Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצפונים אני ממליץ על פנצ'ירית יונברס בתל חנן.

עובדים כמו בפיטס של פורמולה, וגם משתמשים במפתח מומנט לסגירת הברגים.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שמע, לא רוצה לפוצץ לך ת'בועה אבל:

1. רוב הפנצ'ריות שהייתי בהן פירקו מול העיניים שלי את הגלגל, הכניסו אותו ל"בריכה" הראו לי מאיפה יוצא האוויר - אם מהדופן - אזי לא ניתן לתקן. אם מהסוליה מתקנים ברוב הפעמים.

2. תשמע, אתה יכול להרגע, הברגים שלך יסגרו כמו כל הברגים על ידי האקדח אוויר. מעטים מאוד האנשים שמחזיקים מפתחות/ידיות מומנט. גם בטיפול של הרכב יסגרו ככה, ובגדול אל תקיח את זה קשה מדי, זה בסדר.

3. איזון/שריטות וכו' - פאנצרמעכאר סביר יאזן את הגלגל אחרי פנצ'ר. אחד חרא פשוט יחזיר את המצב לקדמותו. תבדוק שלפני האיזון מוציאים לך את כל המשקולות, ואז עושים איזון.

בראשון אני יכול להמליץ לך על פנצ'ריית הגל ברח' פיק"א בא.ת. ישן.

יש גם את כחלון בא.ת. ישן, לא זוכר את השם של הרחוב נראה לי שרת... לא בטוח, זה הרחוב של הטיב-טעם שמה מאחורי חונים קונים.

אני לא חושב שהם יסגרו לך במומנט של 120, אבל אני די בטוח שתקבל אצל שניהם שירות טוב ויחס שמכבד אותך ואת הרכב שלך.

תודה, אתקשר אליהם מחר ואבדוק.

פורסם

תודה על כל הטיפים והתגובות.

התקשרתי לכמה צמיגיות בראשל"צ, לאף אחד אין מפתח מומנט (חלק אפילו לא ידעו מה זה).

אז כבר החלטתי ללכת קרוב לבית, לעמיאל צמיגים ברוז'נסקי (אזור התעשייה חדש):

http://www.amieltires.co.il

ביקשתי שני דברים, שלא יישרטו את הג'אנט ושייסגרו עם מפתח מומנט אם יש.

לראשונה נענו ואפילו השתמשו במכונה הרבה יותר טובה מהרגילה האגרסיבית שנמצאת אצל כל הפנצ'ריסטים. (יש להם אחת כזאת ועוד 4-5 רגילות)

מפתח מומנט אין להם אז לחיזוק שני בעוד כמה ימים אסע לרעננה ל"ממציא הגלגל".

בסוף למזלי זה היה תקר פשוט (לא בדופן).

סה"כ הם היו בסדר, פישלו על שלושה סעיפים מבחינתי:

א. אין מפתח מומנט לסגירה ע"פ הוראות יצרן, כלי בסיסי לדעתי אם אתה מחשיב את עצמך מקצוען אמיתי.

ב. באו להכניס את הג'ק במקום לא מתאים, תפסתי את זה בזמן עוד לפני שהספיקו להגיד ג'ק רובינסון.

ג. לא שאלו אותי בכמה לחץ אויר למלא את הגלגל והייתי צריך לקחת את היוזמה ולבקש. (מה קורה אם אמא שלי הייתה באה?)

עלות תיקון 50 ש"ח, הייתי משלם כפול למישהו שעובד בצורה מסודרת לפי הספר ומחזיק בכל הכלים.

פורסם

עמיאל האלה אולי הפנצ'ריה הכי גרועה בעיר.

אחותי, יום שישי אחד נתקעה עם פנצ'יר בזהב ליד. בקיצור באתי להחליף גלגל ונסעתי באיזור והם היו פתוחים, נכנסתי.

הוא הוציא את המשקולת, סימן את המיקום שלה והחזיר למקום (ממש קשה לאזן שוב).

בכלל לא הייתי מרוצה מהם ואני אישית לא מתקרב לשמה יותר.

פורסם

הבנתי אותך, מוחק אותם מהרשימה. (הדבר היחיד שהתלהבתי ממנו שם הוא המסיר צמיג המתקדם יחסית שלהם, הכל כמעט אוטומטי אפילו לא צריך להרים את הג'אנט אליו אלא יש מעלית כזאת :) )

בקשר למשקולות, יכול להיות שתהיה איזשהיא משקולת צמודה לג'אנט חדש ברכב חדש?

אצלי הוא אפילו לא הציע לעשות איזון לגלגל...

פורסם

כן, אמורה להיות משקולת לגלגל.

אחרי תיקון הפנצ'ר בכל מקרה חייבים לעשות איזון, ככה נהגו לעשות לי בכל פנצריה שהייתי בא כמעט. אפילו רק על מנת לבדוק שהגלגל מאוזן.

אני לא מתפלא שהוא לא הציע.

פורסם

כמעט כל הפנצ'ריות סוגרות את בורגי הגלגל עם פטיש האוויר על עוצמה מלאה עם לחץ אוויר התקני שיש שם (7-8 באר)

ובגלל זה יש לא מעט פאשלות, ברכבי הקודם הפנצ'ריה שברה 2 גוז'ונים ויצא לי לראות עוד מקרים כאלו.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
מצטרף להמלצה על גילי מבית עובד , אין על הבנאדם הזה .

מחזק. גילי אדם זהב ומתייחס באדיבות לכל לקוח.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני שמח לשמוע שהוא בן אדם זהב אבל למה אתה לא מתייחסים לרמת העבודה שלו?

שבתאכלס זה מה שמעניין בסופו של יום.

אתם מזכירים לי קטע,

היום הרמתי טלפונים לכמה צמיגיות באזור, חלק מהן מהפוסטים כאן וחלק ששלפתי מדפי זהב.

במודעה בדפי זהב היה כתוב: "28 שנה בתחום, אדיב ומקצועי!"

מיד התקשרתי לשאול את שאלת המפתח שלי וענה לי המאכר: "מצטער נשמה, אין לי כזה דבר."

הוא היה מאוד נחמד ביחס לתשובות שקיבלתי מאחרים אך לא ידע בכלל מה זה מפתח מומנט.

אמרתי תודה רבה (ולא) להתראות.

כרגע עדיין לא נמצא פאנצ'רמאכר באזור המרכז שיודע את העבודה. (חוץ מההוא ברעננה, שזה צפון בשבילי ואקפוץ אליו בשביל חיזוקים אחרונים)

פורסם

תגיד רן, לא נראה לך מוגזם נושא סגירת ברגי הגלגלים עם מפתח מומנט?

אם יהיה לך פנצ'ר, איך אתה אמור להחליף גלגל? האם אתה אמור להחזיק מפתח מומנט כחלק מערכת החלפת הגלגל שלך?

אתה באמת מאמין שזה כל כך אקוטי? כי אני חושב שאם זה היה כל כך חשוב היצרן היה מספק את הרכב עם מפתח מומנט.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

Casper, האמת היא שאין לי מושג, מה שאני כן יודע הוא שאני לא מתעסק עם הוראות יצרן (בספר הרכב) ועושה מה שבא לי בחלק כל כך קריטי ברכב.

כשאני סוגר את הברגים בעצמי זה משהו זמני בשעת חירום ואני גם נוהג ברכב בהתאם עד לפאנצ'רמאכר,

שים לב שכל הערכה הזאת באוטו קיימת בשביל חירום ולא בשביל התענוג בלהחליף גלגלים בעצמך (בשמש).

אני אשאל אותך שאלה אחרת,

להבדיל אלף אלפי הבדלות, ברגים בגלגלים של הF16 היית סוגר ללא מפתח מומנט?

שניהם מתגלגלים על המסלול ב240 קמ"ש,

אני יכול לומר לך שפאשלה כזאת ברכב עלולה להיות מסוכנת באותה מידה (אם לא יותר, כי ברכב אני לא יכול לנטוש פתאום) מה שגם בסבירות גבוהה כנראה לא תהיה על מסלול ישר רחב ונקי באורך של 3 ק"מ.

פורסם

רן שלום.

נראה שקצת "איבדת את הצפון" בעניין הידוק הגוז'ונים(האומים של הגלגלים),ואני אסביר:

הרוב המוחלט של הנהגים והפנצ'ריות במשך שנים רבות מהדקים גוז'ונים של רכבים פרטיים,טנדרים,משאיות וטרקטורים לא ע"י מפתח מומנט.אם היתה בעיה אז היצרנים,היבואנים והמחוקק היו דואגים שההידוק יתבצע ע"י מפתח מומנט,ולא כך הוא המצב.יכול להיות שאיפשהו,מתישהו עף גלגל בגלל סגירה רשלנית.אני לא מכיר כזה מקרה.אתה כן?

אני לא יודע איך מהדקים גוז'ונים במטוסים,אבל הרכב שלך הוא לא מטוס.

הידיות סגירת ברגים שמספקים יצרני הרכבים או שניתן לרכוש בחנויות חלפים מתוכננות כך שאדם בוגר בעל כח נורמלי/משקל גוף נורמלי בטווח די רחב יוכל להדק את הגוז'ונים פחות או יותר למידה הדרושה.כמובן שיש דגשים לסגירה נכונה של גלגל:להבריג תחילה ביד את הגוז'ון מס' כריכות ע"מ לוודא שהגוז'ון יושב טוב ולא תיהרס ההברגה,להדק בהצלבה ע"מ לוודא הידוק שווה וגלגל מפולס,לבצע הידוק סופי כשהרכב עומד על הגלגלים ולא על הג'ק כשבלם היד משוך הידית ההילוכים במצב P ברכב אוטו' או משולב להילוך עם מנוע כבוי בגיר ידני ולבצע הידוק נוסף בהצלבה,וכו'.בפנצ'ריה תוודא שלא טוחנים לך את ההברגות ושמבצעים איזון גלגלים כמו שצריך.

רן,אל תיתפס לזוטות.

מקווה שעזרתי,

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם
, אני אשאל אותך שאלה אחרת,

להבדיל אלף אלפי הבדלות, ברגים בגלגלים של הF16 היית סוגר ללא מפתח מומנט?

אם הייתי יודע שלאורך שנים סוגרים ברגי גלגלים של F16 עם מפתח גלגלים רגיל ולא קרה כלום, אז כנראה שכן.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

יכול להיות שזה זוטות ויכול להיות שלא, אינני יודע מה מספר הרכבים בשנה שעשו תאונה או כמעט תאונה בגלל הברגה שהיא לא לפי הוראות היצרן או אפילו סתם נגרם להם נזק מעצבן או אפילו לא הצליחו לפתוח את ההברגה פתאום בשטח.

כנראה שלרוב האנשים אין תקלות בהברגה אבל בוא נאמר שלחלק כן, אינני מעוניין להיות מאלה שכן.

בדיוק באותה מידה אני יכול לומר שרוב האנשים לא מתים על הכביש אלא "רק" כ400-500 בשנה ובכל זאת התעקשתי לקנות רכב בעל 5 כוכבי בטיחות על מנת לעשות את המינימום שאני יכול בשביל הבטיחות שלי.

ובחזרה לברגים, בסופו של יום אף אחד בפורום או בפנצ'ריה לא יודע לומר מה באמת החשיבות, לעומת זאת יש את היצרן שביצע מבחנים אמיתיים, בדק והגיע למסקנה שהמומנט האופטימלי להידוק הברגים הוא 120NM.

(אין לנו שום מושג באיזה מומנט סוגר הפנ'צרמאכר את הברגים, אפילו הוא בעצמו לא יודע להעריך פחות או יותר :))

אגב, זאת גם הדרך היחידה שלי לדעת שלא טוחנים לי את הברגים.

לסיכומו של עניין, שים לב ששאלת המפתח הייתה רק שאלת מפתח לבדיקת המקצועיות של המקום (זה היה מבחינתי מדד מסויים, אולי שגוי מסתבר כי לא מצאתי בכלל מאכר בראשון עם מפתח מומנט), הרי בסופו של דבר הלכתי למאכר שאין לו מפתח מומנט כי זה יהיה יותר מסוכן מבחינתי לנסוע עד לרעננה (שם הפנצ'רמאכר היחיד שידוע לי שמהדק לפי הספר עם מפתח מומנט) על גלגל ספייר.

לבסוף יש לי הסתייגות קשה ממה שאמרת,

הרכב שלי הוא כן מטוס! ;)

• תוכן חדש...