Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה למומחים: בזמנו טיפלתי בפטריות שצמחו על מרווה (כתוצאה מהרטבת העלים)

באמצעות השפרצת מים עם סודה לשתייה. זה יעיל גם נגד כנימות?

(טפו טפו טפו חמסה חמסה אצלי הנענע בסדר גמור)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא מכיר את הפיתרון הזה נגד כנימות. נגד כנימות בדרך כלל יש להשתמש בתרסיס יעודי.

פורסם
שאלה למומחים: בזמנו טיפלתי בפטריות שצמחו על מרווה (כתוצאה מהרטבת העלים)

באמצעות השפרצת מים עם סודה לשתייה. זה יעיל גם נגד כנימות?

(טפו טפו טפו חמסה חמסה אצלי הנענע בסדר גמור)

הפיתרון עם הסודה יעיל נגד קימחון במרווה בגלל שהסודה מעלה pH בסביבת העלה. הפטריה, שמעדיפה pH חומצי לא יכולה להתפשט.

עיקרון הפעולה של מי הסבון הוא פשוט חנק של הכנימה. בגלל שלחרקים יש מע' נשימה פסיבית, טרכאות שדרכן נכנס האויר (לעומת יונקים, לדוג', שמשקיעים אנרגיה בתהליך הכנסת האויר לריאות), הסבון יוצר קרום פיזי שחונק את החרק.

בנושא זחלים ירוקים, אם מדובר בצמח באדנית, אפשר לצאת בלילה עם פנס ופשוט לאסוף אותם ביד.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

ואם יש לי כל מיני יצורים על הצמח כשהוא עצמו לא סובל מהם ממש...

א-ב-ל...אני לא רוצה אותם בתה/סלט שלי - איך אני עושה את זה?

(שטיפה לא מורידה את כולם ושטיפה במים חמים, אפילו קצרה, מוציאה את רוב הטעם)

פורסם

תודה, sorvall.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ארבעה ימים חלפו להם מאז ריססתי את עדנית הנענע שלנו במים חמים מהולים במעט סבון כלים בצבע צהוב.

התוצאות, לצערי, פושרות. מצד אחד, הפולשים ממאדים עזבו את תחנת המחקר שפתחו באדנית שלי. מצד שני, ניכר שהריסוס פגע בנענע וכעת העלים חלשים ויבשים.

תה עם נענע, בכל מקרה, לא יהיה כאן גם השבוע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

נענע זה צמח עיקש ועמיד למדי, תוך כמה ימים הוא יתאושש כמו כלום,

בעיקר אם הוא יקבל מספיק שמש.

פורסם

מומלץ להשתמש בסבון כלים הכי פשוט שיש. החומרים לשמירה על עור הידיים והבשמים למיניהם יכולים לגרום לצריבות.

בנוגע לעלים היבשים, תמתין כמה ימים ואז תוריד את הגבעולים שנפגעו. הצמח יתאושש.

בהצלחה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
ואם יש לי כל מיני יצורים על הצמח כשהוא עצמו לא סובל מהם ממש...

א-ב-ל...אני לא רוצה אותם בתה/סלט שלי - איך אני עושה את זה?

(שטיפה לא מורידה את כולם ושטיפה במים חמים, אפילו קצרה, מוציאה את רוב הטעם)

אולי בכל זאת?

תודה.

פורסם

כמו שפעם היו שוטפים חסה. לפני שהיתה חסה נקייה מתולעים של גוש קטיף.

אצלנו למשל היו משקיעים במי חומץ אבל אני בטוח שלכל עקרת בית יש את הפטנט שלה.

פורסם

קנה תרסיס בשם "דה באגר", תרסס פעם אחת על כל העלים באדנית ותשכח מהמזיקים.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אתמול חשקה בת זוגתי בתה נענע.

בשמחה צעדתי לעבר הגינה וקטפתי עלי נענע גדולים ויפים.

נזכרתי כמובן בשרשור הזה, והחלטתי לבדוק את העלים היטב.

החשש היה מוצדק, בת זוגתי שדרגה את התה נענע לתה עם לואיזה (שגדל בסמוך לנענע אך אינו נפגע מהזחלים האלה כלל) ואני ניגשתי לצלם (דווקא לא רעה המצלמה בנוקיה 6500 סליידר).

בתמונה הפחות ברורה ניתן לראות ממש בקטן זחלון פצפון (כנראה ה"בן של" זה הגדול) שממש במקרה ראיתי גם אותו (את הגדול קשה לפספס).

לאור הידיעה שעכשיו יש גם "גוזלים" זעטוטים על העלים, פרשתי ממירוץ השקית והאכלת היונים ברחוב והחלטתי לעבור לכלים הכבדים, כלומר, חומרי הדברה שהוצעו כאן.

השמרו בנענעתוכם !

אגב, לא היה אבטיח בסופרמרקט השכונתי ושכחתי לגמרי שיש לי שסק במקרר.

תמונה0243.jpg

תמונה0245.jpg

תמונה0250.jpg

פורסם

שוב זחל של פרפר? תנו לפרפרים לחיות, בחיי...

להשתמש בחומרי הדברה זה נחמד ויפה,

אבל תשכח מתה בחודש הקרוב, אלא אם כן בא לך לגמוע את כל החומרים שהורגים חיות קטנות.

פורסם

הייתי נותן להם לחיות בכיף אם הם היו מאפשרים לי לשתות תה עם הנענע שאותה אני מטפח בחצר.

הבעיה היא שהם מכרסים את כל העלים ולא משאירים אפילו זכר לעלים.

אין לי בעיה לחכות חודש אחרי הריסוס, אם זה מה שיאפשר לי לשתות תה עם נענע במשך כמה חודשים אחרי.

• תוכן חדש...