Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה קורה לי כשאני נוסע בכביש מהיר בין 80 ל 110 על הילוך רביעי,

לפתע הגיר (אוטומט) מוריד הילוך בלי קשר (ללא לחיצה או הרפייה מהדוושה).

ולאחר מס' רגעים הוא שוב חוזר להילוך רביעי.

זה קורה במיוחד בעליות קלות. וזה קורה רק לפעמים.

על מה יכולים להעיד הסימפטומים?

תודה לכולם!

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה העניין שזה לא קורה רק בעליות, אלא גם במישור (אני מכיר את הרכב, ויודע מה זה קיק דאון בעליות), לפעמים קורה שיש החלפה בין שלישי לרביעי בתוך כמה שניות

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

התעסקת לאחורנה הרבה עם המצערת, אולי כדאי שתבדוק את כוון כבל הקיקדאון (או חיישן מצב מצערת, אם מדובר בגיר מפוקד מחשב)?

פורסם

ראשית תודה על התשובה העניינית

איני מכיר את כבל הקיק דאון וכיוונו, איך ניתן לבדוק?

לגבי החיישן מצב מצערת (TPS), המוסכניק במוסך מורשה ברמת החייל טיפל לי באוטו (תיקון פלאנץ' מים + החלפת שמן מנוע ופילטר)

כשיצאתי מהמוסך הטורים היו נמוכים מהרגיל, חזרתי אליו - נסיון הרמת טורים ע"י בורג מצערת לא הצליח.

הפיתרון - הוא משך מעט את כבל המצערת (ע"י בורג משושה קטן).

דניאל - האם משיכת הכבל יכול להשפיע על פיקוד הגיר או הקיק דאון? (הגיון בראש שלי אומר שכל משיכה של הכבל משפיעה על ההתנגדות בTPS)

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

במקרים דומים ראיתי בפורום שהבעייה הצביעה על דסקיות שחוקות , האם זו אופצייה גם במקרה שלי, או שתחילה יש לשלול את האפשרות של קיק דאון?

כי מה שמוזר לי שזה קורה רק לפעמים, ז"א שיש מצב שבנסיעה אחת זה בכלל לא קורה ובנסיעה אחרת כן.

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

ראשית בדוק מפלס נוזל ATF ואת צבעו/ ריחו. אם תקין, את כבל הקיקדאון יש לכוון לפי ספרות מקצועית.

אם יש כבל קיקדאון לרכב, חיישן מצב מצערת לא רוולנטי לבעיה זו.

האם יש לחצן OD OFF על ידית ההילוכים?

פורסם

נוזל גיר לא חסר (צבעו אדום), לחצן O/D אינו מופעל.

איך ניתן לדעת האם יש כבל קיקדאון?

וכן האם כדאי כבר עכשיו להכנס למכון גירים או שמוקדם מידי וצריך לשלול דברים אחרים?

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

יש לך כבל קיקדאון וזה אומר שסביר להניח שמדובר בגיר מכאני:

attachment.php?attachmentid=160127&d=1244804920

יחד עם זאת אתה מציין שיש לך לחצן OD וזה מעיד שבתיבה מותקן סולנואיד לשילוב ההילוך הרביעי ולכן זה הכוון החדש לתקלה.

נסה להגיע אל צמת החשמל בכניסה לתיבה ובדוק האם החיבורים תקינים, לא קרועים, בלויים או חשופים. תעקוב אחר תוואי החווט בין הסולונאיד בתיבה עד לידית ההילוכים, אם תוכל להשיג שרטוט חשמלי זה יקל עליך את העבודה.

אם הכל תקין אזי התקלה היא בסלונואיד עצמו או בבלוק השסתומים בתיבה (מוח הידראולי).

פורסם

מסתבר שטעיתי בקשר לכמות הנוזל בגיר,:oops: מאחר שנוכחתי לדעת שבודקים את הנוזל כשהרכב מונע, ואז ראיתי שהמדיד מורה מתחת למינימום (במצב קר), וכשהרכב כבוי זה מגיע כמעט למקסימום.

הוסיפו במוסך קצת נוזל (דרך המדיד).

אמנם לא עשיתי נסיעת מבחן בינערונית, אבל אולי יתכן שזו הסיבה לחוסר לחץ - שגרם להורדת הילוך .

כמו כן העברת ההילוכים כרגע יותר חלקה (לא בועט במעבר לשני)

לגבי הקיק דאון הבלתי רצוי: שוב, איני יודע אם חוסר השמן זו הסיבה לבעיה - אבדוק ואעדכן!

(וסליחה על ההטעיה, במיוחד מדניאל).

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

אז יצא לי לעשות נסיעת מבחן (נסעתי שבת לירושלים), ונחשו מה? עדיין אותה בעייה:cry:

רק שפעם הייתי קשוב למנוע והגיר גם בהתאם לתנאי הדרך ואלו העובדות ששמתי לב אליהם:

1. כשהגיר נכנס להילוך רביעי בשניות הראשונות יש רעש של קרקור מכיון המנוע (או הגיר?). ואם מדובר בנסיעה עם עומס, מיד אחרי הקרקור הגיר יורד לשלישי.

2. לאחר נסיעה עם עומס מנוע (עליה, אפי' קלה) הגיר מתחיל להשתגע ולהוריד לשלישי. (וזה לא הקיקדאון שקורה בעת לחיצה על המצערת, זה קורה גם אם אח"כ אני נוסע במישור, וגם אם הרגל לא מגבירה לחץ על המצערת)

3. לאחר מס' דקות בסופו של דבר הגיר נתקע בהילוך שלישי (מוריד הילוכים, אבל לא עולה לרביעי). והילוך רביעי משתחרר רק עם כיבוי והדלקה של הרכב.

4. באופן כללי האוטו לא סוחב בעליות אא"כ אני בהילוך נמוך ובטורים גבוהים.

לדניאל, האם לדעתך בהתאם לממצאים יש קשר לכבל קיק, כי קשה לי להאמין, כמו כן בדקתי את צמת החוטים מהגיר לקיר אש, ולא נראה שיש בעיה.

לגבי האפשרות של תקלה בסולנואיד, האם זה יתכן מאחר ובנסיעות קצרות (גם בינערוני) ובמיוחד במישור אין שום בעיה.

עלו בדעתי שני אפשרויות שונות לכיוון הבעייה:

או התחממות של הגיר בעומס שיכול לגרום לתופעה.

או שהבעיה בכלל במנוע שבכניסה להילוך רביעי מאבד מומנט (מסיבה שאינני יודע) והגיר מחזיר הילוך.

אשמח לשמוע את דעת המומחים (לפני שאני רץ למכון גירים או מוסכים בלי כיוון לבעיה).

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

קשה להתייחס מקצועית בשלב זה מבלי לבצע נסיעת מבחן ולהרגיש את התופעה. להערכתי מדובר בכשל פנימי בבלוק השסתומים של התיבה.

גש למכון שיפוץ תיבות אוטו'.

• תוכן חדש...