Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

נתקלתי במספר בעיות עם הרכב שלי אודה אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות.

1. כשאני מעביר להילוך שלישי ועוזב את הקלאץ' בעדינות(כמו שאני אמור לעשות) לפעמים אני שומע צליל של חריקה, דומה לחריקה של ברקס. לעומת זאת כשאני "זורק" אותו אין את הצליל הזה. חוץ מזה ההילוכים עובדים בסדר חוץ מהרוורס שלפעמים נתקע ולא נכנס עד הסוף.

2. שכחתי היום לכבות את האורות לכמה שעות כשיצאתי מהרכב. המצבר התרוקן ולא יכולתי להניע את הרכב. בעזרת קבלים ומצבר נוסף התנעתי את הרכב ועכשיו הכל בסדר. האם אני צריך להחליף מצבר? או שאני יכול להמשיך לנסוע עם הקיים (שהוא באוטו בסביבות השנה וחצי)?

3. עשיתי לפני שבועיים כיוון קרבורטור כי האוטו אכל 1:9, והופיע בעיה נוספת.. כשהאוטו על ניוטרל הטורים או שגבוהים מדיי ואני צריך להקפיץ את הגז כדי להוריד אותם. או שנמוכים מדיי עד שהאוטו רועד. מה עליי לעשות?

תודה למגיבים

פורסם

שלום רב וברוך בואך לפורום !

1- לעולם אל תזרוק את דוושת המצמד, עזוב את הדוושה בעדינות, לא ניתן דרך מסך המחשב לרתר רעשים, םנה למוסך לשם כך.

2- ברוב המקרים כוון קרבורטור רק לשם הורדת תצרוכת הדלק, גורם למצב הפוך תצרוכת הדלק עולה, סלד סרק לא יציב, גבוה או נמוך מדי, הרכב כבה ברמזור בעת עצירה, או מתקשה להתכבות בעת סגירת מתג ההצתה.

מסקנה, קרבורטור יש לפרק לגורמים, לנקות, להחליף קיט שיפוץ, לכוון קרבורטור ולתאם מנוע, התוצאה המקווה מתקבלת בוודאות אין קצורי דרך !

מה תצרוכת הדלק לאחר הכוון האם בדקת באם חל שיפור, או הנחת שבאם כוונת הרכב יתחיל לנסוע על גלי אוויר ולא על דלק?!

3- אין צורך להחליף מצבר, אך יש לדאוג לכך שנזם התראת אורות דולקים, יתפקד ויזכיר לך לכבות אורות בצאתך מהרכב, או לגשת לחשמלאי שידאג לכך שמתג האורות יפעיל את האורות רק שמתג ההצתה פתוח.

בדרך כלל, לאחר שימוש בכבלי התנעה, ולאחר נסיעה בת רבע שעה עד חצי שעה רצופה, ברכב בעל טעינה טובה , המצבר יחזור ויתפקד היטב.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

קודם כל תודה רבה על התגובה המפורטת.

דבר נוסף, את הקרבורטור הוא(המכונאי רכב) כיוון על סמך פליטת פחמן דו חמצני מהאגזוז שאותה הוא הוריד מ-15% ל-3%. לפי זה הדלק אמור להיות מנוצל בצורה יעילה יותר ממה שהבנתי. ואכן חל שיפור בצריכת הדלק כ-1:13, וטיפה בביצועים של הרכב בזמן נסיע. אבל הופיעו הבעיות שפירטתי... בזמן הטיפול שאלתי אותו האם יש צורך לפרק ולנקות את הקרבורטור(כי בחצי שנה שהרכב אצלי לא עשיתי את הטיפול הזה עדיין). הוא אמר שאין צורך..

האם הוא עשה טיפול לא מקצועי בקרבורטור? או שצריך להפנות את תשומת הלב למנוע עכשיו?

פורסם

שלום רב !

לא אמרתי שהוא עשה טיפול לא מקצועי, אלא שיש להפנות את תשומת ליבו לכך, שחלו תופעות לוואי , בעקבות הכוון, ולמרות נכוון המקצועי העזרת מכשיר 4 גזים, לא מהנמנע שתזדקק בסופו של דבר לטפל בקרבורטור באופן מקצועי מלא, קרי ,פירוק הקרבורטור לגורמים, ניקוי שיפוץ וכוון הקרבורטור, שיעשה פלאים לביצועי הרכב.

בשרייד ידני תצרוכת הדלק אמורה להיות נמוכה יותר.

גילוי נאות: כותב תגובה זו הוא בעל מכון לשיפוץ קרבורטורים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...