Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אורן בהודעה הראשונה שלו הוא אמר "נמאס לי לחכות לכבלים", כלומר הוא היה נעזר בכבלים להניע, אז אפשר לשלול כשל בסטרטר ובמכלולים סביבו, אני עדיין חושב שיש זליגת זרם או שהמצבר עצמו דפוק ואינו מחזיק זרם גבוה בתוכו.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם הגעתם למסקנה שהרכב מתניע עם כבלים אז ברור שהבעיה היא בעית טעינה או מצבר חלש.

ואם הרכב לא מתניע אחרי כיבוי מיידי, אז 99.9% אין זליגות לא? או יש אבל לא מקור הבעיה.

טוב אז ככה בדקתי את המצבר עם רב מודד, כשהרכב כבוי הרב מודד מראה 12.5V.

כשהרכב מונע הוא משחק בין 11+ל-13.5V, לא מצוין אבל לפי דעתי תקין תקנו אותי אם אני טועה.

מה זאת אומרת משחק בין 11 ל 13.5?

כלומר הוא לפעמים 11 וקופוץ ל13?

זה לא מתח טעינה תקין! במצב של טעינה תקינה: מתח טעינה לא יהיה נמוך ממתח מצבר (המתח שהרב מודד נותן כאשר המנוע מדומם) ואפילו לא יהיה נמוך לשניה אחת, דבר המעיד על טעינה לקויה, אפילו אם המתח יורד לכמה שניות ולאחר מכן עולה ושוב! המצבר מתרוקן.

לא משנה איפה המצבר ממוקם, ולגבי המנורה שניתקת, חבר אותה והתנע את הרכב, האם היא דולקת גם כשהרכב מונע?

לבדיקת טעינה יסודית תעשה את שתי הבדיקות הבאות:

בדוק מתח מצבר ברכב כבוי עם סוויץ' כבוי כמובן, התנע את הרכב עם כבלים, ואל תגע בגז ותרשום את המתח טעינה, תן גז למשך 2-3 שניות ותרשום מספר ערך מהרב מודד, וכאשר אתה עוזב את הגז והסל"ד שוב מתייצב לסל"ד סרק רגיל, תרשום מספר ערך שהרב מודד מציג.

מתח הטעינה במצב הראשון צריך להיות 13.5+- בוא נגיד 13+ (כלומר לא ירד מ13) אם כן, זהוא סימן של טעינה חלקית, מעורר דפוק, או דינמו זקוק לשיפוץ.

נסה לבדוק תחת עומס, תפעיל אורות, רדיו, מפשיר חלונות, חימום או מזגן (אפילו אם הוא לא מקרר או לא מחמם) פנסי ערפל אם יש.

ולאחר מכן תרשום את המספרים שהרב מודד רושם, בשלושת המצבים כמו קודם.

בדיקה פשוטה ויסודית לדינמו, וכך אתה גם בודק את המעורר, או בעיה של טעינה חלקית! כן יש כזה דבר, וזה היה אצלי בטמפריה לשעבר.

כאשר אתה נוסע ברכב ללא צרכני חשמל כלל, אתה מכבה את הרכב ומתניע חזרה הוא מתניע!

וכאשר אתה נוסע בלילה ומפעיל מוסיקה ואורות, הרכב מסרב להניע, או הרכב מתניע מתי שהוא רוצה (מתי שמתח הטעינה לא יורד ל11 ואחר כל עולה חזרה לגדר ה תקין)

בהצלחה

קיוון

• תוכן חדש...