Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפי מה שידוע לי עדיף צבע על בסיס שמן או צבע שנדבק(כמו פוליגיג).

התשובות שנתתם לגבי צביעה או השפרצה של פוליאריתן זה באמת מבודד??

כי ראיתי לול שהושפרץ מלמטה פוליאריתן על האסבסט וזו נראית שכבה די דקה..

והאם זה יותר זול מיריעות האלומיניום שמישהו הציע בתחילת השרשור? (אלה עם הפצפצים באמצע)

פורסם

כפי שנכתב, גגות האסבסט במידה ולא שוברים אותם או מתעסקים איתם בחיתוך וקידוחים הם בסדר גמור ולא עושים נזק.

הרבה מאוד מהגגות בצה"ל עדיין מאסבסט.

הפתרון הפשוט אם אתה ממש מפחד, זה לצבוע את האסבסט בצבע לוכד.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
הרבה מאוד מהגגות בצה"ל עדיין מאסבסט..

טוב שלא כתבת "השחיה בקישון היא בסדר גמור ולא עושה נזק, הרבה מאוד צלילות בצה"ל עדיין מתבצעות בקישון":wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
טוב שלא כתבת "השחיה בקישון היא בסדר גמור ולא עושה נזק, הרבה מאוד צלילות בצה"ל עדיין מתבצעות בקישון":wink:

כמו שכבר כתבו קודם בשרשור, רק סיבי אסבסט הנשאפים לראות מסוכנים. אם הלוחות לא מתפוררים אז כמו שכבר ציינו פה כמה כותבים יש לנקותם ולצבוע אותם. למיטב ידיעתי קיים צבע יעודי ואז אין בעייה.

לא תמיד צריך להיות היסטרי כי אחרת לא נחייה - במבה מטוגנת בשמן דקלים, הבטון רדיואקטיבי, שמן מאכל מופק בסיוע הקסן, בשר התרנגולות מלא באנטיביוטיקה ובהורמונים, בטונה יש כספית, מי המקלחת משחררים אדי כלור וכך הלאה.

יוסי

פורסם

במקרים כאלה יש לי תמיד אמת מידה אחת, אתה לוקח את הבת שלך ליום הראשון בגן ורואה שבגן יש גג אזבסט, אומר סבבה, שטויות כל עוד זה לא נשברזה לא מסוכן או שלוקח אותה הביתה ואומר לגננת שעד שהיא לא מחליפה גג, הילדה בבית.

פורסם

יניב,

אני מניח שלפני שרשמו את הילדה לגן, עשו ביקור והתרשמו מהמקום, אז מה יש להלין ביום הראשון ?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אל תהיה מצחיק, פיספסת את כל הפואנטה.

השאלה היא האם "גג אזבסט זה בטוח לחלוטין" משנה את הנחישות שלו כשהבת שלו צריכה ללמוד מתחת גג אזבסט ואז פתאום זה נהפך ל"עדיף להחליף או ללכת לגן אחר".

פורסם

מה כולכם נהייתם קשי הבנה? :x

את הילדים (שאין לי) אני אשלח לצבא כי זאת חובה, השאלה היא האם מתוך בחירה חופשית תיתן לילדים שלך לחיות מתחת לגג אזבסט ואם התשובה היא לא, אז שלא יבואו ויגידו אח"כ "זה בטוח לגמרי כל עוד הוא לא מתפורר או נשבר".

פורסם
מה כולכם נהייתם קשי הבנה? :x

את הילדים (שאין לי)השאלה היא האם מתוך בחירה חופשית תיתן לילדים שלך לחיות מתחת לגג אזבסט ואם התשובה היא לא, אז שלא יבואו ויגידו אח"כ "זה בטוח לגמרי כל עוד הוא לא מתפורר או נשבר".

לדעתי לא הפנמת עד הסוף את תגובתי הקודמת.

במקלחת שאתה עושה אצלך בבית, כלור גזי ברמה מסוימת משתחרר מהמים שלתוכם הוכנס ע"י חברת המים, ושנועד לחטא אותם. אתה נושם אותו אלא אם אתה נעזר במסכת גז.

נכון במיוחד כשהמים חמים. אז תמנע מלהתקלח? אפשר להתרחץ בעזרת מטליות הספוגות בחומרי ניקוי, אז מה דעתך??

בדגי טונה יש ריכוז גבוה של כספית, שהיא מתכת הרעילה לגוף החי. אז מכאן ואילך תימנע מטונה בסנדוויצ'ים בתחנות דלק ובפיצה??

המלט היום מכיל אפר של פחם. הפחם רדיואקטיבי (במידה קטנה) וכשאתה שורף אותו האפר מכיל את רוב מה שהיה בפחם הגולמי, אבל בנפח קטן בהרבה, כך שריכוז החומר המקרין גדל. כל בנייה מודרנית מכילה בטון המיוצר עם כזה מלט. אם אתה בספק, חפש חומר על בלוקי פומיס העשויים מהרבה מאד אפר בבלוק. החוק מגביל את כמות האפר לדומני 40%, כדי להגביל את רמת הקרינה. כאמור כל מלט מודרני מקרין מעט, אז מהיום תבחר לחיות רק בבתי עץ או בכאלה שנבנו נניח לפני 40 שנה, בשנים בהן לא ייצרו בארץ חשמל בעזרת פחם???

בהרבה מקרים מציינים היצרנים שהמאכל מכיל (כתוצאה מהטיגון) שמן צימחי, רק שהם כמובן לא מציינים שזהו שמן שהופק מדקלים, והוא שומן רווי ומזיק במיוחד. לא הזכרתי בורקסים למיניהם שרובם המכריע מיוצר על בסיס מרגרינה - שומן מוקשה ומזיק לגוף. אז מהיום נמנע מחטיפים (במבה, ביסלי ודומיהם) ומבצקים מוכנים אלא אם הם בצקי פילו. רצוי לבצע מחקר קטן בכל אולם חתונות לפני שמשתערים על התקרובת.

גם באסבסט יש סיכון מסוים, אבל להיטפל דווקא לגגות אסבסט זה לא מידתי. בבתים או בגנים תהיה בדרך כלל תקרה נוספת מתחת ללוחות הגג. אם מדובר בסככה בה הלוחות חשופים אז יש צורך במשנה זהירות, וחייבים לוודא שאכן הלוחות צבועים כך שהתפוררותם נמנעת. כך ניתן לחיות מתחתם גם אם אתה ילדה בת 3.

אני מניח שאם אתה משופע במשאבים ניתן להזמין בדיקה של רמת סיבי האסבסט המרחפת באוויר, אז קדימה.

בכל מקרה לדעתי חשוב הרבה יותר לבחון את הגננת ולנסות לבדוק אם היא לא שחוקה מעשרות שנות עבודה, אם אין שנאי הסמוך לגן הילדים והמייצר שדות אלקטרו מגנטיים חזקים או קו מתח גבוה סמוך, אם אין מנוף גבוה הפועל בצמידות לגן וכדומה.

יוסי

פורסם

אני מצטער שאני מתפרץ לדיון על מסוכנות האסבסט..

אבל זו לא היתה השאלה שלי..:?

אני משאיר את הגג.

אני מכיר את רוב ההגדרות של אסבסט ומתי הוא מסוכן וכו'

השאלה היא איך אני מבודד אותו?

בידוד.

שוב תודה לתשובות הרלוונטיות.

פורסם

גג אסבסט זה כן חומר מסוכן גם שלא עובדים איתו

זה חומר שיש לו נשורת/ התפוררות טבעית

אם תסגרו חדר בעל תקרת אסבסט ותחזרו אחרי כמה חודשים תראו שהרצפה מכוסה בשכבת אבק שמקורה באסבסט

הפתרון היחיד שאני יכול להציע הינו לצפות את הגג משני צדדיו בחומר איטום לבן שמורחים לאיטום גגות

זה יבודד אותך מהאסבסט וגם יקטין את קליטת החום שלו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

פולאורטאן מוקצף 2/3 ס"מ מותז מקומפרסור (דו קומפוננטי - משתי חביות וצינורות עד האקדח,לא חד החובבני) ,וודאי שלא מספריי טמבור מאייס, ע"י איש מקצוע שיתיז עם כוון הלוחות ולא נגד כמו שעשו לי ונהיו נזילות גשם איפה שחדר והתנפח בחריצי החפיפה.

פורסם

בנוסף לכל מה שיציעו לך לשים על הגג, אני ממליץ בחום (:lol:) על יצירת "תקרה" של יריעות רפלקטיביות (פולינום או תואם) - ואולי לוחות גבס / דיקט מתחתם לגימור אסטטי.

אני בעיצומו של בידוד גג רעפים ויכול כבר להעיד שההבדל שעושות היריעות הוא עצום.

:turn-l:
  • תוכן חדש...