Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא רואה שום דבר רע בטיפ אני רואה את זה כתמריץ לשירות טוב יותר. מי מנותני השירות שמבין מרוויח, והגרועים לא נהים מטיפים אצלי.

מה שכן אני פשוט לא מבין את מתן הטיפ לברמן/ית.

כולה מוזגים לך בירה על הדלפק בעלות 20 ש"ח פעולה השווה למילוי מים מהברז במקרה הטוב. ומצפה לקבל טיפ של רבע או אפילו חצי מהעלות , איפה האנשים חיים. אפילו את העודף נותנים בשקלים כדי שיהיה לך יותר קל להיות נדיב. פשוט בושה.

לסיכום: טיפ למי שנותן שירות אמיתי ואיכותי בהחלט כן, טיפ לברמן על מזיגת משקה ממש לא, אלה אם הוא הכין משהו בומבסטי ומדהים שלא מהעולם הזה , אבל זה נדיר בארץ.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה היא לא בטיפים שאנחנו כן נותנים או לא נותנים, הבעיה היא במעסיקים שלא נותנים משכורת עפ"י החוק. את זה אפשר לפתור רק בדרך אחת, הפסקת עבודה גורפת של מלצרים עד שיכול שינוי, כמובן שההסתברות לכך היא נמוכה מאוד - ולכן בעלי העסקים האלה ימשיכו לעשות ככל העולה על רוחם.

בסופו של יום (או ערב), הלקוח משלם גם את המשכורת למלצר וגם את עלות המוצרים, בעל העסק מנסה לדחוף עוד כמה שקלים בדמות "אבטחה" כדי לשדרג למושבים עם עיסוי ב S-CLASS. כל העסק הזה מגעיל.

מה שמגוכח הוא שלנו לא נעים כי לא השארנו טיפ, ולא לבעלים שלא משלם לעובדים שלו וגונב דמי אבטחה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
עכשיו בואו נקשה, טיפ באולם אירועים, כן או לא?

זה דווקא לא קשה, מעגנים את הטיפ (10%) בחוזה ובזאת מסתיים הסיפור.

מי שרוצה להסתבך עם זה, שיהיה לו לבריאות.

טיפים הם עניין תרבותי, יש ארצות שבהן זה יותר או פחות מקובל,

בלי קשר לתל"ג לנפש. בארץ מקובל, אז נותנים.

בכל מה שנוגע למשכורות של המלצרים, ובכן:

א. קיימות עבודות אחרות.

ב. לא נתקלתי בזמן האחרון במעסיקים שלא משלמים משכורת בסיס.

אני נותן בכל פעם שהשירות סביר ומעלה. במילים אחרות,

המלצריות האיומות בירושלים לא קיבלו ממני הרבה בשנה האחרונה.

דמי אבטחה זה שוד לאור יום, כמובן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני למדתי שכל הרעיון בטיפ למלצר באולם ארועים או במלון, לדוגמא, הוא לתת את הטיפ עם ההגעה כדי להינות מאותו שירות מתומרץ (אם יש מילה כזו) לאורך השהייה במקום. לעזור לנותן השירות לתת לך שירות טוב יותר, להנאתך.

אותו הדבר עובד מצויין גם על הבר.

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

הנה דוגמא רעה על מצב הטיפים בארץ:

לפני כשנה הייתי עם כמה חברים בפאב מאוד מוכר בת"א (הוא נמצא בסמטה מול סוכנות של קרסו)

באותו ערב, או חמישי או מוצ"ש (לא זוכר כבר) הפאב היה ריק ואנחנו היינו כמעט היחידים שם, יצאנו עם חשבון של כ600 ש"חל 5-7 אנשים בערך, ועיגלנו את הסכום למעלה בשביל ה"טיפ", באנו כבר לעזוב וביציאה המלצרית קראה לנו ואמרה שאין 10% טיפ בסכום, עברנו איתה על החשבון והיה חסר 10-15 שקלים, אמרנו לה אוקיי, קיבלת 40 ומשהו שקל על הזמנה של 600, לאור העובדה שהפאב ריק, והחוויה נפגעה, אנחנו חושבים שהטיפ הולם.

כאן התערב המנהל שאמר שלדעתו טיפ זה חובה וכו' ורמז שאנחנו לא רצויים באותו מקום יותר אם לא נשלים ל10%, באותו רגע הלכנו ואני אישית מאז, לא חזרתי לשם.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אמרנו לה אוקיי, קיבלת 40 ומשהו שקל על הזמנה של 600, לאור העובדה שהפאב ריק, והחוויה נפגעה, אנחנו חושבים שהטיפ הולם.

כאן התערב המנהל שאמר שלדעתו טיפ זה חובה וכו' ורמז שאנחנו לא רצויים באותו מקום יותר אם לא נשלים ל10%, באותו רגע הלכנו ואני אישית מאז, לא חזרתי לשם.

רגע, בגלל שהפאב ריק והחוויה נפגעה לא השארת טיפ למלצרית?

פורסם

על חשבון של 600 שקל השארתם 40 שקל טיפ? לדעתי זה קמצנות! הייתם 6-7 איש, כל אחד זורק עשרה שקלים ונגמר העיניין.

אני ממש לא בעד טיפים בכל דבר אבל כשאני יושב בבר על כוס בירה שעולה לי 24 שקל לצורך העיניין אני מתבייש לקום מהשולחן ולא להשאיר איזה 20 למלצרית.

ביום שלא יהיה לי כסף לטיפ אני לא אצא לפאב.

אבל אני מניח שכל אחד חי איך שגידלו אותו...

פורסם

דוקא גידלו אותי לא רע.

וכן אני משלם טיפ על שירות. המלצרית מייצגת את הפאב וכשהפאב ריק ואנחנו הלקוח היחיד שלה, שגם לא משגע אותה יותר מדי - אז אני לא רועה סיבה שהיא צריכה לקבל יותר כסף ממה שהיא מרוויחה.

אם הפאב היה עמוס וההזמנות היו מגיעות מהר למרות זאת - היינו משאירים לה גם 100 שקל טיפ, אבל לאור העובדה שהיא לא בדיוק הייתה צריכה "לצאת מגדרה" בשבילנו - אני חושב שגם ה40 שקיבלה הם סכום מספק.

והוחצפה לקרוא ללקוח כי הוא לא השאיר 10% - זה מה שהרגיז אותי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני ממש לא בעד טיפים בכל דבר אבל כשאני יושב בבר על כוס בירה שעולה לי 24 שקל לצורך העיניין אני מתבייש לקום מהשולחן ולא להשאיר איזה 20 למלצרית.

...

על שום מה ולמה ?...

אני לא אומר, לא צריך להשאיר לה טיפ של 2 שקלים ו-40 אגורות אבל להשאיר לה טיפ של כמעט 100% עבור היותה מצטיינת בהגשת כוס בירה ?

במקרה כזה או שהייתי זורק איזה 5 שקלים לטיפ או שאם היא היתה ממש נחמדה הייתי מעגל את החשבון ל-30 שקלים.

אני עובד מאוד קשה למחייתי,לא מרגיש צורך מיוחד לממן גם את הברמנית,אם מקובל עליה לעבוד בלי שכר בתמורה לטיפים על הכיפאק,שתעשה את זה בכיף שלה אבל שלא תבוא בתלונות לכאלה שהשאירו לה "רק" את ה-10% ה"מקובלים".

על הנושא של דמי אבטחה, זה כבר בכלל בדיחה מסוג אחר,בפעם האחרונה שיצא לי לשבת במסעדה וראיתי את החיוב הזה של 2 שקלים לסועד (במקרה זו היתה ארוחה משפחתית והיינו 9 נפשות) ביקשתי להסיר את החיוב מהחשבון.

אותו שומר מסכן שמתייבש בכניסה למסעדה מקבל במקרה הממש טוב איזה 25 שקלים לשעה משמע עושה נניח 5000 שקלים בחודש.

בעל המסעדה עושה על הגב של אותו שומר סכום שיכול גם להיות פי 5 מעלות השומר,רק מהדמי אבטחה שהוא גובה.

כשביקשתי מהמלצרית להוריד את החיוב של השומר היא ברוב חוצפתה\בורותה אמרה לי שזה חלק מהחשבון,אז אמרתי לה שעד שבעל המסעדה לא משתתף איתי בהוצאות השכירות של הדירה שלי,שלא יצפה ממני לממן את ההוצאות שלו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
על חשבון של 600 שקל השארתם 40 שקל טיפ? לדעתי זה קמצנות! הייתם 6-7 איש, כל אחד זורק עשרה שקלים ונגמר העיניין.

ביום שלא יהיה לי כסף לטיפ אני לא אצא לפאב.

אבל אני מניח שכל אחד חי איך שגידלו אותו...

קצת נסחפת גבר לא?

כשאתה קונה 100 גרם גרעיני אבטיח בקיוסק ב5 שקלים אתה גם משאיר 20 לילד ש"מזג" לך גרעינים לשקית? לקופאית בסופר שהעבירה חלב בבר קוד ב5.70ש"ח אתה גם משאיר 20 שקלים טיפ? זאת העבודה שלהם בדיוק כפי שזאת העבודה של המלצרית, על מה יש להשאיר טיפ בגובה כמעט 100%(ולא משנה מה הסכום)?

לזה בדיוק התכוונו אנשים שעניין הטיפים יצא מכל פרופורציה,אם ככה גידלו אותך,ובאמת ככה אתה מתנהג עם כל נותן שירות , אני מאוד מקווה בשבילך שלא תגיע לתוכנית של אלון גל ביום מן הימים:wink:.

יום טוב לכולם.

פורסם

רייסר:

40 ש"ח ל-600 זה 40 ש"ח יותר ממה שהמלצרית הייתה מקבלת מתיירים הולנדים, למשל.

מה היא הייתה עושה במקרה הזה? מזמינה משטרה? לצפות לטיפ זה מקובל,

לדרוש טיפ בקולניות ועוד לערב בזה מנהל משמרת זאת חוצפה בהמית.

הדבר היחיד שיצא לאותו פאב הוא איבוד של 6 לקוחות פוטנציאליים.

זה שווה קצת יותר מ-20 ש"ח.

זאת המגמה לאחרונה (תראו את הממשלה) - לשלם למי שלא מגיע לו, ולקחת ממי שכן מגיע לו את המעט שנשאר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אם השירות טוב, אין מניעה להשאיר טיפ לנותן השירות.

המקומות המקובלים הם מסעדות,בארים , מלונות וכו'.

אבל אין שום בושה לא להשאיר טיפ במידה והשירות לא היה מזהיר.

בכל מקרה בו יצאת לא מרוצה אין מה להתבייש.

שאני משאיר טיפ, אני לא מתחיל לחשוב האם בעל המקום נותן את הטיפ למלצר\ברמן או כל נותן שירות אחר.

אני יוצא מנקודת הנחה שהנותן שירות כן מקבל את זה.

הרי אין לי דרך בתור לקוח לברר את זה.

אם הטיפ מוכנס אוטומטית בתמחור של המנות, זה הרי לא ידוע ללקוח- והאמת זה גם לא מעניין.

אם הסטייק שאני אוכל יעלה 88 ש"ח במקום 80 ש"ח, אני עדיין יאכל אותו.

ובסוף הארוחה אם השירות היה טוב מבחינתי גם אשאיר טיפ בהתאם.

אבל שוב, אין מה להתבייש בלא להשאיר טיפ כאשר יצאתם לא מרוצים.

under construction..

פורסם
הנה דוגמא רעה על מצב הטיפים בארץ:

לפני כשנה הייתי עם כמה חברים בפאב מאוד מוכר בת"א (הוא נמצא בסמטה מול סוכנות של קרסו)

באותו ערב, או חמישי או מוצ"ש (לא זוכר כבר) הפאב היה ריק ואנחנו היינו כמעט היחידים שם, יצאנו עם חשבון של כ600 ש"חל 5-7 אנשים בערך, ועיגלנו את הסכום למעלה בשביל ה"טיפ", באנו כבר לעזוב וביציאה המלצרית קראה לנו ואמרה שאין 10% טיפ בסכום, עברנו איתה על החשבון והיה חסר 10-15 שקלים, אמרנו לה אוקיי, קיבלת 40 ומשהו שקל על הזמנה של 600, לאור העובדה שהפאב ריק, והחוויה נפגעה, אנחנו חושבים שהטיפ הולם.

בהחלט דוגמא רעה .

מצד אחד בליינים שקשה להם להוציא עוד כמה שקלים (3-4) כדי להגיע ל10 אחוז המקובלים.

מצד שני מלצרית ומנהל משמרת שחושבים שחייבים להם משהו .

בהחלט דוגמא שמשקפת של מצב הטיפים בארץ.

אני בדרך כלל משאיר רק במקומות שקשורים למזון ושתיה .

אני בעצמי סטודנט מרוד כך שלפזר טיפים לכל כיוון זה לא ביכולתי, אבל אם אני נתקל בשירות טוב באמת אני מעגל בדרך כלל את החשבון קצת למעלה .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אם הייתי יוצא כל יום סביר להניח שלא הייתי משאיר טיפ כזה אבל אצלי זה פעם ב...

חוץ מזה אם תחשבו טוב מה זה בסך הכל 20 שקל? אני ממש לא רוטשילד והמשכורת שלך,עידן, מכפילה את שלי פי כמה אני בטוח ובכל זאת אני אומר שאם נהנתי, ישבתי עם החברים שלי ועשיתי חיים לזרוק עוד 20 שקל זה לא כזה נורא. הקופסת סיגריות שאתם גומרים ביום או הקפה באוניברסיטה עולה אותו דבר.

אני גם לא חושב שטיפים זה משהו שצריך להשאיר בכל מקום. מתדלק שפותח לי את המשאבה בתדלוק העצמי, מוסך, סופר וכאלה מקומות לדעתי אין מה להשאיר שם טיפ אבל פאבים, שליחים שמביאים לכם את האוכל הביתה ואנשי הובלות שמעבירים דירות כן...

• תוכן חדש...