Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה עם מזגן של 205 1997

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

אחרי יום שלם של חיפוש וקריאה בפורום , רציתי לשתף אותכם בבעיה שנמצאת אצלי במזגן של הרכב.

עשו קומבינה ברכב שלי שהמזגן נדלק עם מפסק של ON וOFF על מהירות גבוהה רק , מקריאה פה בפורום מתברר שזה מעקף לטרנזיסטור שרוף "נמצא ליד דוושת הגז מצד ימין" או תקלה בלוח של הבורר.

ברצוני לציין ששאר הבוררים עובדים אצלי , חם וקר , כיוון זרימת האוויר . רק האמצעי לא עובד .

השאלה שלי מאיפה מגיע החוט שמפעיל את המפוח במהירות הגבוהה רק , ברצוני לבטלו , ולהשיג חלקים ולהחליף לבד , בכדי לקבל כמה מהירויות של המזגן.

תודה לכל העוזרים

HONDA CIVIC LS

פורסם

אין קשר ישיר בין הבוררים האחרים לבורר המהירות. הבוררים של הטמפרטורה ומקור האוויר מכאניים בעוד הבורר האמצעי הוא חשמלי.

אני מניח שאצלך חיברו את המפוח ישירות למפסק, אולי גם דרך ממסר כלשהוא. היות ולא מדובר בחיבור מקורי אני בספק אם מישהו ידע להגיד לך מאיפה בדיוק מגיע החוט שהולך למפוח. צריך לקנות דבק, לפרק את הדש, לבדוק מה מחובר למה ומה מקומבן עם מה, לתקן ולהדביק בחזרה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה אתה מתכוון לכל הדש בורד ?

הבנתי שיש גישה מצד תא הכפפות למפוח ב205 , ומצד דוושת הגז לטרנסיזטור , אז למה לפרק דש שלם ?

ומה מדביקים עם הדבק , הדש שיתפורר לי:-P או חלק אחר ?

אגב היום הוצאתי את הלוח של הבורר של עוצמת המזגן , איך אני בודק את תקינותו ? האם בעזרת רב מודד על האפשרות של ההתנגדות , או שיש עוד דברים שצריך לבדוק אותם ?

תודה מראש.

HONDA CIVIC LS

פורסם

הכוונה שלי היא לא לפרק את כל הדש. צריך לפרק את הפאנל הקידמי, היכן שממוקמים שלושת הבוררים.

מאחוריו מסתתר פאנל לבן/אפרפר שאליו מתחברים הכבלים החשמליים והמכאניים. מאחוריו מסתתר הכרטיס החשמלי שהוא למעשה הנגד שבורר את המהירויות.

הנגד הזה מחובר לטרנזיסטור עם גוף הקירור שיושב ליד דוושת הגז. ברכבים עם מזגן מקורי הוא יושב בתוך תעלת הקירור של הרכב והגישה אליו קצת יותר קשה אבל אפשרית.

אם פירקת את הלוח עם המעגל החשמלי אתה תראה שבמרכזו יש מין שבלול מודפס שמשמש כנגד משתנה. אפשר לבדוק את השלמות שלו ויזואלית או בעזרת רב מודד למרות שלפי מה שאני יודע זה החלק היותר אמין במערכת.

חוץ מזה אם אני זוכר נכון יש שרשור בפורום שמסביר כיצד לבדוק את הטרנזיסטור ואיזה תחליפים אפשר למצוא לו בשוק אם בא לך לתקן אותו. מכאן נשאר לך לקוות שמי שעשה את הקומבינה לא חתך יותר מידי חוטים מקוריים.

וכן, הדבק כדי להדביק הכל בחזרה.

עריכה: הנה, מצאתי תמונה. המעגל החשמלי בצורת השבלול נמצא מאחורי העיגול הלבן שבמרכז.

Image3.jpg

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה לך צביקה ,

היום בדיוק פירקתי את הפנל ושלפתי את הכרטיס שבאמצע , יש מאחורה כבל מחובר לכרטיס, מחר אחרי שאני אחזור מהבאקום אני יבדוק את התקינות שלו, "מחר אני הולך להשתחרר" .

ותגיד צביקה אתה לא מתגעגע ל205 שהייתה לך ?

או שכדאי שגם אני ישתדרג ל206 8)

HONDA CIVIC LS

• תוכן חדש...