Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבועיים חזרתי משירות מילואים של כמעט חודש.

תקופה לא ארוכה לפני תחילת המילואים התפטרתי ממקום עבודתי (פחות מ-60 יום) ומאותו רגע ועד המילואים לא חתמתי אבטלה.

לאחר שחזרתי מהמילואים ניגשתי למעביד שלי בבקשה ייתן לי תלושי שכר של ששת החודשים האחרונים (פה המקום לציין שאני עובד במקום ללא משכורת מסודרת וללא תלוש, כלומר התלושים קיימים, פשוט לא נותנים אותם לעובדים משום מה) כדי שאוכל להגיש אותם לביטוח לאומי ולקבל את הכסף המגיע לי על שירות המילואים.

בגלל שהמשכורת של העובדים מחושבת מהטיפים שהם מקבלים (בר - מסעדה) מקבלים את ה"משכורת" בכל סוף שבוע, כן כן, לא מקבלים את הטיפים בסוף היום, אלא רק בסוף השבוע אחרי כמה שבועות, אני יודע שזה מסריח אבל אין מה לעשות, לא הייתה ברירה באותו רגע.

במשך כל התקופה שעבדתי שם בטחתי בבעל המקום והאמנתי אמונה שלמה שלא גונבים או מרמים אותי, או את המדינה על הגב שלי. לכן גם לא טרחתי לבקש תלושים, לא היה לי צורך בהם.

מה רבה הייתה הפתעתי כשראיתי בתלושי המשכורת שלי שמצויין שאני מקבל בין 1600 ל2000 ש"ח בודש (כשבפועל הייתי מגיע ל4500, 5000 ש"ח בחודש).

לאחר שאמרו לי ש"אין לי מה לדאוג, וזה לא באמת משנה מה כתוב בתלושים האלה" הלכתי לבטוח לאומי לדרוש את הכסף שמגיע לי. מה רבה הייתה הפתעתי כשגיליתי שזה משנה עד מאוד מה כתוב בתלושים האלה. הפקידה אמרה לי מפורשות, אתה מקבל את הכסף לפי מה שכתוב פה בתלושים, אם זה לא מגיע למינימום, משלימים.

השאלה היא כזאת, איך אני מקבל את מה שמגיע לי על פי חוק (המשכורת שהייתי מקבל)?

האם כדאי לנסות להגיע איתו לפשרה ו"לכסות לעצמי את התחת", או ללכת לביטוח לאומי/מס הכנסה/משרד העבודה/ארנב הפסחא ולהגיד להם שהולך שם משהו מסריח ושיגיעו לביקורת פתע?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ברכותי!

אם עד היום רק המעסיק דפק אותך, היום גם המדינה מצטרפת לחגיגה.

ככה זה כשעובדים בקומבינה, אם זה מתוך תמימות - הנה למדת לקח. נכון היה לך נחמד לקבל את המשכורת שלך מזומן ביד? מסתבר שעבודה בשחור לא תמיד מבטיחה עתיד וורוד.

אם תרצה לחתום אבטלה - גם היא מחושבת לפי התלושים. אז תכין את הווזלין לעוד כניסה.

אגב, הופרשו כספים לביטוח לאומי/מס בריאות? תברר את זה. ובכל מקרה דרוש את כל התלושים שלך שיהיו אצלך.

מביטוח לאומי אין לך שום דרך להוציא יותר כסף בלי תלושים מסודרים מהמעביד. אתה יכול לנסות לשכנע אותו שיוציא לך תלושים חדשים מעודכנים, או שישלים לך את החסר מכיסו.

אתה יכול לאיים ואף לתבוע, אני מאמין שיש לך קייס, אבל לא מבין בזה מספיק. נדמה לי שישנו גוף המטפל בזכויות עובדים בחינם, לא זוכר את שמו.

אם תחליט לתבוע, אני ממליץ לך לנסות לצרף עוד עובדים מאותה חברה. ייתכן מאוד שגם הם לא מודעים לכך שעושים עליהם קומבינה, וזה יחזק לך מאוד את התביעה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
תקופה לא ארוכה לפני תחילת המילואים התפטרתי ממקום עבודתי (פחות מ-60 יום) ומאותו רגע ועד המילואים לא חתמתי אבטלה.

אני לא יודע אם לפי החוק אתה רשאי לתבוע מביטוח לאומי כאילו עדיין היית מועסק בתקופת המילואים. תבדוק.

אני יודע שזה מסריח אבל אין מה לעשות, לא הייתה ברירה באותו רגע.

מה רבה הייתה הפתעתי כשראיתי בתלושי המשכורת שלי שמצויין שאני מקבל בין 1600 ל2000 ש"ח בודש (כשבפועל הייתי מגיע ל4500, 5000 ש"ח בחודש).

יש הרבה מה לעשות, מה שהמעסיק שלך (לשעבר) עושה זו הונאה של מס הכנסה, ביטוח לאומי, מספר חוקי תעסוקה, ומהווה שלל עבירות פליליות ששוות מעצר.

המהלך הישר הוא לתבוע את המעסיק בבית הדין לעבודה, אבל לפני כן שלח לו מכתב מעו"ד, שנותן לו הזדמנות לתקן את "הטעות". להערכתי, הוא יתקן, כי הסיכון שלו גדול. לך יש הוכחות אלו כספים קיבלת ממנו שהם לא בתלוש (אלא אם הכל התקבל במזומן ביד), כך שיש לו בעיה...

אם עד היום רק המעסיק דפק אותך, היום גם המדינה מצטרפת לחגיגה.

כאמור, זה לא נכון. כשלא מוציאים תלושים כדין, זו עבירה גם כנגד המדינה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אנלוגי:

ממש לא משנה לי אם אני מקבל את הכסף שלי במזומן כל שבוע או בהעברה בנקאית פעם בחודש, פשוט זה תחום כזה שבו מעטים האנשים שיש להם כח להתעסק עם זה אז הם מעדיפים לתת ולקבל במזומן.

כשהתחלתי לעבוד שם, עבדתי בעוד מקום, לכן לא היה חשוב לי אם יוציאו לי תלושים או לא, כי קיבלתי תלושים ממקום העבודה השני שלי (ותשלום לביטוח לאומי).

ברגע שהפסקתי לעבוד בשני מקומות במקביל, דרשתי שיעשו לי תלושים.

יש לציין שאני חדש בכל העניין הזה (חייל משוחרר, אז הייתי משוחרר פחות משנה, ובעקבות עופרת יצוקה לא קיבלנו לא קורס הכנה לאזרחות, לא כנס משתחררים ולא כל הכוונה אחרת שחיילים לקראת שחרור מקבלים היום כדי להמנע מבדיוק כאלה סיטואציות)

לא חיפשתי קומבינות ולא חיפשתי להעלים מס מאף אחד, שכן גם ככה יש לי פטור ממס הכנסה עד שלוש שנים מהשחרור, חיפשתי לעבוד במקצוע שאני אוהב וטוב בו אבל מבחינת חוקיות בהרבה מקומות נופל בין הכסאות, אני רציתי לעשות את זה באופן חוקי ומכובד.

עופר:

לגבי תביעה מביטוח לאומי, רשום באתר שלהם, שמי שמובטל פחות מ60 יום(או 30, לא זוכר בדיוק, לא שזה משנה, הייתי מובטל גם פחות מ30 יום) צריך לגשת עם תלושים על שישה חודשים אחרונים והוא מקבל כסף לפי ממוצע משכורות

יש לי הוכחות כתובות בכתב יד על סכומי כסף שקיבלתי על בערך שלושה חודשים לפני שהתפטרתי, כמובן שתלושים לא צורפו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אף אחד לא מאשים אותך בהעלמת מס אלא את המעביד שלך

כחייל משוחרר אתה לא פטור ממס אלא יש לך זיכוי נוסף שמקטין את תשלומי המס. כמובן שאם משכורתך נמוכה אז אתה עשוי לא לשלם מס.

"יש לי הוכחות כתובות בכתב יד על סכומי כסף שקיבלתי על בערך שלושה חודשים לפני שהתפטרתי, כמובן שתלושים לא צורפו."

איזו הוכחה יש לך על התשלומים ששולמו לך. כתב יד של מי?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

קודם כל אתה לא נדפק מבחינת המילואים הללו מסיבה פשוטה , לא משלימים למינימום אלא שכר ממוצא או שקר כזה שנמצא באזור ה5000 אולי אפילו קצת יותר .

לכן כל עוד המשכורת שלך לא עברה את הסכום שיתנו לך , זה לא באמת משנה .

לגבי זה שהתפטרת לפני המילואים , זה לא משנה אם אתה עובד מהמיניין גם אם תעבוד כל חודש בעבודה אחרת תקבל ממצוא של שלושת החודשים האחרונים (או את השכר הממוצא או איך שלא קוראים לו, הגבוה מבינהם).

אני ממליץ לך לפנות בשאלה הזאת לפורום מילואמניקים בפרש, יש שם גורמים הרבה יותר מעורים בתחום שיוכלו לענות לך תשובות הרבה יותר מדויקות , כמובן תבצע קודם חיפוש ותקרא את מה שכבר כתוב בפורום.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
אנלוגי:

ממש לא משנה לי אם אני מקבל את הכסף שלי במזומן כל שבוע או בהעברה בנקאית פעם בחודש, פשוט זה תחום כזה שבו מעטים האנשים שיש להם כח להתעסק עם זה אז הם מעדיפים לתת ולקבל במזומן.

מי אלה חסרי הכח? המעסיקים או העובדים? זה לא ממש משנה את העובדה שזה לא חוקי.

לא רמזתי לרגע שאתה מעלים מיסים (למרות שבפועל זה מה שעשית, גם אם מתמימות), ואני מאשים רק את המעסיק שלך.

עופר - כשאמרתי שהמדינה דופקת אותו לא התכוונתי לאיזה עונש או משהו כזה, פשוט בגלל העובדה שהמעסיק עשה קומבינה - המדינה תשלם לו פחות תגמול מילואים (ואני מבין מדברי אומי שאולי זה לא נכון).

אני שוב ממליץ בחום על התייעצות עם עו"ד לדיני עבודה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אם משכורתך פחות מ 5423 ש"ח תקבל לפי 5423 ש"ח לחודש

אם הייתה גבוהה מכך תקבל יותר

התנאי הוא שלא עברו 60 יום מיום שהפסקת לעבוד ועד שהלכת למילואים

http://www.btl.gov.il/benefits/Reserve_Service/Pages/Calculator.aspx

ראה מחשבון כאן

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תתיעץ עם קו לעובד.

אני חושב שמעסיק כזה ראוי שידווחו עליו לרשויות המס.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...