Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוח אי עצירה בעצור,בדואר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יכול להיות שעל אי עצירה בעצור בא דוח בדואר לבית?

יש מצלמות שמצלמות באי עצירה?

פשוט הדוח הגיע לכתובת שאני לא נמצא בה,ככה שאני לא יודע הרבה פרטים חוץ מזה שכתוב שם אי עצירה בעצור.

פורסם

מצלמות שמצלמות עצור אין.

מה שכן יש זה שוטר שראה את הרכב לא מציית לתמרור, מסיבותיו הוא לא עצר את הרכב או כן עצר ורק רשם את הפרטים של הנהג ומכיוון שלא היה ברשותו פנקס דוחות, רשם זאת בדוח פנימי שהועבר לשכתוב ביחידת התנועה ונשלח משם לנהג.

כמו כן, יכול להיות שזוהי תלונת אזרח או של נאמן תנועה.

תסרוק את הדו"ח ותעלה אותו לכאן וננסה לראות מה הנסיבות.

פורסם

אני ישאל כאן שאלה ברשותכם:

אני נוהג כל יום, עושה כ-3 וחצי אלף ק"מ ביום ויש לי שנתיים רשיון. כאשר יש צומת עם עצור, אני לא עוצר לפני הקו אלא בקו הצומת(בתנאי שמעבר החציה פנוי כמובן).

האם זה בסדר מבחינת שוטר? כי אני יודע שלפי התיאוריה חייב לעצור לפני הקו, אבל במעשי כולם עוצרים בקו הצומת, ומי שדווקא בוחר לעצור לפני הקו יוצר מצב של כמעט תאונה כי הנהגים לא מצפים שמישהו יעצור בדרך כזה.

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

הקו נועד כדי שיעצרו לפניו, היו כבר דיונים בפורום על אנשים שקיבלו דו"חות בדיוק במצב כזה. מצב של "כמעט תאונה" יכול להווצר במקרה כזה רק אם מי שנמצא מאחורי הרכב העוצר לא שומר מרחק.

למעשה אחת מההודעות בנושאים הדומים למטה מדברת על עצירה שלא לפני הקו.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

KIKI666

3 וחצי אלף זה מאילת עד הצפון 5 פעמים בערך, כמות השעות ביום לא תספיק לכך, ממליץ לך לעשות חישוב מחדש של הק"מ שלך בכל יום :-).

בקשר לנושא, הינך יכול לערער על הדו"ח כמובן, זה יגרר למשפט, שבו השוטר ייאלץ להופיע, או המתנדב, או נאמן תנועה וכו'.

אך דע לך, שגם נאמני תנועה, שוטר ומתנדב, רשאים לרשום את מספר הרכב, סוג העבירה, למלא דו"ח לאחר מכן, ייבדקו האם הדו"ח קביל, באם כן והשוטר או מתנדב או נאמן תנועה חותם עליו (מן הסתם כולם יודעים שבערעור ייאלצו להגיע למשפט ובלאגן, אז סתם לא עושים דברים שכאלו) והדו"ח או הדיווח נבדק ומקבל אישור, הוא קביל.

כל זאת ללא עצירת הנהג כלל וכלל. מתוך ההנחה כי השוטר או נאמן תנועה או מתנדב, הוכשרו לכך, נאמנים לתפקידם, עושים את עבודתם לא לצורך הנאה והונאה אישית, לכן, אין עם זה כל בעיה.

תערער? אותו רושם דו"ח או הגשת התלונה, יזומן לבית הספר, ייפתח הליך, שבו אותו אחד ייאלץ לתת דין וחשבון לפעולתו.

הרי השופט ייבחר להאמין, כי אין בינכם שום סכסוך, אין בעיה, השוטר או אותו מתנדב וכו' לא מכיר אותך, אין בינכם קירבה או מניע כלשהו אשר בגללו הוגש עלייך דו"ח לכן, השופט ייבחר להאמין מן הסתם לשוטר, שסך הכל ביצע את עבודתו ולא מתוך יצר הנקמה (ברור לי שמה שאמרתי זההכל בתאוריה וזה איך שזה אמור להיות).

פורסם

3500 ק"מ לחודש בממוצע ליום יוצא 116 ק"מ . אני גר בשומרון ונוסע הרבה מאוד מרחקים של 70 הלוך 70 חזור..

פורסם
כאשר יש צומת עם עצור, אני לא עוצר לפני הקו אלא בקו הצומת(בתנאי שמעבר החציה פנוי כמובן).

האם זה בסדר מבחינת שוטר? כי אני יודע שלפי התיאוריה חייב לעצור לפני הקו, אבל במעשי כולם עוצרים בקו הצומת, ומי שדווקא בוחר לעצור לפני הקו יוצר מצב של כמעט תאונה כי הנהגים לא מצפים שמישהו יעצור בדרך כזה.

תמרור ב-37

עצור! תן זכות קדימה לתנועה בדרך החוצה לפניך.

במקום בו יש קו עצירה עוצרים לפני קו העצירה.

במקום בו מוצב רק תמרור עוצרים בקו הדמיוני של הצומת.

כך צריכים לנהוג, ונהג צריך תמיד לשמור על מרחק ביטחון לפני הרכב שלפניו ולצפות לכל דבר ולהיות ערני בזמן נהיגה.

מבחינת החוק ומבחינת השוטר ניתן לכתוב דוח תנועה.

הערה שמופיעה בחנ"א (חוברת נוסחי אישום) תמרור "עצור" מחייב לעצור במקום בו יוכל הנהג לראות את התנועה בדרך החוצה, ואם סומן קו עצירה-לפני קו העצירה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
יכול להיות שעל אי עצירה בעצור בא דוח בדואר לבית?

יש מצלמות שמצלמות באי עצירה?

פשוט הדוח הגיע לכתובת שאני לא נמצא בה,ככה שאני לא יודע הרבה פרטים חוץ מזה שכתוב שם אי עצירה בעצור.

אין מצלמות שמצלמות נהגים על אי ציות לתמרורים, מה שכן יכל להיות זה 2 מקרים:

1. אזרח ראה את הרכב מבצע עברה ופנה למשטרה עם פרטי הרכב, מקום העברה זמן (וכל פרט רלוונטי למקרה) והגיש על כך תלונה.

2. שוטר ראה את הרכב מבצע עברה וכתב זאת על "דוח לבן" מהסיבות:

א. לשוטר אין דוחות מתאימים לאותו המחוז/מרחב.

ב.רושם הדוח אינו שוטר ממערך התנועה ואינו מחזיק פנקס דוחות או שאינו מורשה לדוחות מסוג זה.

ג. לשוטר לא היתה אפשרות לעצור את הרכב מבצע העברה מכיוון שלא היו לו האמצעים כגון: תאורה ומערכת קול.

ולכן קיבלת את הדוח לבית בצורה זו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
אבל במעשי כולם עוצרים בקו הצומת, ומי שדווקא בוחר לעצור לפני הקו יוצר מצב של כמעט תאונה כי הנהגים לא מצפים שמישהו יעצור בדרך כזה.

יש לך אחלה צורת מחשבה. אתה בטח חושב שאתה פועל בחכמה אבל אתה טועה. באותה מידה רכב יכנס בך כי עצרת במעבר חצייה - אתה ראית הולך רגל אבל מי שמאחוריך לא, אז הוא לא ציפה שתעצור.

אני עוצר תמיד איפה שמסומן (לא כמוך) ואף פעם לא נכנסו בי. מצד שני כן נכנסו בי כשעצרתי ברמזור אדום.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

אני בטוח שאתה גם הילד הכי טוב בארץ(לא כמוני) :lol:

אני יודע מה החוק, אני יודע מה כתוב. אני גם יודע מה כולם עושים במעשי. אף אחד לא אומר שזה טוב. וזאת לא צורת מחשבה, זה מה שקורה בפועל.

בקיצור אפשר להפסיק לדקלם את ספר החוקים..

פורסם
אני בטוח שאתה גם הילד הכי טוב בארץ(לא כמוני) :lol:

אני יודע מה החוק, אני יודע מה כתוב. אני גם יודע מה כולם עושים במעשי. אף אחד לא אומר שזה טוב. וזאת לא צורת מחשבה, זה מה שקורה בפועל.

בקיצור אפשר להפסיק לדקלם את ספר החוקים..

לשאלתך, אם שוטר יראה אותך עושה "במעשי" מה ש"כולם עושים", ויבוא לו לתת לך דו"ח, אז אתה תקבל דו"ח כמו טאטאלה. אם תרצה, תוכל לערער לביהמ"ש על הדו"ח בטענה שככה "כולם עושים במעשי", ואז השופט יצחק עליך ויוסיף לך עוד קצת לקנס כי בזבזת את זמנו.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

טעיתי, התכוונתי לחודש. אין בישראל לאן לנסוע 3500 ביום :lol:

ואני יודע שאני אקבל דו"ח. ואני יודע שזה לא יעזור במשפט. אבל אם אני מתקרב לצומת, מאחורה דוהר אוטובוס, הוא יודע שאני אעצור בקו הצומת (היציאה מאריאל) והוא נדבר לי לתחת ולא חושב לרגע שאני אחליט לעצור בקו. אז אני, בחוסר ברירה עוצר בקו הצומת ולא בקו העצירה. אני לא רוצה שהאוטובוס יכנס בי. אז כן, אני עובר על החוק. אבל לדעתי במקרה הזה פועל בחכמה. כאשר אני רואה שאין מאחורי אין אף אחד אני לרב גם עוצר לפני הקו.

פורסם

אתה הרי יודע שאתה אמור לעצור בקו העצירה, זה לא שהקו פתאום מופיע בכביש ואתה צריך את העוד 3-4 מטר להתארגן לעצירה.

אם אתה יודע שיש קו עצירה שאתה מתכנן לעצור בו, מה יותר פשוט מאשר לתכנן את מהירות הנסיעה שלך ולהפחיתה בהדרגה עוד ועוד כך שגם הנהג מאחריך יבין שאתה עוצר לפני קו הצומת.

אין לי מושג איך הרגלי הנסיעה שלך, אצלי זה תמיד עוצר בקו העצירה ואף אחד לא מנשק לי את הפגוש. אם אח"כ אני צריך לעצור שנית בקו הצומת, אני אעצור גם בקו הצומת בהתאם לתנאי הדרך.

נהג צריך לקחת בחשבון שנהגים אחרים קוראים את הסימנים שלך, ואם אתה מבחין במראה שהם לא קוראים את הסימנים שלך, אז תיצור מצב שהם בכל זאת יבחינו בשינוי, זה יכול להיות עם תנועת יד, 4 וינקרים או פימפום הברקסים (האדום יהבהב).

אם אתה מגיע לצומת במהירות 30 וזה לא מספיק כדי שאלה מאחריך יבינו היכן אתה עוצר, אז תגיע לצומת במהירות 15 כדי שיהיה ברור להם שכל מטר נוסף של התקדמות אינו וודאי.

זה לא שאתה נוהג כל הדרך ב-15 קמ"ש, זה קטע של כ-7-10 מטר שבו אתה מאיט יתר על המידה בכדי שיובן לכל שעצירתך היא על אתר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...