Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום!

קודם כל הרצתי חיפוש בפורום ולא מצאתי את התשובות לשאלותי.

לפי מה שאני יודע, רכב חדש מהחברה עובר בשלב כלשהו טיפול מונע חלודה.

יש לי מאזדה 3 שנת 06.

השאלות שלי הם:

1. לכמה זמן תקף הטיפול שנעשה בחברה?

2. מתי וכל כמה זמן מומלץ לבצע טיפול מונע חלודה?

3. מה התהליך?

4. האם ניתן לעשות אותו באופן עמצאי?

תודה מראש לעונים. :-)

פורסם

1)עם טכנולוגיית הצביעה של היום, אני מעריך בין 15-20 שנה

שאלה 2,3,4 ) ניתן למזער את כמות החלודה על ידי טיפולים יזומים (אני מניח שתכשירים מסויימים, שמירה ונהיגה באוטו במקומות שהם שהלחות היא מועטה ועוד...). אני חושב שאם הרכב באמת חשוב, ואתה הולך להחזיק אותו המון זמן, אז אני מניח שלאחר כמה שנות נהיגה (אני מדבר על המון שנות נהיגה), יהיה כדאי לפרק את האוטו, להשאיר שילדה ומרכב בלבד ואז לטפל בצורה מקצועית ורצינית.

לבד כמובן לא תוכל לעשות זאת.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

מה כוללים הטיפולים היזומים, מה התכשירים? באילו מקומות מומלץ להשתמש בתכשירים הללו.. :?:

לדוגמא, להוריד ריפודי דלתות? איפה?

אשמח אם מישהו שמבין בזה ירשום משהו ענייני.. אני לא מדבר על שיפוץ שלדה בעוד 30 שנה..

וכן, האוטו הולך לשמש אותי שנים רבות, אני לא מחליף רכבים כל שנתיים שלוש.. :|

פורסם
1)עם טכנולוגיית הצביעה של היום, אני מעריך בין 15-20 שנה

שאלה 2,3,4 ) ניתן למזער את כמות החלודה על ידי טיפולים יזומים (אני מניח שתכשירים מסויימים, שמירה ונהיגה באוטו במקומות שהם שהלחות היא מועטה ועוד...). אני חושב שאם הרכב באמת חשוב, ואתה הולך להחזיק אותו המון זמן, אז אני מניח שלאחר כמה שנות נהיגה (אני מדבר על המון שנות נהיגה), יהיה כדאי לפרק את האוטו, להשאיר שילדה ומרכב בלבד ואז לטפל בצורה מקצועית ורצינית.

לבד כמובן לא תוכל לעשות זאת.

זה לא נראה לי ישים בארץ. כאן יפרקו לך בצורה חאפרית (על הדרך גם ישברו או יגזרו כמה ברגים ש"לא רצו להשתחרר" וישימו במקומם איזה פלאח מתכת כדי "שלא יראו"), ואם יישארו כמה ברגים לאחר ההרכבה, יגידו "זה לא חשוב" ויעיפו אחורה בביטול, ואתה תישאר עם רכב מקרקש, לא בטיחותי בעליל, ועם חור עמוק מאוד בכיס. זה הישראלים.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

חברה, אתם סוטים מהנושא ובינתיים אף אחד לא ענה על אף שאלה ששאלתי.. :-(

אני לא מדבר על רכב אספנות בן 30 שנה אלה על מאזדה 3, מודל 06' ועל טיפול מונע חלודה.

אולי מישהו שבאמת יודע, יענה בבקשה.

פורסם

הרכב מגיע מחוסם ועם ציפויי אבץ בחלקי המרכב והשלדה + ציפוי נוסף של זפת בתחתית הרכב .

אין , ולא צריך לגעת במרכב .

הבעיה מתחילה - כאשר הרכב עובר תאונה , מתקנים ומחליפים חלקים , ללא אטימה וציפויי נכון .

לתקן פגיעה ברכב בזמן סביר , לפני שיתחילו חלודות , והתנפחויות ,

כולל פנסים סדוקים , כי אפשר ויש חדירת מים , או הפנס לוחץ על המרכב או מעך ו פצע את הצבע המגן .

בתחתית המרכב , אם יש שיפשוף או מכה - אחרי התיקון הנכון , לדאוג לרסס זפת למניעה , לפי ההוראות .

שמור על הרכב רגיל , שטוף את המרכב , ובצע ווקס 3-4 פעמים בשנה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

באופן כללי אין צורך לבצע טיפול מונע חלודה ברכב מודרני.

כל עוד לא מדובר ברכב שחונה בסמוך לחוף הים או סביבה מאכלת אחרת, כל עוד לא מדובר ברכב שעבר טראומה כלשהיא וכל עוד לא העברת את זמנך שקוע בבוץ - אין צורך לבצע דבר.

הקפד לשטוף את הרכב בתדירות סבירה כדי למנוע איכול של שכבת הצבע ויצירת חלודה שטחית וסע לשלום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...