Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:D

אממ הפוליפיל לא יודע למה הוא תורם

אני כן זוכר שראיתי מישהו מפרק AirCirc ושם בתוכם גם פוליפיל והראה את ההבדלים

אני מנסה לחפש את זה עכשיו :)

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אופיר, ה AIRCIRC תוכנן לעבוד ככה, ה MT23 תוכנן לעבוד כמו שהוא נראה, אתה חושב שהוא מודע לכך שיש לו פוליפיל מאחוריו ?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אף פעם לא פירקתי MT23 , אבל לפי התמונות - לא :)

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

אופיר,

אני זוכר שקראתי פעם מאמר של מורל על סיבת השימוש בספרה ומה שאתה מציג לא היתה הסיבה לכך, מעבר לכך, המאמר של מר לינקוויץ לא מזכיר את הספרה ומטרתה.

מצאתי אזכור למה שידוע לי על תרומתה של הספרה לרמקול, חפש מעט אחרי מחצית הדף:

http://www.norh.com/about/tech/index.html

עריכה: אמנם עכשיו אני שם לב שהתיאור באתר בא כדי לגרוע מיתרונות הספרה אל מול הפריזמה(עדו, פרוייקט חדש :-D) שבה הם משתמשים.

פורסם

אם אני לא טועה - מוראל זכו בפרס עיצובי ובפרס על איכות צליל על הסט הראשון שלהם שהשתמש בספרות כאלו.

נדמה לי שזה היה הסט נובה הראשון שלהם שזכה בזה.

יכול להיות שאני טועה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אופיר, ה AIRCIRC תוכנן לעבוד ככה, ה MT23 תוכנן לעבוד כמו שהוא נראה, אתה חושב שהוא מודע לכך שיש לו פוליפיל מאחוריו ?

אני מציע פשוט לשאול אותו,

מדובר באלמנט נבון שדובר עברית :)

פורסם

עריכה :

צביקה , הפתעת אותי.. וודוו??

מדובר פה על פיזיקה פשוטה..

ההפך מוודוו - מדע נטו

גם אתה מפתיע.. אתה יכול להניח שאם הפיזיקה הפשוטה הזו הייתה כ"כ פשוטה וכ"כ אוניברסלית וכ"כ לא ניתנת לפרשנות, לא היה ולו יצרן רמקולים אחד שלא היה מאמץ לחיקו את השיטה הכ"כ מדעית הזו.

copy paste של לינקים וגרפים זה נחמד וזה בסדר גמור. אפשר גם לתת גרפים ולינקים הפוכים. חלק מהדברים, כמו הרבה סיפורי וודו אחרים מבוססים על פיסות מדע, רק פיסות שעברו עיבוד יתר והפכו בעיקר לגימיקים שווקיים. אל מול הוכחה מדעית כזו, תמצא כמעט בהכרח הוכחה מדעית אחרת, אל מול גרף X יימצא גרף Y הסותר אותו, אל מול תיאוריה הגיונית ו"מדעית", תמצא תיאוריה מדעית אחרת הסותרת אותה.

אך ההתדיינות הזו מיותרת בעיניי. איש באמונתו ובפרשנות שלו יחיה. שבעתי מוויכוחי סרק.:lol:

בכל מקרה היוזמה לחשוב על דברים כאלו, לקבל השראה, ולבצע בעצמך דברים - מבורכת בעיניי. ועל כך עידו קבל שוב ח"ח.

ונכון הפיניש היה יכול להיות אולי מהוקצע יותר אבל תמיד תוכל לעשות על זה פלוקינג DIY ב2$ עם אופיר:wink::lol:.

פורסם

מזה בדיוק פחדתי, כמו שכתבתי בהתחלה - שמא השרשור "יתדרדר" לדיון טכני האם diffusion עובד או לא עובד... :-D

צביקה - לא מעט יצרני רמקולים אכן איצמו את זה לחיקם אבל צריך להבין שמדובר על סוג של "רמאות" - ניתן להביא את הצליל הנקי לאוזניים במינימום החזרים גם בשיטות אחרות (כמו waveguides לדוגמא) - וגם דברים כאלה אימצו יצרני רמקולים (בייחוד מוניטוריים).. אגב, לא חושב שנתקלתי בגרפים/הסברים שמוכיחים שצורת כדור/כיפה כbaffle דווקא גורם להחזרים ולמריחת הבמה - אשמח לראות לינק לדבר כזה.

לגבי גימור - יש מצב לפלוקינג אבל זה יחכה להגעת המידים בעתיד + כדורים נוספים.

בכל אופן - חן חן על החיזוקים. מעריך.:mm_yeah:

פורסם

הכל טוב ויפה ואני דווקא מאוד מודע לתופעות שהגלים האחוריים או האונה האחורית יכולים לגרום וזה ממש לא וודו.

כמו שעושים בידוד בדלתות וע"י כך מונעים וויברציות מהרעידות של הרמקול עצמו ומהמהלומה של גלי הקול שיוצאים מצדו האחורי של הרמקול כלפי פח הדלת, כך גם מפחיתים רזוננס ע"י שבירת קווים ישרים של חלל התיבה בה הרמקול נמצא - זה ידוע ומוראל זכו על זה עד כמה שזכור לי לא רק על פרס עיצובי אלא גם על פרס טכני בחדשניות טכנולוגית.

להפך - אני שמח לראות שסוף סוף יש "חלוץ" חדש וצעיר שמתנסה ולא פוחד ללכת נגד ה"עדר".

כל הכבוד על זה - אבל תשים לב שבזמן שאתה שוקד על דבר אחד אתה מאבד דבר אחר כמו למשל - למה כבר לא חיברת את הכדורים האלו בנקודת ההשקה שלהם לקורות במקום לדשבורד? היית מרוויח בכך רוחב במה... חבל שלא עשית זאת.

כמו שאמרתי - בייבי סטפס.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...