Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולכם

קניתי פיאט פונטו שנת 98 יד 1 ממש בזול

שאני אומר בזול אני מתכוון ב2100 ש"ח

אני אוהב את האוטו

יש לו גם סאן רוף שזה גם די נדיר וגם אהבתי את הצבע אדום מטאל

חיצונית הוא נראה טוב, אין דפיקות פח או מעיכות

עכשיו במכון בדיקה התגלו כל מיני דברים מדאיגים, אבל אמרתי לעצמי

אוטו ב2100 ש"ח וכל הדברים לא אכפת לי להשקיע עליו

הינה תוצאות הבדיקה: הדברים החשובים שהם מנוע גיר ושלדה שזה מה שמדאיג אותי

מנוע- לא תקין- בלאי פנימי גבוהה מנוע לאחר התחממות+שיפוץ ראש

דחיסה לא זהה צריכת שמן

רעשים במנוע אביזרים נזילות שמן תושבות מנוע חלשות צינור נשם פגום/מנותק קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים.

שלדה - ליקויים בעלי משמעות נמוכה- תיקוני תאונות בגוף הרכב כיפוף פח אחורי הוחלפו חלקי מרכב תיקוני פגיעות במרכב וצבע

כולל משקופים

פגיעות פח וכיפוף גשר מצננים ופגמים בצבע

מעיכות+תיקונים ספים שמאל/ימין קרע פגוש אחורי.

העברת כח -בלאי פנימי גבוה בתיבת ההילוכים רעש מערכת הנעה ודיפרנציאל רעש מתיבת הילוכים

כולל הילוך אחורי חורק רעידות במצמד חופשים במנגנוני הילוכים תושבות תיבת הילוכים פגומות גומיות מגן לציריות פגומות

מערכת היגוי: חופש הגה בתא הנהג גומיות מגן להגה פגומות רעידות בגלגלים

גלגל הגה לא ממורכז לתקן זוויות היגוי גומיות מייצב פגומות חופש ונקישה במסרק הגה

השאלות שלי הם:

לגבי המנוע : מה המצב של המנוע? האם צריך להחליף מנוע חדש?

לגבי השלדה: איזה תאונות לפי דעתכם עבר על האוטו? האם הם משמעותיות?

לגבי הגיר: האם החלפת גיר תפתור את כל הבעיות כולל את הרעידות במצמד?

לגבי ההגה: מה הבעיות בהגה? והאם איזון גלגלים יפתור את הבעיות כי אני לא מרגיש רעידות

בהגה.

כתבו לי גם במערכת תאורה מתנע פגום מחליק אבל האוטו נדלק בנגיעה לא ברור לי העניין

האם יש הרבה כסתחים בתוצאות הבדיקה האלו?

הרכב עשה 198 אלף קילומטר

האוטו עבר טסט לפני חודש וחצי

אני יוכל לומר רק את חוות דעתי מהנסיעה

לגבי המנוע: היו לו בעיות התחממות שכרגע נפתרו

לגבי הגיר: יש שריקות באיזה מהלך בגיר וחריקה ברוורס

לגבי המצמד: יש רעידות וכשאני לוחץ עליו אין רעש אבל שאני עוזב יש רעש

לגבי ההגה: יש רעידות אבל לא בהגה אלא באוטו עצמו אני חושב שזה בגלל התושבות מנוע

לגבי הברקסים:אמרו לי בלימה לקויה ושצריך לפרק גלגלים לא פירטו מה הליקוי

אני יכול להגיד שכדי לעצור אני צריך להפעיל לחץ חזק יותר על הבלמים

אשמח לכל תשובה

תודה

פורסם

שלום,

לשלם 450 ש"ח על הבדיקת הרכב שמחירו 2000 ש"ח ?

טוב, נו, כבר שילמת.

ומה קיבלת? כצפוי, שום דבר לא יצאה תקין, ואין דרך לפרש לך, מה באמת לא תקין, ומה כסת"ח של מכון הבדיקות.

יש לרכב טסט ל 10 חודשים, תמשיך לנסוע. הרי לא תתחיל להשקיע אלפי שקלים בשיפוץ הגיר, החלפת מנוע.

תכניס את הרכב למוסך אמין ומקצועי, שיגידו לך, מה אפשר לעשות במינימום השקעה כדי שהרכב ימשיך לנסוע.

דווקא בקשר לתאונות - לא היה משהו רציני (יחסית לגיל הרכב והמחיר).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לאיזו תגובה רצינית אתה מצפה?

הרי בעצמך ראית, שחלק מהדברים שרשמו לך בבדיקה לא קיימים (או שכן קיימים, ואתה לא מרגיש\ לא רואה את זה).

איך אפשר לדעת דרך מסך המחשב, עד כמה מצב המנוע\הגיר\ ההגה גרוע, מה דחוף לתקן ומה לא?

ברור שתצטרך להשקיע ברכב, במיוחד אם אתה רוצה להחזיק בו מעבר לטסט הבא - יש מלא דברים שלפי הבדיקה לא תעבור את הטסט הבא (אני לא יודע, איך הרכב הזה עבר טסט לפני חודשיים).

בקיצור, כצפוי, רשמו לך שחור על גבי שחור, וכדי באמת לדעת את מצבו של הרכב, צריך להכניס אותו למוסך.

בכל מיקרה, רק בגלל עניין הברקסים צריך קודם כל לגשת למוסך, ובאותה ההזדמנות המוסך יכול לבדוק את כל השאר.

כל מי שירשום לך, על סמך הנתונים שהצגת, שצריך\לא צריך להחליף מנוע\גיר,הוא לא רציני - יש לבדוק את הרכב במוסך בלבד.

עכשיו, כדי לך מאוד לגשת למוסך, שאפשר לסמוך עליו, שהוא יצביע למה שדחוף\קודם כל צריך לתקן, אחרת זה ירושש אותך.

אם אתה לא מכיר מוסך כזה, תרשום בהיכן אתה, וימליצו לך על מוסך כזה.

שיהיה לך יום טוב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא קראתי את כל הסיפור שכתבת, התעייפתי באמצע.

האם יש ברכב נכון לעכשיו תקלה שמפריעה לך? או שאתה סתם רוצה שכל הסעיפים בטופס בדיקה יעברו לתקין?

אם הרכב נוסע כמו שצריך, אז מקסימום הייתי עושה לו טיפול ויישור קו וזהו.

פורסם

הרי כבר כתבתי את החוות דעת שלי מהנסיעה

אלה התוצאות בדיקה במכון הדברים שהכי חשובים:

מנוע- לא תקין- בלאי פנימי גבוהה מנוע לאחר התחממות+שיפוץ ראש

דחיסה לא זהה צריכת שמן

רעשים במנוע אביזרים נזילות שמן תושבות מנוע חלשות צינור נשם פגום/מנותק קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים.

שלדה - ליקויים בעלי משמעות נמוכה- תיקוני תאונות בגוף הרכב כיפוף פח אחורי הוחלפו חלקי מרכב תיקוני פגיעות במרכב וצבע

כולל משקופים

פגיעות פח וכיפוף גשר מצננים ופגמים בצבע

מעיכות+תיקונים ספים שמאל/ימין קרע פגוש אחורי.

העברת כח -בלאי פנימי גבוה בתיבת ההילוכים רעש מערכת הנעה ודיפרנציאל רעש מתיבת הילוכים

כולל הילוך אחורי חורק רעידות במצמד חופשים במנגנוני הילוכים תושבות תיבת הילוכים פגומות גומיות מגן לציריות פגומות

מערכת היגוי: חופש הגה בתא הנהג גומיות מגן להגה פגומות רעידות בגלגלים

גלגל הגה לא ממורכז לתקן זוויות היגוי גומיות מייצב פגומות חופש ונקישה במסרק הגה

השאלות שלי הם:

לגבי המנוע : מה המצב של המנוע? האם צריך להחליף מנוע חדש?

לגבי השלדה: איזה תאונות לפי דעתכם עבר על האוטו? האם הם משמעותיות?

לגבי הגיר: האם החלפת גיר תפתור את כל הבעיות כולל את הרעידות במצמד?

לגבי ההגה: מה הבעיות בהגה? והאם איזון גלגלים יפתור את הבעיות כי אני לא מרגיש רעידות

בהגה.

כתבו לי גם במערכת תאורה מתנע פגום מחליק אבל האוטו נדלק בנגיעה לא ברור לי העניין

חוות דעתי מהנסיעה:

לגבי המנוע: היו לו בעיות התחממות שכרגע נפתרו

לגבי הגיר: יש שריקות באיזה מהלך בגיר וחריקה ברוורס

לגבי המצמד: יש רעידות וכשאני לוחץ עליו אין רעש אבל שאני עוזב יש רעש

לגבי ההגה: יש רעידות אבל לא בהגה אלא באוטו עצמו אני חושב שזה בגלל התושבות מנוע

לגבי הברקסים:אמרו לי בלימה לקויה ושצריך לפרק גלגלים לא פירטו מה הליקוי

אני יכול להגיד שכדי לעצור אני צריך להפעיל לחץ חזק יותר על הבלמים

מפריע לי כל הדברים האלה שכתבתי

האוטו רועד יכול להיות שהבולמים פגומים

לגבי ההגה אני לא מרגיש רעידות בהגה למה הם כתבו את הדברים האלה?

אשמח לעוד תגובות

תודה

(ערכתי שיהיה יותר קל לקרוא)

פורסם

אני לא מבין איזו תשובה אתה מחפש לקבל.

הרושם שלי הוא שקנית רכב במצב מכאני רע. הרכב אמנם לא עבר תאונה מאוד קשה אבל מדובר ברכב שחטף מכות מכל הכיוונים כולל משקופים. אבל לא באמת ציפית לקבל משהו יותר טוב תמורת 2000 ש"ח, נכון?

לגבי המנוע - אם הבעיות נפתרו אז הן נפתרו. מה מפריע לך בדיוק? אני מהמר שהבעיות לא נפתרו לעומקן והם יצופו בקרוב מאוד, במיוח בימים החמים שבאים עלינו לטובה.

לגבי הגיר - אפשר לנסות להחליף שמן גיר כשלב ראשון. אם זה לא יעזור, עלות התיקון עלולה להיות יקרה.

לגבי ההגה - יכול להיות תושבת גיר (שיכולה גם להסביר את הרעידות בקלאצ') או תושבות מנוע. העלות היא כמה מאות שקלים לכל תושבת.

לגבי הברקסים - מה שאמרו לך נכון. צריך לפרק גלגלים ולבדוק מה קורה במערכת. אולי מדובר בתיקון פשוט, אולי מדובר במשאבה ראשית ואז המחיר קופץ גבוה.

רעידות בגלגלים לרוב נובעות מגלגלים לא מאוזנים. מכל התקלות שרשמת, זאת כנראה הכי זולה לתיקון. כמה עשרות שקלים בפנצ'ריה הקרובה. אבל אם אתה לא מרגיש רעידות אז כנראה שאת התקלה הזאת אתה באמת צריך להשאיר לסוף.

אני אחזור על מה שכתבו קודמיי - קח את הרכב למוסך מקצועי. בצע יישור קו בסיסי כדי שתוכל להמשיך לנסוע עם הרכב עוד כמה חודשים בבטחה. סביר להניח שתוך כמה חודשים עד שנה תעמוד בפני שתי אופציות - הוצאה של כמה אלפים טובים בתחזוקת הרכב או מכירתו הלאה. עד אז, נסה לנצל את מה שכן עובד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם אם עכשיו תשקיע באוטו 10K ש"ח (שזה בערך כמה שרכב כזה במצב תקין שווה) ואף יותר ותחליף מנוע וגיר עדיין יהיו לך כל מני סוגיות, בין אם מתלים, מע' קירור, אגזוז, חשמל, מזגן וכו' וכו'.

הדבר ההגיוני לעשות הוא לטפל בתקלות שיש להן השלכה על רמת הבטיחות של הרכב (בלמים, צמיגים, אורות וכו') ולסוע עליו עד שימות, או עד שיגמר הטסט ואז לראות מה לעשות איתו.

פורסם

צביקה

לגבי השילדה: אמרו לי שאין פגיעות בשאסי

לגבי התושבות מנוע: אמרו לי שהם חלשות

לגבי הגיר: יש לי שריקות במהלך רביעי וחריקה ברוורס החלפת שמן גיר יכולה לסדר את העניין?

לגבי המצמד: ממה יכול להיות הרעש שאני שומע מהדרוקלגר שאני עוזב אותו יש רעש שאני לוחץ הרעש מפסיק

האוטו רועד יכול להיות שזה בגלל הבולמים הפגומים.

עוד דבר שרציתי לשאול:

אני מרגיש כמו רעש של מכה כזאת שאני עוזב ולוחץ על הגז מה יכולה להיות הבעיה?

תודה

פורסם

Nakamichi

אתה צודק המכה הזאת זה בגלל התושבות מנוע הפגומות

מה המחיר לתושבות מנוע לפונטו דור ראשון?

עוד שאלה שהיא די חשובה לי:

ממה יכול להיות הרעש שאני שומע מהדרוקלגר שאני עוזב אותו יש רעש שאני לוחץ הרעש מפסיק

מודה לכם על העזרה

תודה

• תוכן חדש...