Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גם אני התחדשתי וכו'... פרק 342

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר למעלה משנה של התלבטויות התקבלה הכרעה.

ההודעה הראשונה שלי בנושא, בפורום ייעוץ בבחירת רכב, הייתה בפברואר 2009 ומאז נכתבו מאות הודעות, בין אם בפורומים כאן ובין אם בהודעות פרטיות.

זו ההזדמנות להודות לכל מי שיעץ לי בסבלנות אין קיץ תוך גילוי בקיאות מדהימה בדגמים בינם התלבטתי.

חיפשתי מכונית קופה והבחירה הכמעט ודאית שלי הייתה מרצדס C קופה מהשנים 2005-2007.

בסוף קניתי מכונית אחרת, שהנצחון שלה לא היה בנוק-אאוט, אלא בנקודות.

השיקולים לבחירה במכונית האחרת היו:

1. אני לוקח בבוקר את הבן שלי לגן מרחק קצר מאוד ובתוך העיר (הנסיעות המשפחתיות נעשות בפוקוס מהליסינג). במכונית בלי דלתות אחוריות אני מושיב אותו בכסא בטיחות מלפנים ולכן צריך לבטל כרית אוויר. יש יצרנים שאוסרים זאת (לגיטימי בעיני) ויש יצרנים כמו מרצדס שאומרים לך "ילד יש להושיב במושב האחורי", אבל... "אם אתה רוצה נמכור לך כסא בטיחות מיוחד של מרצדס ב 450 דולר (בארה"ב) שהחיישנים שלנו מזהים אותו ומבטלים את כרית האוויר". לזה הייתי צריך להוסיף 5,000 ש"ח בכלמוביל להחלפת מחשב והתקנת חיישנים, כי ה C קופה יובאו לישראל ללא חיישן ביטול כרית אוויר.

במכונית אותה בחרתי זה מתבצע בסיבוב מפתח.

2. לאחר סיבוב מבחן במכונית כמו זו שקניתי לבסוף, הלכתי שוב לאוטודיל לעשות שוב סיבוב קטן על C קופה שהייתי במו"מ לגביה. אין מה לעשות, המספרים מדברים. לשתי המכוניות יש כ 160 כ"ס אבל המרצדס שוקלת מאות ק"ג יותר. מרגישים את זה גם בסיבוב קטן.

3. במרצדס אין גיר ידני.

4. כל התפיסה שלי לגבי זה שעל מכונית חדשה מפסידים הרבה יותר התפוגגה כשבדקתי כמה הייתה מפסיד בשנה על מרצדס בת 5 - והסתבר שזה לא פחות מהמכונית החדשה אותה קניתי, בתוספת הסיכון להוצאות גבוהות בהיעדרה של אחריות.

5. המרצדס האחרונה אותה בדקתי, הייתה יד ראשונה מרופא דובר אנגלית וצרפתית בלבד, שגר בבית מפואר בהרצליה פיתוח, כמו שסיפרתי בפורום ייעוץ ובמקרה גיליתי שהיא עברה תאונה קשה. זה שבר לי סופית את האמון בבעלי מרצדס משומשות. יתר הבעלים סתם היו ערסים.

באיזשהו שלב, בהמלצת חברי הפורום נשקלה גם גולף GTI, אך הגדרתי לעצמי שאני רוצה מכונית קופה, בעוד שהגולף היא משפחתית קומפקטית, שיש סיכוי טוב שאקנה כמוה (בגרסת 5 דלתות) כאשר אזדקק למשפחתית בעוד שנה וחצי שנתיים, כשאמכור את הרכש החדש שיצבור עד אז רק כ 6,000 ק"ב בשנה.

אגב, זו פעם ראשונה שאני קונה מכונית ויודע שזה לא יהיה לנצח, אלא עד שיהיו שני ילדים לקחת לגן.

אז הנה היא לפניכם. זה צולם במצלמת הטלפון, אז האיכות בהתאם. בהזדמנות נעשה בוק. עם מצלמה ולוקיישן מתאימים יותר.

Scirocco 18.6.10-3.jpg

Scirocco 18.6.10-6.jpg

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש, הגיע הזמן. קיבלת אותה שרוטה מהשטיפה של צ'מפיון? ;)

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

מדהימה, אין ספק. תתחדש :-D

בשיקול הסופי שלך לא הכנסת את המיטו למשוואה? (סתם מסקרן אותי לדעת).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

תודה למברכים.

יש לי שתי שאלות:

1. האם אוקטן 98 בריא יותר למנוע? בקילומטרז' שאני עושה הבדלי העלויות זניחים.

2. האם יש צורך לעשות "הרצה". כרגע אני מרגיש שהאוטו מתחנן למשיכת הילוכים, אבל אני מעלה אותם בטורים נמוכים מאוד, כמו שמנחים אותי החיצים בלוח המכוונים (תוספת שקיבלתי משום מה למרות שלא הזמנתי). האם אני מפריז ואפשר להתחיל למשוך הילוכים, או להמתין 1,000 ק"מ?

תתחדש, הגיע הזמן. קיבלת אותה שרוטה מהשטיפה של צ'מפיון? ;)

לא ראיתי שריטות. האם מומלץ לעשות וקס כשהאוטו עוד חדש?

מה שכן גיליתי היום זה שחלק מגומיות החלונות מקופלות פנימה בחלקן החיצוני. אקפוץ מתישהו לצ'מפיון לגבי זה.

בגדול, אני די מאוכזב מיבואן שאמור לחזר אחרי הלקוח הפרטי (בניגוד, נניח, לדלק מוטורס) אבל הלקוח הוא זה שצריך לחזר.

הייתי צריך להתקשר 4 פעמים בשביל לקבל נסיעת מבחן, לא טרחו לעדכן אותי שהתפנתה שחורה שכל כך רציתי והייתי צריך לגלות את זה לבד, הייתי צריך לצאת באמצע ישיבה בגלל השעה היחידה שבה יכלו למסור לי את האוטו ובסוף הנציגה שהייתה צריכה למסור בכלל הייתה בנסיעת מבחן למרות שהתקשרתי מראש ואמרתי שאני בלחץ זמן.

לא נורא, אני מקווה לשכוח הכל.

תתחדש אבאל'ה :wink: בשביל רו"ח התלבטת מעט זמן יחסית :mm_tongue

איציק

מודה באשמה. אם היית יודע כמה גיליונות אקסל מילאתי עם רישומי שיקולים וחישובי ירידת ערך. אני מקנא באלה שמקבלים החלטה אימפולסיבית (כמו זה שקנה גולף V5 בלי לבדוק שילדה).

מדהימה, אין ספק. תתחדש :-D

בשיקול הסופי שלך לא הכנסת את המיטו למשוואה? (סתם מסקרן אותי לדעת).

האמת שהמותג אלפא הרבה יותר מתאים לי, בטח יותר ממרצדס שיש לה תדמית בעייתית.

הבעייה היא שאין היום בארסנל אף אלפא עם 3 דלתות שמתאימה לי.

המיטו (כמו גם המיני קופר) נפלה כי היא מכונית מיני ולא קופה. איך אני מגדיר קופה? מכונית בגודל "רגיל" (ועמדתי היום ליד קורולה, השירוקו כמעט משתווה באורך), שבאופן מתריס, בניגוד לעידן הפוליטקלי קורקט והשימושיות, יש לה בכל צד רק דלת אחת ארוכה.

ה GT נפלה כי היא פשוט לא יפה בעיני (היכן נעלם העיצוב המדהים של הספרינט וה GTV משנות ה80?) והבררה יפה, אך עולה פי 2.

עוד אלטרנטיבות לשירוקו (שנפלו עוד לפני שלב נסיעת המבחן) הן הוולוו C30 שכבדה וחלשה ב 1.6 ידנית וב.מ.וו. סדרה 1 שללא קשר לאיכויות דינמיות (גם בקמור לא טרחו לחזור אלי לגבי נסיעת מבחן והרמתי ידיים), נראית (גם ב 3 דלתות) יותר כמכונית קטנה מאשר כקופה. בדיוק מאותן סיבות עיצוביות נפסלה גם ה A3.

פורסם

איתן, אני מאחל לך רק שתהנה מהרכב ותיסע בדרכים טובות, וכמובן שהרכב מאוד מרשים ויפה.

אגב האם תוכל להסביר מה החיצים האלו וגם תמונה של איך שזה נירא? "כמו שמנחים אותי החיצים בלוח המכוונים (תוספת שקיבלתי משום מה למרות שלא הזמנתי)".

אם תוכל גם לעלות תמונות של פנים הרכב.

" מי שמאמין לא מפחד..... :mm_cool:

פורסם

הייצרן אומר שצריך לתדלק 95, 98 מה טוב כמו שאומרים.

לא הזמנת את הפונקציה של החצים כי לא היית אמור להזמין, כל שירוקו מגיעה עם זה. אני אישית לא כל כך מתייחס לזה.

זה מראה לך כיצד להגיע למצב חיסכון אופטימלי בדלק משמע אתה יכול למצוא את עצמך במהירות 60 והוא מראה לך להעביר להילוך שישי.

כדאי לעשות הרצה, יש כאלה שיגידו שלא צריך ושהמנוע עובר הרצה במפעל כבר. אני לא יודע לגביך אבל אני עושה 1K בבערך שבועיים.

לך יייקח חודשיים. ככה שאולי לא תוכל להתאפק. זה לא יכול לגרוע אלה רק להוסיף לאמינות של המנוע והמכלולים בהמשך הדרך(הסופר והטורבו).

סע באיזי ב1000 ק"מ הראשונים ואל תעבור את ה4K בסל"ד ותאמין לי שלא צריך לעבור עם הכוח שיש בסל"ד הנמוך.

אחרי זה סע עוד 500 ק"מ עם לא יותר מידי התגרזנות וזהו.

יש כל מיני שטויות נחמדות, שים לב שאתה מכוון את המראה השמאלית גם הימנית זזה בהתאם(זה לא בטוח פוגע בול אבל זה דיי קרוב).

תתחדש וסע בדרכים טורבות ;).

בן.

Got To love It

פורסם

בן, גם לך מגיע מברוק על הרכש החדש ושתדע לך שאתה לא הוגן שאתה לא מעלה סיקור ותמונות של הרכב שלך אלא יש רק טיזר קטן בסימלון וזהו??.

" מי שמאמין לא מפחד..... :mm_cool:

פורסם
לא הזמנת את הפונקציה של החצים כי לא היית אמור להזמין, כל שירוקו מגיעה עם זה. אני אישית לא כל כך מתייחס לזה.

זה מראה לך כיצד להגיע למצב חיסכון אופטימלי בדלק משמע אתה יכול למצוא את עצמך במהירות 60 והוא מראה לך להעביר להילוך שישי.

במודל 2009 אני מניח שאין את זה, כי כתבתי על זה בהודעה פרטית לאמיר (שירוקו אדומה) והוא כתב שאין לו את זה.

במדריך למשתמש שמקבלים עם האוטו כתוב שזו תוספת אופציונלית, אבל אולי לא עדכנו את המדריך ל 2010.

בכל מקרה, למי ששאל, ליד תצוגת השעה, יש תצוגה של מספר ההילוך שנמצאים בו. כשהרכב חושב שצריך להעלות או להוריז הילוך, מופיע חץ למעלה או למטה.

כמו שבן כתב, זה כניראה מכוון לחסכון וזה רחוק מהתחושה הטבעית של מה שמרגישים שצריך לעשות.

אם אני נוסע ברביעי ושוקל להוריד לשלישי, מופיע פתאום החץ שממליץ לי להיות בכלל בשישי.

פורסם

תודה, טחנו כבר את נושא השירוקו בפורום.

כל סיקור/תמונות שאני יעלה לא יחדש משהו אז אין טעם.

איתן, שים לב שכאשר אתה נוסע "חזק" המחשב יודע שאתה לא בדיוק רוצה לחסוך בדלק והוא לא מראה לך להעביר הילוך :) חכם המחשב הזה אה?

Got To love It

• תוכן חדש...