Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגזמת לחלוטין, אני מסתובב המון בכבישי הצפון והמצב לא כזה גרוע (בטח שלא מאז הצניחה המטורפת במחירי הברזל), אפילו יש עבודות ריבוד מחדש והרחבת כבישים אינטנסיביות ביותר.

בכל מקרה, בדיוק באותה מידה אתה מוזמן לצאת 50 ק"מ ממנהטן או פרנקפורט או כל מטרופולין מערבי אחר ולראות את מצב הכבישים, הוא לא ממש ברמה של האוטוסטרדות שקרובות למטרופולין.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האמת שאין ספק שלאחרונה עבודות ההרחבה והשינויים מספקים תחושה שאולי בעתיד יהיה טוב יותר, בינתיים העבודות עצמן הן שגורמות לרוב ההתבכיינות שלי :) אינסוף כבישים מקורצפים, כבישים מרכזיים בעלי נתיב אחד. בוא נקווה שב-2014 הדיון הזה יהפוך ל"שיפור ניכר באיכות הכבישים בצפון" עד אז... הצמיגים והבולמים סובלים :)

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם
הגורם המרכזי שאני יכול להצביע עליו בשנים האחרונות הוא דווקא פסיכולוגי.

חוסר לקיחת אחריות אישית, האדרת חשיבות ה"אני", ופריקת עול מצד רוב החברה (כתוצאה מסיר הלחץ המטורף שאנו חיים בו) .

המשפט האחרון שלך הוא אוקסימורון מרתק -

"אי לקיחת אחריות אישית בלה בלה בלה .. כתוצאה מסיר הלחץ המטורף שאנו חיים בו"

סיר לחץ הוא לא עילה לשום התנהגות פסולה.

יש בעיה - טפל בה, אל תתפרק במקום אחר.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

כל הגורמים שרשמת הם רק תירוצים לתוצאה הסופית, טיפשות וחוסר כבוד אדם לרעהו הם הגורמים העיקריים.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

מסתמן גורם עיקרי והוא התנהגות אנוש.

אני טועה ?

איש לא הזכיר רכב מיושן כאשם, אני טועה ?

פורסם

סיר לחץ הוא לא עילה לשום התנהגות פסולה.

יש בעיה - טפל בה, אל תתפרק במקום אחר.

מתנצל מראש שאני לא זוכר את שם הפסיכיאטר המפורסם אשר המשיל את נפש האדם לקיר העשוי יציקת בטון.

כאשר הקיר עשויה בלוקים אתה לוקח פטיש 5 קילו ונותן בו פיצוץ אז אתה עושה חור בקיר וסדקים מסביבו, הכל מאוד ויזואלי וצפוי.

לצערנו זה לא עובד ככה.

נפש האדם יותר דומה לקיר העשוי יציקת בטון, אתה בא עם פטיש 5 קילו ונותן פיצוץ וזה לא עושה כלום, אחרי 10 מכות שבכלל לא מזיזות כלום לקיר פתאום אתה מגלה סדקים במקום אחר לגמרי שהוא הנקודה החלשה ביציקה.

את התיסכול מהאלות שהוא הוריד על פלסטינאים בטול-כרם לפני 10 שנים(סתם דוגמא, לא לקפוץ עליי)הוא פתאום פורק על הכביש או על איזה ילדה בת 10 שמצאה חן בעיניו.

ואלו היו 2 דקות על פסיכולוגיה בסיסית ועל בנאות של חומות :wink:

בכל מקרה, אני לא מבין איפה האוקסימורון, אם תרצה להסביר לי אני אשמח.

סיירה 83,

ללא ספק, הגורם העיקרי הוא הגורם האנושי!

מה שאני בא להגיד הוא שפחות העניין של "טעות אנוש" ויותר העניין של פריקת עול על הכביש.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זה בא בשרשרת

בחור שותה אלכוהול משתכר,

נכנס לרכב (בד"כ בחור צעיר לא נוהכ ברכב חדש)

שם מוזיקה פול ווליום,

נזכר שהוא צריך להתקשר לחבר שלו שיבדוק אם הוא שכח אצלו את הטלפון.

ותוך כדי זה הוא מחפש בתא הכפפות דיסק של איזה בכיין מזרחי.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
מתנצל מראש שאני לא זוכר את שם הפסיכיאטר המפורסם אשר המשיל את נפש האדם לקיר העשוי יציקת בטון.

כאשר הקיר עשויה בלוקים אתה לוקח פטיש 5 קילו ונותן בו פיצוץ אז אתה עושה חור בקיר וסדקים מסביבו, הכל מאוד ויזואלי וצפוי.

לצערנו זה לא עובד ככה.

נפש האדם יותר דומה לקיר העשוי יציקת בטון, אתה בא עם פטיש 5 קילו ונותן פיצוץ וזה לא עושה כלום, אחרי 10 מכות שבכלל לא מזיזות כלום לקיר פתאום אתה מגלה סדקים במקום אחר לגמרי שהוא הנקודה החלשה ביציקה.

את התיסכול מהאלות שהוא הוריד על פלסטינאים בטול-כרם לפני 10 שנים(סתם דוגמא, לא לקפוץ עליי)הוא פתאום פורק על הכביש או על איזה ילדה בת 10 שמצאה חן בעיניו.

ואלו היו 2 דקות על פסיכולוגיה בסיסית ועל בנאות של חומות :wink:

בכל מקרה, אני לא מבין איפה האוקסימורון, אם תרצה להסביר לי אני אשמח.

סיירה 83,

ללא ספק, הגורם העיקרי הוא הגורם האנושי!

מה שאני בא להגיד הוא שפחות העניין של "טעות אנוש" ויותר העניין של פריקת עול על הכביש.

אז ניתן להכריז כמלחמה אבודה את הנושא ?

או שמישהו מאמין שהדור עוד יעבור שינוי ?

ומדוע בכלל ציבור(בכל הגילאים) מתלהב מנהיגה והשתוללות ברכב ומרכב מהיר ?

לי אישית כל כך ברור שמכונית זה כלי עבודה ואני אף פעם לא ראיתי בזה משהו תחרותי, או משהו שיש מקום לסגוד לו.

אבל יכול להיות שמשהו אצלי דפוק.

פורסם

לא מלחמה אבודה, צריך פשוט להבין שזה חלק מהמכלול,

ואי אפשר להפריד את התחלואים בכביש משאר תחלואי החברה.

כמו תמיד, זה יתחיל עם בודדים שכן יקחו אחריות על החיים שלהם.

אני לא חושב שיש בעיה עם שימוש באוטו ככלי תחרותי או ככלי לסגידה,

כל עוד הוא נעשה במסגרת הראויה. עד שיוסדר פה עניין הספורט המוטורי,

אפשר בכיף לפרוק יצרים תחרותיים במירוצי קארטינג, לא צריך את האוטו של אבא בשביל זה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לא מלחמה אבודה, צריך פשוט להבין שזה חלק מהמכלול,

ואי אפשר להפריד את התחלואים בכביש משאר תחלואי החברה.

כמו תמיד, זה יתחיל עם בודדים שכן יקחו אחריות על החיים שלהם.

אני לא חושב שיש בעיה עם שימוש באוטו ככלי תחרותי או ככלי לסגידה,

כל עוד הוא נעשה במסגרת הראויה. עד שיוסדר פה עניין הספורט המוטורי,

אפשר בכיף לפרוק יצרים תחרותיים במירוצי קארטינג, לא צריך את האוטו של אבא בשביל זה.

אם הספורט המוטורי יבלום את הקטל אני תומך נלהב .

אבל אני סקפטי...כבר מדמיין את הכביש החוזר מארוע ספורט מוטורי מוסדר.

בכל מקרה אני תומך בספורט מוטורי, אבל רק בשטח המיועד לו ולפי כללי הבטיחות.

פורסם

אני לא חושב שרוב המשתוללים בכביש עושים זאת כי חסר להם איזה מסלול מירוצים. כל בעלי המאזדה 3 ליסינג (סתם דוגמא) שמזגזגים בפקק על הבוקר,לאו דווקא נהגי מירוץ פוטנציאליים.

אני נוטה יותר לכיוון של טיפוסים ש BAGIRA הזכיר - "פורקי עול"\"מורדים", מסלול מירוץ לא ממש יעניין אותם לדעתי.

יואב

יואב :arrow:

פורסם
זה בא בשרשרת

בחור שותה אלכוהול משתכר,

נכנס לרכב (בד"כ בחור צעיר לא נוהכ ברכב חדש)

שם מוזיקה פול ווליום,

נזכר שהוא צריך להתקשר לחבר שלו שיבדוק אם הוא שכח אצלו את הטלפון.

ותוך כדי זה הוא מחפש בתא הכפפות דיסק של איזה בכיין מזרחי.

אתה נופל במלכודת של סטראוטיפים. טעות אנוש חוצה מגדר, מוצא אתני, גיל וניסיון נהיגה.

אין ספק שאלכוהול הוא גורם משמעותי מבחינת סיכון.

אין לי כל מידע לגבי רכב ישן מבחינת מעורבות בתאונות אך ללא ספק שרכב ישן הוא בהכללה פחות בטיחותי (אקטיבית ופסיבית) מרכב חדש.

פורסם

הבעיה של הנהג הישראלי: מנטליות הגז-ברקס. המטרה היא להגיע כמה שיותר למטרה. מועכים את הגז ברמזור, לא נותנים זכות קדימה, לא מפרגנים ודורסים את כולם בדרך הביתה. הגישה הזו לנהיגה מתרגמת לחוסר מחשבה בנהיגה. גם התשתית המתקדמת ביותר לא יכולה למנוע תאונה של נהג שנוהג על "טייס אוטומטי", עם יד אחת על ההגה ובמסלול השמאלי, כי ככה יותר נוח.

התשתית בגרמניה אמנם טובה יותר, אבל היא לא מתקרבת למרווחי הבטחון בארץ: שוליים גדולים יותר, צמתים מסומנים בצורה ברורה ונתיבי השתלבות ארוכים. בגרמניה המיקוד הוא פחות בתשתית ויותר בנהגים, שבאמת חושבים במהלך הנהיגה. בגלל זה הם גם יכולים לנהוג במהירויות גבוהות.

פורסם

אתם לדעתי נטפלים יותר מדי לגורם האנושי הקיצוני\עברייני כי זה מה שהתקשורת אוהבת להציג, אבל כל יום יש עשרות תאונות של אנשים נורמטיביים לחלוטין שהחטא הגדול ביותר שלהם היה לרצות להגיע מנקודה לנקודה. בנוסף - גם אם התשתית תהיה ברמה הכי גבוהה בעולם וכולם יסעו במכוניות חדשות אז נהגים ינקרו על ההגה, ילחצו במצבי חירום, יפספסו באופן תמים לגמרי אור אדום וכו'.

לדעתי מה שמבדיל את ישראל וגורם לה להיות במקום לא מכובד במס' תאונות הדרכים לנפש היא הצפיפות, החום והמיסוי. רבע מדינה תקועה כל יום בכבישי גוש דן, פקקים שלא נגמרים, קיץ לוהט, מיסוי 100%. תוסיפו על זה את הצמיגים הירודים שמביאים לפה ואת מכוניות הליסינג שמופשטות מציוד בטיחות. אז למה שלא יהיו פה הרבה תאונות? You reap what you sow.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D

• תוכן חדש...