והמציא...

המודעה היא משנת 1929 והועברה אלי על ידי ידיד יקר. תודה, יורם.

Ad0040101.png

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בני

שיחקת אותה.

או כפי שוודאי נכתב היה באותם ימים:

גרמת לי קורת רוח והנאה מרובה, בשגרך אל הלוח הניצב על מכתבתי

דברי סבר נאים אלו, אודות האבטומובילים פאר היצירה.

מי יתן ותוכל גם ידנו להשיג עבור בני משפחתנו שיחי' ביוק שכזה.

על כל מכלוליו , מכשיריו וסגולותיו המופלאות, ההגה המותקן וגופתו המחרמנת.

איחולי גם לצדיק גנאדי ולר' קרדו שיזכו במהרה בימינו לרכב מהסוג ריאו הידוע בטיבו,

עם הטשסיס בעל שימון בו החומר הכבד מתאצר על ידי הכח הצנטריפוגלי, אשר מגיע מהרזרבואר...

מי יתן ותזכו כולכם ובני משפחותיכם לשלוחותיהם השונות,

לאריכות ימים והנאה מרובה מאלו האבטומובילים, ונאמר אמן.

אברהם.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אותי מעניין איך יצחקו אלה מCF על הפרסומות של היום בעוד 80 שנה.

בני תביא עוד...

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אותי מעניין איך יצחקו אלה מCF על הפרסומות של היום בעוד 80 שנה.

בני תביא עוד...

עוד שמונים שנה?

אני מאחל לכולנו שנהיה במצב שיכול לצחוק...

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

יש לי אוסף גדול מאד של פרסומות בעברית ויידיש של מכוניות.לדעתי האוסף שלי הוא הגדול בארץ. בימים אלה סורק ידידי יורם את העיתונות (לא בבית אריאלה...) לצורך מחקר שלא קשור בכלל לרכב אבל הוא מקפיד להעביר לי פרסומות של מכוניות ותחבורה. זאת תוספת יפה לאוסף שאני מנהל כבר איזה 30 שנה...

(הפרסומת מ 1955)

62665088.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם
יש לי אוסף גדול מאד של פרסומות בעברית ויידיש של מכוניות.לדעתי האוסף שלי הוא הגדול בארץ. בימים אלה סורק ידידי יורם את העיתונות (לא בבית אריאלה...) לצורך מחקר שלא קשור בכלל לרכב אבל הוא מקפיד להעביר לי פרסומות של מכוניות ותחבורה. זאת תוספת יפה לאוסף שאני מנהל כבר איזה 30 שנה...

תמיד הייתה לי תחושה שאתה אדם עם מוזרויות:-o

בחייאת בני תביא פרסומת עם יידיש ולידה את הפרסומת המקבילה בעברית.

המכונית המגוייסת באידיש טוב יותר מהמקור.

אבי

לא התכוונתי אלינו , אלא לנינים שלנו. הנכדים שלי לא מבינים כשאני מספר להם על רכב שהיה מניעים אותו בשעת הצורך עם מנואלה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הקטע הרוחני מרתק, וגם המקום ל"ארכובות הידים והרגלים" - והפעם התכוון המשורר לארכובות האנושיות ולא אלו שבמנוע. פשוט נהדר!

לא הצלחתי לקרוא את הפירוש של "קפיצים מחוץ ללוח".

מעניין שדווקא בעבר, לפני שהעברית הייתה שפה שגורה בפי כל עובר ושב, השפה העברית הייתה עשירה ומדוייקת ואילו היום מילים רבות נשתכחו מלב.

אני מקווה שמפעם לפעם אתה מאפשר לאנשים להנות מהאוסף הייחודי שלך מעבר לפרסומים מעל דפי הפורום - ואשמח להתרשם מעוד פנינות מסוג זה.

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

האוספים שלי גלויים ופתוחים לכל אחד ואחת תמורת חיוך ותודה. רבות מהפרסומות באתרי נוסטלגיה למיניהן מקורן באוספים שלי.

(המודעה משנת 1934)

1_111697960.jpg

פורסם

התרשמתי מאוד מהפרסומת של ריאו ואני מעוניין לרכוש. ניסיתי לחייג למספר טלפון 306 אבל לא הצלחתי להשיג אותם. נראה לי שמחר אקפוץ לדרך יפו ת"א מספר 3 לסוכנות.

• תוכן חדש...