Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי הייתה יונדאי אטוס עם גיר אוטומט במרבית חיי כסטודנט, שסחבה מצוין בעיר, וגם פעם בשבועיים שלושה מחוץ לעיר, ולפעמים עם תא מטען מלא וכבד. הרכב האיץ בצורה טובה עד ל60 קמ"ש כך שבעיר הוא נתן תמורה מצוינת שלא לדבר על ההשתחלות בכל רווח שבין שני רכבים (גם בחנייה וגם בנסיעה).

הכול תלוי בצרכים העיקריים: עם כל הכבוד לא הייתי קונה רכב עם מנוע 1000 סמ"ק כאשר אני יודע שאסע פעם-פעמיים בשבוע לנסיעה שדורשת מאמץ (עליות למשל). אך אם מדובר בנסיעה עירונית בעיקר, ברצון לחסוך בעלויות (מדלק, דרך מחירי טיפולים וחלפים ועד מחירי ביטוח), בחיפוש חנייה, ולצורך אדם אחד או שניים אז אין כל בעיה עם מנוע 1000 סמ"ק.

אדרבה הוא ייתן תמורה מצוינת של ניידות, עם חיסכון כספי ניכר.

חג שמח.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

נפחי מנוע בד"כ מותאמים לגודל ושימוש הרכב, לכן ברכבים קטנים/קלים בד"כ נפח המנוע הוא קטן וברכבים גדולים וכבדים יותר, נפח המנוע גדול יותר.

לא הגיוני שרכב קטן יהיה מיועד רק לנסיעות עירוניות, וגם זה רק בתנאי שהעיר היא מישורית. לפי מה שכתבו לפני, אם אתה גר בחיפה, ירושלים או צפת למשל, אתה חייב רכב עם מנוע 1600 לפחות. אני בהחלט לא מסכים עם זה.

נסעתי על לא מעט רכבים עם מנועים קטנים, מ845 סמ"ק (רנו 4), 903 סמ"ק (פיאט-ביאנקי), 1100, 1300 ו1400 הן בעיר והן מחוצה לה. נסעתי עם פורד אסקורט 1100 מחיפה לאילת וחזרה וכולם נסעו בלי בעיה בכבישים הבינעירוניים לאורך זמן.

לרכב בעל נפח מנוע קטן יש אמנם הספקים יותר נמוכים יחסית לגדולים ממנו, אבל זה לא אומר שהוא מיועד לנסיעה בעליות או בכבישים בינעירוניים. זה בגלל שהוא קטן יותר ולכן שוקל פחות ומיועד לסחוב משקל נמוך מאחיו הגדולים. רכב במצב טוב ייסע טוב בכל תנאי הדרך.

ורק שתדע, גם רכב עם מנוע 1600 ייתאמץ יותר עם 5 נוסעים ועומס מטען מלא.

• תוכן חדש...