Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איזו חשיבות יש לדעה של של חברי הפורום? האם אתה סבור שלחברי הפורום יש מידע שאינו נמצא בידי הרשויות?

הסיבות לתאונה יכולות להיות שילוב של מספר משתנים שלא ניתן לבודד אותם.

דוגמא (תיאורטית לחלוטין): גם אם תמצא שרכב ישן מעורב בתאונות בשיעור העולה על רכב חדש , עדיין יש לבודד את המשתנים האחרים , למשל:

יתכן שנהגים צעירים נוהגים יותר ברכב ישן מסיבות כלכליות

נהגים צעירים נוטים יותר לשתות יותר אלכוהול ולהקשיב למוזיקה בעצמה

באזורים מסויימים יש ריבוי של רכב ישן וגם תשתיות כבישים פחות בטיחותיות

וכו'...

ובקיצור, ללא בסיס נתונים אמין, התשובה לשאלתך היא חסרת משמעות.

פורסם

הגורם המרכזי שאני יכול להצביע עליו בשנים האחרונות הוא דווקא פסיכולוגי.

חוסר לקיחת אחריות אישית, האדרת חשיבות ה"אני", ופריקת עול מצד רוב החברה (כתוצאה מסיר הלחץ המטורף שאנו חיים בו) הן בעצם התופעות שגוררות נהגים לבצע עבירות תנועה (לפעמים מאוד מסוכנות) בידיעה מוחלטת ובכוונה תחילה!

כל הגורמים לתאונות שהזכרת (בנוסף למהירות שלא בהתאם לתנאי הדרך, עקיפה מימין שהפכה לספורט הלאומי,אי מתן זכות קדימה שזה כבר ענף ברמה אולימפית,שמירת מרחק וכו')הם רק תסמינים לתופעה שהזכרתי.

תמיד היה מיעוט שבמיעוט שבעט בשלטון דרך הכביש (ערביי הגליל והבדואים בנגב לדוגמא ונא לא להכנס לגזענות עכשיו) אבל כשזה התפשט לכל החברה ובמספרים גדולים, זה ישר בא לידי ביטוי בגרף הפצועים וההרוגים ובתחושה הלא נעימה של נהיגה בכבישי ישראל.

תארח בארץ פעם אורח מחו"ל ותראה מה הוא חושב עליינו אחרי יום אחד של נהיגה בכבישים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני חושב שהגדרה שלא הכנסת היא תשתיות ואכיפה.

בגירה אמר ובצדק שצורת הנהיגה שלנו היא הגורם מספר אחת, אבל סביר להניח שאם היה כביש עם 4 נתיבים ותנועה זורמת לא היו עוקפים מימין ולא היו פוגעים בזכות קדימה.

תארח פעם מישהו מחו"ל והוא יגיד לך שתשתיות כמו שיש בארץ תוכל למצוא גם בהודו :)

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

מה הקשר בידיוק למוזיקה מפוצצת? אישית אני באמת לא יכול להתרכז בנסיעה אלא אם כן יש מוזיקה מפוצצת וסאב שעושה לי מסא'ז בגב תוך כדי.

ולדעתי,טעויות אנוש הם הגורם מס' 1...

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

1. צעירים יותר פזיזים מטבעם ויש להם יותר פוטנציאל לתאונות, היום אני נוהג שונה מאוד מהצורה שנהגתי בה לפני 5 שנים.

2. המנטליות של האנשים שחיים פה יותר מרדנית ופחות ממושמעת מאצל עמים אחרים, בעיקר מערב אירופאים ויפנים שאוהבים להשוות מולם, גם אצל מבוגרים, וזה תקף לא רק לערבים.

3. יש עוד הרבה גורמים שמובילים להיפקרות בכבישים, חוסר אכיפה בכל ענפי החוק, שמתפשט גם לכביש, שהאכיפה שם היא לא במקומות הנחוצים, הדבר גורם לאפקט "מי יעצור אותי?", חוסר צדק חברתי והרצון ל"התריס", אפקט סיר הלחץ גם מבחינת מאבק לקיום כלכלי יומיומי, וגם מלחמות ומאבק שאין לו סוף.

4. נהיגה בשיכרות או תחת השפעת סם מסוכנת מאוד, וזאת בעיה בכל מקום ששותים בו.

נ.ב. ההרג בתאונות דרכים הפך לנושא שיחה, אני רואה טרגדיות של מוות או נכות מסביבי, ולי ולכל אחד יש מה להגיד ולהעביר ביקורת על ה"גורם לתאונות הדרכים", אבל האמת היא שרוב מעבירי הביקורת ואני ביניהם הם מקור הבעיה, ואנחנו גם חלק מהפתרון, לקיחת יוזמה והשקעה בזהירות יתר מבלי לצפות את זה מהנהג מולי תפחית הרבה מהתאונות, ותקטין את הסבירות לטרגדיה לסובבים אותנו.

פורסם
אני חושב שהגדרה שלא הכנסת היא תשתיות ואכיפה.

בגירה אמר ובצדק שצורת הנהיגה שלנו היא הגורם מספר אחת, אבל סביר להניח שאם היה כביש עם 4 נתיבים ותנועה זורמת לא היו עוקפים מימין ולא היו פוגעים בזכות קדימה.

איפה לדעתך התשתיות לא טובות ?

ערד סדום זה תשתית לקויה? או התנהגות מעוותת של נהג פוחז ?

אם נהגים מתנהגים בשיקול דעת, לשם מה אכיפה ?

ואולי הכל מגיע מהבית ? מחינוך בסיסי ?

כשרואים נהג מזגזג במהירות ב4 נתיבים ומגיעים יחד איתו לרמזור,זה תשתית ? או טימטום ?

פורסם
מה הקשר בידיוק למוזיקה מפוצצת?

יש מחקרים שמראים שהשפעה של מוזיקה מפוצצת דומה להשפעה של אלכוהול על הנהיגה (מבחינת הארכת זמני תגובה וערפול חושי הנהג).

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם
הגורם המרכזי שאני יכול להצביע עליו בשנים האחרונות הוא דווקא פסיכולוגי.

חוסר לקיחת אחריות אישית, האדרת חשיבות ה"אני", ופריקת עול מצד רוב החברה

כל מילה בסלע. הכביש כאמצעי ביטוי קטלני למדי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני חושב שהכל מתחיל מחוסר מודעות לזה שבזמן נהיגה צריך להתעסק בנהיגה ולא "להעביר את הזמן" \ "לנצל את הזמן"

אם המודעות לאקט הנהיגה עצמה תגבר, יפחתו התופעות של הפלאפון\שיכרות\טעויות האנוש. לפחות בחלק גדול מהמקרים.

ובכלל בארץ נהוג לזלזל בכל התחומים שקשורים בנהיגה: ריכוז בזמן נהיגה, תשומת לב לנעשה בכביש, עיסוק בדברים אחרים מעבר לנהיגה עצמה, אחזקת הרכב בפן הבטיחותי. בעקיפין, אפשר לראות את בזה אפילו זלזול בחיי אדם.

אני מכיר אנשים, חברים טובים ובואו נקרא לזה ככה "נאורים" ומשכילים, בעלי תארים בהנדסה - בלי לזלזל באף אחד, שמבחינתם נהיגה בכלל לא מצריכה ריכוז...

למשל, כשניסיתי להסביר להם ששיחת טלפון, אפילו בדיבורית מצריכה המון ריכוז מהמוח, על חשבון הנהיגה הם זילזלו בטיעונים שלי. אמרו שזה בדיוק כמו רדיו.

והכי מקומם, כשהצעתי להם לעשות בדיקה ולנסות לדבר בטלפון תוך כדי סרט (משהו שמשתמש הפורום דני, מדריך הנהיגה הציע בכתבה שלו)

אמרו לי "נו בטח סרט מצריך יותר ריכוז מנהיגה" :shock:

איך משנים גישה ודעות כאלה?

יואב

יואב :arrow:

פורסם

אני מכיר מישהו שנוהג שנים בלי ביטוח וטסט. איך שהוא נוהג עדיף לא לפרט בפורום. ניסיתי לדבר, ניסיתי להסביר. קיבלתי תגובה "כן, כן, אני יודע". במילים אחרות תעזוב אותי בשקט. לא מדובר באדם טיפש, חלילה. הוא מבין היטב מה יקרה אם הוא יעשה תאונה בלי ביטוח. פשוט לא אכפת לו כי הוא בטוח שהוא הנהג הכי טוב בעולם לא משנה כמה תאונות עשה (למזלו קלות בלבד) וכמה דוחות קיבל. (הרבה) אה, הוא גם נוהג שיכור על בסיס קבוע.

בכל מקרה, לדעתי בתאונות קיים רק הגורם האנושי. כל השאר תירוצים עלובים של נהגים גרועים המאשימים אחרים כדי להגן על האגו.

פורסם

אין לי מושג איפה אתה מסתובב בארץ ואין לי מושג איפה אתה מסתובב בעולם אבל התשתית בארץ בהחלט סבירה וראויה וברמה מערבית.

השוואה להודו גורמת לחשוב שכנראה מעולם לא היית בהודו :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ברור שיש החיים בבועה התל אביבית (או גוש דן) אבל כדאי שתרדו קצת לכבישי הצפון :) אמנם ריקשות לא תמצא פה אבל בורות, סימונים מחוקים, חוסר במעקות בטיחות הולם ועוד יש בשפע :)

שלא נדבר על גניבת השלטים, הסרת מעקות הבטיחות הפיראטיות ועוד

כמובן שהקצנתי את זה, אבל לא סתם, תוכל למצוא באזור הצפון תאונות מחרידות בהן אתה רואה איזה רכב מעוך על סלע :|

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

• תוכן חדש...