Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

vw bora 2000 vs 1600

tommyros
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קודם כל אני מצטער על כל השאלות ששאלתי וחפרתי עליהם בזמן האחרון.

השאלה שלי מהי הצריכת דלק של בורה נפח 1600, ומה הצריכה של 2000?

חיפשתי בפורום ולא מצאתי, אבל ממה שקראתי הבנתי את הדברים הבאים:

1. צריכת הדלק כמעט זהה בשני המנועים בגלל שהפח של הבורה כבד, ומנוע 1600 יתאמץ יותר לסחוב את הרכב, זה מה שיגרום לצריכת דלק גדולה יותר, לעומת ה-2000 שיעשה את העבודה בצורה יותר טובה.

2. אין לי שמץ של מושג מה זה סל"ד, אבל הבנתי שהסל"ד ב-2000 יותר טוב. (אם אפשר להגיד יותר טוב, אין לי מושג מה זה סל"ד).

אבל בתכ'לס, מהם המספרים ?

מהי הצריכה של 1600 מחוץ לעיר? וכמה בתוך העיר?

וכמה ה-2000 צורכת גם כן, מחוץ לעיר ובתוך העיר.

יום חמישי אני כבר נפגש עם מישהו עם נפח 2000 ויום שישי 1600, בגלל זה מאוד חשוב לי לדעת.

המון המון המון המון תודה!.

תומר.

פורסם

הבורה והגולף מבחינת שאלותיך זהות לחלוטין. חיפוש על ההבדלים בין גולף 1.6 ל 2.0 יספק את הסחורה. אשר למשקל, למרות המראה הבורה אינה שוקלת יותר ממכוניות אחרות בגודלה.

פורסם

לידיעתך: מנוע 2000 יצרוך בתוך העיר בנסיעה רגוע יותר ממנוע 1600.

מחוץ לעיר ה2000 יצרוך אולי קצת פחות,[לא בטוח].

בעיקרון ה2000 בגולף\בורה אינו חסכוני במיוחד.

Renault Clio TCe 120 EDC

Guest ספורטמוטורי
פורסם

לאח שלי היתה אחת אוטומט מנוע 2000

בתוך העיר 8 - 9 לליטר.

מחוץ לעיר בין 13.5-14.5 לליטר.

בתוך העיר האוטו לא כזה חסכוני,אך האוטו די מפנק ונוח,אח שלי נהנה עם הרכב הזה.

פורסם

אם צריכת דלק חשובה לך ממש הייתי ממליץ לך אל בורה TDI

לי היית בורה TDI שעברה תאונה הייתי יכול ליסוע מבאר שבע לקריית שמונה ובחזרה ועוד ליסוע לת"א בלי למלא דלק

אחריה קניתי בורה 2000 (מצטער אל זה ממש) הולך לי טנק דלק בתוך העיר (באר שבע) בשבוע...

פורסם

כמה מכרים שלי ואני החזקנו בורות משני הזנים(שנת 2000 וצפונה).

לכולנו (בלי יוצא מן הכלל!) רוב הדלק התבזבז בגיחות אינסופיות למוסכי השרות בב"ש, זאת לאור אינספור תקלות מרגיזות ויקרות מאוד שהשאירו לכולנו-גם היום אחרי כמה שנים- סיוטי לילה ובלהות. הייתי משקיע בתוצרת אחרת, אבל, שוב, אולי זאת רק התנסות ספורדית נקודתית(וזה לא כך כמובן).

סתם הגיג לאור הדברים שעלו לעיל.

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

מענין אותו מסע צלב נדיר ומתמיד שאתה מנהל כאן כנגד הבורה כל אימת שהשם עולה באתר. אין לי ספק שאין לך שום ענין לספר סיפורים, וכנראה ששבעת מרורים מהאוטו וחבל. לי מאידך יש בורה 2 ליטר בת 10 לערך המצויה ברשותי מהיום בו עזבה את הסוכנות, עברה מאז כ 150K והסיבה היחידה בשלה אין לי רצון להחליפה, היא האיכות המאוד גבוהה של האוטו וההנאה שנסיעה בו מספקת. כך גם האמינות בהחלט טובה ואולי למעלה מכך, הא ראיה שזהו משך הזמן הארוך ביותר בו אני מחזיק איזה רכב שהוא וברשיונות של לא מעט מכוניות הייתי רשום כבעלים. האמירה שלך, למרות שהיא מתייחסת לניסיון אישי שאין בו מעבר לכך, מנסה לייחס פגם לכלל המכוניות הללו וזהו נסיון שמעבר לכל דבר אחר, פשוט אינו הוגן.

פורסם

אני יכול להגיד לך על הגולף שלי, 2.0 ליטר, ידני, צריכת הדלק בממצוע היא ליטר לכ-12 ק"מ כאשר רוב הנסיעה בינעירונית.

(סקירה לאחר קניה) Alfa Romeo Giulietta 170 2014 Manual

Honda Civic 2006 Manual - Sold

פורסם
מענין אותו מסע צלב נדיר ומתמיד שאתה מנהל כאן כנגד הבורה כל אימת שהשם עולה באתר. אין לי ספק שאין לך שום ענין לספר סיפורים, וכנראה ששבעת מרורים מהאוטו וחבל. לי מאידך יש בורה 2 ליטר בת 10 לערך המצויה ברשותי מהיום בו עזבה את הסוכנות, עברה מאז כ 150K והסיבה היחידה בשלה אין לי רצון להחליפה, היא האיכות המאוד גבוהה של האוטו וההנאה שנסיעה בו מספקת. כך גם האמינות בהחלט טובה ואולי למעלה מכך, הא ראיה שזהו משך הזמן הארוך ביותר בו אני מחזיק איזה רכב שהוא וברשיונות של לא מעט מכוניות הייתי רשום כבעלים. האמירה שלך, למרות שהיא מתייחסת לניסיון אישי שאין בו מעבר לכך, מנסה לייחס פגם לכלל המכוניות הללו וזהו נסיון שמעבר לכל דבר אחר, פשוט אינו הוגן.

הי רועי,

אני מקפיד תמיד על ציון העובדה שמדובר בנסיוני האישי. יחד עם זאת אתה יודע היטב שהתלונות על הבורה היו מקרב רבים וטובים שנכוו מאוד מדגם ספציפי זה. כל חיפוש בפורומים כאן יעלה רבים נוספים שמדווחים על תקלות למכביר(בעיקר סביב גירים שנטו להתפוגג בקילומטראז' נמוך במיוחד ופגעים שונים ומשונים במערכות האלקטרוניות). גם באתרים בינ"ל תמצא ביקורות דומות.

הכרתי שני בעלי בורה(אגב, שניהם בעלי בורה 1.6 ליטר) שדווחו בשמחה על אפס תקלות והיו מרוצים מאוד. יחד עם זאת, בשבע שנות שהות מתמשכת במוסכי השרות של צ'מפיון בב"ש(ריטס/ברק/ברעם) מצאתי רבים שחוו את הסיוטים שלי, כך שהתיאוריה על רכב אחד ביש מזל("לימון") לא ממש יציבה במקרה זה.

יש כ"כ הרבה אופציות אחרות שאני מניח שניתן למצוא דגמים וכו' שאמינותם הוכחה ללא עוררין(כמעט). למה לא ללמוד בעצם מנסיונם (הטוב/רע) של אחרים?

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

האמינות של הרכבים הנ"ל, בשנתונים הנ"ל (בקנייה כמשומש) נגזר מאיכות ואופן הטיפול בהם.

ל-danny66 - אם הרכב נקנה על ידך כחדש - ייתכן והוא באמת "לימון", או שהיה צורך להחליף מוסך... (היות וציינת

כי ייתכן ויש "אי שביעות רצון" כלשהי ממוסכי צ'מפיון באיזור הדרום).

אוכל לתרום אולי מנסיוני האישי, אם כי מדובר בגולף 1.6 (שיהתה בבעלותי) - צריכת דלק 1:8 בתוך העיר. מחוץ לעיר 1:13 לערך.

אמינות - חוץ מהחלפת מתג אור בלם + פלאנץ' מים - לא היו תקלות (מודל 2001, אוט', נקנה חדש ושימש אותנו 8 שנים).

alfa 156 2.5.

פורסם

תרשו לי להצטרף למלעיזי הבורה.

בואו נשים רגע את נושא האמינות השנוי במחלוקת בצד.

לנו יש במשפחה בורה 1.6 2002. הייתה של סבא, אבא והיום של הגיסה. לרכב יש משהו כמו 70 אלף ק"מ.

כשסבא שלי קנה את הבורה בדיוק קיבלתי רישיון וזה היה הרכב החדש הראשון שנהגתי עליו. הרבה אנשים סביבי התלהבו מהבורה.

מבפנים היא באמת נראתה יפה והייתה מאובזרת לא רע (קומפורטליין).

אני לעומת זאת לא הבנתי על מה ההתלהבות.

הרכב צפוף נורא, מתלים מחורבנים ומנדנדים, כח מנוע סביר אך ורק תודות להילוכים קצרים שמובילים לשיוטים רועשים (כמעט 3000 של"ד ב100 קמ"ש).

צריכת דלק שמגרדת את ה1:10 במשולב.

את האמינות לא הייתי מכנה נוראית, אבל טובה היא לא.

הכל התחיל עם מנורת מפלס מים שנדלקת לעיתים בלי שום קשר לגובה המפלס,

המשיך בחיישן חמצן שדורש תשומת לב כל פרק זמן מסויים, יוניט אור בלם החלפנו פעמיים,

מצנן גיר שנפרץ באיזור ה60 אלף ק"מ, עלה הרבה לתקן (ואני לא רוצה לחשוב על כמה היה עולה לתקן בצ'מפיון) וגרר אחריו גם שיפוץ גיר תקופת זמן קצרה לאחר מכן.

כמעט ושכחתי שיפוץ ראש מנוע לא מזמן.

בעצם אחרי כל זה...אולי האמינות כן נוראית.

כשסבא שלי קנה את הבורה ב2002 אני המלצתי לו לקנות פוקוס או מגאן. זאת גם המלצתי לך.

פורסם

דווקא בתור מישהו שהעביר קילומטראז' גבוה גם בפוקוס משנתון זהה, אני הייתי ממליץ לו להישאר עם הבורה.

אז נכון, ההגה שלה פחות טוב מזה שבפוקוס, רק שבנקודה הזאת נגמרים כל המינוסים שלה.

הבורה בעלת גימור גבוה יותר.

הבורה בעלת איכות חומרים טובה יותר.

הבורה מאובזרת יותר.

הבורה (לטעמי) יפה יותר.

הבורה עם מושבים נוחים יותר.

שלא תבינו אותי לא נכון: לעולם לא תראו אותי קונה בורה, אבל בהשוואה בין שתיהן, אני לוקח את הבורה ANY TIME.

אה, והתראת מפלס נוזל הקירור שפועלת ללא קשר לכלום קיימת גם בבורה של אבא שלי. לא משהו שצריך להתרגש ממנו.

שתי המכוניות מאיצות מחורבן, רק שלמרות שהגיר של הבורה קצר בצורה תהומית, לפחות הוא עדיף על הגיר הפרימיטיבי שבפוקוס. בנוסף, בשתיהן הבלמים רחוקים מלהיות מדהימים (בבורה הדוושה ספוגית ובעלת מהלך ארוך לפני שבאמת קורה משהו, בפוקוס היא סתם קשה ולא אפקטיבית במיוחד).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...