Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[יעוץ] יאריס TS VS קליאו ספורט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב עם סתם אתה לא נמשך לעיצוב אז זה בסדר, כל אחד וטעמו הוא.

חשבתי יש לך איזה סטיגמות על פיאט או משהו כזה :wink: אולי יהיה איזה ויכוח מעניין.

אז כנראה האופציה בשבילך שנכנסת לך בתקציב היא 206 XS

לא כל כך חזקה יחסית למתחרות שציינת. יש באוטו מבחן שלה מול יאריס Tספורט

פורסם

היאריס היא לא ממש הוט האץ', סה"כ סופר מיני סבירה עם מנוע שעובר 100 כ"ס.

היחידה שנכנסת בתקציב היא הפונטו HGT, שהיא מקבילה לתפיסה של היאריס.

אמיר, אני מסכים שלTS חסר משהו (בעיקר מנוע חזק יותר) בכדי להיות הוט-האטצ' חמה ממש, אבל היא ממש לא רק "סופר מיני סבירה עם מנוע שעובר 100 כ"ס"...

שמתי לב שבכל פעם שהיאריס מוזכרת אתה נחרץ משהו בעמדתך השלילית בנוגע אליה. נהגת על הTS וזה הרושם שלך ממנה? מוזר.

בכל אופן, אם מדובר בהשוואה בין HGT ליאריס: אני נהגתי על הHGT (וגם על הTS :roll: ) והיא לא מתקרבת לקרסוליה של היאריס בכל מה שקשור בהתנהגות ו"שמחת חיים" מהשילדה.

לבד מהמנוע הנפלא והמראה הנהדר (לדעתי) אין לHGT ולו חצי דבר עם המילה ספורטיביות.

ובתשובה לשאלה המקורית של פותח השירשור, את הקליאו הייתי מעדיף ללא היסוס על פני היאריס.

פורסם

אין לHGT ולו חצי דבר עם המילה ספורטיביות.

הגזמתה קצת. אומנם נכון ליאריס יש שלדה יותר מהנה מהפונטו אבל להגיד של-HGT אין שום קשר לספורטיביות זה ממש מוגזם.

פורסם

הגזמת קצת. אומנם נכון ליאריס יש שלדה יותר מהנה מהפונטו אבל להגיד של-HGT אין שום קשר לספורטיביות זה ממש מוגזם.

קשר לספורטיביות? כמו שאמרתי, מנוע נהדר, מראה ספורטיבי ואני מוכן לתת לHGT גם עיצוב פנים חביב. יותר מזה? לדעתי (ואני לא לבד) אין לה.

פורסם

הגזמת קצת. אומנם נכון ליאריס יש שלדה יותר מהנה מהפונטו אבל להגיד של-HGT אין שום קשר לספורטיביות זה ממש מוגזם.

קשר לספורטיביות? כמו שאמרתי, מנוע נהדר, מראה ספורטיבי ואני מוכן לתת לHGT גם עיצוב פנים חביב. יותר מזה? לדעתי (ואני לא לבד) אין לה.

נכון שהיומרות הספורטיביות שלה שנויות במחלוקת אך הרבה אנשים כן אוהבים אותה (וגם הרבה לא)

גליון אוטו 199, ציטוט-" אלא שבכבישים הנכונים יש לאבארט כושר עינוג מכובד ביותר, תודות למנוע, בגלל השלדה, למרות ההגה".

" עם זווית גלגול שטוחה לחלוטין, העברות משקל מעוררות, עקיבה אחר הקו הנבחר ברמת התמסרות גבוהה ומעל לכול היגוי יתר מגרה אך מעודן לפי פקודה, האבארט מעניקה בכבישים התפורים למידותיה הנאה רבה ממעשה הנהיגה, מושכת וסוחפת לעוד ועוד". יואל פלרמן.

לדעתי לדעט עוד אנשים רבים ובוחני רכב היא כן מהנה לנהיגה למרות ההגה החשמלי שלה שהורס קצת את החגיגה.

פורסם

גם אני כאן חולק על עניין היאריס TS... נהגתי עליה ועל ה HGT ולאחר מכן הלכתי ורכשתי את ה HGT... נהנתי יותר מהפונטו , העיצוב פנים , חוץ , מנוע חזק יותר ,אבזור ממש חמוד. כל זה גרם לי לבחור בה... פשוט מיני חמה וחמודה.

HGT או TS ... אני בוחר ב HGT...

כל זמן שהיתה לי הפונטו היו לי 0 תקלות , גם דבר שחשוב לציין, אני שמעתי (רק שמועות!) שכאשר הרכב מגיע לאיזור ה 60K מתחילות הבעיות הלא נחמדות שלו בצורה דיי בוטה. שוב שמועות , ואני אישית הייתי עם הרכב עד 40K... עד שהתהפכתי איתו :) אז אני לא יכול להגיד דבר אחד רע בעניין האמינות.

פורסם
גם אני כאן חולק על עניין היאריס TS... נהגתי עליה ועל ה HGT ולאחר מכן הלכתי ורכשתי את ה HGT... נהנתי יותר מהפונטו , העיצוב פנים , חוץ , מנוע חזק יותר ,אבזור ממש חמוד. כל זה גרם לי לבחור בה... פשוט מיני חמה וחמודה.

כל זמן שהיתה לי הפונטו היו לי 0 תקלות , גם דבר שחשוב לציין, אני שמעתי (רק שמועות!) שכאשר הרכב מגיע לאיזור ה 60K מתחילות הבעיות הלא נחמדות שלו בצורה דיי בוטה. שוב שמועות , ואני אישית הייתי עם הרכב עד 40K... עד שהתהפכתי איתו :) אז אני לא יכול להגיד דבר אחד רע בעניין האמינות.

בנוגע להשוואה TS HGT...

משהו מוזר, במבחן של הגה הם טענו שהיאריס הובילה בכל התאוצות ביניים... אמנם יש לה יותר מומנט בסל"ד נמוך אבל נשמע לי ממש מוזר... מישהו בדק מתישהו? (אני לא מאמין שאני שואל את זה... אבל מעניין אותי :) )

:-)

פורסם

בנוגע להשוואה TS HGT...

משהו מוזר, במבחן של הגה הם טענו שהיאריס הובילה בכל התאוצות ביניים... אמנם יש לה יותר מומנט בסל"ד נמוך אבל נשמע לי ממש מוזר... מישהו בדק מתישהו? (אני לא מאמין שאני שואל את זה... אבל מעניין אותי :) )

אייל הידוע בכינויו רונן פירסם לאחרונה מבחן מחומש של הירחון EVO שכלל גם TS וגם HGT.

אני חושב ששם נמצאת התשובה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

בנוגע להשוואה TS HGT...

TS עושה 80-120 בכ7.3-7.2 שניות (מדידה שנעשתה על רכב עם 5K ק"מ). הנתון הנ"ל כמובן באדיבותו של רב הבוחן הרשמי של הפורום. לא זכור לי נתון עבור HGT בטבלאות שלו.

בכל מקרה, לדעתי תאוצות הביניים של הפונטו טובות יותר או מקסימום דומות, קשה להאמין שהTS חזקה ממנה בכל מה שקשור לכח בקו ישר. לפונטו יש יתרון גדול ביחס משקל\הספק (7.9 מול 8.9) שהיאריס אולי מקזזת מעט ממנו, בכל מה שקשור לתאוצות ביניים, בזכות גיר קצר יותר. בכל אופן לפי מה שאני זוכר מנהיגה בHGT היא הרגישה לי בכל מהירות ובכל הילוך חזקה משמעותית מהיאריס.

ובתגובה לבחור שהביא את הציטוט מהמבחן לאבארט (עלק :roll: ) ב"אוטו". תעשה חיפוש בפורום YNET ובנטקאר. נדמה לי שהיתה סערה לא קטנה בזמנו בעקבות הדברים שנכתבו עליה ב"אוטו" בזמנו...

פורסם

במבחן המדובר ב-EVO גם הפונטו וגם היאריס הוציאו תוצאה פושרת, ולא ממש היוו יריבות למיני ול-106.

מה שמדהים פה איך הופכים מכונית למעולה כ"כ וליורשת של ה-106, כשהיא בסה"כ גרסה חמימה לסופר מיני טובה, (אהה, והיא גם לא מתקלקלת) ואחרת קוטלים לחלוטין,

כששתי המכוניות פחות או יותר באותו ה-Level.

פורסם
במבחן המדובר ב-EVO גם הפונטו וגם היאריס הוציאו תוצאה פושרת, ולא ממש היוו יריבות למיני ול-106.

מה שמדהים פה איך הופכים מכונית למעולה כ"כ וליורשת של ה-106, כשהיא בסה"כ גרסה חמימה לסופר מיני טובה, (אהה, והיא גם לא מתקלקלת) ואחרת קוטלים לחלוטין,

כששתי המכוניות פחות או יותר באותו ה-Level.

לא חושב שהכתירו את היאריס כ"יורשת" של ה106 מבחינת איכויות נהיגה וכו' , אלא רק כיורשת בקטע של "קטנה-חמה-זולה מספיק לצעירים". לצערנו היום כבר לא מייבאים רכבים כמו ה106 לארץ ולכן היאריס היא-היא האופציה הטובה ביותר לקטנה-חמה בטווח המחירים של 100K~ איך שלא תסובב את זה (אגב, לאיגניס ספורט אין רכב לנסיעת מבחן כרגע, מכשירי תנועה מאפשרים לך לשבת ברכב באולם התצוגה ולהחליט עם המושב מספיק נוח לך :lol: ) . מנהיגה על הHGT והTS , הTS יותר מהנה. אמנם מרגישה חלשה יותר, תנוחת הנהיגה מעט בעייתית יותר (מתאימה לי בכל אופן) אבל אני יצאתי עם הרגשה הרבה יותר טובה מהTS, בעיקר בגלל הFUN, ההגה העדיף והזנב המאושר :p

:-)

• תוכן חדש...