Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מסכים לגבי צפיפות. זו הסיבה האמיתית למספר תאונות רב ואגרסיביות של נהגים. אבל מה הקשר ל-100% מס, צמיגים, חום וליסינג?

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתם לדעתי נטפלים יותר מדי לגורם האנושי הקיצוני\עברייני כי זה מה שהתקשורת אוהבת להציג, אבל כל יום יש עשרות תאונות של אנשים נורמטיביים לחלוטין שהחטא הגדול ביותר שלהם היה לרצות להגיע מנקודה לנקודה. בנוסף - גם אם התשתית תהיה ברמה הכי גבוהה בעולם וכולם יסעו במכוניות חדשות אז נהגים ינקרו על ההגה, ילחצו במצבי חירום, יפספסו באופן תמים לגמרי אור אדום וכו'.

לדעתי מה שמבדיל את ישראל וגורם לה להיות במקום לא מכובד במס' תאונות הדרכים לנפש היא הצפיפות, החום והמיסוי. רבע מדינה תקועה כל יום בכבישי גוש דן, פקקים שלא נגמרים, קיץ לוהט, מיסוי 100%. תוסיפו על זה את הצמיגים הירודים שמביאים לפה ואת מכוניות הליסינג שמופשטות מציוד בטיחות. אז למה שלא יהיו פה הרבה תאונות? You reap what you sow.

לדעתי צפיפות ופקקים ומהירות איטית מורידה את הסיכוי לתאונות.

יחסית לפרק הזמן החולף בעת נהיגה פקקים וצפיפות מורידות סיכוי לתאונות.

לחברות הביטוח למשל עדיף גודש תנועה צפוף מאשר תנועה זורמת במהירות.

אני בעד בחירה בגורם האנושי כגורם ראשון במעלה ורכב מיושן כגורם הכי קטן שיכול להיות.

פורסם

טעות אנוש- יש טעויות אנוש, שאי אפשר למנוע, אבל אפשר לנסות למזער כמה שיותר את ההסתברות שתקרה טעות. איך עושים זאת?

רכב מיושן- נהג צריך לדעת להתאים את נהיגתו בהתאם למצב הרכב בו הוא נוהג

שיכרות- נהג צריך לדעת שאם יעלה שיכור על ההגה- יקרה אסון

מוזיקה מפוצצת- נהג חכם יודע שהמוזיקה החזקה פוגעת בריכוז

פלא פון- אדם חכם יודע שדיבור בטלפון, גם דרך דיבורית, פוגע בריכוז

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
טעות אנוש- יש טעויות אנוש, שאי אפשר למנוע, אבל אפשר לנסות למזער כמה שיותר את ההסתברות שתקרה טעות. איך עושים זאת?

רכב מיושן- נהג צריך לדעת להתאים את נהיגתו בהתאם למצב הרכב בו הוא נוהג

שיכרות- נהג צריך לדעת שאם יעלה שיכור על ההגה- יקרה אסון

מוזיקה מפוצצת- נהג חכם יודע שהמוזיקה החזקה פוגעת בריכוז

פלא פון- אדם חכם יודע שדיבור בטלפון, גם דרך דיבורית, פוגע בריכוז

תן לי עצה.

סיירה 83 .

מצב רכב תקין,הכל עובד כולל מזגן.

על מה בכל זאת עליי להפנות תשומת לב ? בשונה או בנוסף לנהג הונדה אקורד משומש.

פורסם

כשאתה נוהג ברכב ישן כמו סיירה 83 אתה צריך לזכור שרמת הבטיחות האקטיבית והפסיבית של הרכב נמוכה יותר מרכב מקביל מודרני (אין ESP ,אין כנראה קדם מותחנים לחגורות הבטיחות , אינני יודע האם יש ABS וכמה כריות אויר יש ברכב, וכו'). זה מחייב למשנה זהירות בשמירת מרחק, למשל.

פורסם

לא לא,אין כל מה שהזכרת.

יש מנוע גיר גלגלים כיסאות.

ואין קדם לחגורות.

רגע,ויש אחלה מזגן.

אז מסקנתך היא לשמור מרחק.

תודה.

פורסם

שמירת מרחק היא רק אמצעי אחד המפחית את הסיכון ומתייחס למערכת הבלמים.

דבר נוסף הוא פניות במהירות גבוהה. אם אינני טועה לסיירה יש הנעה אחורית מה שגורם לה להיות פחות סלחנית לשגיאות הנהג. הרכב עלול להכנס להיגוי יתר בזמן האצה בתוך הפניה. היגוי יתר גורם לחלקו האחורי של הרכב להזרק במהירות אל מחוץ לפניה (כפי שמכוניות ראלי פונות בסיבוב באופן מבוקר) זה מצב הדורש מיומנות רבה וקשה מאד לשליטה על הכביש . רצוי שתלמד את התנהגות הרכב במגרש החלקה ולא על הכביש.

לאור גילו המתקדם של הרכב והספקי המנוע החלשים , במיוחד מנוע 1.3 ליטר שהיה נפוץ בארץ, אין חשש שתחוש "טלטולי זנב" בהאצה בקו ישר. לו היה לרכב מנוע חזק כמו ה-2.0 ליטר, זו תופעה אפיינית בהאצה במכונית הנעה אחורית.

פורסם

הסיבה המרכזית היא העובדה הפשוטה שמרבית הנהגים בישראל פשוט נהגים מחורבנים. אי שמירת מרחק, אי שמירה על הימין, נסיעה במהירות איטית מדי ביחס לתנאי הדרך, חוסר הבנה אלמנטרית של אופן הפעולה והתגובה של הנהגים האחרים, הססנות מסוכנת בשינויי נתיב, כל אלו אבל לא רק הם המאפיינים של מרבית משתמשי הדרך כאן. מספיקה שהות לא ארוכה על כבישים אירופאיים, כמו באיטליה או בגרמניה, אם להביא שתי דוגמאות, שונות אמנם, של תרבות נהיגה יחד עם ציות לאותם כללים בסיסיים של התנהגות על הכביש, בכדי להבין עד כמה אנחנו נהגים גרועים.

פורסם
לא לא,אין כל מה שהזכרת.

יש מנוע גיר גלגלים כיסאות.

ואין קדם לחגורות.

רגע,ויש אחלה מזגן.

אז מסקנתך היא לשמור מרחק.

תודה.

לזרוק את הגרוטאה ולרכוש רכב מודרני. מה דעתך על מסקנתי?

איטליה סמל לתרבות נהיגה? לא ראיתי באיטליה נהג אחד שציית לתמרור עצור. באירופה יש לא מעט נהגים מחורבנים. לא רואים אותם כי: א. כבישים באירופה פחות צפופים. ב. אנחנו אורחים. אורחים תמיד חושבים שהכל במדינה יפה ומדהים כי הם לא נאלצים להתמודד עם המציאות היומיומית באותה מדינה.

פורסם

איטליה סמל לתרבות נהיגה? לא ראיתי באיטליה נהג אחד שציית לתמרור עצור. באירופה יש לא מעט נהגים מחורבנים. לא רואים אותם כי: א. כבישים באירופה פחות צפופים. ב. אנחנו אורחים. אורחים תמיד חושבים שהכל במדינה יפה ומדהים כי הם לא נאלצים להתמודד עם המציאות היומיומית באותה מדינה.

למה לזרוק ? היא תקינה.

פורסם

איטליה סמל לתרבות נהיגה? לא ראיתי באיטליה נהג אחד שציית לתמרור עצור. באירופה יש לא מעט נהגים מחורבנים.

2 מסקנות שגויות לחלוטין!

אין סיבה "לזרוק את הגרוטאה" והלוואי שאי פעם ננהג פה ברמה של האיטלקים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

האיטלקים הם בהמות בסטנדרטים של ישראל.

מה שקורה זה שיש להם משהו שלנו אין, שזו עקביות.

אם לכולם ברור מה קורה בכביש ומה יעשה הנהג שליד, הסיכוי שאתה תעשה משהו דבילי הוא קטן בהרבה.

אצלנו יש המון קבוצות חברתיות עם תרבות נהיגה שונה לגמרי. כשתרבות מתנגשת עם תרבות על הכביש, חייב להיות קונפליקט מסוים וכתוצאה מכך, תאונה.

אני רק רואה את החבר'ה מהכפרים לידי שחותכים בלי לדפוק חשבון ועושים שטויות כמו לעבור בקו לבן. כשרק הם נוהגים אין בעיה כי הם צופים את זה. אני לא רגיל לזה.

זו אותה בעיה שיש לי עם ההורים שלי שנוסעים לאט מדי ובצורה שאפשר להתחרפן.

תרבויות שונות, הרגלי נהיגה שונים.

כל עוד יש עקביות כמו אצל האיטלקים, אין יותר מדי בעיה. הם כולם בהמות וזה איכשהו עובד.

כשיש אנשים לא צפויים, יש בעיה.

פורסם

גם כשהרכב ישן, רוב הסיכויים שהגורם לתאונה עדיין יהיה הנהג, לי לדוגמא יש קורולה 93, מערכות בטיחות פסיביות/אקטיביות, מזה?! בקושי גיר אוטומט והגה כח יש (כריות אויר ו ABS ביכלל מדע בידיוני), אבל אני יודע על מה אני נוהג מכאן שבחורף אני נוהג לאט יותר, בכבישים שומר מרחק גדול יותר וכך הלאה ווואלה אף פעם לא עשיתי תאונה למרות שבמצבים מסוכנים הייתי.

אבל הרבה מהישראלים פשוט שמים ז@#ן על הרבה דברים בנהיגה וכל מה שמעניין אותם זה הם, הרכב שלהם, ולהגיע לנקודה הרצויה. מבלי להיתחשב בכך שהצמיגים בלויים והוא לא שומר מרחק, או שיש עוד נהג על הכביש שהוא מסנוור באור גבוהה, או מישהו שהוא חותך אותו, או לעלות שיכור על ההגה/מעבר באור אדום - שזה מבחינתי לא שונה מנסיון לרצח וכאן הבעיה, לא הרבה רואים את זה בחומרה כזו הרי את הכל אפשר לסכם במישפט "מה כבר יקרה? כולה 20 ואני בבית"

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם
האיטלקים הם בהמות בסטנדרטים של ישראל.

מה שקורה זה שיש להם משהו שלנו אין, שזו עקביות.

אם לכולם ברור מה קורה בכביש ומה יעשה הנהג שליד, הסיכוי שאתה תעשה משהו דבילי הוא קטן בהרבה.

אצלנו יש המון קבוצות חברתיות עם תרבות נהיגה שונה לגמרי. כשתרבות מתנגשת עם תרבות על הכביש, חייב להיות קונפליקט מסוים וכתוצאה מכך, תאונה.

אני רק רואה את החבר'ה מהכפרים לידי שחותכים בלי לדפוק חשבון ועושים שטויות כמו לעבור בקו לבן. כשרק הם נוהגים אין בעיה כי הם צופים את זה. אני לא רגיל לזה.

זו אותה בעיה שיש לי עם ההורים שלי שנוסעים לאט מדי ובצורה שאפשר להתחרפן.

תרבויות שונות, הרגלי נהיגה שונים.

כל עוד יש עקביות כמו אצל האיטלקים, אין יותר מדי בעיה. הם כולם בהמות וזה איכשהו עובד.

כשיש אנשים לא צפויים, יש בעיה.

רק עזות מצח לוואנטינית-ישראלית קובעת בכזו קלות דעת תכונות בהמה על עם אחר.

פורסם

פספסת לגמרי את הנקודה.

אני לא אומר שהם בהמות, אלא הישראלים אומרים שהם בהמות כי הם עושים דברים שהישראלי לא מבין.

למעשה הם לא בהמות, אלא יותר עקביים מהנהג הישראלי, שהוא באמת לא צפוי, עקב ריבוי תרבויות נהיגה במקום קטן.

• תוכן חדש...