Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רבותי המלומדים שימו לב !

לדעתי ( הבלתי מלומדת ) התכוון המחוקק למוסך מאושר משרד התחבורה ולא בהכרח מוסך מורשה יבואן , מטרת החוק היא להלחם בתופעת "מוסכי צל הגבעה" למנוע מ"מוסכניקים" לבוא אליך הביתה ולמנוע מהם לבצע טיפול ליד הבית , אנחנו כאספני רכב נמשיך לתקן לשפץ ולסדר לבד וכהרגלנו בקודש מוטלת עלינו המשימה להתיצב במוסך מורשה משרד התחבורה פעם בשנה ע"מ לקבל את האישורים הרלוונטים לטסט , סה"כ אין שום שינוי ( לפחות לגבי ) בתפיסת החוק הזו .

רק לצורך העניין יש להפריד בין 2 המושגים :

1. מוסך מורשה יבואן - מטפל בסוג רכב ספציפי עבור יבואן הרכב שלו (ויכול לטפל ברכבים אחרים)

2. מוסך מורשה משרד התחבורה - מטפל בכל סוגי הרכבים ומותר לו לטפל ברכב שנמצא בתקופת "אחריות" כל עוד הוא משתמש החלפים מקוריים של יבואן הרכב .

נו - עכשיו לך תמצא את ההבדלים ... (חוץ מהחשבונית בסוף התהליך ).... :?

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם
יש בעיה קשה מאד בהסברה לפי דעתי.

הרעיון הכללי של למנוע ממוסכים לא מורשים להתקיים הגיוני מאד,כן דווקא בגלל נושא הבטיחות.

הרשו לי להשוות בין בעלים של מוסך לבין רופא,היית הולך לרופא בלי הסמכה? לפני שאתם קופצים ואומרים מה הקשר אז אני רואה את הקשר בדבר הבא,הרופא עבודתו נאמנה ליעץ ולעזור לשמור על בריאותכם להציל את חייכם בשעת הצורך ולרפא מחלות וכו ,אותו מוסך אחראי לתחזק את הבלמים המתלים ההיגוי ומערכות הבטיחות ברכב,אותם מערכות מצילות ומשמשות אותנו על בסיס יומי,קרה שרופא בעל תארים פישל לא? מה עושים? מטפלים בדרכים המקובלות.

למה שעם מוסך זה יהיה שונה?

מוסך מורשה פישל? יש אופציה לתבוע יש למי לפנות, ויש למי לבוא בטענות.

אותם מוסכים מורשים הם גם תחת העין של משרד התחבורה וכו.

אותם מוסכים לא יעבדו בלי ביטוח ובלי תעודה מיקצועית וכתב הסמכה.

היום מרימים המון קשיים על ציבור מכונאי הרכב,הלימודים שלהם קשים מאד, ולהוציא כתב הסמכה כיום זה תהליך שמרוכב מהרבה לימודים ברמה גבוה,והמבחנים קשים ורלוונטים לתקופה שאנו חיים בה.

אני אומר תנו צאנס בסופו של הרעיון והכוונה מעולים.

וכמו שנאמר אין פה בפגיעה בחובב שמשחק עם האוטו בבית.

למרות ששוב,גם פה יש דברים לא "תקינים"

וערה עוקצנית אחרונה..

אצל רופא אנשים משלמים במייטב כספם

למה במוסך הם תמיד ינסו לגלח.. ?

שאלה למחשבה

קובי, כל מילה כסלע!!!

ובמידה והמחירים היו ראליים, ניתן היה לשלם לבעלי המיקצוע משכורות על-פי מה שבאמת שמגיע להם ואז הרמה הכללית הייתה עולה.

ניר בן-ארי

מוסך 'דרך השטח בשרון'

קיבוץ שפיים.

פורסם

מסכים עם קובי לגמרי.

מה שכן - קובי - היזדקנת והתחלת לקחת דוגמאות מאבא בשביל סיפורים? :)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לגבי דבריו של קובי.

נכון.

אבל

סתם לידע כללי, יש רופאים שמפריזים בכסף שהם גובים.

אדם, בגלל שיש לו ידע איך לפתור לך בעיה, זה לא אומר שהוא יכול לגבות מחיר מופקע רק כי אתה בידיים שלו.

זה כמו להיתקע עם רכב תקול באזור נידח בטקסס ולהיות תלוי בחסדיו של המכונאי המקומי.

אני אומר את זה מתוך הכירות עם עולם הרפואה.

שהיתי בו כ7 שנים.

ויש רופאים, שמאוד רוצים לעזור לרפואתו של אדם בסכנת חיים ובלבד שישלם מחיר מלא+ וימכור את הבית.

אני יודע על רופא ספציפי שאמר פעם למטופל שהיה זקוק לניתוח לב דחוף שתהה מהיכן יביא לרופא 50,000 שקלים

(וזה היה לפני כ 15 שנה או יותר). הרופא בשיא הטבעיות אמר - תמכור את הבית, יהיה לך.

לבעלי מקצוע מגיע להרויח כסף, אבל לא להגזים.

לגבי מוסכים.

נתקלתי בכ"כ הרבה תופעות משונות, ולכן בסופו של דבר למדתי לעשות דברים לבד ברכב, ויודעים מה?

כולל לסדר דברים שבמוסך "שכחו" לעשות. רק מה? לי זה לקח שעתיים ובמוסך עם ליפט וציוד מתאים היה לוקח 10 דקות.

ותודה לקובי (הנ"ל) שאיפשר לי לעשות את הדברים שעשיתי ברכב בשנים היפות ע"י עזרה רבה במציאת חלפים.

• תוכן חדש...