Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל שלום לכולם,

חבר שלי רצה לקנות טרקטורון לפני כמה ימים, והוא עדיין לא בן 18 אז הוא לא יכל לעשות העברת בעלות, אז הלכתי איתו והעברנו את הבעלות על שמי, כרגע אם החבר שלי מבצע עברה הקנס מגיע אליי, ואם תופסים אותו עושה משהו לא חוקי עם אותו הטרקטורון באים אליי ואומרים לי שאני כביכול נתנתי לו לסוע על הטרקטורון שלי, הוא אמר לי שאפשר לעשות זכרון דברים וככה אני מתנער מאחריות על הטרקטורון וכל העברות עוברות עליו אוטומאטית, זה נכון ? יש איזה שהיא אפשרות לחתום על חוזה שמנער אותי מאשמה? אם כן מישהו יכול לתת לי קישור לזכרון דברים על טרקטורון? עוד שאלה אמרו לי שצריך לרשום בחוזה מספר שילדה, איך אני בודק את המספר שילדה של הטרקטורון?

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

amp: JBL GTO1004 comp: Morel dotech ovation 6

6X9: morel TEMPO HU: pioneer 4950 SW: Hifonics zeus ZX12D4

פורסם

לפי דעתי לא היית צריך להעביר כלי של מישהו אחר על שמך במיוחד טרקטורון שכל פעם שמניעים אותו זאת עבירה על החוק אני לא כל כך ממליץ לך על העיניין הזה של זכרון דברים, זכרון דברים הוא בעצם חוזה בינך לבין אדם אחר בדרך כלל בנושא של מכירת דבר מה (זה יכול להיות שולחן וזה יכול להיות רכב), בשביל שהוא יהיה קביל בבית משפט במקרה של תביעה של אחד הצדדים זכרון דברים צריך להיחתם בתוך קוטלי בית עסק בעל רישיון עסק תקף ובנוכחות שתי עדים כשגם הם חתומים על החוזה.

מספר שלדה מוטבע עליה בדרך כלל על אחד הצינורות בקידמת הכלי לפני מערכת ההיגוי הקידמית כלומר איזור קידמת המנוע.

פורסם

לא יכולה להיות טעות גדולה יותר בחיים מהטעות שעשית.

במצב הזה, כל עבירה שתיעשה עם הטרקטורון- אתה אשם באופן מיידי!

אין שום בעיה להעביר בעלות על מי שלא הגיע לגיל 18- תבדוק טוב מה היתה מטרתו של ה"חבר" שלך!

לגבי מספר שלדה, לרוב מוטבע על חלקה הקדמי של השלדה -צינור שעולה מתחתית הכלי לכיוון המתלה הקדמי- אתה אמור לראות אותו בקלות מהצד של הכלי,בדרך כלל האיזור צבוע בלבן על מנת להקל את הזיהוי.

בשורה התחתונה, תאסור עליו לרכב על הכלי עד שתעבירו בעלות - אפילו לא לשנייה.

נתי

פורסם

קודם כל מדובר בטעות חמורה ובשותפות לעבירה.

שנית כל, ערוך חוזה ותחתים אותו שהטרקטורון אצלו ולא שהוא קנה אותו ממך אלא שהוא עוד בבעלותך. על החוזה אפשר לכתוב שהוא מאכסן את הטרקטורון אצלו בבית והוא מתחייב כי הוא אצלו ובאחריותו לגביי כל נזק ו\או כל עבירה פלילית הקשורה לטרקטורון.

ולהבא לא עושים דברים כאלו אין לך מושג לאיזה בור אתה יכול ליפול.

פורסם

הסיפור האישי שלי :

פעם היה לי פולריס 350 עקב בעיה במנוע פירקתי אותו ולא היה לי זמן להרכיב אז לקחתי את כל החלקים למוסך מכיוון שגם אצלו לא היו חלקים הדרושים הטרקטורון עמד שם מספר שבועות.

באחד הימים אני מקבל טלפון ממישהו שראה את הטרקטורון במוסך ורוצה לקנות אותו במצבו המפורק היה משא ומתן בטלפון על המחיר ולבסוף סגרנו מחיר והבחור היה לחוץ להגיע ולסגור הכל במיידי , במקרה אני ישבתי ואכלתי צהריים במסעדה והוא הגיע לשם .

עשינו זכרון דברים על מפית המסעדה (אווזי בחוצות המפרץ למתעניינים) וציינתי בזכרון הדברים שבטרקטורון המנוע מפורק במוסך וכל האחריות להוביל אותו לבדוק אותו וכו.. היא על המוכר.

נפרדנו לשלום מבלי לבצע העברת בעלות - באותם ימים נושא העברת הבעלות היה גמיש ולא כמו שזה היום (גם אני לא עשיתי העברת בעלות).

אחרי 4 שנים אני מקבל זימון לחקירה, מסתבר שאת הבחור עצרה המשטרה ומבדיקה שלהם המנוע גנוב לכלי אין טסט כבר שנים כשעצרו אותו הוא טען "ככה קניתי". מיותר לציין שהמפית של אווזי שכנעה את החוקר שהגרסה שלי היא הגרסה האמינה.

פורסם

ה"חבר" הזה הוא באמת חבר ולא סתם איזה אחד, והוא ניסה ללכת לדואר לפני שהוא בא אליי ואמרו לו תבוא עם מישהו בן 18.

אז איך אני מנסח את הזכרון דברים כדי להיתנער מאשמה?

נגיד:

אני טל כהן ת"ז 12345678 מוסר ל"שם בדוי" ת"ז 12345678 את כלי הרכב מספר 00000000, מספר שילדה 000000

ובכך "שם בדוי" אחרי לכל עברה המתבצעת על כלי הרכב הנ"ל והוא הבעלים היחידי של הרכב הנ"ל.

מה אתם אומרים זה מספיק או שצריך להוסיף עוד סעיפים?

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

פורסם

לא הבנת, אהה? אני אנסה לפשט את זה עבורך.

שום ניסוח לא יעזור לך כאן. מבחינה חוקית אתה אחראי על הטרקטורון הזה ואתה הכתובת הראשונה במקרה כלשהוא.

אם אתה סומך על החבר הזה והוא לא סתם אחד, אז אין צורך בזכרון דברים וסביר להניח שהוא לא ינסה לדחוף לך דוחות ובלאגנים מיותרים. אם אתה לא סומך עליו ואתה חושש לקבל דוחות שמיועדים אליו, שום זיכרון דברים לא יעזור לך.

אפשר להעביר בעלות גם לקטין, אז זה צריך להתבצע בנוכחות אחד ההורים ובסניף של משרד הרישוי, לא בדואר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הוא חבר מאוד טוב אבל אם יתפסו אותו נוהג בלי רשיון (יכנס לו הרישיון רק עוד חודש פחות או יותר) אני אוכל אותה, אז אין שום אופציה להתנער מזה חוץ לדווח על גנבה ? (הוא אמר לי למצוא איך להעביר את האשמה עליו בלי שיהיה לו תיק על גניבה אבל בעיקרון אם תופסים אותו עכשיו הוא אומר שהוא לקח לי אותו בלי רשות)

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

פורסם

אם שוטר עוצר אותו בעקבות נהיגה ללא רישיון אז הוא בבעיה. הקנס (ואולי גם ההזמנה למשפט) יגיעו אליו, לא אליך.

מצד שני, אם הוא ניסה להתחמק מהשוטרים והם ראו את מספר הרישוי של הטרקטורון - גם אתה בבעיה. לך תוכיח שבאותה השעה לא אתה נהגת בכלי.

הדרך להעביר אליו את הבעלות פשוטה ועוברת דרך אחד ההורים שלו ומשרד הרישוי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...