Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי את הכתבה הזו הלילה - אני מרגיש שאני פשוט לא יודע מה אני יותר:

כועס על התרבות המטומטמת של השארת טיפ לכל נותן שירות שזו עבודתו ?

או

כועס על המעסיקים שקורעים את חבריי הסטודנטים בעבודות ללא מתן דיווח על מיסים ועם תשלום משכורות זעומות ?

או

על העובדים שבחרו בעבודות ללא משכורות מסודרות וחוקיות שמצפים שייתנו להם עוד ועוד טיפים כתחליף למה שבעל הבית שלהם צריך לתת ?

קיראו את הכתבה ותחוו דיעה - אשמח "לשמוע" את דעתכם , יש כאן פוטנציאל לדיון מעניין.

http://finance.walla.co.il/?w=/3/1003533

יום טוב לכולם, :wink:

תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מסתכל על טיפים בתור צדקה, ומהסיבה הזו אני לא נותן "טיפים" למלצרים ושות', יש כאלה שצריכים את זה יותר, ולהם אני כן תורם. אני לא כועס על אף אחד.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

1. מי שנדפק הוא הלקוח של העסק

2. כל זה כנראה גם התחיל מאיזה לקוח רחמן שהתחיל לתת טיפים

שורה תחתונה, זה התחיל בגלל הלקוחות ואם לא ניתן טיפים, לא בטוח שיהיו עובדים באותם המקומות מה שיאלץ את אותם המקומות לשלם משכורת טובה יותר כדי שמישהו יסכים לעבוד שם. עכשיו השאלה היא האם בגלל זה גם המחירים יעלו או לא.

קראתי את הכתבה הזו הלילה - אני מרגיש שאני פשוט לא יודע מה אני יותר:

או

כועס על המעסיקים שקורעים את חבריי הסטודנטים בעבודות ללא מתן דיווח על מיסים ועם תשלום משכורות זעומות ?

או

על העובדים שבחרו בעבודות ללא משכורות מסודרות וחוקיות שמצפים שייתנו להם עוד ועוד טיפים כתחליף למה שבעל הבית שלהם צריך לתת ?

קיראו את הכתבה ותחוו דיעה - אשמח "לשמוע" את דעתכם , יש כאן פוטנציאל לדיון מעניין.

http://finance.walla.co.il/?w=/3/1003533

יום טוב לכולם, :wink:

תומר.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מבחינתי "טיפ" הוא הכרת תודה צנועה על מתן שרות טוב ותו לא.

בגדול,אם מלצר/מתקין כלשהוא/או כל נותן שרות אחר , אשר מספק לי שרות ומבחינתי השרות הוא מעל שרות ממוצע,אני אוהב לתת לבחור/ה הרגשה טובה ונותן לו טיפ שבעיני ראוי.

בכל מקרה,לא בכל מחיר.

פורסם

ואם אנחנו כבר פה ואני הראשון שמגיב שנמצא בצד השני של המתרס (ברמן) אני מעדיף מין הסתם לא לחוות דעה על כמה ולמה (נותן בדר"כ 20-30% תלוי בטיב השירות, אדיבות נותן השירות ועד כמה הייתי/נו קוץ בגרון. אם זאת אני לא אומר שזאת הדרך הנכונה לפעול).

הייתי רוצה שכל אותם "משאירי טיפים" יתנו ל"מקבלי הטיפים" טיפים (:lol:) בדמות עצות איך לרצות אתכם ולקבל יותר טיפים. כדי שכולנו נהייה מרוצים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

האמת שלדעתי כל עניין הטיפים בארץ נעשה עצוב.

ולמה אני מתכוון? מעסיקים רבים מנצלים את עניין הטיפים כדי לשלם משכורת מגוחכת או לא לשלם בכלל לעובדים שלהם.

בניגוד לכתבה, במקומות רבים באירופה מקובל להשאיר טיפ קטנטן רק בשביל להגיד תודה למלצר.

כמובן שאם השירות הוא מעולה לכל הדיעות אין סיבה לא להשאיר טיפ - אבל לא להפוך את זה לחובה כמו שזה היום.

לדעתי זה שמנצלים את העובדים האלה, לא הופך אותי ללשכת הסעד שלהם וגורם לזה שבמקום שהם יתאגדו ויפעלו נגד המעסיק הנצלן (שגם פועל נגד החוק) הם מתמרמרים על לקוחות שלא משאירים טיפ.

(הכותב תבע בעבר מעסיק בעניני משכורת ששולמה רק מטיפים וזכה במשפט)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
במקומות רבים באירופה מקובל להשאיר טיפ קטנטן רק בשביל להגיד תודה למלצר.

במקומות רבים באירופה, מלצרות היא מקצוע לכל דבר, ולא כמו בארץ.

השירות הטוב הוא עניין של גאווה מקצועית, והטיפ מגיע (או לא) בהתאם.

אני פשוט לא יודע מה אני יותר:

או

או

על העובדים שבחרו בעבודות ללא משכורות מסודרות וחוקיות שמצפים שייתנו להם עוד ועוד טיפים כתחליף למה שבעל הבית שלהם צריך לתת ?.

חבל שאתה כועס, הרי בכך אתה רק מעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים.

הרבה יותר קל לאמץ מדיניות אישית בנושא, ושילכו לעזאזל כל האנשים שפירטת לעיל.

פורסם

בגדול,אם מלצר/מתקין כלשהוא/או כל נותן שרות אחר , אשר מספק לי שרות ומבחינתי השרות הוא מעל שרות ממוצע,אני אוהב לתת לבחור/ה הרגשה טובה ונותן לו טיפ שבעיני ראוי.

בכל מקרה,לא בכל מחיר.

ומה אתה עושה כשהעסק מכניס לך את הטיפ בתוך החשבון בלי לשאול אם אתה מעוניין להשאיר בכלל טיפ?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

א.לא נתקלתי בעסק כזה עדיין.

ב.לדעתי זה לא חוקי.

ג. במידה והשרות מצדיק טיפ,שהטיפ ישאר בתוך החשבון ונותן השרות שיילך לבעל הבית,אחד שעובד אצל מעסיק כזה,זאת בעיה שלו, במידה והשרות אינו מצדיק טיפ,אבקש בנימוס את הכסף חזרה,ובמידה ו"זה לא ניתן",כנראה שבעל הבית יפסיד לקוח לא מרוצה,פשוט לא אחזור אליו.

פורסם
א.לא נתקלתי בעסק כזה עדיין.

ב.לדעתי זה לא חוקי.

לצערינו הרב מקומות כאלה קיימים, העניין חוקי ואפילו מעבר לזה, מעוגן בחוק.

חובה על המקום לרשום בתפריט על אפשרות בחירה בין קבלת שירות בתוספת תשלום (שרשומה גם היא) לבין "איסוף עצמי מהדלפק" ללא תשלום. דבר שבתורו נותן לגיטימציה להוסיף כמה שבעל הבית רואה לנכון (לפי מה שכתוב בשורה פה למעלה) לחשבונות של שולחנות.

*יש לציין שמדובר על שולחנות בלבד, שכן אנשים שיושבים על הבר בעצם מבצעים כביכול "איסוף עצמי" ולכן להם אסור להוסיף תוספת שירות לחשבון.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לדעתי האישית,בעל עסק שכזה ,יורה לעצמו ברגל.

מן הסתם רוב הציבור לא רואה בכך מעשה ראוי (אפילו סוג של עבודה בעיניים),ולכן אני לפחות לא יחזור למקום כזה שמרמה אותי בעקיפין און מישרין,אני מאמין שגם אחרים יעשו כך.

פורסם

כול עיניין הטיפים מגוכך, מה אנחנו מדינת עולם שלישי? לפני 20 שנה היה נהוג למה אם לא תשחיל איזה תשר נחמד מתחת לשולחן לא תקבל שרות בכלל.

אודי A4

דימה.

פורסם

עולם שלישי? מה הקשר?? אני מבין שארה"ב בשבילך היא עולם שלישי, אם ככה..

בכל מקרה,לא בכל מחיר.

זה בדיוק מבטא את מה שאני מרגיש.

בגלל זה, אגב, ממש היה לי מוזר בארה"ב - שם כל מי שמפליץ לכיוונך מצפה שתיתן לו טיפ, וזה מגוחך - אבל ככה זה עובד שם.

(כמובן שהיו כאלה שהגיע להם ונתתי להם בחפץ לב ובנדיבות, אבל לא על אלה אני מדבר)

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

משאיר טיפ בדרך כלל מעל 15%, אם מדובר בשירות טוב, אם טוב מאוד, יותר (למשל שלא צריך לחפש את המלצרית כדי להזמין אלא היא נשארת בסביבה, מהירות, ואיך שנראה לי)

בסך הכל שזה מתחלק בין כמה סובבים שכל אחד שם כמה שקלים יותר זה יוצא טיפ שמן מאוד ובכיף!

אם גו(נ)בים על אבטחה מבקש להוריד כדי שהשקלים יגיעו למלצרים

אם מופיע בחשבון טיפ מבקש להוריד אותו מהחשבון ומשאיר טיפ לפי מה שנראה לי כדי שלא יגיע לבעלים במקום למלצר/ית (כן אני יודע שזה דומה אבל אתם מבינים ,אני מאמין, את ההבדל)

בסך הכל אם השרות לא טוב טיפ לא יראו

עכשיו בואו נקשה, טיפ באולם אירועים, כן או לא?

פורסם

מסכים עם מה שמיכאל כתב, אם השירות טוב ולשביעות רצוני אז אני אתן את הטיפ בכיף ואפילו אפנק מעבר ל-10% המקובלים.

כשהשירות נראה ומרגיש כאילו המלצר\ית עושה לי טובה, טיפ ממני היא לא תקבל,תלונה למעסיק שלה זה דווקא כן.

כמה נקודות מעניינות לגבי הנושא של טיפים במזרח:

1.טאיוון\הונג קונג וכו'- בתי מלון וכמעט כל נותני שירות מחייבים טיפ בחשבון,כלומר אפילו אם הזמנת מלון עם ארוחת בוקר (בחדר האוכל) אתה תשלם עבור הארוחה טיפ בגובה 10%.

2.הונג קונג-הטיפ הוא חלק בלתי נפרד מהחשבון,הטיפ משוקלל בחשבון (מגיע סיכום ועליו מתווסף אוטומטית 10%.)

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...