Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

את התמונה המצורפת צילמתי בעת נסיעה לקראת חצות הליל, שיוט 90 קמ"ש , לבד על הכביש (קצת מסוכן, אבל הפעלתי שיקול דעת).

הדילמה: בתנאי הנסיעה שצויינו, הרכב (כל רכב) פחות או יותר נשמר על הטמפ' המינימלית האפשרית, הנקבעת ע"י הטרמוסטט.

אבל, אצלי הטרמוסטט הוא של 80 מעלות (היצרן ממליץ 87) , ייתכן כי מחוג החום מזייף? אולי הפרש הטמפ' זה בגלל שהטרמוסטט נמצא בתחתית המנוע, והחיישן של החום אי שם בנק' העליונה של המנוע?

בתחילת נסיעה, המחוג מגיע ל-90 ואז יורד (פתיחת טרמוסטט) , לעיתים עד לאמצע התחום בין 90 לקו שלפניו.

תודה לעוזרים.

09-07-09_2311.jpg

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

ברוב הרכבים המודרנים, הטמפ' המוצגת בשעון החום, היא לא הטמפ' האמיתית של נוזל הקירור אלא טמפ' שמחשב הרכב שולף מבסיס הנתונים שלו בכדי שהמחוג בלוח השעונים לא ישגע את הנהג.

לפי דעתי שעון החום ברכב שברשותך מראה על טמפ' אמיתית של נוזל הקירור לכן המשחק של המחוג תקין וכנראה גם התרמוסטט.

איזה כייף לי :)

פורסם

מד הטמפרטורה, מהרגע שהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה, אמור להציג את אותה טמפרטורה. במקרה שלך 90 מעלות. עד שינויים של 7 מעלות לשני הכיוונים המחוג לא מגיב ונישאר על 90 מעלות. במקרה שהצגתה הטמפרטורה יורדת מתחת ל90 מעלות כלומר הטרמוסטט תפוס במצב פתוח או שבוטל בעבר ולא קיים כלל. עוד אפשרות לגרימת התופעה היא שימוש בנוזל קירור לא מתאים.

פורסם

תודה על התגובות.

מרק - כפי שאמרת , "ברכבים מודרניים" , הרכב שלי נחשב מודרני? (שנת 95!) , אני לא חושב שהמחוג אצלו נשלט דרך המחשב.

silence - קרא שוב את הודעתי. בטח שיש טרמוסטט, בעל טמפ' של 80 , והוא עובד יופי, את זה אני בודק כל הזמן. אני רואה שהוא נפתח בנק' מסויימת , ואף נסגר כשצריך. הדיון פה הוא כולו על המחוג חום.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אם זו אותה מערכת כמו ב A4 שנת 96 אז תתכן בעייה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

מדוע?

איזו מערכת יש ב-A4 96? האם היא זהה ל-A4 שנמכרה ב-95 , עת הדגמים הוחלפו? (80 ב- A4)

פורסם

ברכב שלנו שנת 96 הייתה אותה בעיה פעמיים, פעם אחת יוניט חום שיושבת מאחורי המנוע על צינור המים, בפעם השניית טרמוסטט תפוס.

אם המערכת שלך היא כמו ב A4 שמציגה תצוגה קבועה ולא אמיתית (דגימה כל מס' שניות) אז יש בעיה מכיוון שהטמפרטורה צריכה להיות קבועה על 90 תוך מס' דקות מזמן תחילת הנסיעה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

לא , המערכת אצלי שונה. היא מראה טמפ' "אמיתית" בכל הטווח , ולא תצוגה קבועה.

אני מבחין יופי איך המנוע מתחמם לאיטו בהתנעה קרה , אני גם מבחין איך המחוג עולה לאט עד להפעלת המאווררים , ויורד למטה לאחר מכן.

תצוגה קבועה זה בטוח לא.

אני יודע גם שמבחינת טרמוסטט, אין איתו בעיה, כי הוא נפתח רק לאחר הגעה לטמפ' עבודה (90 או קרוב- בשעון) , ואז גם הצינור התחתון מתחמם. הרדיאטור גם סבבה , מתחמם כולו בזמן עבודה, הוא עבר ניקוי לפני כשנה.

אם כבר , אוסיף עוד שאלה על הדרך: בתמונה שהוספתי קל להבחין ב-2 נקודות קטנות, לפני ואחרי קו ה-110 מעלות (בהנחה שהוא אכן 110 מעלות).

קראתי בפורום בחו"ל שנק' אלה הן נקודות הפעלת המאוורר במהירות נמוכה וגבוהה (היוניט המקורי קובע הפעלה ב- 95 וב- 102 , ראה תמונה מצורפת ) , מישהו יכול לאשר או להכחיש את העניין? אולי לתת הסבר מהן הנקודות הללו?

אציין שגם כאן, היוניט נמצא בתחתית הרדיאטור , ולכן הגיוני שיהיה הפרש טמפ' בין מה שהוא מרגיש, לבין מה שמרגיש החיישן של המחוג.

37820.jpg

פורסם

ארז שלום, מה שקראת בפורומים בחו"ל אינו נכון.

ראשית עליי לציין שקיימות 4 נקודות אדומות על הסקלה של שעון החום, שתי נקודות נוספות אחת לפני 50 מעלות צלזיוס ואחת אחריה, נקודות אלו משמשות לכיול או בדיקת שעון החום בעזרת ציוד ייעודי של הייצרן VAG.

שעון החום אצלך מתפקד כראוי ובמידה והינך רוצה לבדוק אותו יש לפנות למוסך שיש ברשותו טסטר ייעודי הנקרא V.A.G 1301.

כללי (לא מכוון אליך אישית)

יצא לי לא פעם או פעמים לקרוא הודעות של משתמשים בנושאים שונים בתחום הרכב כאשר המידע נלקח או צוטט מפורומים בחו"ל, לצערי אנשים מחשיבים את המידע למידע אמין או מידע שיש להתייחס אליו ברצינות. אל תשכח שגם פה בפורום יש בעלי מקצוע ואנשים ממדרגה ראשונה בתחום הרכב שיכולים לתת לך תשובה מדוייקת ואמינה.

פורסם

מרק , המון תודה!

אכן, באחד הפורומים בהם ביקרתי ראיתי איזכור קליל (כבדרך אגב ) לכך שהנק' משמשות לכיול השעון, אך כפי שציינת, איני מקבל את המידע שם כתורה מסיני, ואני סומך הרבה יותר על המומחים ובעלי המקצוע כאן, וכמובן על אלו שברשותם מידע אמין ומוסמך, לרבות מידע מהיצרן (כמוך :wink: ), על כן אני מעלה את שאלותי כאן, ובפורומים אחרים אני רק "מבקר".

ההערה הכללית שלך נכונה ומאוד במקום.

אני אחפש מוסך עם הכלי הנ"ל, מיד כשאסיים לטפל בבעיה הנוכחית שיותר דחופה כרגע (מחר בעזרת ד').

פורסם
מרק , המון תודה!

אכן, באחד הפורומים בהם ביקרתי ראיתי איזכור קליל (כבדרך אגב ) לכך שהנק' משמשות לכיול השעון, אך כפי שציינת, איני מקבל את המידע שם כתורה מסיני, ואני סומך הרבה יותר על המומחים ובעלי המקצוע כאן, וכמובן על אלו שברשותם מידע אמין ומוסמך, לרבות מידע מהיצרן (כמוך :wink: ), על כן אני מעלה את שאלותי כאן, ובפורומים אחרים אני רק "מבקר".

תמשיך ככה אתה נמצא במעקב אצלי :-)

פורסם

ארז, בנוסף למה שכבר רשמתי תוכל ללמוד על המכשיר בקישור המצורף, למעשה כול נגד סטנדרטי בעל ערך מתאים יכול להחליף את המכשיר הייעודי של הייצרן לבדיקת תקינות שעון החום.

http://www.bentleypublishers.com/tech/vw/bentley.vw1301.testing.htm

פורסם

מרק ---> :king:

תודה רבה

פורסם

אהלן ארז,

המנוע שלך מכוייל לעבוד בטמפ' של 90 מעלות.

(סיטואציה במצב עמידה או נסיעה בעיר, ככה שאין חשיבות לספיקת הרוח מהמהירות)-במצב שהטרמוסטת פתוח המערכת (בעזרת המאווררים) יודעת לספק ספיקת אוויר לרדיאטור שתספיק להסעת חום ככה שהמנוע יתייצב על 90 מעלות ביום קיץ טיפוסי.

זה שאצלך הטרמוסטת נפתח ב80 מעלות במצב עמידה, לא משפיע בשום אופן על הטמפ' שתתייצב לאחר מכן. המאוורר מכויל ככה שבמהירות הראשונה שלו ,הספיקה שהוא ייתן תביא לייצוב הרכב בטמפ' של 90 מעלות. כלומר כמות החום שהמנוע שלך מעביר לרדיאטור פחות הסעת החום של המאווררים, תביא לאחר תהליך הקרור לטמפ' של 90 מעלות בנקודת יציאת המים מהראש לכיוון הרדיאטור.

בכביש מהיר ספיקת הרוח שעל הרדיאטור תלוייה במהירות הרכב. ככל שתהיה יותר ספיקת אויר ככה הטמפ' תצנח עד לרמת סגירת הטרמוסטת במקרה שלנו 80 מעלות.

מה שאני חושש הוא ,שיכול להיות שהרדיאטור שלך סתום חלקית או לחילופין הצלעות שלו סתומות מפגרי חרקים, עלים וכו'. דבר זה יכול להביא לחוסר העברת חום מספק בכביש מהיר. דבר זה יקשה על קרור הרכב עד לטמפ' הסגירה של הטרמוסת שלך למרות ספיקת הרוח הגבוה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אני מבין מה שאתה אומר אופיר, אך אם זהו המצב, בהחלט יש בעיה, או ברכב או בשעון, מכיוון שבעת עמידה ממושכת, המחוג מגיע לקו ה-100 מעלות, ולפעמים לאמצע בין קו ה-100 מעלות (נניח 105), לקו הבא אחריו, עד שמתחילים לעבוד המאווררים במהירות הנמוכה.

מצד שני, אם היתה בעיה, הייתי מבחין בה גם בסיטואציות אחרות, לדוגמה נסיעה/עמידה עם מזגן. אם הרדיאטור היה סתום חלקית, הרכב היה אמור להתחמם גם במצבים אלה, לא? עם מזגן המאווררים עובדים כל הזמן במהירות נמוכה, ולעיתים (כשצריך) עוברים למהירות גבוהה. במצב זה, המחוג נשאר תקוע כמו בתמונה שצירפתי, שהיא לדעתי הנק' בה הטרמוסטט נפתח/נסגר.

איזה בלבול :?

• תוכן חדש...