Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עוד יבואן שמיישם את שער היורו: BMW 318 ב- 218K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי מושג איך הדודה של החברה שלך שמרה על האוטו.

איכות החומרים מאוד גבוה, אולי לא מושלמת, אך אין שום מתחרה בקטגוריה עם רמת חומרים גבוה יותר.

גם הוואגים שבאים ברמת גימור מעל הממוצע, מתקלפים ולראיה-כל שני וחמישי עולים פרוייקטים בפורום לשיקום תא הנוסעים.

ד"א מאחור תא הנוסעים מפנק בהחלט לשני נוסעים, בנוגע ל3 נוסעים העניין שונה אך שום רכב בקטגוריה לא מוצלח בפאן הזה.

מסכים איתך שברמות גימור נמוכות הרכב לא נותן תחושת יוקרה.

הנה תמונות של "מיידלע-במי" (שם כינוי) , כפרה עליה:)

DSC01715.jpg

DSC01716.jpg

DSC01718.jpg

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני: "נהגתי היום על 370Z, הנה תראי את הקטלוג יש לי אותו פה איתי".

ידידה סתומה: "וואו איזה אוטו מהמם, רגע מזה.. ניסאן?"

אני: "כן, נו אז?"

ידידה סתומה: "אהה אז לא שווה..."

אני: "ואם אני מחליף לסמל של BMW?"

הסתומה: "זה כבר משהו אחר!"

מסקנה 1: אני מסתובב עם האנשים הלא נכונים.

מסקנה 2: במחיר הזה, אם אני לא טועה, אפשר לקנות פאסט CC גרסת 1.8TFSI מפוצצת תוספות, אז היכן ההתלבטות?

+10 למסקנה אחת , שגם אותי הצחיקה בקול רם ב00:40.

טוסטוס, אפשר פרטים בנוגע לרכב(שנתון , יד) ותמונות חיצוניות ?

פורסם

שנתון 2007

המצב החיצוני של הרכב גם כן יפה מאוד, מחר אחרי שטיפה אני יצלם אותה ואעלה תמונות חיצוניות.

פורסם

מצטער על האיכות אבל זה מה יש בנתיים. צולם בלילה ממצלמה דיי ישנה.

תמונות ממצלמה ישנה 172.jpg

תמונות ממצלמה ישנה 163.jpg

פורסם

מוזרות לי התגובות השליליות כאן לגבי הדגמים הבסיסיים של BMW, שאני נתקל בהן שוב ושוב בפורומים הישראלים, ונראה לי שהם לא נובעות מניסיון אמיתי עם הרכב.

אתם באמת חושבים שכל מי שקונה BMW רוצה להרשים את השכן/בחורות או רוצה לעשות דריפטים? יש לרכבים אלו המון איכויות שבאות לידי ביטוי גם בדגם הבסיסי. אם המחיר המוצע הוא כדאי זה כבר עניינו של כל נהג ונהג.

אני אישית מחזיק מזה כ-4 שנים 318 E46, מודל 2000 (בנוסף ל E30 מודל 1987). לא נסעתי ב E90. בעבודה אני נוהג באקורד לדורותיה, קאמרי, פאסאט, מזדה 6 ומונדיאו, וגם לנד קרוזר (אותו אני הכי שונא, הוא לא שייך להשוואה אבל עולה יותר) ועל כולן אני מעדיף את ה-BMW הפרטית בהרבה. אני לא רואה את עצמי קונה שום מותג אחר, למעט עקב אילוץ.

נכון שלא מדובר ברכב יוקרה אלא במכונית משפחתית, אבל לדעתי הטובה שבהן.

היתרון בהנעה אחורית הוא בהפרדת התפקידים בין הסרנים וקבלת היגוי נקי ומדויק לחלוטין. הרכב בעל חלוקת משקל מאוזנת לגמרי, שילדה קשיחה במיוחד ומתלים מעולים. כל ההוייה של הרכב משדרת פניה לנהג וחיבור לכביש, גם על ידי תנוחת ישיבה נמוכה. איכות חלקי המרכב והפנים פשוט מעולה ועם מעט תחזוקה נכונה מחזיקה הרבה מעל המקובל אצל המתחרים. התגובה לתנועות עדינות בדוושת הגז מדויקת להפליא. גם כיסאות הבד הבסיסיים בדגם שאתם משמיצים נותנים תנוחת ישיבה מעולה יותר מבכל רכב משפחתי. אחרי 10 שנים על הכביש הוא נראה ומרגיש כמו רכב חדיש, יכול לעמוד בכבוד בהשוואה למתחרים חדשים. כל אביזר או תוספת מקורית (שאכן חסרים בדגם הבסיסי, אבל ניתן להוסיף אותם) תוכננו בהנדסת אנוש מעולה ובמחשבה רבה.

ניתן לגמוע ברכב בקלות מאות קילומטרים ביום אחד במהירויות גבוהות מאוד, בלי להרגיש אחרי זה שפוך מעייפות או כאבים כלשהם, בניגוד לכל הרכבים שהזכרתי למעלה.

אין ספק שהדגמים עם המנועים הגדולים עדיפים, אבל זו לא סיבה לפסול את הדגמים הבסיסיים למי שידו אינה משגת את הבכירים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

עמוס, אני חלקית מסכים איתך. לא משמיץ באופן כללי סדרה 3, אלא בעיקר את המחיר שלה. אם כבר מחיר, אני מצפה גם סאלון עם איכות חומרים בהתאמה. לא מקובל אלי שאחרי 200,000ק"מ יתקלף צבע כסף מפלסטיקים על דשבורד ודלתות. ראיתי את זה ביותר מ-E46 אחת.

כל מכונית אירופאית תקינה בת 10 תרגיש על הכביש כמו רכב חדש. בפרט לגבי אקורד, דגם לפני אחרון, אני יכול לומר שהוא נוח בנסיעה, אם כי לא יצא לי לנסוע בו רחוק. המתלים קצת קשיחים, על הגה יש ויברצייה מוגזמת ממנוע, אבל חוץ מזה רכב נחמד מאוד עם סאלון יפה וחומרים נעימים למגע. אין לי ניסיון באחזקת אקורד, אבל אני מכיר כמה אנשים שמחזיקים רכב כזה והם טוענים שאמינות קורבה למוחלטת.

ביליתי הרבה שעות במוסכים ואני יודע שמבחינת אמינות לא הכל חלק למותג הזה בארץ. ככל הניראה מכוניות האלה סובלות מאוד מחום הכבד שיש באיזורינו. בנוסף מחיר חלפים יחסית לשאר מותגים גבוה מאוד.

BMW משתמשת בטכנולוגיות מאוד מתקדמות לרכבים שלהם. מנועים למשל עשויים מסגסוגת קלה במיוחד עם דפנות דקות להפחתת משקל, לחלק ממנועים אין צילינדר ברזל אלא ציפוי תעופתי. בהתחממות כתוצאה מכשל משאבת מים בלוק עלול להיתעוות. אפילו בחלק מסדרה 7 מדורות אחרונים אין שעון חום, כאשר נדלקת נורה (יש גם התרעה במסך), אומרים מומחים שזה קרוב מאוד להחלפת מנוע.

באופן כללי אני מאוד אוהב את המותג, במיוחד הדגמים הקלאסיים מסוג E3X ו-E2X עם פנסים עגולים.

אם כבר מדברים על הנדסה גרמנית של BMW, אני לא מרוצה מחלק מפתרונות שלהם. למשל בית פילטר שמן במנוע M30 ב-E32 מורכב כלפי מעלה עם שסתום אל חזור - השסתום לפעמים כושל וגורם לחוסר לחץ זמן בהנעות קרות. אצלי בגולף, גם יש בית פילטר, רק הוא מורכב הפוך ואת העבודה של שסתום עושה כוח משיכה. לדברי מומחים, גם משאבת שמן במנועים M30 מקום חלש. זה רק כמה דוגמאות ויש הרבה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

tzvipper ברוב הבימרים מהשנים האחרונות הבלוק עשוי מאלומניום, לאחרונה התחילו להשתמש גם במגנזיום.

הבעיה היא כמו שתיארת שברגע של התחממות האלומיניום/מגנזיום מתעוות ויש צורך להחליף את כל המנוע.

פורסם

מוזרות לי התגובות השליליות כאן לגבי הדגמים הבסיסיים של BMW, שאני נתקל בהן שוב ושוב בפורומים הישראלים, ונראה לי שהם לא נובעות מניסיון אמיתי עם הרכב.

אתם באמת חושבים שכל מי שקונה BMW רוצה להרשים את השכן/בחורות או רוצה לעשות דריפטים? יש לרכבים אלו המון איכויות שבאות לידי ביטוי גם בדגם הבסיסי. אם המחיר המוצע הוא כדאי זה כבר עניינו של כל נהג ונהג.

אני אישית מחזיק מזה כ-4 שנים 318 E46, מודל 2000 (בנוסף ל E30 מודל 1987). לא נסעתי ב E90. בעבודה אני נוהג באקורד לדורותיה, קאמרי, פאסאט, מזדה 6 ומונדיאו, וגם לנד קרוזר (אותו אני הכי שונא, הוא לא שייך להשוואה אבל עולה יותר) ועל כולן אני מעדיף את ה-BMW הפרטית בהרבה. אני לא רואה את עצמי קונה שום מותג אחר, למעט עקב אילוץ.

נכון שלא מדובר ברכב יוקרה אלא במכונית משפחתית, אבל לדעתי הטובה שבהן.

היתרון בהנעה אחורית הוא בהפרדת התפקידים בין הסרנים וקבלת היגוי נקי ומדויק לחלוטין. הרכב בעל חלוקת משקל מאוזנת לגמרי, שילדה קשיחה במיוחד ומתלים מעולים. כל ההוייה של הרכב משדרת פניה לנהג וחיבור לכביש, גם על ידי תנוחת ישיבה נמוכה. איכות חלקי המרכב והפנים פשוט מעולה ועם מעט תחזוקה נכונה מחזיקה הרבה מעל המקובל אצל המתחרים. התגובה לתנועות עדינות בדוושת הגז מדויקת להפליא. גם כיסאות הבד הבסיסיים בדגם שאתם משמיצים נותנים תנוחת ישיבה מעולה יותר מבכל רכב משפחתי. אחרי 10 שנים על הכביש הוא נראה ומרגיש כמו רכב חדיש, יכול לעמוד בכבוד בהשוואה למתחרים חדשים. כל אביזר או תוספת מקורית (שאכן חסרים בדגם הבסיסי, אבל ניתן להוסיף אותם) תוכננו בהנדסת אנוש מעולה ובמחשבה רבה.

ניתן לגמוע ברכב בקלות מאות קילומטרים ביום אחד במהירויות גבוהות מאוד, בלי להרגיש אחרי זה שפוך מעייפות או כאבים כלשהם, בניגוד לכל הרכבים שהזכרתי למעלה.

אין ספק שהדגמים עם המנועים הגדולים עדיפים, אבל זו לא סיבה לפסול את הדגמים הבסיסיים למי שידו אינה משגת את הבכירים.

עם כל הכבוד לBMW, איך בדיוק החלוקת המשקל ויכולות השילדה/מתלים/חיבור לכביש באים לידי ביטוי עם מנוע חלוש שכזה?

ועוד לקנות BMW במבצע אך ללא כל האבזור השווה.

כשאני עושה 1+1=זה לא BMW.

דעתי האישית היא שאם ידך אינה משגת את הדגמים שאכן שווים אז וותר מראש ודע את מקומך.

פורסם

בדיוק.

יצא לי לנסוע על 325I Coupe שנת 2009, ההרגשה הייתה שהאוטו שווה 250,000 ומשלמים עוד 250,000 על הסמל.

לדעתי BMW לא צריכה לבוא בסיסית, אלא לפחות מאובזרת מעל הממוצע בקטגוריה עם מנוע חזק יחסית.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

כמה שזה נשמע הזוי, אבל ביום אחד לא ניתן להבין את היכולות של הרכב הנ"ל!

לי לקח משהו כמו 7000 ק"מ (חצי שנה) בשביל להבין את היכולות של הרכב הזה.

עם זה היה בהתחמקות מתואנות ועם זה היה במקרה בירידות לירושליים שפתאום מתחילים להבין מה זה היגוי חד ומדוייק, ועם זה שמרגישים מה זה הגה מתקשר, ועם זה באיחיזה אין סופית זה משהו שלא מרגישים ביום אחד.

ברכב שלי חוץ מI-DRIVE וקסנון יש כמעט הכל. הרככ מרגיש יוקרתי ונעים מאוד לישיביה.

פורסם

עם זה היה בהתחמקות מתואנות

גם עם גולף שלי שיש לו הנעה קדמית לא סימטרית (ציריות באורך שונה) התחמקתי מכמה תאונות בעזרת היגוי. תגובה להיגוי הייתה מהירה ביותר, שברתי את ההגה שמאלה ואוטו זז שמאלה בדיוק לפי סיבוב הגה - בלי שום השהיה, תגובה מיידית. מבחינתי ההיגוי מדוייק, רכב נוסע לאן שאני רוצה ומאוד קשוב להגה - גם לשינויים קטנים מאוד לזווית.

ללא ספק שבהנעה אחורית הגה מרגיש שונה לחלוטין מהנעה קדמית. את זה אני יכול לאמת לפי וולוו 940 וגם לפי BMW E32 שהייתה ברשותי עד לא מזמן. אבל גם ברכב נוכחי שלי עם הנעה קדמית, אני לא מוצא סיבה להתלונן על ההגה, בינתיים יש לי רק סיבות לשבח את הדיוק וחדות שלו ביחס למה שהיה לי קודם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
כמה שזה נשמע הזוי, אבל ביום אחד לא ניתן להבין את היכולות של הרכב הנ"ל!

לי לקח משהו כמו 7000 ק"מ (חצי שנה) בשביל להבין את היכולות של הרכב הזה.

עם זה היה בהתחמקות מתואנות ועם זה היה במקרה בירידות לירושליים שפתאום מתחילים להבין מה זה היגוי חד ומדוייק, ועם זה שמרגישים מה זה הגה מתקשר, ועם זה באיחיזה אין סופית זה משהו שלא מרגישים ביום אחד.

ברכב שלי חוץ מI-DRIVE וקסנון יש כמעט הכל. הרככ מרגיש יוקרתי ונעים מאוד לישיביה.

התחמקות מתאונות, מרבית הרכבים החדשים כיום, עושים את זה באופן מצויין.

במיוחד רכבים ב200K ש"ח.

ואני רוצה להבין, יש לך BMW בלי I DRIVE?

לא חשבתי שיש BMW בלי I DRIVE.

פורסם

לבוס שלי יש היום E90 בת חצי שנה שהחליפה E46 שהחליפה את הקומפקט הראשונה.

השתיים הראשונות נסעו מצויין בצעירותן אבל הן בהחלט לא היזדקנו בכבוד.

הקומפקט בגיל 3 התחילה עם בעיות חיישנים שהחריפו עד גיל 5 והרכב הוחלף בטרייד אין של BMW.

הE46 נקנתה במקומה וביום ההולדת שנה הוחלף באחריות מחשב מנוע והרדיו דיסק המקורי. ולאחר מכן כשנתיים נסיעה עם נורת חיישני ESP/ ABS שעובדות מתי שבא להן. וכל זה על רכבים דיי שמורים שאף אחד מהן לא הגיע ל100000K ב 4-5 שנים!.

את הE46 הוא החליף בגלל עלות התיקון הצפויה לחיישנים התקולים .

הE90 בינתיים נוסעת בלי תקלות אבל נראה מה יהיה בהמשך איתה.

בכל מקרה מהיתרשמות שלי מהרכב { הגרסה המאובזרת עם מנוע 2000} בנהיגה הרכב מרגיש כבד ומסורבל יותר מהE46 למרות המנוע שחזק מעט יותר {על הנייר}וגיר עם עוד הילוך .

מה שאני מאוד אוהב ברכב זה השקט בתא הנוסעים שלא קיים בשום משפחתית אחרת וסוף סוף גם איבזור נורמלי חסית למחיר השערורייתי של הרכב הזה.

אם אני זוכר נכון בE46 לא היתה אפילו בקרת אקלים!.

לטעמי זאת עדין המשפחתית הטובה בעולם למרות כל האמינות הלא מושלמת רק חבל שבארצנו המחיר גבוהה מאוד .

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
גם עם גולף שלי שיש לו הנעה קדמית לא סימטרית (ציריות באורך שונה) התחמקתי מכמה תאונות בעזרת היגוי. תגובה להיגוי הייתה מהירה ביותר, שברתי את ההגה שמאלה ואוטו זז שמאלה בדיוק לפי סיבוב הגה - בלי שום השהיה, תגובה מיידית. מבחינתי ההיגוי מדוייק, רכב נוסע לאן שאני רוצה ומאוד קשוב להגה - גם לשינויים קטנים מאוד לזווית.

ללא ספק שבהנעה אחורית הגה מרגיש שונה לחלוטין מהנעה קדמית. את זה אני יכול לאמת לפי וולוו 940 וגם לפי BMW E32 שהייתה ברשותי עד לא מזמן. אבל גם ברכב נוכחי שלי עם הנעה קדמית, אני לא מוצא סיבה להתלונן על ההגה, בינתיים יש לי רק סיבות לשבח את הדיוק וחדות שלו ביחס למה שהיה לי קודם.

אין צורך להסחף, הגולף אוטו באמת טוב, ההגה שלו הרבה פחות. מה שכן ככל שהמדובר בגולף 4 הרי היא האחרונה שמצוידת בהגה מוגבר הדראולי ולא חשמלי, כמו אלו שהחלו בסימן 5 ובעצם כמעט בכל המכוניות. וזה יתרון עצום לגולף הישנה.

פורסם

בסדרה 3 הI-DRIVE זה אופצייה, אני לא רואה שום צדק שבעולם לשים אותו.

התוכנת ניווט ממה שידוע לי גם ככה לא תומכת את הארץ.

חוץ מזה אין בזה שום פונקציית יתר, חוץ מDVD שגם ככה לא היה לי שימוש בו.

אומנם ה3 לא מושלמת, אבל יש בה משהו שאין בשום רכב אחר.

ודרך אגב למחיר? אני חושב שמרצדס עולה יותר.

גם אוודי לא זול להשיג ושתנסה למכור אותה אתה תגלה שגם לא קל להשיג קונים!

לBMW יש שוק משומשות הכי טוב, מכל שוק משומשות היוקרה.

• תוכן חדש...