Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כ 4 חודשים התחדשתי ב 4 צמיגים חדשים מדגם MABOR. ביום שישי האחרון נהגתי ברכב בכביש מהיר במהירות של 90 קמ"ש כשלפעתה שמעתי בום. התחלתי להרגיש רעש סחיפה כזה עצרתי בשולי הכביש וראיתי צמיג אחד מפוצץ.

השאלה היא:

האם אני יכול לדרוש מבעל הפנצריה שיחליף את כל 4 הצמיגים לדגם אחר במסגרת האחריות?

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

אתה יכול לדרוש, הוא יכול לסרב לדרישתך.

פיצוץ של צמיג במהלך נסיעה במהירות גבוהה יכולה להגרם, בין היתר, מאי שמירה על לחץ אוויר תקין בצמיג.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוו דה פאק איז מאייבור טיירס?

אתה יודע מה אומרים על זול וזוגלובק, נכון?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קיבלת נוקנוקיה..העיקר חסכת 50 ש"ח לצמיג :roll:

אני במקומך הולך למלא לוטו ומהר, כי כנראה שמזל לא חסר לך.

קרה לי מקרה דומה בעבר עם צמיגי Fulda שאבי קנה לתומו בפנצ'רייה. מאז אני קונה צמיגים במשפחה :-)

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

צמיג לא אמור להתפוצץ במהלך נסיעה, גם אם חסר קצת אויר. גש לפנציריה לממש את האחריות שלך (יחד עם הקבלה על הרכישה).

פורסם

צמיג הינו דבר שממש לא מומלץ לחסוך הוצאה עליו,

הצמיג עצמו, במידה ואינו תואם את הרכב או שהינו מאסיבי/חלש מדי, יכול לגרום לנזקים רציניים לבולמים, קפיצים ומייצבים שזה הוצאה כמעט פי ארבע מצמיגים טובים.

למרות מצב כלכלי קשה ניתן למצוא צמיגים איכותיים של חברה מוכרת ואמינה הידועים בשמם, ולא צמיגים

שבנוסף לבלאי המהיר שלהם וחוסר הבטיחות יגרמו לך להוצאות נלוות.

פורסם
לפני כ 4 חודשים התחדשתי ב 4 צמיגים חדשים מדגם MABOR. ביום שישי האחרון נהגתי ברכב בכביש מהיר במהירות של 90 קמ"ש כשלפעתה שמעתי בום. התחלתי להרגיש רעש סחיפה כזה עצרתי בשולי הכביש וראיתי צמיג אחד מפוצץ.

השאלה היא:

האם אני יכול לדרוש מבעל הפנצריה שיחליף את כל 4 הצמיגים לדגם אחר במסגרת האחריות?

צלם את איזור הפיצוץ בצמיג וננסה להבין מה בדיוק גורם הכשל.

פורסם

קודם כל לך להגיד ברכת הגומל.

כתבתי כבר עשרות פעמים בפורום ואני אמשיך:

צמיג הוא הקשר היחיד של הרכב עם הכביש.

אפשר לחסוך על סטראו מפואר .

אפשר להמנע מלשים גאנטים מגנזיום,וגם לא לשים שום ספויילר.

צמיגים שמים רק מחברה מוכרת !

דוגמאות? גודייר ,בריג'סטון ,,יוקוהמה(מצוינים מנסיון אישי)וגם פירלי, מישלין ,וקונטיננטל.

הדבר הגרוע ביותר לשים צמיגים תוצרת סין -זה מה שקורה.

מרחק העצירה גדל משמעותית,הרכב מחליק בתנאי רטיבות,ויש סכנת פיצוץ.

כל זה שווה 100 ש"ח לצמיג חסכון?

החיים שלך לא שווים 400 ש"ח?

לדעתי החלף בכל מחיר את 3 הצמיגים הנותרים במשהו מהרשימה כאן ללא דיחוי

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

מסכים עם מה שאתה אומר (לשם שינוי - ע"ע צרפתיות), גם לגבי צמיגים מסין.

אך אלו לא צמיגים סיניים.

MABOR מיוצרים במספר מדינות באירופה, וFulda מיוצרים בגרמניה. נשמע טוב, נכון?

אז זהו שזה לא אומר כלום. אלו חברות-בנות של חברות גדולות כמו Continental, שמייצרות צמיגים זולים בטכנולוגיה מיושנת עם פרופילים נחותים, לשווקים כמו מזרח אירופה, מזה"ת, דרום אמריקה וכו'.

הקשר היחיד לחברות-אם הוא הסלוגן המטעה שמתנוסס בד"כ על המדבקות שלהם "A Continental brand".

בסופו של דבר הם מהווים סכנת חיים לא פחות גדולה מצמיגים סיניים, עקב הביטחון חסר הכיסוי שהם מקנים לנהגים מעצם השם שמתלווה אליהם.

דוגמאות לחברות-בנות של Continental:

Semperit

- General Tire

- Gislaved

- Viking

- Mabor

- Matador

וכמעט לכל חברת צמיגים גדולה יש חברות כאלה.

פורסם

ניגשתי לפנצריה בה רכשתי את הצמיגים.

בעל הפנצריה אמר לי כי הפיצוץ ניגרם כתוצאה בגוף חד שפגע בצמיג שלי.

לצערי לא אוכל כבר לצלם את הצמיג כי הוא איננו כבר.

החללפתי בפנצריה אחרת את כל הרבעייה בצמיגים תוצרת TOYO יפנים, 185/65/R14 עם כיוון נסיעה.

זיקו אותי על שלושת הנותרים. שילמתי על רבעייה חדשה עוד 1000 ש"ח.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

קודם כל - טוב עשית שהחלפת את כל הצמיגים הנותרים.

כשבאים לרכוש צמיגים, יש מספר דברים שחשוב לבדוק:

יצרן מוכר, קוד מהירות ועומס שתואמים לרישיון הרכב, מידה מתאימה (יש שמנסים לתת לפעמים מידה "קרובה"),

תאריך ייצור (שכתוב על דופן הצמיג ב-4 ספרות), ולבדוק שנעשה איזון גלגלים כמו שצריך (לפעמים "מחפפים" גם בזה).

כמו כן רצוי לשים את נקודת האיזון של הצמיג (נקודה לבנה) בדיוק איפה שהוונטיל במעמד ההרכבה.

מעבר לכך, חשוב לנסוע עם לחץ אויר מתאים, נסיעה בינעירונית אחת עם לחץ נמוך מדי יכולה בקלות להרוס צמיג.

וכמובן - לטרוח ולבדוק כל שבוע עד שבועיים את לחץ האויר, ולהוסיף 10% על צמיג חם.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
מסכים עם מה שאתה אומר (לשם שינוי - ע"ע צרפתיות), גם לגבי צמיגים מסין.

אך אלו לא צמיגים סיניים.

MABOR מיוצרים במספר מדינות באירופה, וFulda מיוצרים בגרמניה. נשמע טוב, נכון?

אז זהו שזה לא אומר כלום. אלו חברות-בנות של חברות גדולות כמו Continental, שמייצרות צמיגים זולים בטכנולוגיה מיושנת עם פרופילים נחותים, לשווקים כמו מזרח אירופה, מזה"ת, דרום אמריקה וכו'.

הקשר היחיד לחברות-אם הוא הסלוגן המטעה שמתנוסס בד"כ על המדבקות שלהם "A Continental brand".

בסופו של דבר הם מהווים סכנת חיים לא פחות גדולה מצמיגים סיניים, עקב הביטחון חסר הכיסוי שהם מקנים לנהגים מעצם השם שמתלווה אליהם.

דוגמאות לחברות-בנות של Continental:

Semperit

- General Tire

- Gislaved

- Viking

- Mabor

- Matador

וכמעט לכל חברת צמיגים גדולה יש חברות כאלה.

מה אתה אומר על צמיגים של חברה בשם barum שהיא בת של קונטיננטל? זה מה שיש לי באוטו והם לא מרגישים לי רעים וגם בגשם היו טובים ועוצרים ממש טוב והכל טוב...

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אני לא בטוח לגבי Barum..אבל קח בחשבון שהמבחן האמיתי של כל צמיג הוא לא כמה אתה מרגיש בטוח איתו, או איך הוא לוקח סיבובים, או כמה הוא שקט - אלא מה מרחק העצירה איתו ממהירות מסוימת.

לפותח השרשור: איזה Toyo קנית?

• תוכן חדש...