Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קמתי בבוקר וראיתי שיצא האויר מהצמיג האחורי ימני.

מחר אסע לתקן את הצמיג במקרה הטוב או להחליף סט אחורי במקרה הרע.

הצמיג הוא Bridgestone Potenza RE050.

אני צריך המלצה למקום טוב שאוכל לסמוך עליו שלא ימהר להכריז על הצמיג כמת בשביל לעשות עליי קופה ועוד יותר חשוב שלא ישרוט לי את הג'אנט בהוצאה והחזרה של הצמיג.

תודה רבה,

--רן.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה גוזל.

בנוסף קראתי שצריך לחזק את הברגים בכוח של 250Nm, לא פחות לא יותר.

יש מישהו מקצועי שמקפיד על זה? אולי במוסך?

פורסם
תודה גוזל.

בנוסף קראתי שצריך לחזק את הברגים בכוח של 250Nm, לא פחות לא יותר.

יש מישהו מקצועי שמקפיד על זה? אולי במוסך?

איפה קראת את זה? זה מומנט סגירה מטורף! בדר"כ מדובר על מומנט שבין 90-120Nm לגלגלים של רכב פרטי.

פורסם

רן, גש ל"צמיגי בית עובד" (בצומת בית עובד. תחנת דלק "סונול") - פנה לגילי ומסור לו שאוראל הפנה אותך.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
איפה קראת את זה? זה מומנט סגירה מטורף! בדר"כ מדובר על מומנט שבין 90-120Nm לגלגלים של רכב פרטי.

צודק, טעות שלי, החום השפיע עליי, בדקתי שוב וכתוב 120Nm.

פורסם
מאיפה אתה?

אני מראשון לציון.

אייל, אם ייצחקו לי בפנים אני אקח את הרגליים ואצא משם על החוסר מקצועיות.

נשמע לי שהברגים זה חלק קריטי ברכב וכדאי שיהיו סגורים by the book.

(לא ממש התעמקתי, סתם דפדפתי בספר רכב, שם היה כתוב שחזק מדי עלול לעשות נזק.)

פורסם

"בנוסף קראתי שצריך לחזק את הברגים בכוח של 250Nm, לא פחות לא יותר.

יש מישהו מקצועי שמקפיד על זה? אולי במוסך? "

אני סקרן לראות את תגובתו של הפאנצרמאכר כשתאמר לו את זה.

עצה שלי: תפתח את המכסה של הונטיל ותשים קצת רוק,תבדוק אם לא השתחרר הבורג שלו, אם יוצר בועות, תחזק את הבורג שלו,ניתן לעשות כן עם 2 מברגים דקים, אחרת לפי דעתי יש לך פאנצר.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
"בנוסף קראתי שצריך לחזק את הברגים בכוח של 250Nm, לא פחות לא יותר.

יש מישהו מקצועי שמקפיד על זה? אולי במוסך? "

אני סקרן לראות את תגובתו של הפאנצרמאכר כשתאמר לו את זה.

עצה שלי: תפתח את המכסה של הונטיל ותשים קצת רוק,תבדוק אם לא השתחרר הבורג שלו, אם יוצר בועות, תחזק את הבורג שלו,ניתן לעשות כן עם 2 מברגים דקים, אחרת לפי דעתי יש לך פאנצר.

לא חשבתי על זה.

אתמול ניפחתי אויר בתחנת דלק של פז (משאבה דיגיטלית) בארבעת הצמיגים ויש מצב שחיבור ושחרור המשאבה שחרר קצת את הבורג...

לגביי כוח החיזוק, אני לא מבין מה הסיפור, מה כבר ביקשתי מהפאנצ'רמאכר?

שלא יעשה שריטות על הג'אנט ויחזק את הברגים כמו שכתוב בספר, זה באמת כל כך בעייתי?

פורסם

המלצה חמה מאוד מניסיוני האישי היא "ממציא הגלגל" ברעננה.

ניר נותן יחס אישי, לא שורט ג'אנטים, אומר לך את מצב הצמיג בבירור וסוגר את הברגים עם מפתח מומנט לפי הוראות יצרן.

Veni Vidi Vici

פורסם

שמע, לא רוצה לפוצץ לך ת'בועה אבל:

1. רוב הפנצ'ריות שהייתי בהן פירקו מול העיניים שלי את הגלגל, הכניסו אותו ל"בריכה" הראו לי מאיפה יוצא האוויר - אם מהדופן - אזי לא ניתן לתקן. אם מהסוליה מתקנים ברוב הפעמים.

2. תשמע, אתה יכול להרגע, הברגים שלך יסגרו כמו כל הברגים על ידי האקדח אוויר. מעטים מאוד האנשים שמחזיקים מפתחות/ידיות מומנט. גם בטיפול של הרכב יסגרו ככה, ובגדול אל תקיח את זה קשה מדי, זה בסדר.

3. איזון/שריטות וכו' - פאנצרמעכאר סביר יאזן את הגלגל אחרי פנצ'ר. אחד חרא פשוט יחזיר את המצב לקדמותו. תבדוק שלפני האיזון מוציאים לך את כל המשקולות, ואז עושים איזון.

בראשון אני יכול להמליץ לך על פנצ'ריית הגל ברח' פיק"א בא.ת. ישן.

יש גם את כחלון בא.ת. ישן, לא זוכר את השם של הרחוב נראה לי שרת... לא בטוח, זה הרחוב של הטיב-טעם שמה מאחורי חונים קונים.

אני לא חושב שהם יסגרו לך במומנט של 120, אבל אני די בטוח שתקבל אצל שניהם שירות טוב ויחס שמכבד אותך ואת הרכב שלך.

פורסם
המלצה חמה מאוד מניסיוני האישי היא "ממציא הגלגל" ברעננה.

ניר נותן יחס אישי, לא שורט ג'אנטים, אומר לך את מצב הצמיג בבירור וסוגר את הברגים עם מפתח מומנט לפי הוראות יצרן.

הו, כזה אני צריך באזור ראשל"צ !

(לא בא לי לנסוע כל הדרך עד רעננה על גלגל זמני, אבל אם זה מה שנדרש...)

מישהו מכיר צמיגייה עם מפתח מומנט באזור ראשון-ת"א? :)

פורסם

רן שלום,

אין ברשותיי ספרות עבור גולף/פולו דור 6 אבל מאז גולף דור 3 מומנט הסגירה של ברגי הגלגלים לא השתנה ונשאר על 120NM לכול החישוקים עם 5 ברגים.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...