Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באמת שבוע של הישגים

כל הכבוד לכל הנפשות הפועלות

עוד יגיעו ימי משיח

אבל למה באמת אי אפשר להתחיל לעבוד עם התקנות שכבר אושרו?

למה צריך להמתין שכל כל התקנות יאושרו?

למה לא להתחיל להוציא קורסים לתעודת מדריך ואחר כך לרשיון נהיגה

או להתחיל לסדר את הרישוי של כל הרכבים הקיימים ?

הקורס הראשון ל- "מאמן לספורט מוטורי" ול- "מנהל מקצועי בנהיגה ספורטיבית" התקיים בין התאריכים יוני לספטמבר 2008, במכון ווינגייט.

בסופו הוסמכו כ- 80 מאמנים וכ- 30 מהם המשיכו והוסמכו גם כמנהלים מקצועיים.

ניר בן-ארי

מוסך 'דרך השטח בשרון'

קיבוץ שפיים.

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האם מישהו יודע מהם התקנות שנשארו לאישור? האם תקנת הייבוא כלולה בהם?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
למה שהם לא ירצו לייבא כלים תחרותיים ? בכל הקשור לאופנועים כל היבואנים ירוויחו באופן גורף מכניסת כלי מירוץ לארץ.

הם רוצים - אבל רוצים בלעדיות!!!

למה שאתה לא תוכל לייבא באופן אישי - אם זה יותר זול!

הם ניסו לשמור את הנושא הזה בשליטה שלהם. מזל שלא הצליחו.

אלון

פורסם

אני באמת לא רוצה לקלקל לאף אחד את מצב הרוח המרומם, אבל כנראה שהספקתם לשכוח (מה שרק מעיד כמה זמן לוקח לגלגלי המערכת לטחון אותנו לאבק דק): שלוש מארבע התקנות הללו כבר פא***נג אושרו - לפני יותר משנה! שלוש מהארבע שאושרו היום עברו עד יולי 2008 את כל השלבים כולל ועדת החינוך ואושרו - אבל בגלל ביורוקרטיה נטו הן היו צריכות לעבור את התהליך שוב, כי הכנסת התחלפה לפני שנגמר ההליך הפורמלי של הכנסתן לספר הרשומות (החלק האחרון של המשפט הוא המצאה שלי. אין לי מושג מה בדיוק לא בוצע אבל את האישור בועדת החינוך הן עברו, בודאות).

בתרגום פשוט: הלכה למעשה, בשנה שחלפה הצטרפה רק תקנה אחת ל-3 שאושרו קודם לכן. א-ח-ת. ביורוקרטיה במיטבה. ונשארו עוד שמונה.

איכשהו, לא ממש מתחשק לי למחוא כפיים.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

קיצר, זה עדיין לא מדגדג לנו כל "האישורים" שהיו עד עכשיו.:?

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם

טל שלום לך ולכולם, לא רציתי להיות נביא הזעם נתתי למישהו אחר ויצאת אתה חח, ההתלהבות כרגע טובה אבל ברגע שעוצרים רגע וחושבים לא ממש השתנה כלום והדרך עוד ארוכה, נקווה שאולי ואני כותב אולי התהליך עכשיו יהיה מהיר יותר אבל לא הייתי מציע למישהו להכנס לאפוריה.

המשיכו לנהוג בזהירות המטיףף

פורסם

זלמן,

מי כמוך יודע כי האופוריה בעניין התקנות היא מאיתנו והלאה.

סבלנות היא שם המפתח.

כמו שידענו לפעול להכרת IRDA כהתאחדות, בעבודה שקטה, יסודית וסבלנית,

כך נדע גם לפעול למעבר התקנות - כולן.

משפט (ועוד אחד) לגבי הפעולות מאחורי הקלעים.

בעבר כתבו, זלמן, כי IRDA מציבה מקלות בגלגלי הספורט המוטורי.

אימרה מופרכת כשלעצמה, אבל החשוב מכך שמי שבאמת מניע את הגלגלים

ודוחף את המחוקק לקדם את הספורט אלו בעיקר אנשי IRDA.

אגב, היחיד מנהגי ה- "4 גלגלי" שהיה בדיון המדובר - יו"ר IRDA, אהוד לביא.

לא אכחיש כי יותר מפעם הועלתה על השולחן האפשרות לבחון את החזרת התקנות

כולן לשולחן הדיונים וניסוחן מחדש, כך שיתאימו לדרישות הספורטאים יותר מלאלה של הבירוקרטים.

(גם במחיר שאישור התקנות יידחה בעוד מספר שנים).

סופו של יום האפשרות הנ"ל ירדה מהפרק והוחלט לתמוך בתקנות כפי שהן

ולנסות לשפר אותן לטובת הספורטאים לאחר קבלתן.

אנחנו מקווים ומאמינים, שיום מעבר התקנות (ולאחריו קיום אירועים חוקיים בארץ)

אינו רחוק.

פורסם

אמחה כפיים כשחברת ביטוח ישראלית תסכים במתכונת התקנה לבטח ספורטאים במירוצים בעלות שווה לכל נפש

שמתי כפפות על הידיים שלא ישמעו בינתיים את המחיאות.

אבל מה אגיד לכם חברי הכנסת עולזים וכולם לוקחים קרדיט בחזקת .... נדבק לאוניה ויאללה הפלגנו.

לפחות הבאנו שמחה למישהו.

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

ראשית שוב ברכות לכל העושים במלאכה.

כל מי שרוצה לטפוח לעצמו על השכם רשאי לעשות זאת :-) לפחות מבחינתי.

ולטל אפשר למחוא כפיים זה לא אומר שצריך להפסיק ללחוץ וללחוץ וללחוץ עד שיצאו גם התקנות האחרות.

וסתם שאלה , האם התקנות שאושרו עד היום מאפשרות לבצע כבר פעילויות כלשהן, או יש צורך לחכות שכל התקנות יאושרו ורק אז אפשר יהיה לפעול?

ולידע כללי , כל דבר חקיקה לא נכנס לתוקף לפני שהוא מפורסם ברשומות. זה תנאי הכרחי אבל לא מספיק כי בדר"כ החוק/התקנה קובעים ממתי הוא יתחיל והרבה פעמים נוקב החוק / התקנה בתקופת זמן לא קצרה כדי שהאנשים יוכלו להכין עצמם לשינוי בחקיקה החדשה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

משהו לא מסתדר לי

4 תקנות "עברו" ונשארו עוד 8 תקנות אם נחבר את המספרים נקבל 12 תקנות, אז איפה התקנה ה-13??

משהו לא מסתדר לי.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

כמו שאמרו כדאי לצנן את השמחה עד של התקנות עברו והחוק בתוקף זה כאילו שום תקנה לא עברה.

עכשיו לשאלות קצת יותר ספציפיות, האם התקנות שעברו הן תקנות הגיוניות או שזה תקנות כל כך דרקוניות שגם אם הם עברו רק קהל מוצמצם יוכל לקיים אותם?

אני רוצה לדעת באמת אחרי מעבר החוק כמה באמת הספורט המוטורי יהיה בהישג ידו של העם.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
אני באמת לא רוצה לקלקל לאף אחד את מצב הרוח המרומם, אבל כנראה שהספקתם לשכוח (מה שרק מעיד כמה זמן לוקח לגלגלי המערכת לטחון אותנו לאבק דק): שלוש מארבע התקנות הללו כבר פא***נג אושרו - לפני יותר משנה! שלוש מהארבע שאושרו היום עברו עד יולי 2008 את כל השלבים כולל ועדת החינוך ואושרו - אבל בגלל ביורוקרטיה נטו הן היו צריכות לעבור את התהליך שוב, כי הכנסת התחלפה לפני שנגמר ההליך הפורמלי של הכנסתן לספר הרשומות (החלק האחרון של המשפט הוא המצאה שלי. אין לי מושג מה בדיוק לא בוצע אבל את האישור בועדת החינוך הן עברו, בודאות).

בתרגום פשוט: הלכה למעשה, בשנה שחלפה הצטרפה רק תקנה אחת ל-3 שאושרו קודם לכן. א-ח-ת. ביורוקרטיה במיטבה. ונשארו עוד שמונה.

איכשהו, לא ממש מתחשק לי למחוא כפיים.

טל

טל,

זה נכון שטוחנים אותנו לאבק דק אבל כמו שאתה רואה IRDA לא מוותרת,

העובדה ש 3 התקנות עברו את כל השלבים ואת ועדת החינוך היא לא רלוונטית (כן, טוחנים אותנו עד דק)

כי כמו בהפרייה יש גם את עניין הקליטה ומה לעשות זה לא קרה.

לכן אף תקנה מהארבע לא עברה בכנסת הקודמת, אתה מספיק יצירתי לחשוב מהי הסיבה, אבל זה לא משנה.

בו נחזיק אצבעות שהעבודה על 8 התקנות הנותרות לא תיקטע עקב חילופי שילטון:wink:

תתיחס למחיאות הכפים כאל הדלק (כמובן FIA FUEL) המניע את פועלם של אנשי IRDA

מה אתה דואג, לפיילוט הראשון נעשה מרוץ קלנועיות:lol:

בב"ח

איתן

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה, כי קראתי רק את הצעת החוק הראשונית בזמנו מאז עברו הרבה מיים מתחת לגשר, אבל אלא אם שינו את החוק, אז עדיין לא יהיו ימי מסלול, כמו במדינות מתוקנות.

כי לפי החוק (לפחות לפי הצעת החוק המקורית) יהיה צורך ברכב שיעבור רישוי מיוחד למסלול שלאחריו לא יהיה ניתן להשתמש בו על הכביש והנהג יצתרך רשיון מיוחד.

כלומר בשביל שאדם רגיל יוכל להנות מנהיגה על מסלול הוא יצטרך:

להוציא רשיון מיוחד, רשיון לנגרר, נגרר, רכב לגרור את המכונית מסלול, ובטח גם להוציא עוד כמה (עשרות) אלפי שקלים על ביטוח ומיסים יחודיים למדינתנו הקטנה. אה כן וכמובן, רכב שני רק בשביל המסלול. מזל שמכוניות הן דבר זול בארץ...

רגע, הן לא.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...