Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא טויוטה יאריס TS 2004

מערכת דלק,מנוע,מערכת קירור,מערכת הצתה - צריכת שמן,רעשים במנוע+גלגלת ואביזרים, רצועה פגומה, סיבובי מנוע לא יציבים, לתאם מנוע, לנקות מערכת קירור.

(הרכב חייב לעבור טיפול דחוף אחרי 7K ק"מ ללא טיפול 15K, הרעשים זה הכסת"ח הרגיל, מה לגבי צריכת שמן?)

סרן קדמי ומערכת היגוי- לתקן זוויות היגוי

שלדה ומרכב, ליקויים בעלי משמעות נמוכה, ליקויים בעלי משמעות שולית- מעיכות בקורות תחתית, מעיכות סף ימין/שמאל, פגיעות פח ופגמים בצבע, תומך מכסה מנוע פגום.

מערכת בלמים (ללא פירוק)- רעידות בבלימה, לפרק גלגלים לבדיקה.

(אולי צלחות קדמיות לחריטה, זה אני אדע אחרי פירוק)

צמיגים- צמיגים אחוריים פגומים, רעידה בצמיגים.

(הצמיגים האחוריים גמורים ויבשים, חייב צמיגים חדשים, מה המחיר לצמיג סביר למידות של היאריס TS?)

העברת כח - מצמד מפריד גבוה מבלאי, מצמד קשה, רעש מתיבת הילוכים, חריקות בשילוב הילוכים.

(מנסיעה ברכב הקלאץ' קצת קשה, אבל הוא מפריד ולא מחליק, החריקות הן טורדניות בשילוב רוורס בלבד! מה אפשר/צריך לעשות בנידון?)

הערות כלליות- מאוורר פנימי של המזגן רועש.

(במצב איוורור 4 בלבד המאוורר רועש מאוד, הבודק אומר שאולי מדובר בלכלוך, צריך לפרק ולבדוק, באיורור דרגה 3 ומטה אין רעש חזק)

בדיקת מנוע-

קומפרסיה:

26.9 , 25.9 , 29.0 , 25.9

ההפרשים עומדים בתקן.

פליטת גזים (4 גזים) תקינה.

(נראה תקין לחלוטין, מנוע לא מזייף ועובד טוב)

________________________________________________________________________________

באדום רשמתי את התרשמותי.

שאר הדברים שלא מופיעים (מערכת פליטה, קפיצים, מערכת תאורה ומחוונים) תקין.

הרכב לפני טסט שאמור להתקיים עד סוף דצמבר (חייב החלפת זוג צמיגים כאמור).

הרכב לא ביצע טיפול 120K והוא עומד כעת על 127K! נדרש טיפול הכולל החלפת רצועת אביזרים+מצתים+שמן והמסננים הרגילים+בדיקת ברקסים קדמיים+החלפת מי קירור (ע"פ דרישת היצרן).

*לרכב יש מכות קלות בפח האופייניות לחניות בכבישים בישראל.

*גלגל הגה דהוי, ידית הילוכים דהוייה.

*במוסך מעריכים את עלות הטיפול הקרוב שיעשה באיחור בכ-1800 ש"ח כולל הכל (הערכה בלבד!) .

*ברכב הוחלף מנוע להרמת שמשה קדמית (צד אחד) במסגרת האחריות אחרי 36K ק"מ.

בנוסף רשום באותו טיפול:

"מקורי @ מנגנון הרמת ש" (ציטוט מהמקור)

"מקורי @ מנגנון הרמת שמש" (ציטוט מהמקור)

כנראה שההשלמה למילה היא שמשה, אני מאמין שאלו חלקים נוספים שמצטרפים למנוע השמשה.

בגדול מבפנים הדשבורד נראה שלם ותקין.

היסטוריית טיפולים לא מושלמת כי הרכב טופל עד 44K במורשה (טיפול 45K נעשה במורשה, זה הטיפול האחרון בהיסטוריה של מוסכי טויוטה) א"כ נגמרה האחריות והרכב טופל במוסך לא מורשה.

יש חתימות בספר הרכב לפי הזמנים הנדרשים עד 120K ק"מ לא כולל.

בפירוט הדף מהמורשה מופיע פלאשינג מנוע ורחיצת מנוע (בטיפול 45K) לא מבין למה עשו פלאשינג?!?

סה"כ, מהי דעתכם?

תודה.

פורסם

צריכת שמן בלי לפרט על בלאי כל שהו מעיד על כסתח של מכון בדיקה

כל השאר לטיפול, מציע לבדוק במוסך מורשה את הקלאץ, ונסיעה טובה :)

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

טוב לשמוע! (לגבי צריכת השמן, לא הייתי בטוח אם זה כסת"ח אבל שאני חושב על זה גם לא נאמר כלום מעבר)

קלאץ' זה בסביבות 800 ש"ח במורשה.

תודה.

פורסם

הבדיקה בסדר גמור לדעתי.

הייתי מוריד כ2000-2500 ש"ח על נושא הטיפול והקלאץ' יחד ולוקח את הרכב.

עם זאת - לא אהבתי את העניין שהרכב סבל מהזנחה, כמה זמן וכסף כבר יכול לצרוך טיפול שגרתי? איך אפשר לפספס כמעט מרווח טיפולים שלם?

במידה והרכב נרכש ,הייתי מפנק אותו ברביעייה צמיגים טריים ככה בשביל הסיפתח.

לאחר מכן יישור קו מקיף (על פי הבדיקה בין היתר כנראה אתה צריך שם להחליף רצועת אביזרים בלוייה כי לרכב אין רצועת טיימינג ורשום בבדיקה רצועה פגומה)

ולבסוף קוסמטיקה אם נשאר תקציב ( גלגל הגה וידית הילוכים)

לא הייתי ממהר להחליף קלאץ' אם לא מרגישים בעיה מהותית אבל כן בודק את העניין במוסך מורשה ורואה מה ההמלצה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

עם זאת - לא אהבתי את העניין שהרכב סבל מהזנחה, כמה זמן וכסף כבר יכול לצרוך טיפול שגרתי? איך אפשר לפספס כמעט מרווח טיפולים שלם?

במידה והרכב נרכש ,הייתי מפנק אותו ברביעייה צמיגים טריים ככה בשביל הסיפתח.

לאחר מכן יישור קו מקיף (על פי הבדיקה בין היתר כנראה אתה צריך שם להחליף רצועת אביזרים בלוייה כי לרכב אין רצועת טיימינג ורשום בבדיקה רצועה פגומה)

ולבסוף קוסמטיקה אם נשאר תקציב ( גלגל הגה וידית הילוכים)

לא הייתי ממהר להחליף קלאץ' אם לא מרגישים בעיה מהותית אבל כן בודק את העניין במוסך מורשה ורואה מה ההמלצה.

המוכר הודה שהוא לא עשה טיפול מתוך עצלנות וידיעה שהאוטו למכירה והקונה כבר יעשה.

זאת בהחלט מחשבה שגויה.

אבל אתה יודע, זאת טויוטה ולא משהו אחר לשמחתי והרכב יקבל טיפול הולם מיד עם הקנייה (אם תתבצע).

הצמיגים מקדימה חדשים מפירמה טובה ומוכרת ובאחוריים אני אשים כנראה את הטויו T1R.

רצועת אביזירים תוחלף בטיפול.

תודה,

יש עוד רשמים?

פורסם

יאריס TS זה רכב שקשה מאוד למצוא כמותו למכירה, בטוח שלא במצב תאונתי (ללא תאונות) כמו הנ"ל לכן לא כדאי לוותר כ"כ מהר.

בהנחה שהוא כ6 שנים על הכביש , ממוצע של 21K בשנה זה קרוב לממוצע המקובל.

[אני אישית הייתי פוסל אותו בגלל הק"מ ולא הולך לראות, אבל אני בן אדם קצת שרוט בקטע הזה. (לא קונה ק"מ תלת ספרתי, לא משנה של איזה שנתון)]

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
האוטו נסע הרבה מאוד ביחס ל - 2004

נסה למצוא מכונית עם קילומטר'ז נמוך יותר

זה לא מאזדה 3, הרכב די נדיר, לא פוסלים יאריס TS על כל שטות.

לדעתי? תתחדש!

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

הרכב עלה בדצמבר לכביש, זה אומר בוודאות שזה בשנת 03 ולא 04 נכון?

ב-5 שנים שאני עם ה-306 עשיתי 45000 ק"מ, אז אני בטוח שהק"מ יתאזן מהר מאוד.

תתחדש!

אם נסגור על מחיר הקניה לשביעות רצון של 2 הצדדים.

אז תודה :-P

אשמח לשמוע עוד חו"ד על החריקות בשילוב הילוך אחורי ועל פלאשינג שנעשה למנוע בתחילת הדרך (לי נאמר שזה טיפול ידוע של מוסך טויוטה אחרי X ק"מ ראשונים שהרכב עובר, אני לא נתקלתי בזה מעולם, לא במאזדה ולא במיצובישי לפחות).

פורסם

השינוי בוצע בסוף שנת הדגם 2008 אשר התארכה מחודש מאי 2007 ועד דצמבר 2008 ולכן קיים בדגמי 2008 סעיף נוסף במחירון לוי יצחק של חודש ושנה של העלייה לכביש, כדי שרכב שעלה במאי 07 לא יימכר באותו מחיר כמו רכב צעיר ממנו בשנה וחצי שנמכר בדצמבר 2008.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
הרכב עלה בדצמבר לכביש, זה אומר בוודאות שזה בשנת 03 ולא 04 נכון?

99% שהוא עלה על הכביש בדצמבר 2003.

1% שהוא עלה על הכביש בדצמבר 2004.

לפעמים המכוניות נתקעות אצל יבואן מכל מיני סיבות, ולא מצליחים למכור את כל המלאי לפני סיום שנת הדגם.

במכונית לא נפוצות, המצב הזה שכיח יותר.

בדוק "תאריך רישום" ברישיון הרכב, זה תאריך עליה לכביש בפועל.

פורסם

אגב, ממליץ לבצע בדיקת שיעבודים דרך אתר משרד המשפטים . 27 ש"ח אתה מקבל את התוצאה תוך שעות בודדות.

חסך לכמה אנשים שאני מכיר הרבה עוגמת נפש פוטנציאלית כשהתברר שהם עמדו לפני רכישת רכב משועבד (לא תמיד בדואר נמנעת העברת בעלות במקרה כזה)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, אין זכר ברישיון לשעבוד כלשהו.

גם המוכר (נראה אמין מאוד) אומר שאין ולא היה שום דבר על הרכב.

אני כמעט בטוח שהרכב מ-03 אבל בכל מקרה זה לא רלוונטי כמו הרישום של השנתון.

• תוכן חדש...