Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אדי, זה צרם לי גם בפוסט הראשון שלך, ואתה יודע שאני מחבב+מכבד אותך מאוד ומתכתב איתך המון, אני ממש לא יודע לגבי בייבי סטפס, וגם נראה לי מיותר התארים האלה מכיוון שלמרות שבאתי עם רקע טכני רחב והבנה בסאונד/אולפן ביתי - כמות המידע שלמדתי בכחצי שנה על אודיו ברכב נראית לי יותר כמו דינוזאור סטפס. אבל בשלוש מילים: מיותרת ההתנשאות הזו.

אני מבין דברים היטב גם בלעדיה.

בכל אופן, לענייננו - ב307 הדשבורד ארוך מאוד יחסית, בגלל שזווית השמשה הקדמית היא חדה. זה טוב מכיוון שאפילו אם הטויטרים לא ממוקמים בקצה הם עדיין רחוקים מהנהג. מיקום הטויטרים בפינת חיבור ה-A pillar לשמשה היה שם אותם בנקודה שהם סגורים במעין "פירמידה" עם זווית חדה והייתי חוטף החזרים מהשמשה/חלון נהג, ואז - הייתי מקבל את התוצאה ההפוכה ממה שניסיתי להשיג עם הכדורים. (שים לב שמדברים בת'רד בDIYMA על החזרים משמשות - שהם המקור העיקרי להחזרים ברכב, יותר מהפלסטיקה).

כללי אצבע עוזרים לנו לזכור ולייעץ אבל צריך לדעת שלא תמיד הם טובים בכל מצב.

פורסם

עידו,

החזרים זה דבר אחד - ואפשר לטפל גם בהם.

רוחב במה והסגרת מיקום של הטוויטר זה דבר אחר והרבה יותר קשה לטפל בו כשהטוויטר מול הפרצוף שלך.

תיאוריות צליל זה דבר אחד, נסיון זה דבר אחר.

אני לא מתנשא עליך אלא רואה מה אתה עושה צעד אחרי צעד מהרגע שנכנסת לפורום ותסלח לי - אם כל הידע שלך - מה שקורה ברכב שלך זה קומדיה של טעויות.

אמנם בסופו של דבר זו תהיה דרמה יפה ומרגשת - אבל ללא ספק אתה נופל בהרבה בורות - אני מנסה להראות לך אותם תוך כדי הבניה של המערכת שלך ביחד איתך - לא נגדך ולא מעליך.

עריכה - הסיבה שקראתי לך חלוץ צעיר אפרופו - היא בגלל שסוף סוף אחרי הרבה מאוד זמן יש חבר פורום, חדש, שעושה משהו שעוד לא ממש ראו בפורום הזה ולא פוחד מקטילות של הסובבים אותו. זו לא התנשאות - זו הערה שהיא כל כך במקום שאתה כנראה לא מבין את זה עדיין.

בייבי סטפס? - כן, בייבי סטפס - כדי שתתפתח לתוך התחום הזה בקצב שיאפשר לך להבין את מה שאתה עושה תוך כדי העשיה - כמה זמן לקח לך להבין שאין בריחה מלעשות חורים בדלת?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תתחדש,

לא נכנס לעיניין הסאונד או וודו או לא וודו, זה לא יגמר טוב, זה אף פעם לא נגמר טוב,

אבל אסטטית זה לא להיט בכלל, מבלי להכנס לנושא של הכדורים האלו באמצע הדשבורד שנראים קשורים כמו...טוב הם אל קשורים וזהו.

הגימור צבע והגימור עבודה, לא ראוי לרכב לטעמי

זה קצת טיפשי ומזלזל לטעמי האישי לקחת רכב שעולה עשרות אלפי שקלים, ולרמוס את האסטטיקה שלו ככה,

זה כמו לשים בסלון בסביון, ספה שמצאת בפח זבל.

פורסם

עידו, הדיון פה בחיים לא "יתדרדר" לדיון טכני כי יש הבדל בין להבין, לדעת ולצטט

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

לדעתי הבחור עשה ניסיון יפה מאוד וגם אם בסוף לא יצא טוב לפחות הוא למד משהו על המערכת שלו ולהבא הוא לא יחזור על אותם טעויות.

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

עידו, כל הכבוד על היוזמה.

אני חסיד של DIY, במיוחד בתחום המשוגע הזה שלנו.

אל תתבאס מהביקורות השליליות, ושהטובות לא יעלו לך לראש, קח הכל כביקורת בונה.

אגב, לדעתי יהיה יפה אם תחליק את שני הכדורים לגרילים המקוריים שאליהם הם מחוברים. (כמובן לא לאלה שלך, תמצא כאלו מפירוק)

מתחדשת*

פורסם

טוב...

אדי -

כמה זמן לקח לי להבין שברור שכדאי הרמקולים ינגנו לחלל הדלת? מיד.

כמה זמן לקח לי לרצות/לעשות את זה? הרבה. יש הבדל. גדול!

(עיקר השיקול היה שמירה על מקוריות הרכב ואי רצון/פחד לחתוך פח, שתכלס זה שטויות)...

היום הכל מותקן נכון, מכוון נכון, ומה לעשות הרכב הצרפתי הזה לא מקל על אודיופילים..

קומדיה של טעויות?! אולי אתה מתכוון תהליך בניה... לא הכל נגמר ביום אחד או בחודש אחד לצורך העניין.

לא ברורה לי ההתנסחות הזו, במיוחד לאור העובדה שפעם אחרונה (ויחידה) ששמעת את המערכת (ל20 שניות) היא כשהוופרים לא היו בדלתות, המערכת לא הייתה מכוילת ולא חתוכה נכון. עברו מאז הרבה מאד מים. וגם אז לא ניסית להפריד את הבעיות לחלקים אלא פשוט רצת להשמיע לי את המערכת ברכב שלך...

הא, ואם כבר מדברים על קומדיה .. הנה סאטירה: להשקיע בוופרים של האבוק מוגברים על ידי מגבר לוויתן קלאס D ולשמוע אותם בתוך דלתות של קורולה מקרקשות עד השמיים ללא איטום... וזה עוד כשהרכב לא בתנועה.... :roll:

המערכת אצלי היום נשמעת לא פחות ממדהים, ויעידו על כך כמה וכמה אנשי פורום מבינים שהקשיבו לה במפגש האחרון, אם תרצה.

אני מציע שתבוא תשמע, תראה מה הולך בעיניך ולא על דפי הפורום לפני שאתה מעביר ביקורת הורסת מסוג זה.

לביקורת בונה אני תמיד פתוח, אבל גם היא צריכה לבוא ממקום טוב.

סתם בשביל העניין - עכשיו חזרתי מהרכב. מדדתי - המרחק של הטויטרים מהמקום שאתה ממליץ לשים אותם הוא 3 ס"מ. זה לא מה שישנה את רוחב הבמה בצורה כל כך משמעותית...

גורל -

פח זבל?! קצת הגזמת, אבל על טעם וריח לא נתווכח...

לדעתי יצא יותר יפה ממה שחשבתי שיצא והכדורים משתלבים נחמד מאוד עם הדש, העידו על כך גם אנשים שלא מבינים כלום במערכות לרכב שראו את זה, ואפילו הגימור שלהם נראה טוב יותר במציאות ממה שהוא במצלמה עם פלאש. אבל פסדר, לא נכנס לזה... זה באמת ויכוח מיותר. מה גם שיש מצב שהגימור ישופר עם הוספת המידים...

אליקו -

אתה צודק 100%!!!

בגלל זה אני בוחר להבין לעומק, לחקור ולא לצטט דברים ששמעתי מאחרים כמו תוכי.

פורסם

יקירי לא אמרתי על הרמקולים פח זבל

אמרתי שזה כמו לשים בסביון ספה מפח זבל

זה לא הולם לחלוטין

לדעתי רמת הגימור והאסטטיקה של זה לא מתאימה לרכב,

שצריך לפרגן אני מפרגן וזה קורה לא מעט, בדלתות עשו לך עבודה לא פחות ממעולה

אבל הכדורים הלא מושלמים האלו, עם רמת הצביעה של כיתת אומנות ביסודי

לא בא בטוב ברכב שהוא לא פורד פיאסטה 76

פורסם

טוב,

עידו - מצטער אבל הרמה שירדת אליה עכשיו היא מתחת לכל ביקורת.

אתה! ביקשת! לשמוע! את!!! המערכת שלי!!!!!!

אז השמעתי לך אותה...

לא יכלתי לתת לך שום רפרנס לתוצאה שאתה צריך לכוון אליה חוץ מלהשמיע לך מערכת שהיא כבר מכוונת.

עכשיו - לגבי הטויוטה והקרקושים - אני מראש מצהיר כלפי כל מי שנמצא ברכב שלי שהדלתות לא מבודדות ולא יהיו מבודדות - כי זה רכב ליסינג ואין לי כוונה ואני משלים עם זה.

אם הייתי רוצה לבודד את הדלתות - הייתי מבודד אותן. המערכת ברכב הנ"ל מתוכננת להמשיך איתי הלאה לרכב הבא שאליו היא תוכננה מראש ולא לרכב הנוכחי שבו התקנתי את המערכת מאוחר מידי ולכן אני לא מבודד את הדלתות.

ובנסיעה - זה הרבה פחות גרוע מאשר בעמידה כי דווקא חלק גדול מרעשי הכביש מבטלים את הרזוננס מהדלתות במקום להגביר אותו והטויוטה 2007 לידיעתך היא הקורולה הכי שקטה שאי פעם יוצרה מבין כל הקורולות והיא לא רעה בכלל.

ירדת לפסים אישיים ברמות מעוררות בחילה.

בהצלחה!

וכן - מה זה הבנת מיד שאתה צריך לעשות חורים בדלתות - הייתי צריך לרדוף אחריך לפחות באיזה שלושה ת'רדים של נסיונות בלתי פוסקים להבין שאתה לא יכול לאלתר תיבות, דיפון הוא דק מידי בשביל להיות דופן של תיבה ועוד ועוד.

חבל שאתה לא מנסה לקרוא פעמיים את מה שאני כותב לפני שאתה מגיב פעם אחת.

אתה מוזמן לכתוב מה שאתה רוצה - אני לא אגיב יותר!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קראתי 10 פעמים את מה שכתבת, וניסיתי מאוד לא להרגיש כך - ושים לב איך הגבתי בפעם הראשונה - דיברתי רק לעניין, אבל איך שלא תסובב את זה מה שכתבת ישאר התנשאות מיותרת ולא ביקורת, שגם שלושה סמיילים צוחקים לא יכולים להסתיר.

ובמיוחד לאור העובדה שמעולם לא שמעת או ביקשת לשמוע את המערכת בקונפיגורציה הנוכחית שעליה אנחנו מתדיינים.

ואדי, וחבל שאתה מגיב בצורה רגשית כל כך - כי לא אני זה שירד לפסים אישיים - תקרא שוב את הפוסט שלי - לדבר על המערכת שלך זה ממש לא פסים אישיים (למרות החיבור הרגשי הגדול אליה).

וכן - הנסיונות שלי לחשוב על פתרונות אחריםכדי להמנע מחיתוך הדלת לא מעידים על חוסר הבנה, אלא על נסיון להשאר יצירתי ולא לרוץ לדבר הראשון שנכתב בפורום (אע"פ שבמקרה ההוא הוא נכון, וכך ביצעתי בסופו של דבר).

אדי,

אין לי יכולת להתמודד עם עלבונות מהזן הפולני (יש לי מספיק מזה בבית), אם תרצה להחזיר את הדיון/ת'רד למסלול טכני/רעיוני/יצירתי אני אשמח,

ואם לא - אז כמו שאומרים פה הרבה: העיקר שבעל המערכת מרוצה.

פורסם

אני לא העלבתי אותך - אפילו לא פעם אחת

אני לא התנשאתי עליך - אבל אתה פירשת את זה ככה

הפכת מחמאות להתנשאות והפכת רצון לכוון אותך בעזרת נסיון שתוכל לנתב את הידע שלך לפרקטיקה הנכונה - ככל הנראה כפלצנות.

לשמוע את המערכת שלך לא יצא לי - כי לא הייתי באף מפגש מאז...

הבעיה בהבנת הנקרא כאן היא לא שלי.

Pioneer TS-X150

פורסם

מעניין היה לקבל הודעות פרטיות מחברי פורום מכובדים אחרים שגם כן הופתעו מאופן ההתבטאות שלך אליי.

אז לא, זה לא בעיה בהבנת הנקרא שלי.

פורסם

טוב דיי לריב ילדים, תסגרו את זה בבית על מלחמת חזרת וגפילטע,

מיינדבומב אני באמת מקווה שלא נעלבת, כי זאת לא הכוונה

פשוט רכב חדיש עם עיצוב מודרני, לא מסתדר לי פתאום 2 אשכים על הדש בורד שלו, שצבועים עם צבעי גועש.

• תוכן חדש...