Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה באמת רוצה לומר לי שכשאתה רואה ערס עם עונדה למשל, לך לא בא לחבוט בו במרץ?

אל דאגה, עד היום טרם חבטתי באף הורה, ונראה שגם יובל המבולבל עדיין נושם באופן עצמוני.

 

אין פה שום התנשאות, להפך. אני בסה"כ מסביר איזה אינסטינקט זה מעורר אצלי, בשיא הכנות.

  • תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תראה, בלי קשר כרגע לנושא שלשמו פתחת את השרשור(דיבור בצורה משונה), באופן כללי ישנם עוד המון מצבים בגידול ילדים ,שאתה מתכנן להתנהג בצורה מסויימת כאשר יגיע מצב של דילמה, ובפועל כשהיום הזה מגיע אתה מתנהג שונה ממה שתכננת או ממה שההיגיון אמר לך להתנהג לפני שזה קרה, כי גידול ילדים הוא לא לפי מחקר זה או אחר או לפי ספר התנהגות של פרופסור זה או אחר,או לפי צורה שבה הורה אחר מגדל את הילד שלו, לכל אחד יש את האינסטינקטים שלו ולא תמיד משהו שמתאים לילד אחד,עובד על ילד אחר ולהפך. ולכן ניתן לתת פה עוד 10 דעות שונות לאותו מצב ואני עדיין לא בטוח שאתה תבין או תסכים עם חלקן למרות שלאותו הורה זה נראה הכי נכון.

אין מה לעשות, עד שלא יהיו לך ילדים,לא תבין ולכן תן לאחותך לעשות מה שהיא חושבת ולך בטח אין סיבה להעביר ביקורת על דרכי פעולותיה.(ביקורת בונה כן...).

שבת שלום לכולם.

  • אחראי פורום
פורסם

הבת שלי בת 9 חודשים, היא מבינה מעט מאוד טקסט אבל היא יודעת מתי אני כועס עליה ומתי אני משחק איתה בגלל טון הדיבור שלי.

 

בדיוק. לדעתי במיוחד בגיל צעיר יש היגיון ואפילו צורך להדגיש את הכוונה בעזרת טון הדיבור.

אם תהיה מונוטוני - במשחק או כשקצת כועסים - אני חושב שזה יוביל לבילבול אצל הילד.

כמוך, לא היתה לי גישה בשיט לילדים קטנים. לאשתי יש 4 אחיינים, אף פעם לא ידעתי איך לתקשר איתם

והרגשתי די אידיוט לעוות את קולי ופרצופי בפניהם. זה הוביל לריחוק טוטאלי שלהם ממני,

ומדובר בילדים (בני 2-4) מאוד חברותיים. הכל השתנה ביום שנולד הבן שלי.

הוא כולה בן 4 חודשים אז מותר לי להיות קצת דביק ועדיין מבלי להיות קוצי-מוצי היסטרי.

דווקא כשאנחנו מדברים ביננו על עניינים יומיומיים, הוא בוהה בנו בעניין, כאילו ממש מנסה להבין :-)

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
כל הדיון הזה התחיל לפני כשנתיים, כשהאחיינית שלי הייתה בת שנה ואני עברתי לגור בחו"ל.

 

בביקורים שלי בארץ תמיד הייתה לי בעיה לתקשר עם הפעוטה. אחותי טענה שזה בין היתר בגלל שאני מנסה לדבר איתה כמו עם בן אדם רגיל (מה שכן, דיברתי לאט יותר ודאגתי להדגיש את ההגייה, כפי ש-V8 ציין), ואני טענתי שזה מאלף ואחת סיבות אחרות, בין היתר בגלל שהיא בקושי זוכרת אותי, אבל בשום אופן לא בגלל שסירבתי לדבר איתה כמו מפגר.

 

כיום היא בת 3 ואין לנו את הבעיה הזאת, היא נעלמה מעצמה. אני מגיע לארץ בממוצע אחת לרבעון, והיא מתנהגת כאילו רק אתמול עזבתי, זוכרת בדיוק על מה דיברנו בפעם האחרונה, מה הבאתי לה ומה אני עושה לפרנסתי. כיום היא גם מדברת שוטף בשתי שפות, על כל נושא שבעולם, עם כל מי שמוכן להקשיב. :-)

 

בכל אופן, טוב לדעת שאני לא לבד בדעתי. תודה על התגובות.

 

 

אני אתרום לדיון קצת מהידע של אישתי (מדריכה להתפתחות תינוקות).

תינוקות עד גיל שנה בערך לא ממש עושים הפרדה בין מילים, כמו שאמרו כאן בשרשור, הם מגיבים יותר לאינטונציה של הדיבור בעיקר לטונים גבוהים.

לכן עדיף אפילו לדבר איתם ג'יבריש בטונים גבוהים.

תינוקות מגיבים יותר גם למימיקה (הבעות פנים) וקשר עין.

 

אחרי גיל שנה בערך, הם מתחילים לעשות הפרדה בין ומצליחים לקלוט דיבור "רגיל".

פורסם

מצטרף לבנאליות ולפשטנות של המשפט "כשיהיו לך ילדים - תבין". אנשים שמתווכחים על דברים שאין להם מושג בהם, בא לי לחבוט בהם בעוצמה עם משהו כבד. כן, מסתבר שיש מיליטנטיות להורים שגוזלים מהם את הלגיטימציה לאינסטינקט אנושי כ"כ.

 

הדיבור המתיילד והמתפנק זהו אינסטינקט בלתי נשלט. אתה מוצא את עצמך מדבר כך לילד שלך גם מבלי שתרצה או תחשוב על זה.

אני לא רואה בזה פסול ואינני חושב שמדובר באסון. סך הכל מדובר מרצון להעניק אובר חום ואהבה ואף פעם זה לא הזיק, אולי להיפך.

 

בקשר לדוגמה של יובל המבולבל, הטלתי ווטו על היישות הזו בביתי. נכון שהילד נקרע מצחוק אך הוא ייקרע מצחוק גם מצפיה של איש החליק על קליפת בננה ושבר את הראש. לא משהו שתרצה לתת לילד שלך לצפות בו ולהקרע מצחוק.

 

אסור להתייחס לילד כמו לבוגר כי הוא פשוט לא כזה וכל ניסיון להפוך אותו לאחד יפגע בהתפתחות שלו.
:mm_yeah:
פורסם

דווקא בקשר ליובל המבולבל אני חולק עליך בגדול.

אמנם האיש המציא את עצמו כאיש שמדבר שטויות ושפה לא ברורה וזה מתבטא יפה מאוד בדיסק הראשון שלו, אולם מאז הוא הבין דבר או שתיים בקשר לזה שילדים לומדים ממנו דברים ואני יכול להגיד מצפיה של אינספור פעמים של כל הדיסקים שלו , שמאז בכל דיסק במיוחד בשתיים האחרונים, מועברים מסרים טובים מאוד לילדים,אם זה שיתוף ,סדר וניקיון, כיבוד הורים ,עזרה לחברים ועוד דברים, כמובן שצורת ההגשה שלו של הדברים לא השתנתה, אולם יש תוכן לקלטות שלו ואני בשמחה שם את הקלטות שלו לבנות שלי(דרך אגב,אם יש דמות שילדים אוהבים שבאמת מראה שהוא עושה את זה מאהבה אמיתית וכנה לילדים ולא מבצע כסף-זה הוא).

פורסם

האחיינית שלי בת 5.

 

אני מדבר אליה כמו אל מבוגר.

מן הסתם עם טון טיפה יותר רך אבל לא ברמות של דיבור תינוקות, ולפי מה שאני מבין, היא מעריכה את זה כי אני מתייחס אליה כמו של שווה (אני גם לא דמות סמכותית בחיים שלה, אלא הדוד שלה, אז זה אומר שאני מישהו שהיא מקשרת לכייפיות, לא לסמכות).

וכשהיא מתחילה לדבר כמו ילדה קטנה אני מרים גבה ואומר לה שזה לא נעים לי. היא מפסיקה תוך שנייה.

ברור לה שאיתי אין שטויות כאלו.

 

אני בא מהאסכולה שאומרת שאם אתה רוצה לגדל תינוק, דבר אליו כמו תינוק. אבל אם אתה רוצה לגדל בן אדם, דבר אליו כמו בן אדם.

 

כשהילד עד גיל שנה, לא משנה יותר מדי שאתה מדבר אליו בצורה כזאת.

אחר כך, כשהוא כבר לומד לדבר, זה יכול לעשות אפילו נזקים בצורה שהוא מתקשר עם אחרים.

 

עריכה: בלי קשר, יובל המבולבל? איכסה, טפו! אני שמח שלא יהיו לי ילדים בשלוש השנים הקרובות, רק כי הוא עדיין פעיל, אז כשכן יהיו לי, הם לא יהיו חשופים לשטויות האלו.

פורסם
שלום,

 

אתם מכירים את התופעה הזאת שהורים מדברים עם הילדים הקטנים שלהם בקול תינוקי? אז זה נושא השרשור.

יש לי איזשהו ויכוח מתמשך עם אחותי לגבי דרך התקשורת הכי יעילה עם ילדים קטנים (עד גיל שנתיים בערך).

 

היא טוענת שכשמדברים איתם בקול ילדותי ובמחוות של תינוקות, הם מבינים טוב יותר ומרגישים בטוחים יותר.

אני טוען שזה בולשיט, ואם שומרים על שפה פשוטה וברורה, אין שום בעיה לדבר עם ילד קטן כמו עם מבוגר.

 

היא טוענת שמחקרים תומכים בעמדתה, ובכלל, שכשלי יהיו ילדים, אני גם לא אוכל להימנע מזה ואז "אני אבין".

אני טוען שכשאני שומע אנשים מבוגרים מדברים ככה עם ילדיהם, בא לי לחבוט בהם בעוצמה עם משהו כבד.

מעל הכל, אני בטוח שילדים לא רוצים שידברו איתם כמו עם מפגרים, אלא שיתייחסו אליהם כאחד האדם.

 

בקיצור, היא מתבססת על סנטימנטים אבל גם על מחקרים וספרים בנושא, בעוד שאני מתבסס על שכל ישר

ואינסטינקט אישי בלבד.

 

ברור לי שאין פה תשובה חד משמעית, אבל זה גרם לי לתהות מהו נסיונם של חברי הקארזפורום בתחום.

היות ויש פה לא מעט הורים, אשמח אם תוכלו לספר לי איך דיברתם עם ילדיכם כשהיו קטנים, ועד כמה

אתם מרגישים שזה השפיע על החינוך שלהם בטווח הרחוק.

 

בתודה מראש.

דווקא המחקרים איתך

 

רוב העוסקים בתחום, תומכים בדיבור בשפה בוגרת רצינית ורהוטה ככל האפשר, כי בשלב מסויים ההורים של הילד הופכים למודל לחיקוי שלו

ואתה לא רוצה שהוא ינסה לדמות עצמו לתינוק

אלא להפך - לאדם בוגר

פורסם

אני כמוך. הרבה פעמים הפרקים שלי הפכו ללבנים בזמן שהחזקתי את הנבוט מעל לראש.:wink::lol:

 

לדעתי ילד צריך לשמוע את ההורים שלו כמו שהם. לא לשכוח שלא מדובר בחרש. הילד שומע גם כשלא מדברים אליו.

זה שהוא לא יודע לדבר,לא אומר שהוא לא מבין ושומע (לבצע זה כבר דבר אחר. אין לו את היכולות המוטוריות עדיין)

 

אני חושב שהוא אומר לעצמו :"מעניין מה המפגרים האלו מקשקשים שם עם הקולות האלו. קשה להם לדבר ברור?"

 

אפשר לראות את זה בבהירות עם ילדים מפונקים כמו הצרות שלי. מספיק לשמוע איך מדברים אליהם.

פורסם

למרות שרוב ההורים כנראה מדברים ברמת תינוקיות כזו או אחרת עם ילדיהם הרכים, רוב המבוגרים שאני מכיר מדברים כמבוגרים (המבולבל האמור לא כלול). אז כנראה שהאסון שנגרם מדיבור תינוקי לא כל כך גדול.

 

אני אישית מוצא עצמי מדבר עם הילדים בתמהיל של טון בוגר וילדותי, כאשר מינון הילדותיות פוחת מטבעו מגיל שנה עד שנתיים ואח"כ די נעלם. זה תהליך טבעי, לא פרי תכנון מדעי...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

עזוב אותך מכל העצות שנותנים לך פה, פשוט אל תעשה ילדים.

 

ילדים זה דראעק (כשיהיו לך ילדים, תבין עד כמה)!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
עזוב אותך מכל העצות שנותנים לך פה, פשוט אל תעשה ילדים.

 

ילדים זה דראעק (כשיהיו לך ילדים, תבין עד כמה)!

 

 

באגירה, עם העיסוק שלך תיזהר עם כאלה המלצות. יש יותר שונאי בע"ח בכלל ושונאי זוחלים בפרט משונאי ילדים (כולל ילדים זוחלים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
באגירה, עוד יחשבו שאתה רציני ...זאת פעם שניה שאני קורא תגובה שלך כזאת על ילדים.

 

בן 41, נשוי 14 שנים באושר ובחצי עושר ו 0 ילדים, אתה צריך הוכחה יותר גדולה לרצינות שלי?

 

 

באגירה, עם העיסוק שלך תיזהר עם כאלה המלצות. יש יותר שונאי בע"ח בכלל ושונאי זוחלים בפרט משונאי ילדים (כולל ילדים זוחלים).

 

אני בשמחה ובמלוא הרצינות מוכן לאסוף את כל דיווחי ההתעללויות בחיות ומנגד נאסוף את כל דיווחי ההתעללות בילדים, הרעבה, הכאה,פדופיליה, התעללות , עבדות, זנות וכו' ותגלה לבד אם יש יותר שונאיחיות או שונאי ילדים (ושלא תהיה טעות, שניהם מטועבים בעיני ולו רק בזכות זה שהם גיבורים על חלשים חסרי ישע).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני דוגל בלדבר באופן שמרגיש לך טבעי, למרות שאישית אני לא מדבר באופן תינוקי לילדתי, רק לחתולים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı


×
×
  • תוכן חדש...