Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה היא הנאה מנהיגה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אי אפשר להגדיר, לא רק בגלל שזה שונה מאדם לאדם ומרכב לרכב, אלא בגלל שזה גם משתנה מיום ליום.

אני אתן לך דוגמא:

יש לי רכב 4X4, גג נפתח, 200 כ"ס.

אתמול חזרתי מהעבודה ונהניתי נורא לתקוף סיבובים עם השילוב של 200 כ"ס ורביעיית בילשטיין.

היום קמתי בבוקר, הורדתי את הגג ונהניתי לשייט ב 80 קמ"ש עם השמש שמחממת לי את הקרחת והציפורים שמחרבנות לי על הראש.

אחה"צ חזרתי מהעבודה וירדתי לדיונות של קיסריה ומאוד נהניתי להשתולל שם.

אותו נהג, אותו רכב, 3 סוגי נהיגה שונים לחלוטין ומכולם מאוד נהיניתי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כאשר אתה נהנה מנהיגה ב 80 קמ"ש אתה בעצם נהנה מהנסיעה, כמו שרוני הגדיר.

הכוונה ב"הנאה מנהיגה" היא בד"כ הנאה מנהיגה ספורטיבית, כמו שרוני אמר.

אקסנט לא מהנה לנהיגה או לנסיעה.

emotion of motion

פורסם
לא מסכים איתך לגבי פירוש המונח "הנאה מנהיגה". גם רכב לא ספורטיבי בעליל יכול להיות מהנה לנהיגה. ראה ערך קבריולה לא ספורטיביות (אפילו מייקרה CC), אמריקאיות ומכוניות יוקרה. כפי שציינתי, יש אנשים שנהנים מעצם הרגיעה שבנהיגה או התחושות הקשורות בה. כלומר, כל אחד מפיק משהו שונה מה"הנאה מנהיגה". בפירוש הנפוץ ביותר, אתה נהנה מעצם תחושת השליטה על המכונית והבאתה לקצה. אחרים נהנים מתחושות אחרות שנגזרות מהנהיגה במכונית.

זה בדיוק מה שהסברתי, שכשאני נוסע במיאטה ולוקח את הכיכר על הצד, אז זו הנאה מנהיגה. כשאני פותח את הגג ומרגיש את הרוח בשיער, זו הנאה מנסיעה. שים לב - אותה מכונית, שתי הנאות שונות לחלוטין, שני מושגים שונים.

אבל לדעתי גם אם אתה נוסע לעשות איזה סיבוב סיגריה באקסנט שלך, מוריד ת'משענת יד, שם דיסק טוב במערכת וסתם נהנה, לדעתי זאת גם הנאה מנהיגה.

כמו שהסברתי - זו הנאה מנסיעה (פלוס הורדת כמה ימים מתוחלת החיים שלך, כבונוס).

יותר מזה - פה מדובר בכלל בהנאה של הנהג מעצם הנסיעה, לא בהנאה מהנסיעה שמספק לו האוטו, וגם זה מושג אחר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
כאשר אתה נהנה מנהיגה ב 80 קמ"ש אתה בעצם נהנה מהנסיעה, כמו שרוני הגדיר.

הכוונה ב"הנאה מנהיגה" היא בד"כ הנאה מנהיגה ספורטיבית, כמו שרוני אמר.

אקסנט לא מהנה לנהיגה או לנסיעה.

אם אני נהנה ממכלול התחושות שנגזרות מנהיגה עם סיגריה ומוזיקה טובה ב-80 קמ"ש, אני עדיין נהנה מאקט הנהיגה. הנוסע שיושב לידי ירגיש תחושות שונות לגמרי - יכול להיות שהוא בכלל לא יהנה. שים לב שהזמן עובר מהר יותר כנהג מאשר כנוסע. לכן, אתה לא יכול להפוך תחושות שנובעות מפעולה אקטיבית - נהיגה ברכב - לתחושות פסיביות - נסיעה ברכב - רק בגלל שהגדרה של אנשים מסויימים ל"הנאה מנהיגה" לא חופפת להגדרה הנפוצה בפורום הזה, נהיגה ספורטיבית.

אם לצטט אותך, הנאה מנהיגה היא "בד"כ" הנאה מנהיגה ספורטיבית. אז מה היא אם לא?

האקסנט אולי לא מהנה לנהיגה עבורך, ועבור מכלול האנשים שחיים בקונצנזוס שלנו - בעיקר חובבי רכב. נער שרק קיבל את רישיון הנהיגה שלו יהנה מאוד לנהוג על האקסנט. נהג שכל חייו לא שאף לשבור את מגבלות המכונית גם יהנה מהנהיגה בה - אחרי הכל, היא מספיקה לצרכיו ונותנת תמורה טובה למחיר. אולי המצפון השקט הוא מה שמאפשר לו להנות מהמכונית? ומה יקרה אם, חו"ח, האקסנט תהיה המכונית היחידה בעולם? האם גם אז אי אפשר יהיה להנות ממנה?

ציינו כאן שלהנות מאקסנט זה כמו להנות מסקס עם בחורה אחת, בלי לדעת שהוא יכול להיות דברים אחרונים. לטעמי, נכון מאוד - אבל זה לא גורע ממשמעויות אחרות להנאה מנהיגה - כמו נהיגה באקסנט. הרי הפעם הראשונה של רובכם לא היתה עם דוגמנית על. זה אומר שלא נהנתם? :wink:

מה שאני אומר כאן הוא שהנאה מנהיגה הוא מושג כללי מאוד, שאי אפשר לשמור כקונוטציה ששמורה אך ורק לחובבי רכב קנאים שתוקפים את נס הרים בבוקר שבת. דעתי האישית מסכימה איתכם, אבל חשוב מאוד להבין שיש דעות ופרשנויות נוספות למונח הזה.

זה בדיוק מה שהסברתי, שכשאני נוסע במיאטה ולוקח את הכיכר על הצד, אז זו הנאה מנהיגה. כשאני פותח את הגג ומרגיש את הרוח בשיער, זו הנאה מנסיעה. שים לב - אותה מכונית, שתי הנאות שונות לחלוטין, שני מושגים שונים.

רוני

עדיין, כמו שציינתי, אתה נהנה מהנהיגה. יכול להיות שהנוסע שיושב לידך גם יהנה מהרוח - והוא באמת נהנה מהנסיעה. אבל אתה עדיין נוהג, ועדיין יש לך תחושות שנגזרות משילוב הנהיגה עם הגג הפתוח. ואם אתה נהנה מהתחושות האלה, אתה עדיין נהנה מהנהיגה. גם באופן טכני וגם באופן מציאותי.

כמו שציינתי, לא משנה על מה אני נוהג, הזמן עובר לי מהר יותר כנהג מאשר כנוסע.

פורסם

אני חושב שצריכה להיות (וישנה כזו) אבחנה בין מעשה הנסיעה, שכולל יותר פעילות פסיבית כמו הנאה מהשקט בתא הנוסעים, המרווח, האבזור ושאר הדברים שאמורים לגרום לנו לשכוח מהמעשה המעצבן הזה של התניידות במכונה, לעומת הנאה ממעשה הנהיגה (נהיגה - הגה - פניות) שכוללת פעילות טכנית כמו העברת הילוכים והנאה מסיבוב ההגה ותחושות הרכב עצמו.

מקווה שהסברתי את עצמי טוב.

Insane things comes from insanely people.

פורסם

קלאץ',

אתה מדבר פה על עניינים של סמנטיקה. הרי ברור לך שיש הבדל בין הנאה מנהיגה ספורטיבית והנאה מנהיגה רגילה. הרי מכוניות שונות יבצעו את שני הדברים הללו באופן שונה לגמרי. כל מה שאני מנסה לעשות כאן, במטרה למנוע את הויכוח העקר בין "אני נהנה מלחיצת הדוושה בטווח של שני ס"מ וסיבוב ההגה בטווח של שלושה ס"מ בעת השיוט בכביש המהיר, תוך כדי הקשבה למשה פרץ ועישון מקל סרטן" לבין "אני נהנה להתגרזן על נס הרים תוך הקשבה לסימפוניה בשמונה צילינדרים".

אתה מנסה לחבר הכל ביחד - וכתוצאה יווצרו עוד ויכוחים ואי הבנות, ואנשים יתחילו עם "גם אני נהנה מהנהיגה הנמרצת, אפילו שאני נוסע בניסאן אלמרה!" ופתאום משום מקום יצוץ לו עוד ירון כוכבי. ולכן אני מנסה לבצע חלוקה ברורה. אז הנה, ניסיון נוסף:

1. הנאה מנהיגה ספורטיבית - כשמה כן היא. מושפעת באופן ישיר מסוג המכונית.

2. הנאה מנסיעה - ההנאה ששואבים כלל הנוסעים במכונית מתוך מכלול התכונות שהיא מציגה בעת נהיגה רגילה. מושפעת באופן ישיר מסוג המכונית.

3. הנאה מעצם מעשה הנהיגה - ההנאה ששואב הנהג מעצם תפעול המכונית. לא מושפעת מסוג המכונית.

בנוגע לעניין האקסנט - כמו שכבר אמרתי, ההנאה שאתה שואב מדבר מסוים, כל דבר, נובעת ישירות מההיכרות שלך איתו ועם דברים מסוגו. כך, אם נחזור לעניין הסקס, אם עשית את זה בפעם הראשונה, זה בטח יהיה לך מגניב בטירוף, גם אם בפועל זה לא היה משהו. אותו דבר עם האקסנט - ברור שלנער שהרגע הוציא רישיון זו יכולה להיות פסגת השאיפות, אבל אם מחר הוא ינהג על המאזדה של אבא, ומחרתיים על המרצדס של הדוד, הוא יקבל סטנדרטים חדשים. הוא עדיין יכול ליהנות מהאקסנט, אבל הוא כבר ידע שיש מכוניות מהנות יותר.

ואם תגיד עכשיו "אז מה, הוא עדיין יהנה מהאקסנט וזה מה שחשוב, לפעמים אפשר להסתפק במועט", אז לזה אענה - נכון, אפשר עדיין ליהנות, אבל אפשר גם ליהנות יותר, ובדיוק בשביל זה יש את הפורום, לא? אחרת, הרי, אין משמעות לכל הדיונים שאנחנו מנהלים פה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני,

הכל מתחיל ונגמר בסמנטיקה בדיון הזה. הרי הסכמנו כבר שאפשר להפיק הנאה משיוט רגוע. בפוסט הקודם שלך טענת שהנאה מנסיעה עם גג פתוח פירושה "הנאה מנסיעה", והרי זה לא חייב להיות כך. ההבדל בין שני המקרים - הקיצוניים, יש לציין - שציינת, הוא שהאחד הוא "הנאה מנהיגה ספורטיבית" והשני הוא "הנאה מנהיגה".

ההבדל הוא בהכללה ובפירוט. שים לב, הנאה מנהיגה כוללת הרבה סוגים של נהיגה. נהיגה ספורטיבית מתייחסת לסוג אחד של נהיגה. באותה המידה, המונח "הנאה מנהיגה ספורטיבית" תקף לגבי התרגזנות בניסאן אלמרה (כמובן, גם המונח "פתטי" נלווה לכאן - אבל זאת לא מטרת הדיון), כי הרי לא מדובר ב"הנאה מנהיגה ספורטיבית במכונית בעלת מגבלות גבוהות".

אני כולי בעד הבדלה ואבחנה, אבל צריך גם להגדיר מונחים כוללים בכמה שיותר כלליות. כלומר, "הנאה מנהיגה" - כסעיף כולל - קשורה לסעיף השלישי שהגדרת ("הנאה מעצם מעשה הנהיגה"), והיא כוללת בתוכה את מונח "הנאה מנהיגה ספורטיבית". המונח "הנאה מנהיגה ספורטיבית", בתורו, יכול להכיל שפע של הגדרות של אנשים שונים.

בפוסט שלי לא התייחסתי ליכולת השיפור העצמי של אדם. ברור שאדם שהתנסה במכוניות ספורטיביות יותר מהאקסנט יצבור יכולת הערכה כלפיהן ולא יהנה כבר מהנהיגה באקסנט. אני דיברתי על העובדה שיש אנשים, במצב הנוכחי ומבלי להתייחס למה שיכלו לעשות, המגדירים את האקסנט כמכונית מהנה לנהיגה, ומהפרספקטיבה שלהם זה נכון בהחלט. כשמתייחסים למונחים כלליים כאלה אין מקום ל"נכון" ו"לא נכון". הכל תוצאה של התפיסה של האדם הספציפי ברגע הזה. ואם יש הגדרה כזאת, אתה יכול להיות בטוח שיש עוד אנשים שחושבים כך.

לא דיברתי גם על עניין ההסתפקות במועט: אני קפיטליסט מושבע :D המטרה של הפורום היא לדון על מכוניות. כמובן שבין היתר, הפורום תורם להתפתחות הצרכים וההבנות המוטוריות - לא טענתי אחרת. יחד עם זאת, ההגדרות השונות והמשונות למונח "הנאה מנהיגה" נותרות, מכיוון שאתה לא יכול לשמור אותן במסגרת הכתלים הוירטואליים של הפורום.

פורסם

תראה, ברור לי שמושג ההנאה מעצם השימוש ברכב הוא מאוד סובייקטיבי, בניגוד למשל לנתוני הספק וביצועים, אבל אני עדיין חושב שניתן לפחות לחלק אותו בצורה ברורה למספר תחומים,בכדי להמנע מויכוחים בין חובבי השיוט והסיגריה לחובבי הדריפט והאקשן.

לכן ניסיתי להגדיר את המושגים השונים באופן מספק ופחות כוללני מהמושג "הנאה מנהיגה" כפי שאתה מתייחס אליו. תחשוב על ייעוץ לרכישת רכב - אם מישהו מבקש רכב מהנה לנהיגה, לשיטתך אפשר להציע לו גם מרצדס S או לחילופין יונדאי אקסנט. הרי משניהם ניתן לשאוב הנאה. אני רק טוען שההנאה הזו היא מסוג שונה - הנאה מנהיגה תלויה בסוג הרכב, הנאה ממעשה הנהיגה - לא. במילים אחרות - הנאה מנהיגה (או מנסיעה) היא "תכונה" של רכב. הנאה ממעשה הנהיגה היא תכונה של נהג.

כמובן שאפשר עוד להרחיב כי כפי שציינת, גם להנאה מנסיעה ולהנאה מנהיגה (ספורטיבית, כן?) יש מאפיינים שונים, ואנשים שונים יאהבו דברים שונים. אני אוהב לשמוע מוזיקה במערכת איכותית, אמא שלי תאהב את החימום במושבים ואתה תאהב את נוחות המתלים. בנהיגה ספורטיבית אני אוהב את תגובות השלדה ואתה תאהב את תגובת הדוושה, נניח.

ושוב בנוגע לדיון האקסנט - ברור שיש אנשים שעשויים להגדיר אותה כאיכותית בצורה כזו או אחרת, אבל כאן אנחנו כבר יוצאים מהדיון על המכוניות ומדברים על אנשים שמכירים רק האזנה למוזיקה במערכת AIWA שלושה דיסקים וחושבים שזה נהדר, לעומת אנשים שמאזינים למוזיקה דרך זוג B&W ומגבר מיוזיקל פידליטי, או יותר גרוע - אנשים ששמעו מגוון גדול של סוגי מוזיקה ועדיין מעדיפים שירים של בריטני ספירס. לטעמי, שני סוגי האנשים הללו (כאלו שלא מכירים דבר אחר וכאלו שמכירים אבל חושבים שהזבל הוא טוב) הם מחוץ לקונטקסט של הדיון הזה, כיוון שאנחנו מתעמקים בנושא המכוניות, לא בנושא האנשים (בשביל זה יש פורומים אחרים :wink: ).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כמו שכל אחד הסביר בצורה שונה פה את ההנאה מנהיגה:

אצלי לפחות כשנכנסים לעיקול עם B4 מרגישים שהיא פשוט דבוקה לכביש והאדרנלין מקפיץ לך את הלב זה הרגשה שאני כל פעם עובר כהרכב מגיע לי ליד.

מצד שני לפעמים מגיעות אלי מכוניות כמו S80 / CTS/קאמרי מפוארות שפשוט לשייט איתם במהירויות חוקיות עם ריפודי עור בנסיעות ארוכות זה הנאה שאומנם לא באה עם אדרנלין .

אין כזה דבר גנוב , יש כזה דבר נפל בטעות מהמשאית לידיים הלא נכונות ! D:
פורסם

אם לצטט אותך, הנאה מנהיגה היא "בד"כ" הנאה מנהיגה ספורטיבית. אז מה היא אם לא?

כתבתי שבד"כ כשמדברים על מכונית מהנה לנהיגה, מדברים על מכונית מהנה לנהיגה ספורטיבית. יש מכוניות שמהנות לנהיגה בשטח למשל, אבל כשמדברים על מכוניות מהנות לנהיגה לא מדברים עליהן.

emotion of motion

פורסם

אני חושב שלא צריך להפריד הנאה מנסיעה ונהיגה.

איזו הנאה יש מנהיגה ברכב שעל כל גבשושית מוציא חוליות מעמוד השדרה? כל בור קטן גורם למכה מורגשת.

יש סוגים שונים של נהיגה, הזכירו כאן נהיגה ספורטיבית. השאלה האם על כבישים ציבוריים אפשר באמת לנהוג בצורה ספורטיבית מבלי לסכן את הסובבים? אני חושב שלא. לנהיגה ספורטיבית צריכים להיות מסלולים סגורים בהם תשתית מיועדת לנהיגה כזאת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

טוב, בבקשה לא להוריד את רמת השרשור, או להסיט אותו לנושאים לא קשורים.

אם לא נפריד בין הנאה מנסיעה ומנהיגה, אז אין שום רלוונטיות להבדלים הדינמיים בין מרצדס S למיצובישי איוו, או אפילו ליונדאי אקסנט.

ובנוגע לרכבים נוקשים - נו, זו עוד דוגמה מצוינת למה שאמרתי - רכב נוקשה עשוי לספק יותר הנאה מנהיגה (בגלל מוצקות המתלים, העברות משקל עדיפות ותגובות שלדה טובות), ופחות הנאה מנסיעה (בגלל נוקשות יתר של המתלים, התרסקות על מהמורות, הצורך להתחמק ממכסי ביוב בעיר וכדומה).

ובנוגע לנהיגה ספורטיבית על כבישים ציבוריים - בוודאי שאפשר, עד רמה מסוימת ובבטיחות ראויה. כמובן שאי אפשר להשתולל כמו על מסלול. אבל שוב, זו הסטה של נושא השרשור...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...