Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

התחלתי לחפש רכב חדש, ומתלבט בין מס' דגמים.

אני מחפש רכב משפחתי, השימוש העיקרי שלו יהיה בתוך העיר עם נסיעות בין עירוניות שמסתכמות בערך בפעם בשבוע (אשדוד-ת"א). 2008-2009 עם דגש על אמינות (טראומות עבר) ונוחות.

לגבי ביצועים- זה לא לגמרי לא חשוב, אבל שוב מדובר ברכב שנוסע בעיקר בעיר אז זה לא הדבר החשוב ביותר.

לאחרונה בדקתי מספר אופציות:

סובארו B3 (ארבע דלתות)- קראתי ביקורות על כך שהביצועים קצת חלשים ומנגד ביקורות שסתרו את זה.

מאזדה 3 - כרגע אופציה מועדפת למרות שבאופן כללי הלאנטיס שברשותי גורמת לי דאגות לגבי המאזדות האחרות.

סוזוקי sx4 - שיותר זולה במעט אבל מראה כללי שלא אהבתי.

אשמח לשמוע ביקורות, יתרונות, חסרונות או הצעות אחרות ובשורה התחתונה במה אתם הייתם בוחרים (לאו דווקא מהדגמים המצויינים לעיל) בתקציב זה (100-100K),

תודה רבה

ושבת שלום.

פורסם

יש ממה לבחור, אם אתה מחפש יפנית אז יאריס, מאזדה 2. ארופאית "פיאסטה" איביזה, או פולו חדשות נראות מבטיח.

לדעתי לא שווה לקחת משפחתומטית באיבזור מינימאלי רק כדי להגדיל את כמות הפח לשקל.

פורסם

ובכל זאת, אנחנו 6 נפשות בבית ככה שלרוב הרכב עם 5 נוסעים (לפחות פעם אחת בבוקר), אז חשוב שיהיה מרווח והסופר מיני לא עונות על זה.

האם יש לכם איזה שהן הערות לגבי האופציות שאני העלתי?

פורסם

לאור הדרישות שהצעת אני ממליץ לך לבדוק את הדייהטסו מאטריה.

זה רכב שדיי נדיר לראות במחוזותינו אבל הוא מאוד מתאים לדרישותיך. הוא משתייך לקטגוריית המיקרוואן ובקצרה אפשר לומר שהוא מציע מרחב פנימי כשל משפחתית ממוצעת (ואף יותר לדעתי) ובמימדים חיצוניים שהם לא הרבה יותר מסופר מיני. בנוסף בארץ הוא מוצע עם מנוע 1.5 חסכוני יחסית ומאוד מתאים לתנועה עירונית.

לעיצוב החיצוני צריך להתרגל (לפי דעתי הוא חביב אך יהיו כאלה שיחשבו אחרת..) ואיכות תא הנוסעים היא לא ברמה של מאזדה 3 ואפילו לא של סובארו B3. אבל מאטריה משומשת משנת 2008 נסחרת סביב 85 אלף שקלים וזה משאיר אותך עם עודף ביד.

מבין האופציות שציינת ה-B3 תהיה הנוחה והמרווחת ביותר. ה-SX4 מציעה מושבים נוחים מאוד ותנוחת נהיגה שונה וגבוהה מהרגיל ועיצוב חיצוני חביב בגרסת ה-5 דלתות (זוועתי בדגמי הסדאן). המאזדה היא הנאה בחבורה לדעתי אבל נוחות הנסיעה שלה בעיר בעייתית והיא גם הכי פחות מרווחת.

אם אתה מעוניין במשפחתיות הקונבנציונליות יותר דע לך שבתוספת קטנה לתקציב תוכל לרכוש מכונית חדשה לחלוטין.

ב-112 אלף שקלים תוכל לרכוש פולקסוואגן ג'טה מנג'ר עם מנוע 1.6 ליטר ועם תיבת ה-DSG המעולה שסוחטת מהמנוע העייף משהו ביצועים טובים ומתגמלת בצריכת דלק נמוכה. היא אמנם מיועדת לציי רכב ולכן האיבזור הוא בסיסי למדי אך תא הנוסעים שלה איכותי מאוד ונעים לשהייה והמושב האחורי מרווח מהמאזדה 3 למשל. שאר המשפחתיות החדשות יקרות יותר אך מדובר בפער של כמה אלפי שקלים ואם ידך משגת אולי עדיף לרכוש רכב חדש.

בהצלחה ושבת שלום!

פורסם
2008-2009 עם דגש על אמינות (טראומות עבר) ונוחות.

כבעלים של מאזדה 3 כבר יותר מארבע שנים, אני יכול לומר לך שבעיות אמינות לא היו.

הרכב ביקר במוסך רק פעם בכל שנה לטיפול תקופתי.

לגבי נוחות, לטעמי הרכב נוח מאוד, אם כי רבים כאן בפורום טוענים אחרת.

• תוכן חדש...