Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש גננים בקהל?

אדנית הנענע שלי מותקפת לאחרונה ע"י זן מוזר של כנימות שדומה יותר לחיות שbagira מוכר בחנות שלו מאשר לכנימה.

האם יש פתרונות לחיסול המזיקים שלא כוללים ריסוס כימי? בכל זאת, מדובר בנענע שפה ושם מוצאת את עצמה בכוס התה שלי.

מצורפות תמונות (ללא אבטיח) להתרשמות.

IMG_3083-small.jpg

IMG_3086-small.jpg

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
disclaimer: אני לא גנן!

זה נראה לי כמו אקריות, לא כנימות.

אתה במלכוד מסויים. הן פוגעות לך בנענע, אבל אם תרסס גם אז לא תוכל להשתמש בנענע.

יש תכשיר אורגני אבל אין לי נסיון איתו:

http://www.ecogan.co.il/?CategoryID=235&ArticleID=419

עברתי קצת על תמונות של אקריות (וגם של Phytoseiidae, שזה כמו אקריות אבל באנגלית) אבל האמת היא שאף אחד לא נראית בדיוק כמו אלו שהנענע שלי מגדלת.

אני אנסה לחפש את החומר הזה במשתלות נבחרות באזור מגוריי.

תודה.

פזר צואה של אריות.

שפם של ג'ירפה לא מספיק טוב?

פורסם

זו לא אקרית. אקרית היא סוג של עכביש (8 רגליים) והרבה יותר קטנה. מה שיש לך זה חרק (6 רגליים).

זו כנימה קמחית וזה מה שאתה יכול לעשות.

אתה יכול גם לנסות לרסס עד נגירה במי סבון (5 סמ"ק סבון בליטר מים) או בחומר ייעודי כמו זהרנט או שוםחרק שהם לא רעילים לבני אדם.

בהצלחה

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

גם אני סובל באופן כרוני מהכנימות והתריפסים האלה.

הם הופיעו לי גם על הנענע וגם על עץ הפלפלים החריפים שלי.

בינתיים הן נעלמו מעצמן (לא יודע איך) והתופעה החדשה שלי היא תולעים ירוקים שאוכלים לי את עלי הנענע ומשאירים לי גבעול ערום ושלד משדרת העלה.

על כל מקרה אני מתכנן לרכוש את מה ש sorvall הציע בלינק שלו למעלה.

האם דיזיקטול יעזור בעניין?/ יפגע בנענע?

פורסם

יש ריסוסים נגד כנימות כאלו (כנימה קימחית) רק תבדוק שעל הבקבוק מצויינת הכנימה הזאת , יש ריסוסים שונים לכנימות שונות.

אבל אני מניח שאתה רוצה את הנענע לתה אז אני ממליץ שתוציא אותם ידנית או שתשתוף טוב את הנענע כי הם ממש רגישות למים , אתה יכול להשתמש בשפריצר. הכנימות תמיד נמצאות בצד התחתון של העלים (התגוננות ממים ומטורפים)

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

דיזיקטול לדעתי לא יתאים, מיועד בעיקר למזיקי קרקע.

תנסה לרסס מי מלח או מי סבון. ככה זה גם לא יפגע לך בנענע, שטיפה קלה לפני השימוש והכל נקי.

תתחיל בנשק "קל" ואחר כך תמשיך לתותחים הכבדים...

פורסם

תודה לכם על העצות.

ניסיתי להוריד אותן ידנית ואכן הצלחתי לצמצם במקצת את פיצוץ האוכלוסין שהיה באדנית. הבעיה היא שאחרי יומיים הם חזרו כאילו לא קרה כלום. כנראה שצריך לטפל גם בביצים שלהם.

אני אנסה לרסס במי סבון מאוחר יותר היום ונראה מה קורה.

פורסם

דיזיקטול יפגע בך ולא רק בכנימות.

מי מלח יכולים להיות בעייתיים ולגרום לצריבות במיוחד במזג אויר חם.

תכלס אם אתה רוצה לטפל בנענע ולהמשיך לצרוך אותה, הפיתרון הכי כלכלי הוא מי סבון.

אל תשכחו שבמחיר התכשיר הכי זול נגד כנימות ניתן לקנות 5 שתילי נענע:wink:

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

חשבתי על להחליף את השתיל. אבל מעבר לעובדה שאנחנו הולכים כבר הרבה כוסות תה ביחד, מה מונע מהחברים הקטנים לחזור לאדנית שלי שבועיים אחרי שהשתיל החדש של הנענע תופס?

פורסם
מה מונע מהחברים הקטנים לחזור לאדנית שלי שבועיים אחרי שהשתיל החדש של הנענע תופס?

לא רק ששום דבר לא מונע מהם להגיע לשתיל החדש, הם גם יגיעו לשם ועוד איך!!

sorvall צודק בעניין המחיר של חומרי ההדברה ומחיר השתיל. זה בדיוק מה שאני חשבתי ולכן עקרתי שתיל נענע קודם ושתלתי במקומו אחד חדש ויפה...עברו בדיוק שבועיים עד שגם הוא נשאר עירום כולו.

בקיצור, מה עושים עם מי הסבון? סבון נוזלי רגיל בשפריצר?

עריכה-אני מתכוון לטיפול בזחלים הירוקים ולא לכנימות.

• תוכן חדש...