Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

חשוב להדגיש שאני לא מבין באלקטרוניקה וזהו הניסיון הראשון שלי בתחום.

ניסיתי לקרוא מאמרים והודעות בפורום אבל לא הצלחתי לקשר את הכל לבעייתי.

ועכשיו לעניין,

ברשותי כמה פסי לדים (באורכים שונים) מהדגם הבא: (12v)

http://www.belshop.biz/product.asp?pID=796&cID=89

ו2 מפסקי טוגל on off on 2a 250V (זה מה שרשום עליהם)

לקחתי פס לדים אחד והלחמתי לו חוט ל+ וחוט ל- (הלחמה טובה שלא נוגעת אחד בשני)

כפי שניתן לראות בתמונה מס' 1 המצורפת.

את הצד השני של החוטים חיברתי למפסק, את הפלוס לon את המינוס ל off (ניחוש).(תמונה 2)

עכשיו צריך מקור חשמל, מה שעשיתי חתכתי 2 חוטים מהספק כח של אחד המחשבים וחיברתי בנוסף למפסק.

ככה שב - on של המפסק יש חיבור + של הלד וגם חיבור כח מהספק, וב-off יש חיבור כח מהספק וחיבור - של הלד.

אני כבר הבנתי שמה שעשיתי זה שטויות אבל אצטרך את עזרתם בנושא.

אגב חשוב להדגיש שלפס לד יש חיבור +- משני הצדדים.

=]

עריכה: החיבור ברכב יעשה ע"י בעל מקצוע.

הניסיון מתבצע על ספק מחשב על מנת לנסות להבין כיצד המעגל החשמלי פועל לפני חיבור ברכב.

1.jpg

2.jpg

פורסם

חיפשתי בבית בית סוללות על מנת לנסות ולהפעיל את הלדים עם סוללות, אחרי כישלון אמרתי ננסה להפעיל את הסרט לדים עם ספק כח של מחשב.

לקחתי חוט של המחשב חתכתי אותו באמצע וחיברתי אליו את המפסק.(ניסיון כלשהו להזרמת מתח למפסק).

פורסם

כמובן בהנחה שפס הלדים עובד במתח של 12 וולט, המעגל צריך להראות בערך כך:

חוט פלוס (+) מהמחשב (אדום נראה לי) לחבר לצד אחד של מפסק, צד שני של מפסק לחבר ל פלוס (+) של פס לדים, צד מינוס (-) של פס לדים לחבר למינוס (-) של ספק כח מהמחשב (שחור נדמה לי).

עריכה: אני רואה שכבר הגדילו ראש ושרטטו לך מה שכתבתי :)

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

תקרא את מה שכתבתי למעלה ותחבר.

ספק מחשב צריך גישור מסויים כדי לפעול, ועדיף שלא תתעסק איתו אם אתה לא כל כך מכיר.

תנסה למצוא שנאי 12V ולחבר אליו את המעגל.

שים לב לקוטביות ( לפלוס ומינוס שיהיו במקום הנכון)

פורסם

בעצם מה שאני עושה מדלג עם ה- על המפסק.

לחוט שבחרתי מהספק של המחשב יש 4 חוטים אני חתכתי רק 2 וחיברתי אותם אחד ל+ ואחד ל-.

במפסק טוגל שלי יש 3 חיבורים

- on

- off (באמצע)

- on

אני לא אמור לחבר את כל הפלוס למקום אחד של On?

בנוסף חיברתי את הספק של המחשב לחשמל וזהו! לא חיברתי את הכבלים האחרים ללוח אם על מנת לא לשרוף את הלוח, יש מצב שאין מעגל חשמלי בעצם?

עריכה: משום שהחלק העליון של המפסק צר והחלק התחתון רחב בהרבה אני מעוניין להרכיב את המפסקים ברכב בצורה מתוחכמת ככה שלא יראו בכלל את החלק התחתון והרכב של המפסק(יש לי כבר רעיון כיצד לעשות זאת), אם אני אחבר את המפסקים יהיה קשה לגשת אליהם ולכן כדאי שלפני שאני אלך לבעל מקצוע אני אלחים חוט ארוך כלשהו למפסק על מנת שלא נצטרך לפרק אותו?

פורסם

תעבוד לפי השרטוט שלי.

את הפלוס שיוצא מהספק תחבר למפסק בOFF , ומאחד מה ON תחבר עוד חוט לפלוס של הלדים.

ספק המחשב שלך לא יוציא מתח בדרך שאתה מחבר אותו.

פורסם

אז מה אוכל לעשות על מנת לבדוק את עוצמת הלדים?

אני רוצה לתכנן איפה הם ישבו, כמה פסי לדים אני אצטרך לכל מקום ועוד..

פורסם

לשם בדיקה אתה יכול לחבר את פס הלדים למצבר של הרכב או להשתמש בכול ספק/שנאי שרשום עליו 12V -DC רק שים לב לקוטביות.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...