Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונת הרכבת - ההרוג השמיני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב.

(קראתי את השרשור שעסק בנושא, אבל א. הוא כבר גלש למחוזות אחרים ו-ב. אני רוצה לדון בעניין יותר ספציפי. אם מישהו מהמנהלים חושב אחרת ממני יתכבד נא וימחק/יאחד/ינעל.)

הנקודה שרציתי להעלות היא ההתייחסות לפרשה בתקשורת ובמה שמכונה "שיחות הסלון". עוד לא עברה חצי שעה ולכולם כבר היה ברור שהנהג (שעוד לא היה ברור אם הוא חי או מת) הוא רוצח מסוכן. ואולי אבהיר את עצמי כבר עכשיו: אני בהחלט חושב שהנהג אחראי לתאונה ועליו גם לשלם על כך. אבל אחרי שעברו יומיים אני מוצא את עצמי רואה את העניין אחרת לגמרי.

א. קודם כל, הנהג לא פרץ מחסום בכוונה להרוויח כמה שניות על חשבון סיכון חיי אדם, כפי שניתן היה להבין בתחילה. הוא לא שם לב לתמרורים ושאר האזהרות, שזה דבר חמור מאוד! אבל אין פה פזיזות אלא כנראה רשלנות, ויש הבדל גדול. (למשפטנים שבינינו {אני לא} אזכיר את תיאוריית הכוונה הפלילית של ברק.) לדבריו, 30 מטר לפני המסילה הוא קלט איפה הוא נמצא וניסה לבלום את הרכב אך אויה, מאוחר מדי. כבר הזכירו לפניי שיש עיקול לפני המסילה ומה שלדעתי חשוב יותר - הוא נסע מול השמש 15 דקות לפני שקיעתה, אני חושב שבלי משקפי שמש עדיף כבר ליסוע ברוורס ולסמוך על החיישנים.

ב. לגבי העונש - אני חושב שאין עונש ששקול למה שהוא כבר עבר ועובר. אני לא בטוח שהוא לא צריך לשבת בכלא, אבל אני גם לא בטוח שכן. בכלל, כמי שנמצא הרבה בכלא (בתפקיד) אני חושב שכלא זה עונש לא נכון, לא תמיד צודק ובדרך כלל לא יעיל, אבל זה כבר נושא אחר.

ג. הנקודה החשובה ביותר: הבחור היה עד שלשום אדם נורמטיבי לגמרי. בדיוק כמוך. חשוב בכנות, מעולם לא קרה שאיבדת ריכוז לרגע? לא בגלל שניסית להציץ בעיתון שזו פעולה מודעת, סתם, כי ניהלת שיחה ערה ורצינית עם מישהו? אתה נהג אחראי, וכשתשים לב שהשיחה מפריעה לך לנהוג אתה תפסיק אותה. אבל אם משהו יקרה לפני שתשים לב? בקיצור, זו המסקנה שלי מכל הסיפור:

אל תאמר "לי זה לא יקרה", הנהג הזה יכל להיות אתה!

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני כבר יכול להגיד לך מעכשיו +1 , וגם תכין את הגוף שלך לתגובות לא אנושיות, "מעולם לא קרה שאיבדת ריכוז לרגע?" כולם פה בטוחים שהם 100% בנהיגה, להם זה לא יקרה, ואם מישהו מאבד ריכוז אפילו לשנייה, אסור לו לנהוג.

בפורום כולם מושלמים, כולם נוסעים כחוק, הייתי רוצה לדעת אם כל מה שנאמר פה בפורום ממומש גם במציאות.

פורסם

התכוננתי נפשית לתגובות קשות, זה בסדר. אגב, אני אכן חושב שמי שמאבד ריכוז אפילו לשנייה - אסור לו לנהוג, אבל זה איסור שרק אתה יכול ואמור לאכוף. מה שכן, אם נהג ידע ויזכור שיש לו סיכוי רציני לא להגיע הביתה, אולי הוא יתרכז יותר. גם הנהג האומלל לא ידע לאן פניו מועדות. לו הייתי איש הפרסום של הרשות לבטיחות, הייתי ממקד את המסרים בזה - תחושת האחריות של הנהג.

בדיחה לא קשורה: שוטר עצר אדם ושאלו: לאן אתה הולך? אינני יודע, השיב האיש. התשובה לא מצאה חן בעיני השוטר והוא לקח את האיש לתחנה. בתשובה לשאלת החוקר בתחנה השיב ההלך: אני אכן אינני יודע לאן אני הולך. הנה, חשבתי שאני הולך לחנות ומצאתי את עצמי במשטרה...

עוד משהו לסיום : הנהג טען שגלגליו נתקעו על המסילה. אני חושב שהוא התכוון לגלגלי מוחו, ולא בציניות! במצב כזה, כשרכבת דוהרת אליך ואתה אליה, אתה לא בדיוק חושב. אני לא מאחל לאף אחד לעמוד במצב כזה.

פורסם
בדיוק כמוך.

תעשה לי טובה, אל תשווה אותו אלי.

הבוקר שמעתי שיש לחובתו 11 עבירות תנועה קודמות. לא יודע איזה, אבל אין לי ספק שיש שם אחת או שתיים חמורות.

מה גם שהבנתי שהוא לא נסע במהירות התואמת את תנאי הדרך.

פורסם

הבוקר שמעתי שיש לחובתו 11 עבירות תנועה קודמות. לא יודע איזה, אבל אין לי ספק שיש שם אחת או שתיים חמורות.

אה. ולך כמה יש ?

נגיד.. 3 ?

כמה שנים אתה נוהג ? אני אתן לך בכיף 10 שנות נהיגה.

נחלק את זה ? יאללה. 0.3 לכל שנת נהיגה.

אז לאותו נהג יש ? 11 ? כמה שנים הוא נוהג? לא יודע. אני מעריך מעל 25 שנה - נחלק את זה ? 0.4

אז נחש מה ? - אתם מאוד דומים.

אז תעשה אתה טובה .. 11 עבירות נהיגה, לאדם שנוהג כל יום על הכביש במשך מספר רב של שעות (אבא שלי היה מס' שנים לא מבוטל נהג הסעות ואני יודע בדיוק מה הן השעות המטורפות) זה נחשב ממש לא הרבה.

ובכלל מאיפה חצוף שכמותך מניח אוטומטית ש "1 או 2 מהן עבירות חמורות" ? אולי כל העבירות הן על דברים מינורים שחלקינו מקבל אותם (בכאב רב) ביום יום ?

אני לא אומר אם הנהג צודק או לא צודק, או בסדר או לא בסדר - פשוט מרגיז אותי שקם פלוני אלמוני על גבי פורום ציבורי, ושוחט את עברו של אדם מבלי בכלל לדעת נתונים עליו. קצת חצוף מצידך.

פורסם

אני אגיד לך למה זו רשלנות פושעת ולא חוסר ריכוז.

מדובר במחסום עם פעמון ורמזור מהבהב. דבר כזה קשה מאוד לפספס וזה יותר דומה ללהיכנס בניידת חונה בצד הכביש עם צ'קלקה וסירנה עובדות.

כדי לפספס דבר כזה אתה צריך ללכת לישון או לקום מכיסא הנהג תוך כדי נסיעה וללכת להכין קפה.

לגבי ההרשעות הקודמות שלו, לנהג מקצועי 11 הרשעות זה מעט מאוד אבל השאלה היא על איזה עבירות מדובר ואת זה לא אני ולא אתה יודעים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
שבוע טוב.

א. קודם כל, הנהג לא פרץ מחסום בכוונה להרוויח כמה שניות על חשבון סיכון חיי אדם, כפי שניתן היה להבין בתחילה. הוא לא שם לב לתמרורים ושאר האזהרות, שזה דבר חמור מאוד! אבל אין פה פזיזות אלא כנראה רשלנות, ויש הבדל גדול. (למשפטנים שבינינו {אני לא} אזכיר את תיאוריית הכוונה הפלילית של ברק.) לדבריו, 30 מטר לפני המסילה הוא קלט איפה הוא נמצא וניסה לבלום את הרכב אך אויה, מאוחר מדי. כבר הזכירו לפניי שיש עיקול לפני המסילה ומה שלדעתי חשוב יותר - הוא נסע מול השמש 15 דקות לפני שקיעתה, אני חושב שבלי משקפי שמש עדיף כבר ליסוע ברוורס ולסמוך על החיישנים.

אם תשים לב, רוב התאונות בישראל הן בגלל רשלנות. אני מתאר לעצמי שלא פעם ולא פעמיים יצא שמישהו חתך אותך בכביש. זה לא שהוא עשה את זה בכוונה, הוא פשוט לא שם לב. זה עושה את הסטואציה לתקינה? לא ממש.

גם עיקול לפני המסילה, גם מסילה, לאן אתה נודד במחשבות?!?! הרי אתה נהג מקצועי! כל פעם שיש משהו שחורג טיפה מן הנסיעה בקו ישר (או קצת סיבוב...), תתכונן אליו בצורה הכי טובה שיש!

לגבי השמש, אם יש לך בעיה לנהוג בגלל תנאי הדרך, אל תנהג. תמתין את ה- 10~15 דקות האלו בצד או שתאיט בצורה כזו שתוכל להגיב לכל דבר. גם לי השמש מפריעה. אז אני נוהג בצורה אחראית יותר. ולא ממש מדבר עם הנוסעים.

ב. לגבי העונש - אני חושב שאין עונש ששקול למה שהוא כבר עבר ועובר. אני לא בטוח שהוא לא צריך לשבת בכלא, אבל אני גם לא בטוח שכן. בכלל, כמי שנמצא הרבה בכלא (בתפקיד) אני חושב שכלא זה עונש לא נכון, לא תמיד צודק ובדרך כלל לא יעיל, אבל זה כבר נושא אחר.

צודק. אבל אי אפשר לפטור אותו ללא עונש. ולא רק "למען יראו ויראו".

ג. הנקודה החשובה ביותר: הבחור היה עד שלשום אדם נורמטיבי לגמרי. בדיוק כמוך. חשוב בכנות, מעולם לא קרה שאיבדת ריכוז לרגע? לא בגלל שניסית להציץ בעיתון שזו פעולה מודעת, סתם, כי ניהלת שיחה ערה ורצינית עם מישהו? אתה נהג אחראי, וכשתשים לב שהשיחה מפריעה לך לנהוג אתה תפסיק אותה. אבל אם משהו יקרה לפני שתשים לב? בקיצור, זו המסקנה שלי מכל הסיפור:

אל תאמר "לי זה לא יקרה", הנהג הזה יכל להיות אתה!

אתה מנהל שיחות עירניות ורציניות בזמן נהיגה? אני לא. אני פשוט לא מצליח. אפילו לא לדבר בפאלפון עם דיבורית. אני יודע שזה מוריד מהריכוז שלי ולכן כל שיחה נגמרת מהר מאוד.

אני לא אתייחס לכמות העברות שלו. (שיכול מאוד להיות שכולן עברות חניה ולחילופין, כולן עברות חמורות אחרות.) אני גם לא יודע כמה הוא נוהג. אבל לרב הנהגים המקצועיים יש עברות תנועה. ואם יחליטו להוריד אנשים לפי כמות העברות שהם ביצעו, ישארו מעט מאוד נהגים מקצועיים.

הבעיה המרכזית, כמו שאני רואה אותה, היא זחיחות הדעת של הנהגים המקצועיים. התחושה של:"אני נהג משאית/אוטובוס/מונית/מטוס ואני נוהג יותר מכולם ומכיר את הכביש יותר מכולם", גורמת להם, לא אחת, לעשות שטויות בכביש. השטויות האלו, עולות לכולנו, לעיתים, בדמים.

הערותי באדום.

פורסם
פשוט מרגיז אותי שקם פלוני אלמוני על גבי פורום ציבורי, ושוחט את עברו של אדם מבלי בכלל לדעת נתונים עליו. קצת חצוף מצידך.

שניר, קצת נסחפת. זה בדיוק מה שאתה עשית כרגע.

אתה מכיר אותי? אתה מכיר אותי ואת העבר התעבורתי שלי? יוצא שאתה, לפי דבריך חצוף לא פחות.

סתם כך לסבר את אוזנך: הוצאתי רשיון בשנת 1978, סביר להניח שעוד לא נולדת אז. התחלתי לנהוג באופן סדיר בשנת 1980. כדי שיהיה יותר ברור, אם אתה מתקשה בחשבון, אני נוהג כבר 32 שנה.

והנה הקטע שאולי לא יובן על-ידך, אין לי ולו עבירת תנועה אחת. (אם אתה מפקפק, פנה אלי בפרטי ואתן לך מס' ת.ז. ורשיון כדי שתוכל לאמת את זה אם תרצה.)

נחלק את זה?

אגב, על חלוקה באפס שמעת פעם?

אולי כל העבירות הן על דברים מינורים שחלקינו מקבל אותם (בכאב רב) ביום יום ?

חוק זה חוק ועבירה זו עבירה, קלה כחמורה. ובכלל, מי שמך לשופט ולהחליט מה מינורי ומה לא?

ואם עד עכשיו לא מובן איזה טיפוס מוזר אני, אז שתדע שאין לי דיבורית ברכבים שלי. שיחות? עושים רק בבית, בסלון, לא בנהיגה. משהו בוער למישהו? שיזמין כיבוי אש, שלא ידבר איתי.

פורסם

להגיד את מה שאתה אומר כרגע - זה "לצאת צודק" ולא להיות צודק.

להגיד "אבל לי אין עבירה אחת אפילו אז אני יכול לרדות באותו אידיוט שיש לו" זה לא חוכמה גדולה.

בתכלס - 11 עבירות, ל 25 שנה רישיון, עם כמות ק"מ גדולה כשל נהג רכב הסעות - זה לא מקום להשתלחות בנהג.

לי יש 9 שנים רישיון ויש לי כבר 6 עבירות. רובן מאוד מאוד קשות כגון "שלט של נהג חדש" או "פנסי ערפל" (כן אני חתיכת עבריין)

אבל מסתבר שלפי המחשבון של אדון פאסאט אני במינימום צריך להיות קשור בכיכר העיר בעוד אנשים יפי נפש (נו כאלו שאין להם "אפילו עבירה אחת", והם תמיד נוסעים לפי החוק, או שפשוט עוד לא תפסו אותם) סוקלים אותי באבנים.

בכל מקרה אדוני - מגיע לך צל"ש + מדליה + גבר גבר בת"ז.

אבל מעבר לכך, דע לך שאתה בין יחידים.

פורסם

עברות תנועה יכולות להיות גם דוחות חניה!

אנחנו לא יודעים מה קרה שם ולכן אין לשפוט בטרם עת.

בואו נחכה למסקנות של אחרי האירוע.

פורסם

... אני מעריך מעל 25 שנה ...

...11 עבירות, ל 25 שנה רישיון...

אתה אולי חזק בשיכנוע עצמי, אבל מאיפה הנתון הזה?

בכל מקרה, מספר השנים שבהן הוא נוהג לא מהוות נתון במשוואה הזו.

עברות תנועה יכולות להיות גם דוחות חניה!

אפילו השם שלהן מצביע על השוני במהות שלהן.

נכון, אי מתן זכות קדימה במעבר חציה, אי עצירה בתמרור עצור, נסיעה של 35 קמ"ש מעל למותר בהחלט שווים לנהג ששם כרטיס חניה לשעתיים, איחר לחזור לרכב וקיבל קנס של 120 ש"ח.

פורסם
הבעיה המרכזית, כמו שאני רואה אותה, היא זחיחות הדעת של הנהגים המקצועיים. התחושה של:"אני נהג משאית/אוטובוס/מונית/מטוס ואני נוהג יותר מכולם ומכיר את הכביש יותר מכולם", גורמת להם, לא אחת, לעשות שטויות בכביש. השטויות האלו, עולות לכולנו, לעיתים, בדמים.

הערותי באדום.

אם היית מצטרף פעם אחת בחייך ליום עבודה מלא של נהג אוטובוס או משאית, היית מבין שמי שזחוח בכביש הם אך ורק הנוהגים האחרים.

נהגי אוטובוסים ומשאיות הם אות ומופת לנהיגה מקצועית ואחראית, וכמובן, גם בפלח שלנו באוכלוסיה ישנם תפוחים רקובים.

אני מזמין אותך ליום עבודה איתי על אוטובוס בכדי לראות איך אנשים לא מייחסים חשיבות לגודל והמשקל הרב של כלים גדולים, לראות איך נוהגי רכב פרטי עוקפים משאית של 50 טון לפני צומת וחותכים מיד לנתיב של המשאית ומצמצמים לו את מרחק העצירה, ומפקירים את גורלם לכוחות הפיזיקה.

או לראות איך נוהגי רכב פרטי עוקפים אוטובוס הנוסע 100 קמ"ש כשהפרטי נוסע 105, מסיימים עקיפה ומורידים מהירות ל-90 קמ"ש, מאלצים את האוטובוס להאט פתאום, לצאת לעקיפה נוספת, ואז הרכב הפרטי תוך כדי שהוא נעקף, מעלה מהירות ולא מאפשר לאוטובוס לסיים את העקיפה (אוטובוס מוגבל במהירות באופן אלקטרוני ל-100 קמ"ש), משאיר אותו תקוע בנתיב השמאלי שנהגים מאחורי כבר מתחילים לעקוף מימין ואז האוטובוס גם לא יכול לחזור לימין, וכל זה רק בגלל שאיזה נוהג חלאה לא רוצה להיעקף ע"י אוטובוס.

ועוד ועוד ועוד.

במקרה של התאונה האחרונה: בהנחה שלא יתגלה שהיה איזה כשל טכני בבלמים, אזי שנהג המיניבוס פשוט רשלן, ואחראי למותם של נוסעי רכבו באופן ישיר ומלא.

:puzzled:
פורסם
אתה אולי חזק בשיכנוע עצמי, אבל מאיפה הנתון הזה?

בכל מקרה, מספר השנים שבהן הוא נוהג לא מהוות נתון במשוואה הזו.

למה שכנוע עצמי ? אני לא צריך לשכנע את עצמי - אני בכלל עבריין לפי ראות עיניך.

ומספר השנים הם פקטור ענק במשוואה הזו, שכן ככל שעובר הזמן הסיכוי לעבירה גדל ביחס ישיר לכמות הזמן של נהג אחר.

אבל זה לא משנה כי אתה הריי נהג מושלם שמעולם לא נסע 91 קמ"ש באיילון (החוק הוא חוק ואסור להפר אותו ולא משנה במה נכון ?) וכמובן גם לא בכביש החוף, ותמיד זכרת להדליק אורות כשעלית לכביש מהיר, ותמיד נתת זכות קדימה לרכב בדרך החוצה, ומעולם לא עשית שגיאה. הייתי ממליץ לך להחליף את הניק שלך ל MR PERFECT.

העיקר שאני עסוק ב"שכנוע עצמי".

אפילו השם שלהן מצביע על השוני במהות שלהן.

נכון, אי מתן זכות קדימה במעבר חציה, אי עצירה בתמרור עצור, נסיעה של 35 קמ"ש מעל למותר בהחלט שווים לנהג ששם כרטיס חניה לשעתיים, איחר לחזור לרכב וקיבל קנס של 120 ש"ח.

דו"ח על חניה באדום נספר בדיוק כמו דו"ח על שלט נהג חדש לצורך העניין,כל דוח מהירות או כל דוח אחר בעת שניתן ע"י שוטר (ולא פקח מטעם העיריה)

פורסם

להלן ציטוט מתקנות התעבורה:

"א. חובת האטה – נהג המתקרב למפגש מסילת ברזל חובתו להאט את רכבו באופן שיאפשר לו לעצור לפני המסילה. על הנהג לנקוט בכל האמצעים להבטחת מעברו ללא עיכוב ו\או תקלה."

נדמה לי גם שעל נהג המסיע נוסעים במיניבוס (והיו במיניבוס מעל 8 נוסעים) חלה חובת עצירה במפגש עם מסילת ברזל

לפני מפגש עם מסילת ברזל יש מספיק תמרורים קודם ז"א שגם אם הוא היה מסונוור את השלטים הוא היה אמור לראות...

אני מקנא בו, ומאוד מרחם עליו השניות של חוסר תשומת הלב ילוו אותו עד יומו האחרון - אבל חושב שהוא צריך להיות מוענש במלוא חומרת הדין - למען יראו וייראו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...