Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום בזמן נסיעה פתאום שמתי לב שהמחוג של חום המנוע נוסק למעלה, בדר"כ המחוג עומד יציב על קו האמצע ולא זז משם (חוץ מפעמיים בעבר שהיא התחממה לי כי היה לי קרע בצינור וכל נוזל הקרור יצא). זה קרה בזמן עמידה, המחוג התקרב לרבע האחרון ואני חיפשתי כבר איפה לעצור בצד, ואז כשהתחלתי לנסוע שמתי לב שהוא פתאום מתחיל לרדת... והוא ירד בחזרה עד המקום הקבוע שלו באמצע. אח"כ היא שוב התחממה קצת, ואז שוב המחוג ירד - וככה זה המשיך עד סוף הנסיעה (10 דקות).

אני כמובן אבדוק את רמת נוזל הקירור ברדיאטור כשהיא תתקרר, האם למישהו יש מושג מה יכולה להיות הבעיה? אולי קשור למאוורר?

לאחרונה היו לי גם נפילות חשמל, כתבתי על זה כאן, זה קרה רק 3 פעמים כשהמזגן פעל - כל 2 דקות כשהמדחס (או המאוורר?) נכנס לפעולה נפל החשמל ברכב לשניה ומיד עלה בחזרה. זה לא קרה לי בשבועיים האחרונים כי לא הפעלתי את המזגן. האם זה יכול להיות קשור?

פורסם

טוב בדקתי עכשיו נוזל קרור ואין בכלל - לא ברדיאטור ולא במיכל עיבוי.

זה מסביר את ההתחממות, כנראה יש נזילה (אבל זה לא מסביר את ההתקררות - מוזר!)

הזמנתי גרר :?

פורסם
טוב בדקתי עכשיו נוזל קרור ואין בכלל - לא ברדיאטור ולא במיכל עיבוי.

זה מסביר את ההתחממות, כנראה יש נזילה (אבל זה לא מסביר את ההתקררות - מוזר!)

הזמנתי גרר :?

זה לא מוזר כאשר חסר נוזל קירור והנוזל לא מחמם את חיישן החום זה נראה שהמנוע קר אך בעצם המנוע חם .

כשמגיע לסרוגין נוזל קירור לחיישן החום הוא מראה שאכן המנוע חם .

טפל בנזילה ובדוק.

פורסם

טוב דיברתי עכשיו עם המוסך, והתקלה הזו ממשיכה להיות מוזרה...

הם אומרים שהם מילאו מים ולא קיימת נזילה משום מקום. הוא נסע קצת עם הרכב והוא לא התחמם, עכשיו הם מחכים שיתקרר קצת כדי לעשות בדיקות נוספות + בדיקה בלחץ. בדקו טוב את כל הצינורות ואת משאבת המים, הכל נראה תקין - על פניו הם לא מוצאים בעיה.

שאלתי אם זה אולי רדיאטור סתום, הוא אמר שיכול להיות אבל במקרה של רדיאטור סתום הרכב מתחמם מהר וכאן זה לא קרה. הוא אמר שימשיך את הבדיקות שתכנן ואם הכל ייצא תקין הוא יפנה אותי למכון רדיאטורים.

אני לא מבין את זה.... לפני שבוע היו ברכב מים, עכשיו אין כלום. לאן הם נעלמו אם אין נזילה ?!? המוסכניק אמר שאולי הרכב בתחמם ופלט את המים דרך הצינורות (???) למישהו יש מושג מה יכולה להיות הבעיה?

אוף אני מעדיף לדעת ולשלם אפילו הרבה על תיקון, מאשר להישאר עם אי ודאות ועם תקלה ברכב.

פורסם

שלום רב !

על המוסך, לבצע בדיקת לחץ למערכת הקירור, על מנת לוודא, נזילות מים שלא מתגלות בעין, אך מתגלות רק בהחדרת לחץ למערכת הקירור.

בנוסף מומלץ לבצע בדיקת לחץ הפוך, בו ניתן לגלות באם קיימת חדירת קומפרסיה למערכת הקירור, מה שעלול לגרום לחדירת מי קירור לתא השריפה, להפיכתם לאדים, ולפליטתם דרך צינור הפליטה החוצה.

האם הרכב פלט עשן לבן לאחרונה?

מה שבטוח שקיים איבוד מים במערכת, והזנחה ואי טיפול מתאים לפתרון הבעיה, יגרום להחמרתה, ולבסוף להחלפת מנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה תודה על התשובה

המוסך עשה את שתי בדיקות הלחץ שציינת ולא נמצאה בעיה. הם לקחו את האוטו לסיבוב והשאירו אותו מונע, ולא היתה התחממות וגם לא איבוד מים. המוסכניק אמר לי שהוא לא מצא שום בעיה שיכולה לגרום לאיבוד מים (הוא גם לא חייב אותי בכלל).

הוא אמר שיכול להיות שהרדיאטור סתום ואז הוא מוציא מים דרך צינור כלשהו, אבל אם זה המצב הרכב היה אמור להתחמם בבדיקה שלו.

הוא הציע לי להמשיך לנסוע עוד כמה ימים, ואם המצב יקרה בשנית לגרור את הרכב למכון רדיאטורים.

למישהו יש איזשהו מושג מה יכולה להיות הבעיה??

פורסם

איבוד המים יכול להיות תופעה משנית של ההתחממות. כאשר יש התחמות מים נעלמים.

לפי התיאור שלך נשמע שהמאוורר לא נכנס לפעולה (או שאחת המהירויות לא נכנסת לפעולה אם יש) ולכן הרכב התחמם. כשהתחלת לנסוע זרימת האוויר הורידה את הטמפ'.

לדעתי מלא נוזל קירור והמשיך לעקוב אחר פעולת המאוורר ומתי מתחמם הרכב (אם רק בעמידה). יכול להיות שיש בעיה ביוניט מאוורר או באיזה חיבור חשמל.

• תוכן חדש...