Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי הפורום שלום,

ביום שלישי האחרון לקחתי רכב שאני מעוניין לרכוש לבדיקה.

מדובר בהונדה סיויק EX, שנת 94, אבזור מלא, ידנית.

להלן תוצאות הבדיקה:

1. מנוע. 2. מערכת קירור. 3. מערכת דלק. 4. מערכת הצתה:

לבדוק האם הוחלפה חגורת טיימינג, טיפול 10,000, לחץ דחיסה לא זהה, שריפת שמן ממובילי שסתומים, מנוע מוחלף לא זהה לרישיון הרכב, לחץ דחיסה נמוך, תושבות מנוע פגומות, נזילות שמן קלות, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, רצועה פגומה, מערכת קירור לקויה, לתאם מנוע.

5. מערכת פליטה:

דוד עמעם אחורי פגום.

6. סרן קדמי ומערכת היגוי:

חופש תותבים ציר קדמי, חופש במערכת היגוי, חופש תותבים ציר אחורי, סטייה שמאלה.

7. קפיצים:

בולמי זעזועים קדמיים חלשים, בולמי זעזועים אחוריים חלשים.

8. שלדת מרכב:

ליקויים בעלי משמעות גבוהה: תיקוני פח וצבע+חומר מסביב הרכב, תיקונים כלליים בגוף המרכב, תיקון תאונה בחזית, צבע דהה.

ליקויים בעלי משמעות נמוכה: לחיצות פח, פגמים בצבע, חלקי פח הוחלפו.

9. מערכת בלמים:

שחיקה בצלחות ורפידות.

10. צמיגים:

צמיגים יבשים.

11. העברת כח:

חריקות בשילוב להילוך אחורי (רוורס), נזילת שמן תיבת הילוכים, מצמד מפריד גבוה (בלאי).

כמה מילים אחרות על הרכב:

- הרכב יד ראשונה, ננהג על ידי בעל ואם המשפחה במשך 15 שנים.

- טופל במוסך מורשה של הונדה מיום קנייתו ועד סוף שנת 2003.

- טיפולים מסוף שנת 2003 נעשו במוסך אחר וקבוע.

- בחצי השנה האחרונה הרכב טופל בצורה לא נאותה דיה, עקב קניית גי'פ חדש למשפחה.

מחירון הרכב לפי לוי יצחק עומד על כ-20,800 ש"ח. הצלחתי להגיע עם בעל הרכב למחיר של 18,000 ש"ח.

אבקש שתי בקשות:

א. נסו לאמוד את מצב הרכב

ב. אשמח לדעת אילו חלקים יש להחליף + המלצות לחלקים איכותיים. אציין כי אין בעיה של זמינות או עלות; אם ארכוש את הרכב, כל התיקונים יבוצעו במוסך של בן משפחה.

תודה מראש,

דניאל

:twisted:Seat Leon FR 2013 1.4TSI 122HP Manual
פורסם

להלן תוצאות הבדיקה:

1. מנוע. 2. מערכת קירור. 3. מערכת דלק. 4. מערכת הצתה:

לבדוק האם הוחלפה חגורת טיימינג, טיפול 10,000, לחץ דחיסה לא זהה, שריפת שמן ממובילי שסתומים, מנוע מוחלף לא זהה לרישיון הרכב, לחץ דחיסה נמוך, תושבות מנוע פגומות, נזילות שמן קלות, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, רצועה פגומה, מערכת קירור לקויה, לתאם מנוע.

-צפויה לך צרה צרורה אם מס' המנוע ברישיון הרכב לא מתאים למס' המנוע בפועל כי אז זה אומר שהחליפו מנוע ולא עשו שינוי רישום (אם יש ברשותך שטר מכר על החלפת מנוע כתוב-זו פרוצדורה במשרד הרישוי ,סתם טרטור ואם אין קבלה אתה עלול להזדקק להחלפת מנוע הפעם עם שטר מכר)

5. מערכת פליטה:

דוד עמעם אחורי פגום.

- להחליף אגזוז

6. סרן קדמי ומערכת היגוי:

חופש תותבים ציר קדמי, חופש במערכת היגוי, חופש תותבים ציר אחורי, סטייה שמאלה.

לבדוק פעולת הגה- רגיל או הגה כח/מסרק הגה לא תקין.

7. קפיצים:

בולמי זעזועים קדמיים חלשים, בולמי זעזועים אחוריים חלשים.

-להחליף 4 בולמים

8. שלדת מרכב:

ליקויים בעלי משמעות גבוהה: תיקוני פח וצבע+חומר מסביב הרכב, תיקונים כלליים בגוף המרכב, תיקון תאונה בחזית, צבע דהה.

-לא הייתי נוגע ברכב רק בגלל הסעיף הנ"ל -עושה רושם שהרכב עבר תאונה חזיתית לא קלה כלל.

ליקויים בעלי משמעות נמוכה: לחיצות פח, פגמים בצבע, חלקי פח הוחלפו.

9. מערכת בלמים:

שחיקה בצלחות ורפידות.

-בדיקת בלמים והחלפה בהתאם לצורך.

10. צמיגים:

צמיגים יבשים.

-להחליף צמיגים

11. העברת כח:

חריקות בשילוב להילוך אחורי (רוורס), נזילת שמן תיבת הילוכים, מצמד מפריד גבוה (בלאי).

מחירון הרכב לפי לוי יצחק עומד על כ-20,800 ש"ח. הצלחתי להגיע עם בעל הרכב למחיר של 18,000 ש"ח.

ההפחתה של בעל הרכב אינה מגרדת אפילו רבע מהתיקונים שהרכב יעבור (הרכב עבר תאונה קשה שיש לה ירידת ערך-צריך לבקש דו"ח שמאי ולהתקדם לפי מה שכתוב בו).

לבקש אישור על החלפת מנוע (שטר מכר),אם אין תצטרך להחליף מנוע-הרפתקה שיכולה להסתכם ב5-6 אלפיות.

-לסיכום- לא מציאה-לא הייתי מתקרב לרכב הזה אפילו במקל .

מוזנח/מפוקפק/תאונה קשה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לדעתי ההורדה במחיר צריכה להיות כפולה לפחות ! מדובר ברכב שעבר תאונה, וכנראה לא קלה, ושמעבר לכך יש לבצע בו הרבה תיקונים - תיקון מערכת הקירור, החלפת תושבות מנוע, רצועה, תיקון לקלאץ' וכו'. אגב, הבוחן מסר לך מצב השילדה , או שהנזקים התאונתיים הם רק במרכב ?

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם

הייתי מתרחק מהרכב, גם נושא המנוע מדליק נורה אדומה (אני לא הייתי משלם על הבדיקה במידה והיה מופיע כזה סעיף) ובנוסף הרכב עבר תיקונים במרכב.

קח בחשבון שרק החלפת בולמים+ צמיגים + ברקסים + החלפת דוד + תיקון חופשים בהגה תעבור בקלות את ה-5K ש"ח.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני לא יודע לאיזה מכון בדיקה הלכת אבל משהו בטופס הבדיקה מוזר מאוד.

תחת הסעיף ליקויים בעלי משמעות גבוהה מופיעות כמה הערות שבפני עצמן לא ממש עומדות תחת ההגדרה משמעות גבוהה. למה אין פירוט טוב יותר על מהות הליקויים?

נושא המנוע המוחלף צריך להטריד אותך. מנוע שלא מעודכן ברישיון הרכב הוא צרה שאתה לא רוצה על עצמך. תן לבעל הרכב לשבור את הראש עם עדכון המנוע ברישיון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...