Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מאוורר הרדיאטור של הגולף דור 2 שבק חיים. אי לכך, פירקתי את המאוורר של תורמת האיברים. הייתי בטוח שמחבר החשמל יהיה זהה, ולכן לא הקפדתי לסמן את הכניסות (טעות!) כשבאתי להרכיב את המאוורר החדש, גיליתי כניסת חשמל שונה (אאוץ'). חיברתי את המאוורר ככה שהוא מסתובב באופן שלוקח אויר מהרדיאטור ונושב אותו לכיוון פנים הרכב. אך התגנב לליבי ספר בקשר לחיבור הנכון של החשמל, כלומר לכיוון הסיבוב הנכון של המאוורר.

סדר הרכיבים הרכב: גריל, רדיאטור, רדיאטור מזגן, מאוורר, מנוע וכל השאר.

יש לי שתי שאלות:

1. למיטב הבנתי המאוורר אמור לקחת אויר מהרדיאטור ולזרוק אותו לכיוון פנים תא המנוע (ולא לנשוב על הרדיאטור) - האם זה נכון, או שמא חיברתי את המאוורר הפוך?
  2. ברכב הזה אותו המאוורר משמש גם את מע' הקירור וגם את המזגן. האם המאוורר לא אמור להתחיל להסתובב ברגע שמדליקים את המזגן, בלי קשר לחוום המנוע? (כי כרגע זה לא קורה).

מקווה לתשובות בהקדם - הרכב צריך לנסוע מחר בבוקר.

תודה על העזרה,

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

1. גם למיטב ידיעתי זה כיוון הזרימה הנכון. המאוורר יונק אוויר מקדמת הרכב ושואב אותו פנימה. במידה וכיוון הסיבוב יהיה הפוך עלול להיווצר מצב של התחממות בזמן נסיעה, כיוון שהמאוורר יתנגד לרוח שזורמת על פני הרכב וסך כל כמות האוויר שזורמת על הרדיאטור ומצננת אותו תקטן משמעותית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

1. ברכב הזה אותו המאוורר משמש גם את מע' הקירור וגם את המזגן. האם המאוורר לא אמור להתחיל להסתובב ברגע שמדליקים את המזגן, בלי קשר לחוום המנוע? (כי כרגע זה לא קורה).

זה אומר שיש בעיה, כי כשאתה מפעיל מזגן,

המאוורר (היחיד) אמור להכנס לפעולה,

בלי קשר למצב חום מנוע.

פורסם

צביקה פיק, תודה.

זה אומר שיש בעיה, כי כשאתה מפעיל מזגן,

המאוורר (היחיד) אמור להכנס לפעולה, בלי קשר למצב חום מנוע.

גם אני חושב כך. הנקודה היא שבבדיקה קצרה הרגשתי שהמזגן בכ"ז מוציא אויר קל (עם כי אולי מקרר פחות? - הבדיקה לא היתה ארוכה מספיק כדי לבדוק את עוצמת הקירור מחשש ליצירת נזק).

ככל שאכן יש בעיה בזה שהרדיאטור לא מסתובב עם הפעלת המזגן:

1. איפה לחפש את הבעיה? (זה לא פיוז כי אותו פיוז שולט על ה"איירקונדישן" ומאוורר הרדיאטור, והוא תקין).
  2. האם יש נזק בהפעלת המזגן במצב כזה (כי בכ"ז יש קירור מסויים).

תודה ושבוע טוב.

פורסם

המאוורר יונק אויר מקדמת הרכב אל אחוריו.

סדר הרכיבים הרכב: גריל, רדיאטור, רדיאטור מזגן, מאוורר, מנוע וכל השאר.

הרם את מכסה המנוע.

קח מגבון נייר גדול / נייר טואלט.

החזק אותו מתוח מול הרדיאטור (מהצד הפונה לקדמת הרכב, בין הגריל לרדיאטור) - אם תראה שהוא נצמד לרדיאטור - המאוורר יונק אותו.

אם הוא עף קדימה - יש לך בעיה בכיוון המאוורר.

הזהר לבל יתפס במאוורר, ואם אינך בטוח גש למוסך.

ברכב הזה אותו המאוורר משמש גם את מע' הקירור וגם את המזגן. האם המאוורר לא אמור להתחיל להסתובב ברגע שמדליקים את המזגן, בלי קשר לחוום המנוע? (כי כרגע זה לא קורה).

לא בהכרח.

יש רק מאוורר אחד ? יש לו 2 מהירויות ?

יכול להיות מצב בו בהפעלת המזגן המאורר לא יכנס אוטומטית לפעולה, אם חסר גז במזגן, או אם המערכת קרה ובלחץ נמוך.

האם יש נזק בהפעלת המזגן במצב כזה (כי בכ"ז יש קירור מסויים)

אם המאוורר מסתובב לכיוון הנכון - בנסיעה בין עירונית לא תהיה בעיה, למרות שבכל זאת כדאי להיות עירני ולשים לב לחום המנוע.

אם המאוור מסתובב לכיוון הנכון - אבל יש בעיה, והמאוורר אינו מגביר מהירות בהפעלת מזגן (כשיש לחץ גבוה) - גם אז, בעמידה בפקק הרכב יכול להתחמם.

אם המאוורר לא מסתובב לכיון הנכון - תהיה בעיה גם ללא הפעלת המזגן.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רז, תודה.

את הבדיקה עם נייר הטואלט עשיתי בוקר. המאוורר, שממוקם בין הרדיאטור למנוע, מושך אוויר מכיוון הרדיאטור וזורק אותו אל כיוון המנוע ופנים התא.

אז, אני מבין שזה בסדר!

פורסם

גם אני חושב כך. הנקודה היא שבבדיקה קצרה הרגשתי שהמזגן בכ"ז מוציא אויר קל (עם כי אולי מקרר פחות? - הבדיקה לא היתה ארוכה מספיק כדי לבדוק את עוצמת הקירור מחשש ליצירת נזק).

אם אתה עומד בפקק, מפעיל מזגן והמאוורר לא פועל,

אתה בקושי תרגיש את הקור של המזגן.

בנסיעה לעומת זאת, המזגן יקרר כמו שצריך אפילו

אם המאורר לא פועל.

פורסם

ואני מציע לך.את מנוע הונטילטור שלקחתה מהתורמת,פרק ותיבדוק את מצב הפחמים.במנוע מאורר יש פחמים שנישחקים (ניגמרים)בניגוד למנוע השראתי(ונטילטור ביתי).פחמים אלו שונים ממנוע חשמלי 220V (בהרכבם)אים צריך אתן לך כתובת להשיגם.

פורסם

העצה נכונה, אם הייתי יודע לפני שהרכבתי אותו - הייתי בודק. אבל עכשיו כשהמאוורר "החדש" כבר מורכב, נראה לי שאסע ככה בתקווה שלא תגיע התקלה...

מה שקרה במאוורר המקורי הוא שהחלק של הכנפיים נהיה בפוזיציה קצת אלכסונית לגוף, (הכנפיים אמורות להיות מקבילות לגוף המנוע) בנוסף כשמנסים לסובב עם היד, זה הולך בקושי, ונדרש להפעיל קצת כוח, להבדיל מהמצב הרגיל, שבו בדחיפה קלה המאוורר מסתובב חופשי.

האם זה משהו שיכול להיות קשור בפחמים? נראה לי כמו מיסבים או משהו כזה... כשיתפנה לי זמן אפרק את המנוע להסתכל פנימה.

פורסם

בשבוע האחרון פתחתי כמה מנועים כאלו כדי ליבדוק את המצב.אחד מהם היה תפוס ביגלל מיסבים ואחר היו פחמים כימעט גמורים.יש מנועים שסגורים ע"י כיפוף לשוניות ברזל בגוף המנוע(כאילו לא ניתן לפתיחה ולשיפוץ)אבל איזמל חד ופטיש משכנע אותם.ויש מנועים אכותיים יותר שיש ברגים ומיסבים וניראים טוב ,וקל יותר לשפצם.בכול מיקרה המנועים האלו מיתבלים ,וממש לא נעים להיתקע עים מנוע שגמר פחמים,בלי לשים לב הולך לך ראש מנוע.הפחדתי אותך,יופי עכשיו תפרק ותיבדוק.

פורסם

מה זה אנחנו עובדים פה בשיטות של הבורר :-D

כל הכבוד על הידע אם הפחמים אבל לפי דעתי הבחור כבר החליף מאוורר אז מה תעזור לו הבדיקה ?

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

למיטב הבנתי הבחור עובד לבד,ולא מקבל אחריות על המאורר שנילקח מהתורמת.מאורר מנוע שניגמר יכול ליגרום לו נזק של אלפי שקלים(ראש מנוע)תוך דקות של חוסר תשומת לב.אני חושב שפרוק חוזר ובדיקת מצב הפחמים ימנעו אי נעימויות מיותרים.ואולי לא אבל אים יש ספק,אין ספק.

• תוכן חדש...