Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מספר חודשים רכשתי את כל החלפים והנוזלים לביצוע טיפול ברכב שלי.

הצלחתי להסתדר עם הכל אך הוצע לי שלא להחליף לבד את נוזל הבלמים מבלי שיש לי נסיון קודם בכך.

השאלה שלי היא האם יישנו מישהו מחברי האתר שיודע כיצד נעשית החלפה של נוזל זה ויוכל להדריך אותי ?

אני מוכן לנסוע לכל מקום שדרוש על מנת להיעזר באדם שידריך אותי בפרוצדורה כי במוסך מורשה לא נותנים אפילו להכנס לראות כיצד זה מתבצע.

אני מאוד מתעניין בתחום אחזקת הרכב וחשוב לי ללמוד לעשות זאת בכוחות עצמי.

אני מוכן גם לשלם לאדם שיסכים להדריך אותי כיצד לבצע את הפרוצדורה.

תודה,

קובי.

פורסם
אין צורך לצטט הודעה צמודה.

עדיף לתת למישהו שעשה פעם החלפת נוזל בלמים ככה כולם ישנו טוב בלילה.

אבל ברכב הזה אין משהו מסובך רק מה אתה צריך עוזר שיהיה בהגה וילחץ על דוושת בלם ואתה תנקז נוזל בלם משומש.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הבנתי שישנה פטמה ליד הבלמים ואכן מצאתי אותה, אבל לא מצאתי שום בורג/שסתום שיאפשר לי לנקז מהפטמות את הנוזל.

מישהו יודע היכן נמצא אותו בורג/שסתום ? האם מישהו יכול להגיד לי כיצד נראה אותו בורג/שסתום ?

תודה לעוזרים,

קובי.

פורסם

אתה צריך ליפתוח את הפיטמה חצי סיבוב ואז לשאוב את השמן עם משאבת ואקום עלותה כ 400 ש"ח ולהקפיד

להוסיף שמן למיכל כדי שלא יכנס אויר למערכת ולא לישכוח נסיעת מבחן לבדוק שהכל בסדר

פורסם

קראתי על שיטת הניקוז בגרוויטציה ואני מעוניין לבצע את ההחלפה בשיטה זו.

מצאתי את פטמות הניקוז אך לא מצאתי שום ברז או שסתום שיאפשר ניקוז הנוזל.

האם אפשר לכוון אותי למיקום הברזים שיאפשרו את ניקוז נוזל הבלמים ?

מדובר בקורולה 2004.

תודה,

קובי.

פורסם

מסובבים את הפיטמה לכיוון פתיחה . בלמים הם נטו בטיחות . ממליץ לבצע ניקוז נוזל בלמים במוסך, ולא לבד .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

יש לפעמים מכסה על הפטמות תסיר אותו ,ובעת שחרור הפטמות עם מפתח מתאים ,הנוזל יוצא מהפטמה עצמה. הנוזל יצא דרכה.

HONDA CIVIC LS

פורסם
מסובבים את הפיטמה לכיוון פתיחה . בלמים הם נטו בטיחות . ממליץ לבצע ניקוז נוזל בלמים במוסך, ולא לבד .

אני מסכים איתך ואני לא הטיפוס שיהמר על הבטיחות שלו.

העניין הוא שאני חובבן בתחום האחזקה הטכנית של הרכב ואני מעוניין לדעת איך עושים את הדברים לבד ומתוך ידיעה שאני בוודאות אעשה זאת בצורה נכונה. זו בדיוק הסיבה שאני שואל כאן ומתעמק על מנת שאני אדע בדיוק מה הפרוצדורה בטרם אני עושה אותה.

לשמחתי, יש לי ידיים טכניות מאוד ויחד עם העובדה שאני איש שבא מרקע של עבודה עם מכונות והעובדה שאני סטודנט שלומד הנדסת מכונות אני יכול לומר שאני בהחלט מבין עניין בתחום אחזקת הרכב ואני בסך הכל רוצה להעזר כאן בידע שנצבר אצל אנשים על מנת להקל על עצמי.

פורסם
מומלץ לבצע את החלפת נוזל הבלמים במוסך.

ראה קובץ מצורף כיצד מבצעים את העבודה במוסך.

מופיע שם שצריך נוזל בלמים DOT3 וזה נשמע לי קצת לא הגיוני...

למיטב ידיעתי DOT4 הוא הנוזל הרצוי לטויוטה קורולה 2004.

תקן אותי אם אני טועה ידידי...

פורסם

אני גם רציתי להחליף משאבת ברקס ומזל ברגע האחרון התחרטתי ונסעתי למוסך של החליפו למשאבה שהבאתי איתי בעלות של 100 שקל אך שכחתי להביא שמן אז הם מיחזרו את השמן הקודם.

אחרי שבוע קניתי שמן ורציתי להחליף לבד וגם בסוף וויתרתי כי זה בטיחות ונסעתי למוסך ושם עשו לי את זה תוך כמה דקות עד שיצא שמן נקי וחדש ולא לקחו לי כסף.

שמן=נוזל ברקס

עם חלקים שעוצרים לך את האוטו לא כדאי לשחק.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
מומלץ לבצע את החלפת נוזל הבלמים במוסך.

ראה קובץ מצורף כיצד מבצעים את העבודה במוסך.

אגב, מאיפה משיגים חוברת כזו של היצרן שמסבירה כיצד לבצע פעולות של אחזקה טכנית לרכב ?

תודה,

קובי.

פורסם
מופיע שם שצריך נוזל בלמים DOT3 וזה נשמע לי קצת לא הגיוני...

למיטב ידיעתי DOT4 הוא הנוזל הרצוי לטויוטה קורולה 2004.

תקן אותי אם אני טועה ידידי...

למה לא הגיוני ?

בדוק על פקק מכיל השמן או על גוף המיכל איזה נוזל בלמים מומלץ לרכב שלך, בדרך כלל מופיע כיתוב של סוג השמן המומלץ.

ספרות ניתן לרכוש או לחפש באינטרנט בעזרת מנוע החיפוש גוגל.

איזה כייף לי :)

פורסם
למה לא הגיוני ?

בדוק על פקק מכיל השמן או על גוף המיכל איזה נוזל בלמים מומלץ לרכב שלך, בדרך כלל מופיע כיתוב של סוג השמן המומלץ.

ספרות ניתן לרכוש או לחפש באינטרנט בעזרת מנוע החיפוש גוגל.

ניסיתי לחפש בגוגל ללא הצלחה.

יש מצב שאתה שולח לי לינק ?

• תוכן חדש...